-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
adise
őstag
Sajnos ez egy nagyon gyenge cikk lett. 2 eves allapotot tukrozheti mind az ar mind a szuper reszletek miatt. (Doboz szoveg) amit a legegyszerubb kb utanozni. 40k sem igaz ezeknel. Nem ajanlom senkinek, hogy ez alapjan vasaroljon. Sorozatszam es megbizhato uzlet a tuti csak.
-
Noxy
veterán
válasz adise #213201 üzenetére
Ha szerinted gyenge, akkor írd le te a tutit.
Fikázod a cikket de végén még is csak rá hivatkozol:
Nem ajanlom senkinek, hogy ez alapjan vasaroljon''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszönöm az Airpods-szal kapcsolatos hozzászólásaitokat.
Agyalunk rajta." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
TayRol
nagyúr
Üdv!
Zöld robotról (S10) visszatérnék 4 év után iOS-re, és kérdezném, hogy most melyik a legjobb ár/érték arányú készülék nagyjából 2 évre tervezve? Hardveraprón venném, 64-es tárhely bőven elég.
Köszi,
TayRol -
Edgar2621
őstag
válasz Gsx-rr #213180 üzenetére
Részben igazad van, részben meg azért nem mert most ilyen a világ és úgy tűnik hogy méginkább efelé haladunk. Mintha az ősember nem engedte volna meg a gyerekének hogy kőbaltát fogjon, mert jó még az a kidolgozatlan kődarab is, minek a gyereke kezébe az új. Egyébként ő ezen néz mesét, semmiben nem másabb mint a TV-n, még akkor is ha én is a természet és természetesség híve vagyok. Néha nyomkodja is, mert a minta ott van előtte, de nincs a kezébe nyomva hogy na akkor most nyomkodd. Sokkal többet játszik kis autóval, fejlesztő kockával stb.
XO: Gollami26
-
Gsx-rr
veterán
válasz Edgar2621 #213213 üzenetére
Figyelj igazabol nincs kozom ,hozza de most ezt a legjobb joindulattal mondom.
Nagyon rossz hasonlatot irtal.
Olvass utana milyen hatassal van az emberre a mobiltelefon. Komoly betegsegek kialakulasaban is resze van.
A kozelrenezesnek is leheznek igen komoly kovetkezmenyei a szemre. A Iphone kijelzoje meg minden csak nem jo, beszelek itt a kepfrissitesrol.
Ugye azt nem kell mondanom ,hogy egy 1 eves gyerekre halmozottan rosszabbul hatnak ezek a dolgok.
Tv-hez ne hasonlitsd, de, sokkal rosszabb! nezze inkabb azt 3-4 meterrol ,mint ezt a szart 30 centirol.
Ha majd komoly szemkarosodasa lesz kiskoraban gondolom nem fogod megvonni a vallad. En elhiszem ,konnyu neki odaadni,hogy csondbemaradjon, de ezzel tobb kart teszel neki hosszutavon.
En latom van pelda,hogy ugyanilyen konnyu nemet mondani es nem a kezebe adni.
Kovetkezetes neveles kifizetodo.[ Szerkesztve ]
-
Edgar2621
őstag
válasz Gsx-rr #213214 üzenetére
Most azért tényként írsz le olyanokat, amik nem feltétlenül tényként kezelnek jelenleg. Az unokatestvérem gyerek orvos , a nagybátyám és a felesége pedig szemész orvosok, szoktam ezekről beszélgetni velük. Hidd el, hogy a legjobbat akarjuk a babának és megteszünk mindent érte. Köszönöm a jó és segítő szándékod.
-
kagzer
aktív tag
válasz Gsx-rr #213214 üzenetére
Én is azokhoz az emberek táborához tartozom, akik elfogadják a fejlődést.
Én az ősemberes példát úgy szoktam mondani, hogy akár maradhattunk volna a barlangban, gyűjtögettünk volna, halásztunk, vadásztunk volna.
Sokan azért ellenzik a gyereknek adott technikát, mert felnőttként találkoztak vele és úgy érzik ez csak felnőtteknek való, mint a szex.
A jövő, bármit is mondanak, ebben van.
Aki lemarad az később sok mindenben nem fogja megállni a helyét.
Vannak analóg emberek, akik eljutnak a világ már digitális szegletébe és életképtelenek.
Közelről láttam.
Azon kutatásokat én is elhiszem amik a káros hatásait taglalják, ezzel szemben ott vannak azok a kutatások is, amik a mi hozzá való alkalmazkodásunkról szólnak.
Az a tizenéves aki a képernyőt bámulva megy az utcán, többet felfog a körülötte levő világból mint az a 40-50 éves aki ugyanezt tenné.
Fogadjuk el, más az Ő működésük.
Idézet egy 2000-es cikkből:
”Még egyszer: miért akarna mindenki menetközben internetezni, amikor ott lesznek a telepített technológiák mindenfele? Kényelmesebbek, gyorsabbak, kezelhetőbbek. Hát csak le kell ülni valahol.”
[link]
Érdemes elolvasni. Hajmeresztő mennyire lemaradt, tudatlan, analóg embert írta. -
Gsx-rr
veterán
válasz kagzer #213217 üzenetére
Pont olyanokat irsz amire rengeteg ellenpelda van.
Sok "analog" embert lehet latni akik eletkeptelenek a szo szoros ertelmeben.Az utcan a telefonjat nyomkodo,a kulvilagot kizaro emberek kozul sokan szenvednek baleseteket.
Semmit se fog fel a korulotte torteno dolgokbol.
Most volt nalam itt egy csalad a gyerekek 3 es 7 eves egy masfel oras hajout soran vegig az Ipad-et nyomtak. Kozben a vilag egy olyan reszen voltak ahova keves ember jut el.
Biztos normalis ez nalam nem, es az 1 eves gyereknek telefont a kezebe , sose fogom megerteni. Biztos mert mar tul oreg vagyok ,az en fiam 21 eves ezt a kort meguszta ,de ha kesobb szuletik is igy nevelem.semmirol nem maradna le ha 6-7 eves koraban kezdi el nyomkodni a telefont
Amit en a mai fiatalsagnal latok szamomra szomoru, ugy ,hogy sajnos en is nyomkodom a telefont eleg sokat.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Gsx-rr #213219 üzenetére
Minden a mértéktartáson múlik. Lehet adni egy babának is néha-néha telefont, tabletet, de ne órákig, és ne az az egy lehetőség legyen számára, ha szórakozni, játszani szeretne.
Ha most elvetnénk ezeket a lehetőségeket, akkor mindent el lehetne, amit a tudomány létrehozott, még a játékautót vagy babát is is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kagzer
aktív tag
“Most volt nalam itt egy csalad a gyerekek 3 es 7 eves egy masfel oras hajout soran vegig az Ipad-et nyomtak. Kozben a vilag egy olyan reszen voltak ahova keves ember jut el.”
Erre azt szoktam mondani, hogy kinek mi és mennyire fontos.
Azért mert nekem fontos vagy értékes valami, nem biztos, hogy másnak is.
Az, hogy valamit megteszek valakinek nem biztos, hogy neki ugyanúgy fontos és/vagy jó mint ha nekem tennék meg. (Pl válásnál jön fel, hogy “Én mindent megtettem érted!” Kérdés, hogy a másiknak kelllett-e, vagy ugyanolyan jó blablabla elkalandoztam)
Amit a mai 40+ nem ért meg, hogy mások az értékek. Ami nekünk fontos volt, ami nekünk jó volt, nem biztos, hogy jó a mai gyerekeknek is. És nem hiszem, hogy erőltetni kell.Mondom mindezt 40 évesen, egy 13 éves (és amúgy kitűnő stb lány apjaként), hogy nekem más volt a gyerekkorom, nekem az volt a jó.
Pl én 10 éves korom óta zenéltem és 15 évesen már zenekarban (nem klasszikus, hanem igazi halálmetál ) játszottam. Nem várom ezt el sem a jelenlegi sem a születendő gyermekeimtől. -
kisqp
tag
válasz Edgar2621 #213216 üzenetére
Abszolut segito szandekkal en is: nem (feltetlenul) fizikailag tesz kart a gyerekben. A statikus kepalkotasnak olvass utana, meg egy 0-5 eves gyerek agymukodosenek, hogy mekkora a kulonbseg es mit es hogyan dolgoz fel az agya. Nem feltem az oteves lanyomat a technikatol. Sot! Viszont a 48 db-os memoriajatek es a 150 db-os kirakos tobbet fejleszt az agyan, mint barmennyi ido a telefonnal/tablettel. (Egyebkent néz mesét is a tv-n.)
-
devil-k
nagyúr
Lehet, hogy én vagyok a béna, de Viber értesítésekben szeretnék segítséget kérni. Hogy tudom beállítani azt, hogy
- zárolt képernyőn
- mutassa, hogy üzenetem erkezett
- de ne mutassa, hogy kitőlave
- mozi bolondéria -
-
őstag
Sziasztok.
Kit tudnátok ajánlani aksi cserére (6s),hogy támogatott legyen az új aksiban az élettartam % kijelzés és a csúcsteljesítmény leadás? Ez csak a 3-4 "hivatalos" szervizben lehetséges csilliárdokért?
Köszi.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Vanir
veterán
Sziasztok!
Most tervezek almára váltani, közel 10 év droidozás után. A 8-ast néztem ki, tetszik a kompakt mérete, és igazából minden feature, amit kínál. Mindenképp használtan venném. Az az igazság, hogy sem időm, sem türelmem az aprón vadászni. Tudnátok BP-n (vagy Győrben) olyan GSM boltot/boltokat ajánlani, ahol nagy eséllyel találok normális állapotút, százeres lélektani határt nem átlépve?
Előre is köszönöm, és további kellemes ünnepi pihit mindenkinek!
-
anderledani
őstag
válasz Maxximus #213226 üzenetére
[link] 16.900 nem olyan vészes, nemrég még 9.900 is volt iStyle-nál. De szerintem pl iSamurai is normálisan csinálja, de az is 14 ezer.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
-
Vanir
veterán
válasz devil-k #213230 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy azért kérdeztem be ide, hogy ne a sufni GSM-be menjek be, hanem valami általatok ajánlott, bevált, megbízhatóba (ha létezik egyáltalán olyan). Feltételezem, hogy egy hangyányit azért nagyobb Hardveraprós tapasztalatom van, mint neked, és nem véletlenül nem akarom azt az utat járni jelenleg. Peace.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz devil-k #213227 üzenetére
A feladót mindig fogja mutatni, mint ahogyan a gyári e-mail app is mutatja a zárképernyőn, csak magát a szöveget rejti el!
Sajnos ez ilyen...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Edgar2621
őstag
Azért azt is írtam, hogy főleg nem ezekkel játszik és nem a kijelzőt bámulja egész nap, és nem a kezébe van adva, hanem amikor mesét néz szereti nyomogatni, ha mást akar nézni, unja stb. Ettől még én is inkább annak a híve vagyok hogy minél kevesebb elektronikával találkozzunk életünkben, de el ell ismerni hogy ennek a korszakát éljük most és valószínűleg ez csak erőteljesebben lesz jelen az ember életében.
-
őstag
válasz anderledani #213229 üzenetére
Köszi.
A 9900-ra be is neveznék,de akkor figyelem majd.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
-Faceless-
őstag
Ez egy iPhone SE 32GB-os, vodás, de már rég lejárt, és nem is vagyok már a szolgáltatónál. Polcon hever már egy jó ideje, de igazából csak meg akarok tőle szabadulni valamennyiért.
A telefon ejtve lett egyik sarkán vannak ütődések, és átellenesen enyhe benyomódás, gombok működnek, az üveg sincs elrepedve, de ilyen a kijelző. Nem érzékel, csíkos.Mivel a kijelző nem érzékel, nem tudok resetelni, se ellenőrizni, hogy minden működik-e, és vodához se tudom bevinni függetleníteni, mert ugye nem érzékel...
Kijelzőt cserélni viszont nem éri meg, mert kb. annyi egy karcmentes aprón.
Biztos, hogy ez kijelző egyáltalán (mert maga az üveg szokott inkább törni ilyenkor...)?
Mit lehet/érdemes kezdeni vele?
A segítséget nagyon megköszönném! -
Zolom89
senior tag
válasz -Faceless- #213236 üzenetére
3ezer körül rendeltem hozzá kiváló minőségű kijelzőt ebayről, kb 10percig tartott kicserélni. Előtte soha nem csináltam ilyet.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
-Faceless-
őstag
válasz Zolom89 #213237 üzenetére
Már cseréltem kijelzőt többször, csak SE-hez nem találtam jó márkát ebay-en sem. Bárhol nézem mindenütt csak a noname szarokat találtam, de Pinzheng-re meg nem akarok várni 2 hónapot aztán 50-50, hogy épségben megjön... (mást meg nem ismerek)
Ha megvan még esetleg egy linket tudnál küldeni?
-
TayRol
nagyúr
Köszi mindenkinek, 11-est vettem.
-
-Faceless-
őstag
válasz -Faceless- #213238 üzenetére
Nem érdekes, találtam egyet
-
Cyberbeni
addikt
válasz -Faceless- #213236 üzenetére
icloud.com-on is le tudod választani a fiókodról
-
anderledani
őstag
válasz Feedoo #213239 üzenetére
Milyen iPhone-ról van szó? OLED tud beégni, de még nem nagyon hallottam róla. Akkor tudnám elképzelni, ha a kijelző kikapcsolás x idő után offon van és addig úgy felejti valaki amíg le nem merül... Mármint tényleg napokra.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Feedoo
tag
válasz anderledani #213245 üzenetére
Egy iPhone 5. Melós telónak használom, eddig tökéletesen működött. Pár napja kezdte el ezt a jelenséget. Persze nem folyamatosan csinálja.Nem égett rá a kijelzőre csak olyan mintha nem zárná be az alkalmazásokat és így minden látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Próbáltam használni a keresőt de nem adott egy választ sem, amit érdekesnek találok egy ilyen topicban. Lehet én szúrtam el vagy csak nem működik, nem tudom.Az I4S óta Iphone-om van. Mindig új telefont vettem így ilyen jellegű problémám nem volt. Most viszont a lányomnak tönkrement a telefonja (I5S) és ha már itt a világító fás ünnep akkor gyorsan szétnéztem mit találok neki. Megakadt a szemem egy szép független I7-en, ráadásul elég jó áron. Mivel nekem I6S volt így megvettem a hetet és a lányom meg megkapta az enyémet. Mindenki jól járt, hisz az enyém egy makulátlan telefon volt. 12 órás műszak után kb 20 órás fent léttel vettem a világ végén. Szép és jó, akkor viszont annyira nem láttam amit otthon. A kijelző mikrokarcokkal dúsított úgy elég rendesen. Nem látszik alapjáraton de kikapcsolva a fénnyel játszva már látszik hogy jó karcos. Az eladó annyit említett hogy folyékony fólia van rajta, még egy évig jó kell legyen...Láthatóan értelmetlenül várta a hatást... Kerestem neten mit lehet ilyenkor tenni de a polírozzunk fogkrémmel verzió nem igazán nyerte el a tetszésem Van már esetlen ilyen nanokerámiás folyadék amit ha eltöröl rajta az ember akkor ezeket a kis karcokat feltölti? És ha nincs akkor 2020-ba miért nincs? Másik tippem hogy ha kap egy üvegfóliát akkor az azon lévő ragasztó kicsit feltölti ezeket is, de eltávolítás után megint ugyan ott lennék. Nem látszik de tudom hogy ott van és marhára zavar...
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest