- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
válasz
ittakary #301297 üzenetére
Közben én is felhívtam a Apple Magyarországot (06 80 983 435), azt mondták, hogy számla nélkül is van gari, ha a rendszerben rendben van a vásárlás dátuma, de amit biztosra állított, hogy a garancia a számla, bizonylat dátumától kezdődik és nem a bekapcsolástól. Persze lehet eltérő a gyakorlat, de ez a hivatalos álláspont.
-
válasz
lugosi #301293 üzenetére
ez valóban így van leírva
de a tapasztalat mégis nekünk kedvez, mert 10+ éve azt tapasztaljuk, hogy aktiválástól indul az iPhone/iPad/MacBook gari
erre nyilván nincs törvény, de többször előfordult már, hogy az Apple a törvényi kötelezettsége FELETT nyújt támogatást a termékeihez
ez a legfrissebb amit megtudtam: Apple.com vásárlásnál céges vásárlásra is vonatkozik a 14 nap elállási jog...
-
Menslee
tag
Nem gondoltam volna hogy egy tok miatt akarok majd váltani 14PM-ről
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Apple szilikon tokot vagy az Apple MagSafe-rögzítésű iPhone 15 Pro FineWoven-szövettokot javasoljátok?
A tokot vezetékes töltésnél le kell venni?
-
12 Mini ma reggelre nekem is újra indult éjfél után kicsivel. Végig töltőn volt a legújabb frissítéssel.
Fura jelenség -
válasz
eldoble #301272 üzenetére
Rákerestem, erről nincs hivatalos forrás Apple.com-on.
Valószínűleg ez azért lehetséges ez, mert nálunk nincs hivatalos Apple Store, hanem csak közvetítők vannak. Ez pedig azt jelenti, hogy az összes beérkező iPhone hosszabb rövidebb ideig polcon fog ülni, és nálunk aktiválástól indítják.
USAban pedig a boltból kisétálás pillanatában.
Mondjuk nekem az Apple.com-os vásárlásomat is elindíthatták volna a kiszállítással. Nem tudom mitől függenek ezek a dolgok, de többet nem is tudok hozzátenni.
-
Dwatti
addikt
Ti milyen Power Bankot használtok ?Melyik ajánlott illetve mekkorát érdemes venni most egész jó árban van a Baseus 30.000 mAh, 22.5W,
-
-
burgatshow
veterán
válasz
Mindent bele #301273 üzenetére
Igen. Régebbit újabbra mindig lehet, fordítva nem ahogy írtad is helyesen.
-
burgatshow
veterán
válasz
Aszpirin #301245 üzenetére
Nyah, butaságokat nem kell mondani, ennek semmi köze a policy-hoz.
#301244 concrete86 Az eredeti kérdezőtől kérdezném, hogy a Settings - Mail - Accounts - Fetch New Data - Céges fiók alatt van kék pipa azoknál a foldereknél, amelyekről szeretném Push módon értesítést kapni?
Ha igen, akkor még nézd meg, hogy a Settings - Notifications - Mail - Customise Notifications alatt a céges fiókodra milyen beállítások vannak. Szerintem valamelyik a kettőből hibás.
-
Noxy
veterán
válasz
eldoble #301247 üzenetére
A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe,
Vettem egy AW 8-t a neten. Rendelés napján kaptam egy előleg számlát e-mailban a vételárral, mert kifizettem.
4 nap múlva kivettem a FoxPost automatából. Mire hazaértem, már itt volt a számla meg a jótállási jegy e-mailben aznapi dátummal amikor ki vettem az automatából.
Sztm ez érthető és világos. Ha pedig valaki karácsonykor aktiválja az órát, akkor onnan indul az 1 év Apple garancia. A bolt nem tudja hogy mikor kezded használni az eszközt, de az Apple viszont igen. -
Mindent bele
kezdő
Kedves fórumozók!
iCloud mentésből úgy is vissza lehet állítani, hogy 16.7 verzión készült mentést iOS 17-re állítom vissza?
Fordítva nem megy ezt tudom, de "felfelé"?
Előre is köszönöm. -
Shortcutsnál lehet olyan automatizálást létrehozni, hogyha rajtam van a Watch akkor a telefonon ne legyen AOD, ha nincs akkor pedig legyen?
-
Gubu0101
veterán
válasz
nihill #301252 üzenetére
Az elso kepen meg wifin van a masodiknak mar semmi internet kapcsolat,ugy nem fog telepulni a frissites.Folyamatosan kell neki internet es 50% alatt mar tolto is.Lepj ki a frissitesbol,inditsd ujra a telefont majd kezd elorol de ugy,hogy folyamatosan legyen internet + dugd ra toltore is a biztonsag kedveert.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
DGery #301240 üzenetére
Ez így igaz.
Vettem egy bontatlan W6-ost itt az aprón. Telekomnál lett vásárolva több mint 2 éve, de nem használták, csak ált a polcon.
Na, gondoltam, hogy ha aktiválom, akkortól lesz a gari.
Nos, nagyon nem.
Beszéltem az Apple ügyfél-szolgálatával, megnézték de mondták, hogy a vásárlástól él a gari és nem az aktiválástól. Az esetek 99%-ban röviddel a vásárlás után már be szokás aktiválni. Persze vannak az ilyen extrém esetek mint az enyém is. -
válasz
eldoble #301255 üzenetére
Tegnap pont azok az emberek voltak ébren és azok válaszoltak neked, akik igaz, hogy jó szándékúak voltak, de sajnos fogalmatlanok.
Mint az életben semmi, ez sem fekete/fehér:
El kell osztanunk az Apple termékeket két csoportba: vannak az ONLINE aktivációt igénylő készülékek: MacBook, iPhone, iPad, Watch ; illetve az OFFLINE termékek: billentyűzetek, egerek, Pencil, tokok, stb
Az ONLINE termékek garanciája az ELSŐ bekapcsolástól indul. Pl most hozták ki nekem a 15 Pro Max-et, de beteg voltam, csak másnap aktiváltam be, így az 1 év világgarancia is kitolódott 1 nappal.
Ez igaz lesz majd az általad vásárolni kívánti iPhone 13-ra is, tökmindegy hogy 1 napot vagy 1 évet volt valakinek a polcán, ameddig nem kapcsolták be, addig nem indult el az 1 év garancia. Ezt a dobozon/SIMtálcán lévő SERIAL Apple Check Coverage honlapjára beírva tudod ellenőrizni.Az OFFLINE termékem is volt, AirPods Pro 2-t is Apple.com-ról vettem, úgy volt hogy visszaküldöm, ezért 1,5 hétig a dobozban volt, de meggondoltam magam és kibontottam: itt pl a kiszállítás dátuma maradt a garancia vége...
Konklúzió: nyugodtan megveheted az iPhone 13-at, 1 év garanciád lesz rajta, ha bontatlan DE azért legyen sok éves regisztráció és sok pozitív értékeléssel. Viszont elmondom neked, hogy én pl soha nem szoktam eredetet igazoló bizonyíték (számla) nélkül Apple terméket venni. Bárki bármit hazudhat hol vette. Lehet hogy spórolsz 10-20ezer forintot most, de ha me rajtad marad egy letiltott telefon, akkor buktál többszázezret. -
nihill
őstag
válasz
Dawide@axele #301258 üzenetére
Köszi a választ nekem is pontosan ez van, át akarom rakni rá a régi telefonomat.
Ti hogy szakítottátok meg ezt a végtelen frissítést?
Illetve "utána törlés és átköltözés" ezt hogy is kell, mert én még csak újként költöztettem eddig a régit mindig. -
válasz
Éjjel is idézted az Apple 1 éves korlátozott gyártói jótállásának oldalát és most, az imént ismét. Éjjel is kiemeltem neked, hogy nem a bekapcsolástól számít, a saját magad hozott ma reggeli linkeden is ugyanaz olvasható, mint ami éjjel is rajta volt.
Egy véletlenszerűen történt utánakeresés eredménye:
ONE (1) YEAR from the date of original retail purchase by the end-user purchaser ("Warranty Period").
Ez az Egyesült Királyságra vonatkozik [link] , ott sem a bekapcsolástól számít a jótállás.
-
Dawide@axele
aktív tag
válasz
nihill #301252 üzenetére
Szia!
Vettünk egy Ipad 9-et és ugyanez a probléma volt.Ha át akartunk a régi készülékről az újra költözni ,bejött a frissítés és nekünk sem lépett tovább több óra elteltével sem.Mi úgy oldottuk meg , hogy újként állítottuk be a készüléket , ekkor már le tudott frissülni.Utána törlés és átköltözés.Lehet van egyszerűbb módja is de nekünk bevált! -
Rage47
veterán
válasz
Dwatti #301200 üzenetére
Rakd arccal az asztal felé a telefont.
Facedown detection -
eldoble
aktív tag
válasz
Aszpirin #301251 üzenetére
Köszi, így érthető.
Azért érdeklődtem, mert tudnék venni egy dobozos, bontatlan, új Iphone13-at, de számla nincs hozzá, és azt mondták, hogy a bekacsolástól indul az egy év, de akkor nem veszem, mert, ha az eladási dátumtól indul az egy év, akkor azt számla nélkül nem lehet igazolni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
concrete86 #301250 üzenetére
Amikor megvettem a 11-est, akkor a friss IOS13-on botrány volt a céges mail, aztán 13 Pro-n is ugyanez volt a friss IOS15-ön. Emiatt a 11-esen az IOS14-nél vártam pár hetet-hónapot a frissítéssel, és a 13Pro-nál is ezt csináltam az IOS16-tal kapcsolatban. Bevált a taktika, mert úgy kisimultak a ráncaim, minden flottul működött. Kollégámnak ugyanezt tanácsoltam és neki is bejött.
-
nihill
őstag
Sziasztok,
Új iphone 14 első bekapcsolása. Nyelv stb megadása után letöltött egy frissítést, amit elkezdett telepíteni. A probléma az vele, hogy tegnap délután óta ezt csinálja, és semmi változás.
Ma reggel viszont elhoztam otthonról, erre megjelent egy plusz szöveg hogy net kell neki:
ez most tényleg valami frissítést telepít már 12+ órája? Ebben azért nem hiszek
Innen most mit lehet csinálni, vissza lehet ezt valahogy resetelni hogy kezdje előről és másodjára hátha megcsinálja? -
válasz
Két külön dolog.
A magyar sávos jótállás minden eladót kötelez, és szinte mindig kell hozzá a számla. De az az eldőt kötelezi, csak Magyarországon és csak annál az eladónál érvényesítheted, aztán, hogy ő egyáltalán "létezik"-e még, és ha igen, hogyan oldja meg a szervizt/cserét, az a saját ügye.
Az Apple gyári garanciája ettől független és ezzel párhuzamos, és a világon mindenhol érvényesítheted, számla nélkül is az Apple szervizekben, ha benne van a rendszerükben az eladási dátum. Ezt nézheted meg (többek között) a checkcoverage.apple.com-on (mármint pl. hogy szrepel-e a rendszerükben az eladási dátum). Ha nincs benne, akkor is lehet kérni (online is, emlékeim szerint, "Update date of purchase" vagy valami hasonló, én egyszer csináltam, jópár évvel ezelőtt), de ahhoz el kell küldeni/fel kell tölteni a számla másolatát is ("proof of purchase").
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vírusirtó topic
- Hobby rádiós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest