-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
Ezt a kétlépcsős hitelesítést hol a búbánatba lehet kikapcsolni Az is hülye volt aki kitalálta . . .
-
atirag
őstag
Üdv. Tudja valaki mi alapján rendezi a homekit vezérlőket a vezérlőközpont? Mert nem tufom azokat berakni gyors vezérlésként amiket akarok hanem amiket ő rak előre. Vagy meg tudom nyitni az otthon app-et.
-
-
burgatshow
veterán
válasz 7Heads Drago #301761 üzenetére
Mert nem vállalják a reputáció vesztést ami abból következne, hogy az emberek nem frissítenek és kihasználhatóak maradnak sérülékenységek. Csak a 17.0.x kiadásokkal kritikus hibákat javítottak, kettő abból olyan volt, hogy még a 16.x-t támogató készülékekre is megcsináltak (backport).
-
7Heads Drago
veterán
válasz Rage47 #301682 üzenetére
A Windows 7 3 éve nem támogatott, arra a gépre nem raknek fontos menteseket.
Kész, itt a világvége.....
Ezek szerint te beveszed azt a maszlagot hogy ha fent van a legújabb update biztonságban vagy...
Amelyik update kell azt felrakom, ami meg nem az ott marad.
20+ éve így használok minden kütyüt. Az iPhonet is. De persze lehet hogy mindjárt meg is hal .[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz burgatshow #301762 üzenetére
És mi van azokkal a sérülékenységekkel amikre ezután adják ki a javítást? Azokra vállalják a felelőséget?
-
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #301759 üzenetére
Ezt én azzal igyekszem elkerülni, hogy a saját, 25 éves számomat csak egy szűk kör ismeri (család, barátok). A nyilvános felületeken pedig egy feltöltőkártyás számot adok meg (futár tudjon értesíteni, HardverApró hirdetés miatt azon keressenek stb).
A privát számomra nem is jön spam, a feltöltősre pedig nem zavarna, ha jönne (de oda se érkezik, mondjuk a mostani még viszonylag új, mert csak a Yettel ad ilyen eSIM-et). -
s.Oliv3r
senior tag
válasz 7Heads Drago #301763 üzenetére
Nagyobb biztonságban van, hidd el. Te még xp-t használsz ?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
pourri
aktív tag
Sziasztok!
Van egy vállalati országbérletem a MÁV appban, de akárhányszor a buszon a leolvasóhoz tenném, bejön a telefonomon a wallet mintha kártyával szeretnék fizetni valamit. Megzavarodik a leolvasótól az nfc a telefonombanés úgy érzékeli mintha terminál lenne a közelemben? Nem nagyon értek hozzá, de nálatok is elő szokott fordulni a jelenség? Először azt hittem én nyomom be véletlenül de minden esetben ez a probléma fenn áll -
7Heads Drago
veterán
válasz s.Oliv3r #301766 üzenetére
Ha nem akarsz netre felmenni az XP-vel és újabb szoftvereket se raksz fel rá, semmi baja sincs kérlek. Pont ugyanolyan gyors, mint régen. Tapasztalat.
Mellesleg vannak olyan szoftverek amik nem tudják elengedni a a win7-et és sok helyen fut még most is.
Érdekes hogy a Hezbollah tisztában van vele... pont ezért nem használnak semmilyen elektronikai eszközt az üzik küldésére.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
7Heads Drago
veterán
válasz MasterMark #301769 üzenetére
Persze, de azt te tudod korlátozni már mit hogy kötsz rá vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz atirag #301755 üzenetére
Ez nálam is probléma, és még nem találtam rá jó megoldást.
17-es iOS-en van a Home-nak nagy interaktív widgetje, amin be tudod rendezni kézzel a kapcsolókat (widget szerkesztése, és "ajánlott" kikspcsolása).
Én azt a widgetet raktam rá a főképernyőre, akár többet is fel lehet rakni belőle, és akkor ott lesznek a kapcsolók mind egy képenyőn...De a vezérlőközpontban nem sikerült úgy rendezni, ahogy jó nekem, berendez ő ahogy neki jólesik, és néha átrendezi, de hogy mi alapján, az jó kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz Zsolt,72 #301765 üzenetére
Én is ugyanígy használom. Eddig nekem sem jött spam. Most viszont megtaláltak. Azon a számon amit kevesen ismernek. Annyira sok telefon szám van már használatban hogy ha egy számot elírok a számomban akkor is ki fog csörögni. Ezzel egy időben még az Email-ra is jött Spam. (Eddig oda sem.) Nagyon régi az ID-m. Nekem még me.com és icloud.com-os az Apple Email-em. Ráadásul a kezdetek óta Aliast-t használok. Tehát a fő Email címemről nem is küldök semmit. Mégis jött rá. Mivel hasonló cím több is lehet és elírták.
A képen látható Spam volt hogy egy nap háromszor is megjött. Ugyszint az Email-is. Most úgy néz ki hogy 1 hete semmi.
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Csináltam még az iOS 16.6.1-ről biztonsági mentést, szerettem volna visszaállítani, erre az iTunes kiírja hogy nincs elegendő tárhely a telefonon. 50GB szabad, biztos hogy nem ez a baj. Ez a 17.0.3 vagy mi van most, ez nagyon nem kóser, mindenképp le akarom gyalulni. Néztem hogy az IPSW oldalon 11 Pro-hoz nem lehet már letölteni a 16.6-ot, a 16.7.1-et meg nem adták ki, vagy nem is értem, nincs ott a listában. OTA-n keresztül elvileg feltelepíthető a 16.7.1, nézegettem videókat, de most mi az az OTA? Vagy ez egy veszélyesebb/kevésbé biztonságos fajta frissítés?
És egy nagy kérdés..
Ha van több ezer fényképem, és ha nem iCloud-ba akarom lementeni, hanem számítógépre, legyalulni a telefont, majd visszaállítani a képeket a hozzátartozó metaadatokkal, azt még is hogy a sz@rba lehet megcsinálni? -
addikt
válasz tothjozsi96 #301777 üzenetére
Szerintem már nem írja alá az apple
ha jól tudom a 2 hétig lehet visszatérni az előzőreiPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
addikt
válasz burgatshow #301742 üzenetére
Anyum iPad-én nincs ilyen opció (helymeghatározás) az otthobeállításokban
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
esbii22
őstag
válasz tothjozsi96 #301777 üzenetére
Írtam tegnap is már, hogy nem fogsz tudni visszamenni ios 16.x-re mivel nem írja alá az Apple, hiába van neked letöltve az ipsw. Várd meg a 17.1-et az sok apró hibát fog javítani.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
tothjozsi96
addikt
válasz esbii22 #301780 üzenetére
És a biztonsági mentésnek mi köze ahhoz hogy nem írja alá az Apple?
Tényleg nem értem, azt hittem ez ha csinálsz saját mentést, akkor mentesít ezek a dolgok alól. Az iTunes se azt írja ki hibának hogy már nem írja alá az Apple.Azért ha napi több órát az ember kezében van a telefon, eléggé zavaró. Nem értem olyan dolgok hogy tudnak elromlani amihez elméletileg (látszólag) hozzá sem nyúlnak, és mégis csomó minden elsz@ródik.
Közben ha jól látom akkor 24-én jön a 17.1, hát nagyon kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tibiajax
nagyúr
szeretném kérdezni a 15pro-tulajoktól, milyen tapasztalatok vannak most az utóbbi napokban ill. mióta kijött a 17.0.3-as utolsó ios, mennyire melegszik most akkor a pro?
sima fész-pörgetés alatt pl mennyire lesz kézmeleg? alig / langyos / erős kézmeleg?
nem merem megvenni, amíg attól kell félnem, hogy kettőt pörgetek, vagy videót megnézek és máris süt a kezemben..
köszi! -
Stauffenberg
nagyúr
Csak egy elméleti kérdés:
Tudok olyan teljesen automatizált (külső behatást nem igénylő) shortcutot írni, ami a screenshotokat kipakolja egy könyvtárba és automatikusan törli a camera roll-ról? Olyat találtam, hogy ezt kézzel indítva megcsinálja, de nekem teljesen automata kell (mert előfordulhat, hogy mire kézzel lefuttatom, már fent van a felhőben).
Elmondom miért: Androidon úgy állítottam be a Google Photos-t, hogy hagyjon ki bizonyos albumokat, nem akarom oda szinkronizálni a screenshotokat, erre keresek workaroundot.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kleinguru #301779 üzenetére
Anyum iPad-én nincs ilyen opció (helymeghatározás) az otthobeállításokban
Csak akkor van, ha egynél több otthon van létrehozva benne. Ha csak egy van, akkor nem latsz semmi ilyent. Próbáld meg, hogy hozzáadsz még egy otthont. Ekkor megjelenik mindkét otthon a “…” menüben, és amelyikben ahelymeghatárazás alapján vagy, az mellett balra megjelenik a GPS-ikon, amelyik ki van választva, amellett jobboldalt pedig egy pipa.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Zsolt,72 #301757 üzenetére
Hagyjuk a fenébe, úgy döntöttünk, csak sokként ért, hogy az online felületre való bejelentkezésnél egy random kódot kell állandóan kinyerni a telefonból a használat során. Amit először azt sem tudtam, hol keressek, mert az életben nem találkoztam még vele. Ez egyébként erősen legyilkolja az iphone-okon az amúgy is kétséges user experience-t, gondolva itt a képernyő vaj könnyen balra elhúzódásától, amitől aktiválódik a kamera. Ez egy 65-ön felüli embernél kimondottan trógerság, hogy nem lehet kikapcsolni, vagy testreszabni.
-
noorbertt
őstag
válasz Stauffenberg #301784 üzenetére
Esetleg a Redditen is tedd ki ha innen nem jön megoldás, van request is.
https://reddit.com/r/shortcuts/s/BzxRwaft7i -
esbii22
őstag
válasz tothjozsi96 #301781 üzenetére
Rendszert is akarsz váltani? Tehát visszamenni ios 16.x-re?
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Rage47
veterán
válasz Stauffenberg #301784 üzenetére
Ha kézzel megy, akkor magától is mennie kellene, mert az automatization beállításánál van olyan kapcsoló, hogy beavatkozás nélkül menjen. Én így váltok nappali és esti wallpapert.
-
esbii22
őstag
válasz tothjozsi96 #301781 üzenetére
Biztonsági mentés arra szolgál, hogy az adataid meglegyenek amik az alábbiak a teljesség igénye nélkül: beállítások, jegyzetek, jelszavak, fotók, alkalmazások stb.
A biztonsági mentés nem tartalmazza a szoftvert magát.iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
esbii22
őstag
válasz tothjozsi96 #301792 üzenetére
Hát ez kész Segíteni akar az ember, de úgy látom neked felesleges.
Akkor az [Apple] is butaságot ír ugye ?iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
-
joey04
titán
válasz IntelKiller7 #301794 üzenetére
Ha meggyógyult a kezem majd kipróbálom!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz joey04 #301793 üzenetére
na, de most komolyan.. valóban gáz még a helyzet, vagy.. már egyáltalán nem ad parázásra okot?
néztem tegnap az árukeresön is beírtak, nem is túl régi két vélemény és csak arról szólnak, h mennyire jó teló lenne, ha nem lenne tűzforró sokszor indokolatlanul, meg belassulós.
megijjed ilyenkor az ember,. főleg én, aki baromira várta, összekaparta rá a dellát is, de ilyeneket olvas
speciel én konkrétan utálom, ha nagyon felmelegszik valami, amit a kezemben tartok. mondjuk épp a teló..cross56 köszi! ez megnyugató akkor
M1995 köszi![ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz esbii22 #301795 üzenetére
Olyan kérdéssel amiben, egy egyszerű google kesergéssel választ, kap a másik felében, (meg az összes hsz-ban) sz@rozásal folytatja, sztm tök felesleges válaszolni.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest