- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elindult a One UI 7 béta program
- Felminősítettek több Pixel telefont
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
Kedvenc színem, vicces, hogy minden filmben zöld amúgy.
(nem csak elektron lehet ez a részecske)[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Kicsit későn rácsodálkozó vagy. Két dolog biztosan megelőzte ezt a jelenséget: az emberi hülyeség és a pletyka.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
buherton
őstag
Ühüm...
Hát, ez egész pontosan úgy van, hogy ha a fény alatt a fotonokat értjük, akkor a fotonok fix sebességgel haladnak, azaz 300k km/h-val. Szóval a vízben és egyéb anyagokban, azért halad lassabban a fény, mert az anyag molekulái elnyelik, majd újrakibocsájtják a fotont és ez időbe telik, illetve nem biztos, hogy az elnyelés és kibocsátás egy egyenesre esik.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
A hozzászólások előtt érdemes az ismeretek frissítésére.
A hozzászólás előtt kéretik utána olvasni a Cserenkov-sugárzás jelenségének. A fény sebességének és közegben haladásának.
...
Ekkor lehet értelmezni a fénysebességet és a kékes fény keletkezésének okát.
Az írás készítő imádja, ha marhaságokat hordanak össze a hozzászólok.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
buherton
őstag
válasz ergoGnomik #4 üzenetére
Igen, valóban: km/s és atomok. És tényleg nem mindegy.
#5 Hieronymus: ez esetleg reflektálás a hszemre? Mit írtam helytelenül a már említett két dolgon kívül? Őszintén kíváncsi vagyok rá és nemcsak trollkodás akar lenni.[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
válasz Hieronymus #5 üzenetére
A blogbejegyzések írójaként igazából azt szeretem, ha valaki gondolkodik.
Ilyenkor óhatatlanul sok marhaság is termelődik, de mindenki előtt ott a lehetőség, hogy ne fitogtassa a tévhiteit.
Az se baj, ha valakit nem érdekel a Cserenkov-sugárzás, a valószínűségszámítás vagy a Coriolis-erő.
Nem szeretem a dogmákat és azt sem, ha valaki (legalább időnként) nem kételkedik a saját (vélt) igazában.
Senkit nem marháztam le. Attól még nem feltétlenül marha az, aki néha marhaságokat beszél vagy ír.Béla
-
HThomas
senior tag
Szerintem tartalmasabbak lennének ezek a szösszenetek, ha két oldalasak lennének és az első oldalon lenne valami probléma felvetés, a második oldalon meg a hozzá tartozó magyarázat. Annak lenne valamiféle tanító jellege, így meg csak arra jó, hogy az emberek egymásnak essenek a kommentekben.
-
Ez most is majdnem így van.
A címben fölvetem a kérdést, hogy túl lehet-e lépni a fénysebességet.
Utána bemutatom, hogy vízben lehet, ám ravaszul hallgatok arról, hogy vákuumban nem.
Most 290-et látok az olvasási számnál és ehhez képest volt idáig 9 hozzászólás elviselhető mennyiségű egymásnak eséssel.
Kezdetben sokan nekem estek (például a Kecske blogbejegyzésem alatt), de ez is kezd szelídülni: #5 Az írás készítő imádja, ha marhaságokat hordanak össze a hozzászólók.Béla
-
A vákuumban mért fénysebességnél semmi nem mehet gyorsabban.
De a vízben a fény lassabban halad, mint vákuumban.
A nagyenergiájú részecskék gyorsabban haladnak a vízben, mint a fény a vízben, emiatt jön létre a cserenkov sugárzás.
A nagyenergiájú részecskék nem haladnak gyorsabban bárhol, mint a fény vákuumban.
November 16-án lesz Csillebércen nyílt nap, ahová 18 éven felüliek, előzetes egyeztetés alapján megtekinthetik a KFKI kutatóreaktorát, ami kb 100x akkora teljesítményű, mint a BME reaktora (Bp belvárosában én sem engedélyeznék nagyobb hőteljesítményűt, mint 100KW)A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Utánaolvastam. A tengerben is megfigyeltek Cserenkov-sugárzást 5 km mélyen.
Az bizonyára az emberi hülyeség jele, ha ezt a sugárzást az ember megjelenéséhez kötik.
Tőled eltérően én el tudom képzelni, hogy az ember megjelenése előtt is volt Föld, kozmikus sugárzás és tenger, sőt Cserenkov-sugárzás is.
Muon registration under water in the ocean with a Cherenkov detector
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0168900286905176
[link]
Abstract
The results of the measurements of cosmic radiation intensity under water at a depth down to 5 km are presented. The measurements were taken with a detector registering Cherenkov radiation of single muons in sea water surrounding the device.
Még mindig biztos vagy abban, hogy két dolog biztosan megelőzte ezt a jelenséget: az emberi hülyeség és a pletyka?
Szerintem egyik sem előzte meg.
Most csodálkozz![ Szerkesztve ]
Béla
-
És akkor még ott van az is, hogy az idő sem állandó. Plussz a metrikus tágulás és az infláció, amikor az univerzum exponenciális gyorsasággal tágult. Ezért lehet az, hogy az univerzum 13.8 milliárd éves, az átmérője viszont 93 milliárd fényév.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest