- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Az én mestertervem az lett volna, hogy veszek valahonnan egy kis méretű bluetooth billentyűzetet praktikusan német (vagy bármilyen könnyen magyarítható) kiosztással. Azt hittem ez nem rakétatudomány, de sokaktól hallom a szenvedést a felcserélt karakterekkel.
Nem tudom mi van az eredeti 60 ezres Apple billentyűzetben másképpen megcsinálva, hogy ezt csak ők és a licencet megvásároló gyártók tudják jól megcsinálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
A karakterek felcserélt helye nem azért van, mert nem jól lett beállítva az iPaden a kiosztás? Hallottam már több panaszt is, hogy csak a gyári Apple billentyűzettel van minden a helyén, de ez (nekem legalábbis) eléggé komoly érvágás lenne, fene sem akar 60 ezret fizetni egy billentyűzetért (de még a felét vagy harmadát is sajnálom rá ha nem munkaeszköz).
Nekem csak alkalmi igénybevételre kéne valami, nem érdekel ha nem napi 8 órás munkára tervezett szuperergonómikus cucc (feketeöves laptop felhasználók ökölpárbajig fajuló vitákat tudnak folytatni arról, milyen az ideális nyomáspont, kattanásérzet, billentyűk közötti távolság, de én nem ilyen vagyok), de ha leülök megírni egy blogbejegyzést, nem akarok azon molyolni, hogy hol van az adott karakter helye.
Én már azon kifaszoltam, hogy csak a nagyobb kijelzős Pro modelleken lehet megoldani a virtuális billentyűzet szabályos magyar kiosztását, 10.2" és 10,5" esetén nem. Pedig egy-egy üzenet, email, fórumbejegyzés lekörmölése nekem képernyőn sem nagy cucc, oda pont jól jönne. -
|AP|
veterán
Végül egy ilyet [link] vettem és hát nyugodtan mondhatom, hogy félsiker
Vagy inkább 40%
Szóval a billentyűzet fasza, jól is néz ki, van rajta rendes hosszú í (erről később), a minősége is rendben van és méretre jobb, hogy nem olyan apró, mint az Ewent, sőt van rendes numerikus bill. is. Hangosnak hangos, dehát ez van.
Ami miatt mégsem tökéletes az az, hogy hiába állítom az ipaden a hardveres billentyűzet nyelvét bármire (automatikus, magyar, magyar-QWERTY), a hosszú í és a 0 fel van cserélődve és az egyéb karakterek (@, \, stb) sem ott vannak, ahol egy magyar billentyűzeten kellene lenniük.
Hosszabb távon vagy megszoknám, vagy megőrjítene, de pont azért nem vettem magic keyboardot, mert túl sokat azért nem fogom használni, csak pár alkalommal.Az egér már egy másik történet, hiába csatlakozik BT-n keresztül az ipadhez, meg sem moccan. Ha a 2,4G-s vevőegységét bedugom, akkor működik, dehát ugye pont azért vettem BT-s bill+egér kombót, hogy ne kelljen ezzel szórakozni.
Gondolkodom még, hogy visszavigyem az egészet és visszakérjem a pénzt, de a bill. tényleg nem rossz, csak hát ugye nem tökéletes...
-
VD
őstag
Én ugyanígy váltottam androidról, és a tapasztalat, hogy nincs más életképes megoldás. mint az Apple TV, vagy Airplay képes TV (Samsung és talán LG-k).
Ez az Apple ökoszisztéma velejárója. Cserébe viszont beton stabil és messze kényelmesebb mint a droidos bohóckodás volt. -
tradeelek11
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- További aktív témák...
- Ipad Pro M4 Asztrofekete 256gb wifi+celular+ keyboard
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest