- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
NemMo
őstag
Mikor jelenik meg az új watch? Neten semmi konkrétumot nem találok
-
beci
őstag
válasz Sys85 #250950 üzenetére
Ebben igazad van.
Sokat valtozott iphone 6 óta a rendszer? Akkor tudom,hogy volt par dolog ami hianyzott.
Hirtelen csak 2 jut eszembe. A vidgetek,ezek ahogy latom mar vannak,es a szoveg masolas,beillesztes.
Valamint gmailt hasznalok,a fotoim is oda toltodnek fel.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
BigBlackDog
veterán
12 Prora váltottam S20+-ról, a tapasztalataim a következőek.
Amiknek örültem;
- Jobb üzemidő
- Stabilabb hálózat
- Apple Pay mindenhol és könnyen használható
- FaceID gyors és nem téved
- Kamerája összességében jobbnak tűnik (különösen a teleobi)
- 60 Hz ellenére eléggé kellemes a rendszer használata, néhány nap után már nem zavart az alacsonyabb képfrissítés
- Minden appom tökéletesen működik iOS-en isAmik negatívumok számomra;
- Gmail címkékre-mappákra nem lehet értesítést beállítani (így a mappákba történő automatikus áthelyezési szabályokat töröltem és kézzel archiválom)
- Kamera képei kicsit fakóbbak, mint a Samu esetén
- CarPlay hetente 1-2 alkalommal nem tölt be rendesen, vagy furcsán viselkedik
- Billentyűzetnél alapból nem jelennek meg a számok, hanem váltani kell "nézetet"A többi különbség inkább csak megszokást igényelt részemről, egyelőre nagy panaszom nincs. Viszont nemigen használok közösségi appokat, pl. Face accom sincs, így nem éppen a nagyátlag igényeim vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
beci
őstag
válasz BigBlackDog #250953 üzenetére
Koszonom szepen.
Gmail felhőt használsz?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
NemMo
őstag
A billentyűzet bajodra javaslom a swift key-t, ráadásul ebben vannak rendesen szó javaslatok (ami tanul is), mint androidon
-
S10e -ről váltottam SE 2020 iOS15-re
Ami "hiányzik" vagy nem kafa:
- Értesítő LED,
- Hangerő csatornák egymástól elkülönült szabályozása,
- Zűrzavaros, nem igazán egységes Back/Visszalépés funkció, hol ide, hol oda kell kattintani (a nejem megőrül ettől),
- A meglévő "automatizmusok" gyengék, nem rendesen átgondoltak, az új Fókusz mód sajnos szintén ilyen,
- Egyéni csengő vagy értesítő hangok hozzáadása nem egyszerű, a Parancsok app ezeket nem látja,
- Az Appkönyvár jelenleg a legkevésbé sem testreszabható.
- A fotók megosztása iCloud-ból mások felé problémás, emiatt a Google Fotók-ra másolok őket (onnan problémamentes)[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
Utolsóra megoldás lehet a swiftkey.
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
veterán
válasz Oldman2 #250957 üzenetére
A hangerő csatornás cuccba én is belefutottam tegnap asszony almáján. Mondom add ide majd én beállítom, hogy az ébresztő legyen csak halkabb...
Ő előbb kelt és nem akart felébreszteni, de mondtam neki, hogy nekem a kezemen rezeg az óra arra kelek tök mindegy milyen hangos a rezgésre is felébredek. -
veterán
Elég sokat változott,de maga a kezelés és a felépítés annyira nem különbözik.
Widgetek?Hát azok vannak,de nem egészen úgy működnek mint droid alatt,plusz kevesebb is van.
Sok widget,mondjuk spotify nem igazi widget,nem tudsz vezérelni róla,egyszerűen mutat valamit,de amint ráböksz elindul a teljes app.Widgeteket sokan várták,de félig-meddig csalódás az Apple megvalósítása.Szöveg copy-paste ezeréve működik ios alatt.Nem akarok hülyeséget mondani,de talán vagy 10-11éve.Igaz azóta az is fejlődött valamennyit.
Gmail értesítések hektikusak,ha ez fontos (nekem jó a ios email appja is,nem használom a gmail appot már).
Google fotók app sokszor csak akkor szinkronizál fel,ha megnyitom az appot.
-
485
aktív tag
Szia, én több kínai mobilt használtam és ott minden éjjel szerettem kikapcsolni őket, reggel ébresztettek, iphone-on nem kapcsolt be, nekem ez elég zavaró volt. A másik meg a képek rakosgatása gépről. Nem olyan egyszerű, mint androidon, sőt, kurva szar bonyolult és még akkor sem lesz olyan, hogy mappákba tudod tenni. Minden másban ezerszer jobb az IOS.
-
BigBlackDog
veterán
válasz SpongyaBob #250958 üzenetére
-
vzsryl
nagyúr
Gboard még mindig hitvány IOS-en, és folyton átvált eredetire?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
ricsi0307
senior tag
Február elején 10 év droid után váltottam i12-re. Engem a “vissza” gesztus zavar csak, ha vissza olvasol leírtam mi a gondom vele vagy ide vagy az i12 topikjába már nem emlékszem. Annyi mindent tudnék írni mennyivel jobb az ios hogy sose lenne vége így csak párat sorolok fel. Egyrészt sokkal üzembiztosabb. Nagyon ritka a lassulás vagy a fagyás, az egész rendszer minidig ugyan olyan fluid nincsenek döccenések apró laggok, mindig minden ugyan olyan folyamatos animációval nyílik meg terheléstől függetlenül. Az akksi. Egyszerűen hihetetlen de kb. nincs készenléti fogyasztás ha pedig használod akkor is egységesen csökken a töltöttség nem zuhan több tíz százalékot mint droidon. Utoljára pedig talán azt mondanám hogy ha iOS-en van bármi funkció akkor az működik is mindenféle mókolgatás nélkül. Amíg nem próbálod ki addig nem tudod miből maradsz ki, ezt muszáj megtapasztalni hogy dönteni tudj. Én kb 3 hónap után jutottam el oda hogy nagyjából átláttam a rendszer működését/felépítését és ennyi idő kellett ahhoz hogy átszokjak, pedig elég nyitott vagyok a tech dolgok felé. Ismerősömék vettek egy Note 20-at és engem kértek meg az első indításos procedúrára. Mire elértem a Play Storeba hogy tudjam telepíteni az appokat (kb. 4 perc) már forró volt a telefon, és görgetésnél meg-meg akadt az animáció. Tudom Exynos de nekem az Mi9 Snapdragonnal is hasonló volt a 888-ról meg ne is beszéljünk. Ekkor jöttem rá hogy mi az igazi különbség a két rendszer között. Androidon ha bármivel gondod van az esetek 95%-ban tudod orvosolni egy külső appal iOS-en viszont csak az van amit az Apple kitalált. Ezt azért vedd figyelembe.
-
NemMo
őstag
válasz BigBlackDog #250968 üzenetére
Én képtelen vagyok a gyári billentyűzetet megszokni, mert annyira rémesen buta, pedig abban ütök félre a legkevesebbet, de minden másban botrány
-
Divinity
őstag
Pixel 4 Android11 -> iOS 14/15 (Xs, SE2020)
Nekem főleg a kohézió az ami ide tud láncolni, más nem igazán, iPad és Mac mellett legalábbis.
Egyébként szokható minden, nem lehet már kimondani, hogy az egyik jobb mint a másik, másabb.
Nekem pl az ertesítések az agyamra mennek, a droidos megoldás számomra sokkal kényelmesebb, bár az iOS15 azért javított rajta.
A gyári billentyűzet nekem nem adja, nincs magyar prediktív bevitel és multi-lang sem csak váltogathatsz ide oda. A 3rd partyk meg olyan bazáriak, nekem.
Az ébresztő is mókás, alig állíthatsz be dolgokat még ha sleep schedulehöz is vagy kötve.
A contextual search is nagyon hiányzik nekem a kijelölt szavakra, a look up elég messze van hozzá sajnosHirtelen ennyi jutott eszembe de mint írtam szokható, nekem, minden
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Pfiucska
aktív tag
Szia. Tavaly valtottam androidrol, nekem semmi nem hianyzik mivel en nem nagyon hasznaltam ki az android adta lehetosegeket, egyszeru felhasznalo vagyok. Nehany napja kezdtem el hasznalni widgeteket is, elotte soha sem hasznaltam. AOD pl hianyozhat neked. Vagy az apk-s alkalmazas telepites itt nem letezik; adatok pc-re masolasa macera elvileg ios eseten.
En annyit vettem eszre alsokozep kategorias android utan, hogy sokkal fluidabb a rendszer es nincs szaggatas meg megtelt memoriiPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
antocskin
tag
válasz vzsryl #250969 üzenetére
Én már végleg töröltem a Gboard-ot.
Mióta tavaly dec- 8-óta egy szoftverfrissítés után a fejlesztőknek meg kell adniuk, hogy az app milyen adatokhoz fér hozzá, a Gboard valahogy nem frissült.
Véletlenül az utolsó frissítés dátuma dec 7.Addig szinte havonta jöttek rá a frissítések, ahogy a többi Google termekére Drive, Maps, YouTube stb. szinte hetente frissülnek a mai napig is.
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés a két dátum (meg az, hogy 10 hónapja nem nyúlnak hozzá), de én inkább már nem is szeretném tudni, hogy mi mindenhez fér hozzá a Google a billentyűzeten keresztül.
-
beci
őstag
Hat koszonom mindenkinek az informaciokat.
A jelenlegi S20+-om sem szaggat,fagyni szerintem meg sosem fagyott.
A kulon hangero allitas hianya nem zavar, esetek 90%-ban rezgon vagy neman van a telom, orat hasznalok. Most voltam bent MM-ban, megnezni a 13-asokat. A max brutal nagy,pedig a mostani telom sem kicsi. Nem all kezre,otromba. A plus viszont epp kezre allo,esetleg kicsit lehetne nagyobb,de még jo.
Alszokra parat,es eldontom melyik legyen. Ja es a Sierra kék nagyon ott van.🙂👍Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
FіkuszKukіsz
őstag
Telenoros 13 Pro Max független. Rabláncos.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
törölt tag
Hatalmas hiba van az ios15-ben. Az üzenetekből mentett képek egyszerűen eltűnhetnek a telefonról. Nálam eddig 2x jelentkezett a probléma, de külföldön is irogatják. Azt hittem én vagyok a hülye, hogy véletlenül kitörölhettem. A megoldás tartsd meg egyenlőre a beszélgetéseket vagy lementés után manuálisan kell nyomni egy mentést. Javítás hamarosan. Aki teheti, még kerülje az IOS 15öt. A hiba a 15.1 bétában is fennáll. Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest