- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Bekábelezi Magyarországot a Yettel
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoodSpeed
veterán
MacUpdater, ez nagyon klassz:
-
GoodSpeed
veterán
Plusz két kép került be a bejegyzésbe:
-
GoodSpeed
veterán
60 Hz helyett:
-
tDr1v3r
veterán
Nekem mindig fájt tőle a csuklóm. Asszem amikor 2009-ben vagy mikor amikor kijött használgattam nénéméknél sokszor (iMac-hez járt), aztán ők is inkább vettek egy Magic Trackpad-et meg egy Logitech egeret mert ugyanezt tapasztalták. Úgy viszont tényleg zseniális az ergonómia, még a numerikus pados Apple alu bill mellett is.
-
Hieronymus
veterán
Érdekes.
A macbook Air, a saját töltőjéről 28W-al tölt. Egy nagyobb teljesítményű töltőről csak 20W-t vesz fel. 20V, 1A vs. 1,4A. -
GoodSpeed
veterán
Szuper, legyen úgy.
Én pedig várom, hogy legyen benne SIM-foglalat. Persze ez soha nem fog megtörténni.
De azért egy billentyűzet-világítás és legalább választható memóriabővítés lehetne. Vagy úgy, hogy az alapmodell 8/256-os legyen, míg a Touch ID-s verzió 12–16/512.
eSIM esélyesebb már mint fizikai SIM szerintem. De lehet kapni kártyaolvasóst is nem?
No ma kivittem a MacBook Neo-t anyukámnak. Mondta, hogy kicsit kicsi a kijelzője, de simán elkezdte használni. A régi laptopja tartalékba lett helyezve. A 2017-es HP Pavilion - 15-cc516nh - Intel Core i3-7100U @2,4 GHz-ben bezzeg 2x8 GB DDR4 3200 RAM modul van az ASUS Gamer laptopomból. Kb ez ér pénzt már csak, meg esetleg az 1 TB-os HDD. A 128 GB-os SSD már nem. Adtam vele az LDNIO A6140C-t is. Valamint alatta van Spirit of Gamer SOG-VE500RE Notebook hűtőpad 17" - AIRBLADE 500 is

Tartottam tőle, hogy a MacBook esetleg a nyakamon marad. Azért tartottam, mert egyfelől napokig hozzá sem nyúltam, másfelől meg a Touch ID nekem nagyon hiányzott.
Mivel napokig a PC, az iPad és az okostelefonjaim voltak csak használva, így arra jutottam, hogy nekem a MacBook bár tetszik, de felesleges lenne, mert amit meg tudok oldani a MacBookon (fórumuzást és böngészést) azt az iPad-en is, mégha kicsit lassabban is, de amit az iPad-en gyorsan tudok lebonyolítani (NetFlix, HBO, Telekom TV GO, Amazon Prime... Streaming appok) azt a MacBookon körülményesebb, mert böngészőből kell. Kivétel az Apple TV, aminek van MacBookra is applikációja.
Így a 13"-os iPad-ek felé fordulok, amikben már 12 GB RAM van, mert ott van lesz AI is. A 13"-os iPad Air 2026 pedig a NEO-t lenyomja minden téren. M4-es CPU-ja sokkal erősebb, és 1,5x annyi RAM van benne. Fizikai billentyűzetem és Magic Mouse 2024 -es egerem pedig szintén van.
-
Luck Dragon
támogató
Szuper, legyen úgy.
Én pedig várom, hogy legyen benne SIM-foglalat. Persze ez soha nem fog megtörténni.
De azért egy billentyűzet-világítás és legalább választható memóriabővítés lehetne. Vagy úgy, hogy az alapmodell 8/256-os legyen, míg a Touch ID-s verzió 12–16/512.
-
mentor_4
tag
-
GoodSpeed
veterán
Úgy látszik tetszik a Neo.
Amúgy annyira megtetszett, hogy amennyiben anyukámé lesz ez, akkor esélyes, hogy veszek egy 512 GB-osat (Touch ID) magamnak Air helyett.
-
GoodSpeed
veterán
Hogy fut rajta a Gimp?
Stabilan, és villámgyorsan.

-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Úgy látszik tetszik a Neo.
Imádom

Pl ma tettem fel a gimp-et is rá
A ChatGPT pedig sok időt takarít meg:
-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
Nos 48%-ról:
33W a teteje, légkondicionált lakásban. -
GoodSpeed
veterán
-
KISDUCK
addikt
-
GoodSpeed
veterán
Köszi, nekem utólag esett le, hogy mi a szitu :XD Elsőnek mondom, ha évente 1 főverzió ...

-
Hieronymus
veterán
A 26.5 akár dátumot is jelenthetne, de.
26 (Főverzió / Major version)
Ez a Safari böngésző huszonhatodik generációs, nagyszabású verziója, amelyet az Apple az aktuális operációs rendszereivel (pl. iOS 26 és macOS Tahoe 26) együtt mutatott be..
5 (Alverzió / Minor version)
Ez a főverzió kiadása óta megjelent ötödik nagyobb javítócsomagot jelöli. Ez a frissítés nem hoz teljesen új kezelőfelületet, hanem stabilitási hibákat javít, finomítja a webes szabványok támogatását, és biztonsági réseket foltoz be.21624 (WebKit főág): A WebKit forráskódjának azon mérföldköve, amelyből az adott operációs rendszer-család (például a macOS 26.5 vagy iOS 26.5) böngészője készült.
2.5 (Alág és revízió): Azt mutatja, hogy a kód hányszor ágazott el, és hányszor módosították a belső tesztek során
11.4 (Alverzió specifikus javítások): A biztonsági és stabilitási frissítések pontos csomagazonosítója
-
GoodSpeed
veterán
-
qnadam
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Egy igencsak elterjedt böngésző, melynek a a fejlesztői nem mentek el a pár hetente főverzió számot ugrunk irányba:
-
GoodSpeed
veterán
Amúgy itt 6 mag van.
-
GoodSpeed
veterán
Megérkezett a kábel:
27"-on:
-
GoodSpeed
veterán
-
Carlas
senior tag
"A Safari böngésző fenomenálisan jó" - Eddig Edge-t használtál, vagy mi? Vagy az a fenomenálisan jó benne, mennyivel el van maradva a szabványokkal?
A 8 GB manapság már tényleg legfeljebb egy office-os - hobbiböngészgetős gépen elég; minimálisan produktív munkára már nem.
"A 60 Hz-es kijelző szerintem rendben van." - Szerintem az Apple-fan-ség fokmérője, hogy ezt ki hiszi el.

A 8 GB manapság már tényleg legfeljebb egy office-os - hobbiböngészgetős gépen elég; minimálisan produktív munkára már nem.
Ez teljesen valótlan.... de ezt már elég sok teszt meg is mutatta.
A 60HZ szintén bőven elég arra amire kitalálták a gépet. -
tDr1v3r
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Egyszerre frissül az iPad és a MacBook. 😊
Ezt az élményt csak az Apple ökoszisztéma tudja megadni. -
GoodSpeed
veterán
Harmadik meg valami füles ?
Az az iPad 80%-on tartva.

-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
Felül a Neo, alatta az A56:
-
GoodSpeed
veterán
-
KAMELOT
titán
-
GoodSpeed
veterán
-
KAMELOT
titán
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
KAMELOT
titán
-
GoodSpeed
veterán
-
lowzor
veterán
-
GoodSpeed
veterán
MacBook NEO Geekbench 6: A18 Pro
iPad 11 A16
-
kenand
veterán
Ezen az alapon az Intel és AMD processzorainak többsége selejtes.
Az aktuális sorozat leggyorsabb és legkiépítettebb processzorán kívül, mind selejt. i7, i5, i3 és az alattuk levő processzorok selejtek az Intel esetében. Csak az i9 nem selejt.Természetesen nem egyformán sikerül mind, más az órajel.... de akkor "selejtes" ha nem sikerül szabványosan. Igen az AMD is piacra dobja, de pl 8 magos helyett 6 magosként, a 8 magost, más néven, de az akkor is selejtes 8 magos, mert 2 mag nem megfelelő, 8 magosnak nem lehet eladni. így 6 magos lesz
Apple is ezt csinálta a szabványtalan, felhalmozódott prociknak kitalált egy új terméket... -
KAMELOT
titán
-
lowzor
veterán
-
GoodSpeed
veterán
MacBook Pro 14" M5 Magyar 2025 Asztrofekete 593 900 Ft-ért - MacBook | Alza.hu
Ez jó áron volt. El is vitték. -
KAMELOT
titán
-
joghurt
addikt
Egy office-os gépbe is a minimum 16GB, mert ha megnyitsz jó pár dolgot akkor be tud telni gyorsan!
8 éve amikor vettem egy totál alap notit abban 4GB ram volt és azonnal vettem bele +4GB ramot, hogy legalább tényleg alap dolgok menjenek, de akkor már gond volt ha több cuccot használtam.
Manapság egy noti vagy PC-be alap a 32GB ram!
15" képernyőn meg lóxart sem látni, annyira kicsi + ehhez hozzájön a nagy felbontás!
Ha meg valakinek gondja van a WIN-el, hogy nem gyors akkor tessék feltenni rá UBUNTU-t és rakéta lesz minden!Ejnye, hát nem olvastad az Apple marketinganyagát, hogy az ő 8 GB-juk annyi, mint más 16 GB-ja?
-
KAMELOT
titán
"A Safari böngésző fenomenálisan jó" - Eddig Edge-t használtál, vagy mi? Vagy az a fenomenálisan jó benne, mennyivel el van maradva a szabványokkal?
"A 60 Hz-es kijelző szerintem rendben van." - Szerintem az Apple-fan-ség fokmérője, hogy ezt ki hiszi el.

Egy office-os gépbe is a minimum 16GB, mert ha megnyitsz jó pár dolgot akkor be tud telni gyorsan!
8 éve amikor vettem egy totál alap notit abban 4GB ram volt és azonnal vettem bele +4GB ramot, hogy legalább tényleg alap dolgok menjenek, de akkor már gond volt ha több cuccot használtam.
Manapság egy noti vagy PC-be alap a 32GB ram!
15" képernyőn meg lóxart sem látni, annyira kicsi + ehhez hozzájön a nagy felbontás!
Ha meg valakinek gondja van a WIN-el, hogy nem gyors akkor tessék feltenni rá UBUNTU-t és rakéta lesz minden! -
lowzor
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
lowzor
veterán
Amúgy igazad van, és most pattog a labda megint.
Felhívtam a Telekomot, hogy van e opció kiterjesztett garanciára, vagy úgy van, ahogy gondolom, hogy készülékbiztosítással 0.- perctől. Utánanéztek, és azt mondták ,hogy sajnos csak a havi 4,2K-s készülékbiztosítással... az az első 3 évben kb 150K plusz, ami ugye eleve gazdasági logikátlanság lenne...Így kértem a törlését. Ilyen értékű cuccot, ha egy mód van rá, tekintve, hogy ez konstrukciójából adódóan olyan, hogy akár az alaplap, akár a CPU, akár a GPU, akár a RAM romlik el, gazdasági totálkár, csak kiterjszetett garanciával vásárolok ezek után, és ebben az esetben is.
De most hajlok rá, hogy a jelenlegi iPad-et cserélem egy Air 13"-ra 11"-ról, mert ágyban elég. Adott a 12 GB RAM, az erős CPU, a WiFi 7, a billentyűzet és az egér is. Egyetlen, hogy nem háttérvilágításos a billentyűzetem... cserébe van app támogatás.
Melyik Air-re gondoltál pontosan?
Ebben pl van háttérvilágítás és 16 giga ram is: [link] -
GoodSpeed
veterán
Amúgy igazad van, és most pattog a labda megint.
Felhívtam a Telekomot, hogy van e opció kiterjesztett garanciára, vagy úgy van, ahogy gondolom, hogy készülékbiztosítással 0.- perctől. Utánanéztek, és azt mondták ,hogy sajnos csak a havi 4,2K-s készülékbiztosítással... az az első 3 évben kb 150K plusz, ami ugye eleve gazdasági logikátlanság lenne...Így kértem a törlését. Ilyen értékű cuccot, ha egy mód van rá, tekintve, hogy ez konstrukciójából adódóan olyan, hogy akár az alaplap, akár a CPU, akár a GPU, akár a RAM romlik el, gazdasági totálkár, csak kiterjszetett garanciával vásárolok ezek után, és ebben az esetben is.
De most hajlok rá, hogy a jelenlegi iPad-et cserélem egy Air 13"-ra 11"-ról, mert ágyban elég. Adott a 12 GB RAM, az erős CPU, a WiFi 7, a billentyűzet és az egér is. Egyetlen, hogy nem háttérvilágításos a billentyűzetem... cserébe van app támogatás.
-
lowzor
veterán
Van itt két számomra érdekes:
https://www.alza.hu/macbook-air-15-m4-magyar-2025-ejfekete-d12829513.htmEz ugye 24 GB RAM-os modell lenne, csak nem azért vettem ASUS RT-BE92U routers, hogy a laptopba ne legyen WiFi 7, Mondjuk az előző routerem az ASUS RT-AX86S sem tudta a WiFi 6E-t, ez meg igen, és a NEO is 6 GHz-en lóg szerencsére, meg az S24 FE-m, a az Amazon Mire TV Stick 4K Max gen 2-esem is, és az gépem alaplapja is ha nem lenne vezetékes kapcsolat. De van neki
Viszont elég sok eszközöm lóg mér a 6GHz-en szerencsére , és ez lenne az első WiF 7-esem. 6 évre veszem legalább. Persze ez a Telekomot 36 hónap vs 72 hónap aggaszt. Az akksit előbb utóbb cserélni kell. Mintha a WiFi 6E ne lenne elég bármire egy laptophoz...
-
GoodSpeed
veterán
Van itt két számomra érdekes:
https://www.alza.hu/macbook-air-15-m4-magyar-2025-ejfekete-d12829513.htmEz ugye 24 GB RAM-os modell lenne, csak nem azért vettem ASUS RT-BE92U routers, hogy a laptopba ne legyen WiFi 7, Mondjuk az előző routerem az ASUS RT-AX86S sem tudta a WiFi 6E-t, ez meg igen, és a NEO is 6 GHz-en lóg szerencsére, meg az S24 FE-m, a az Amazon Mire TV Stick 4K Max gen 2-esem is, és az gépem alaplapja is ha nem lenne vezetékes kapcsolat. De van neki
Viszont elég sok eszközöm lóg mér a 6GHz-en szerencsére , és ez lenne az első WiF 7-esem. 6 évre veszem legalább. Persze ez a Telekomot 36 hónap vs 72 hónap aggaszt. Az akksit előbb utóbb cserélni kell. -
GoodSpeed
veterán
Viszont Telekomnál nincs 3 év extra gari opció. Olyan van, hogy készülékbiztosítás, havi 4200 Ft-ért azt hiszem. Na most az 0. naptól ketyeg, és nem a 36 hónap letelte utántól.
Na most az az első három évben - tekintve, hogy nem viszem sehova: 151200 Ft. -
lowzor
veterán
574K, de az általad linkelt 13"-os.
Az enyém 15"-os.
Illetve gondolkoztam, hogy ne e inkább Alzásat vegyek 3+ 3 év kiterjesztett garanciával, mert ezeknél az integrált MAC-eknél ez fontos szempont.Csak ugye: MacBook Air 15" M5 Magyar 2026 éjfekete - MacBook | Alza.hu

Mindjárt 600K-ról indul az Alzán, amit én a Telekom oldalán 574-ért vettem + 87K lenne a 3 év extra garancia.

Az égkék lenne náluk akciós, csak az nem tetszik annyira.
Én elgondondolkoztam a 13"-as M4-en, de a Dell Latitude-om egyelőre elég még egy ideig.
A +3 év garit mindenképp megvenném hozzá, aztán ha lehúzza a 6 évet, az bőven elég. -
Hieronymus
veterán
A Neo szerintem a tipikus Apple beetetés eszköze. Értem, hogy csak alig több, mint 200 ezrest fizettél érte, de a normál Air sorozathoz képest pont azok a részei gyengék, amiben egy MacBook (Air) jobb a többségnél. Még a proci teljesítményen nem is rugóznék, mert az sokaknak nem számít, de a kijelző, a billentyűzetvilágítás hiánya,vagy a 8 GB RAM azért fájó hiányosság. Igen, nagyinak fészbúkozni meg a sütirecepteket böngészni tökéletes.
A Neo szerintem a tipikus Apple beetetés eszköze.
Konkrétan a Chromebook+ ellenfelének tekinthető. Az iskolai kedvezmény miatt lejön még 100 dodo az árból.
Egy másik történet, hogy az alkatrészek árrobbanása okán, akinek az elkövetkező két évben kell gépet cserélnie, az drágábban - rosszabbat tud majd megvásárolni Gyors ütemben fogy a Neo. A processzorból már csak a telefon processzort tudják után rendelni. A memória drágább lett az Apple számára is. Új színekben kezdik gyártani, ezzel marad az eredeti ár a még készleten lévő példányok esetében.
A gyártó számára csak két katasztrófa van. Ha nem fogy a terméke, ha nem képes eleget gyártani.Akik nem tolnak komolyan játékot, azoknak a Neo hosszú évekig használható a Neo.
PS:
A memória memória mennyiségét bekorlátozza a processzor. Nem lehet többet hozzá rendelni. A következő generáció 12GB-s lesz.PS2:
Abban igazad van, hogy jobb vétel az AIR. -
GoodSpeed
veterán
574K, de az általad linkelt 13"-os.
Az enyém 15"-os.
Illetve gondolkoztam, hogy ne e inkább Alzásat vegyek 3+ 3 év kiterjesztett garanciával, mert ezeknél az integrált MAC-eknél ez fontos szempont.Csak ugye: MacBook Air 15" M5 Magyar 2026 éjfekete - MacBook | Alza.hu

Mindjárt 600K-ról indul az Alzán, amit én a Telekom oldalán 574-ért vettem + 87K lenne a 3 év extra garancia.

Az égkék lenne náluk akciós, csak az nem tetszik annyira.
-
GoodSpeed
veterán
A Neo szerintem a tipikus Apple beetetés eszköze. Értem, hogy csak alig több, mint 200 ezrest fizettél érte, de a normál Air sorozathoz képest pont azok a részei gyengék, amiben egy MacBook (Air) jobb a többségnél. Még a proci teljesítményen nem is rugóznék, mert az sokaknak nem számít, de a kijelző, a billentyűzetvilágítás hiánya,vagy a 8 GB RAM azért fájó hiányosság. Igen, nagyinak fészbúkozni meg a sütirecepteket böngészni tökéletes.
Nálam elsődleges okok az Air mellett sorban:
1. RAM mennyisége (24 GB-ost akartam, de hetek óta nincs a Telekomnál)
2. Kijelző mérete
3. Billentyűzet háttérvilágításaazaz pont azok amiket felsoroltál. Az A18 Pro nekem elég lenne sokáig.
-
szabonagyur
félisten
-
qnadam
veterán
-
szabonagyur
félisten
Igen, nagyinak fészbúkozni meg a sütirecepteket böngészni tökéletes.
És erre nagyon sokáig jó lesz, nézd meg nem Mac vonalon milyen új gépet kapsz ennyiért és meddig lesz használható.
-
PDA_FAN
tag
-
janeszgol
félisten
-
KISDUCK
addikt
Zárjuk rövidre.
"Tehát azt az i9 példányt, ami már i5-nek sem jó, selejtként dobják ki?"
Ha ezt a kérdést felteszed a gemininek, ki fog derülni, Azokból is készül i3 vagy még kisebb képességű processzor.A processzorokat kettő fogyasztási kerettel gyártják.
A teljesítmény orientált processzorok magas fogyasztási kerettel Az energia takarékos processzorok, nyilvánvalóan alacsonyabb teljesítménnyel.
Az i5 szintjén jelenik meg a duplikálódás.
A processzorok 125W és 65W TDP/PBP kerettel készülnek. Ezeken a fogyasztási kereteken belül azonosak tervezés szintjén.Gondolom az is tiszta, hogy működőképes processzort nem dobnak ki. Megkapják a nagy OEM gyártók, az olcsóbbított szériákba.
Asszem félre értettél.
-
cami][us
őstag
-
Hieronymus
veterán
"Akkor selejt, ha nem képes a processzor teljesíteni a megadott specifikációt." Ezzel kb. az első mondatomat írtad le csak másképp.
Igénybe vettem most kicsit az ai-t (bocsi a drága ramokért mindenkitől), gemini szerint nem minden indul i9-nek jelenleg i9 vagy i7 lesz adott lapkából vagy a kisebb variánsból i5/i3.
Lehet hogy korábban amikor desktopra 8 mag volt az i9 akkor esetleg abból lett az i3, de ahhoz elég gyengének kell lennie a hatékonyságnak, hogy i9-ből legyen az i3, mert azzal csak pocsékolják a waffert és a gyártási kapacitást vagy lehet hogy ez inkább a 4 magos korszakba volt divat, mert akkor 2 és 4 maggal lefedtek mindent desktopra. Nyilván kár kidobni, ha valami menthető belőle, de úgy tervezni hogy egy lapka van és azt nyiszálják 4 termék családba az alapján, hogy éppen mi nem műkődik, az nem túl hatékony.Zárjuk rövidre.
"Tehát azt az i9 példányt, ami már i5-nek sem jó, selejtként dobják ki?"
Ha ezt a kérdést felteszed a gemininek, ki fog derülni, Azokból is készül i3 vagy még kisebb képességű processzor.A processzorokat kettő fogyasztási kerettel gyártják.
A teljesítmény orientált processzorok magas fogyasztási kerettel Az energia takarékos processzorok, nyilvánvalóan alacsonyabb teljesítménnyel.
Az i5 szintjén jelenik meg a duplikálódás.
A processzorok 125W és 65W TDP/PBP kerettel készülnek. Ezeken a fogyasztási kereteken belül azonosak tervezés szintjén.Gondolom az is tiszta, hogy működőképes processzort nem dobnak ki. Megkapják a nagy OEM gyártók, az olcsóbbított szériákba.
-
KISDUCK
addikt
Akkor selejt, ha nem képes a processzor teljesíteni a megadott specifikációt. A gyártásba egy processzor kerül. Aztán majd kiderül i9, i7, i5, i3 vagy még gyengébb processzorként kerül forgalomba.
Az AMD, annak idején rákényszerült, hogy a jobb képességű processzorait - a bevétel növelése érdekében - alul matricázza.
"Akkor selejt, ha nem képes a processzor teljesíteni a megadott specifikációt." Ezzel kb. az első mondatomat írtad le csak másképp.
Igénybe vettem most kicsit az ai-t (bocsi a drága ramokért mindenkitől), gemini szerint nem minden indul i9-nek jelenleg i9 vagy i7 lesz adott lapkából vagy a kisebb variánsból i5/i3.
Lehet hogy korábban amikor desktopra 8 mag volt az i9 akkor esetleg abból lett az i3, de ahhoz elég gyengének kell lennie a hatékonyságnak, hogy i9-ből legyen az i3, mert azzal csak pocsékolják a waffert és a gyártási kapacitást vagy lehet hogy ez inkább a 4 magos korszakba volt divat, mert akkor 2 és 4 maggal lefedtek mindent desktopra. Nyilván kár kidobni, ha valami menthető belőle, de úgy tervezni hogy egy lapka van és azt nyiszálják 4 termék családba az alapján, hogy éppen mi nem műkődik, az nem túl hatékony. -
Hieronymus
veterán
Akkor selejt, ha nem tudja hozni tervezett felépítést és le kell nyisszantani részegységeket, hogy eladható legyen más termékként. Nincs ebben semmi új és meglepő, ezt korábban is csinálták és voltak róla hírek is, hogy xy szériánál ez meg az volt és volt hogy jól működő lapkákat butitottak le, mert kevés volt önmagában a "selejt" hogy más szériaként eladhassák, voltak is ugye régen amd-nél felldható magok meg egyebek, ha valaki jó procit fogott ki. Ez win win biznisz, a gyártó is jól jár, meg a vásárló is.
Akkor selejt, ha nem képes a processzor teljesíteni a megadott specifikációt. A gyártásba egy processzor kerül. Aztán majd kiderül i9, i7, i5, i3 vagy még gyengébb processzorként kerül forgalomba.
Az AMD, annak idején rákényszerült, hogy a jobb képességű processzorait - a bevétel növelése érdekében - alul matricázza.
-
KISDUCK
addikt
Az aktuális sorozat leggyorsabb és legkiépítettebb processzorán kívül, mind selejt. i7, i5, i3 és az alattuk levő processzorok selejtek az Intel esetében. Csak az i9 nem selejt.Akkor selejt, ha nem tudja hozni tervezett felépítést és le kell nyisszantani részegységeket, hogy eladható legyen más termékként. Nincs ebben semmi új és meglepő, ezt korábban is csinálták és voltak róla hírek is, hogy xy szériánál ez meg az volt és volt hogy jól működő lapkákat butitottak le, mert kevés volt önmagában a "selejt" hogy más szériaként eladhassák, voltak is ugye régen amd-nél felldható magok meg egyebek, ha valaki jó procit fogott ki. Ez win win biznisz, a gyártó is jól jár, meg a vásárló is.
-
GoodSpeed
veterán
-
lowzor
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Jön a második 14-én.

-
GoodSpeed
veterán
-
lowzor
veterán
Nem a minél kevesebb a jobb? Félre értettem akkor.
De érdekes, hogy 64 magos munkára használt gépem meg valami 12 pontot kap összesen.
A minél több a jobb.
-
szabonagyur
félisten
-
lowzor
veterán
Több pontot is hozott, mint a Neo.

-
szabonagyur
félisten
-
lowzor
veterán
Ennek a tesztnek mondjuk kb. 0 értelme van, nem igazán van benne összehasonlíthatóság.
Egy M4-es Airnak rosszabb (több) pontot ad, mint a fenti Neo-nak, de az iPhone 17ben levő A19-nek 34.7-et összesen.
Nálam pedig jól szokott skálázódni ez a teszt.
-
lowzor
veterán
-
szabonagyur
félisten
-
joghurt
addikt
Mert az eredeti oldal fejlesztése leállt.
Az új oldal ez: HTML5test - How well does your browser support HTML5?(Ennek az értékeléséhez azért tegyük hozzá, hogy pontoz konkrétan már elutasított szabványtervezeteket, és opcionálisakat is. Túlnyomórészt olyanokat, amiket a Google nyomott bele a Chrome-ba.)
-
GoodSpeed
veterán
-
lowzor
veterán
-
szabonagyur
félisten
Az új oldal ez: HTML5test - How well does your browser support HTML5?Na így már más.
Legalább M4-es Airt vegyél, vagy M5-t és én ajánlom a minél több RAM-t is.
Korábbi 16GB-s M2-t elég könnnyen túl lehetett terhelni.
-
GoodSpeed
veterán
Érdekes ez a HTML5 test, nálam 520-at hoz a Safari 555-ből.
És többi böngésző esetében is 555-t hoz mint max.
Az új oldal ez: HTML5test - How well does your browser support HTML5? -
szabonagyur
félisten
-
Salamander
tag
VSC, NodeJS és hasonló fejlesztésekre elég ez a gép?
-
GoodSpeed
veterán
Ha el is van maradva, hol jelentkezhet? Én tizenévig Safari-t használtam Mac-en, ma már Windows-os gépem van Edge-el és egyik böngészővel sem volt bajom sosem.
A bemutatóhoz: nagyon jó áron vetted.
Ez ilyen átlagember átlag dolgaihoz meg hurcolászni egyetemre jó gép. Nekem inkább az Air vonal a való, kár hogy a macOS az évek alatt el lett ....va, nagyon nem az a rendszer amit anno megszerettem. De ez persze egyénfüggő.Köszi

HTML5 Testen 520 pontot ér el:

Edge:

Google Chrome:

Mozilla Firefox:

Szvsz, nem sok helyen lehet ezt érezni. Minimálisan kevesebb a pontszáma. Olyan 10%-kal.
-
tDr1v3r
veterán

Ha el is van maradva, hol jelentkezhet? Én tizenévig Safari-t használtam Mac-en, ma már Windows-os gépem van Edge-el és egyik böngészővel sem volt bajom sosem.
A bemutatóhoz: nagyon jó áron vetted.
Ez ilyen átlagember átlag dolgaihoz meg hurcolászni egyetemre jó gép. Nekem inkább az Air vonal a való, kár hogy a macOS az évek alatt el lett ....va, nagyon nem az a rendszer amit anno megszerettem. De ez persze egyénfüggő. -
GoodSpeed
veterán
Az aktuális sorozat leggyorsabb és legkiépítettebb processzorán kívül, mind selejt. i7, i5, i3 és az alattuk levő processzorok selejtek az Intel esetében. Csak az i9 nem selejt.+1
A Ryzen 9 9900X-emen is két-két mag le van tiltva a CCD1-ben és a CCD2-ben:

-
Hieronymus
veterán
Az aktuális sorozat leggyorsabb és legkiépítettebb processzorán kívül, mind selejt. i7, i5, i3 és az alattuk levő processzorok selejtek az Intel esetében. Csak az i9 nem selejt. -
VS461
tag
Nagyjából két éve vettem az M3-as, 8/256-os Airt, mert kellett egy hosszú üzemidejű laptop alap-közép irodai feladatokra, amivel nem kínszenvedés dolgozni, és amivel nem ultraszívás iOS és gép között adatot mozgatni. Hab a tortán, hogy csendben van. Ha wines gép kellene, asszony 13-as Zenbook-ja is jó lenne (neki is Airt gondoltam előre, de neki nem lett volna türelme átszokni. Amúgy tetszik az is), de nem kell wines gép, az van nagyban. Nulláról kellett a Mac OS-t elkezdeni, de nem okozott megoldhatatlan problémát. Gyors, csendes, sokáig bírja, “it just works” arra a célra, ami kell, és halvány segédfogalmam sincs, hogy hány hertzes a kijelző. Játszom a wines gépemmel, ez nem arra kell. Inkább azt nem értem, hogy miért kellett ennyi idő, hogy egy ilyen gép megszülessen - a fene tudja, hány laptop után mondom ezt, amelyeket persze főleg irodai funkciókkal használtam.
Itt nem a TFLOPS a fokmérő, hanem az, hogy out-of-the-box jól működik a bejáratott ökoszisztémában. Szerintem a Neót is inkább erről az oldalról kellene nézni.
-
kenand
veterán
De a Neo abban útmutató, hogy egy selejtes telefon proci is alkalmas már általános Nootebook felídatra, ha a szoftver rendesen meg van írva...
Az 18 pro, az iPhone 16 Pro + jelent meg, Ez eddig a legnagyobb mennyiségben eladott iPhone. Nem lehet selejtes a processzor.
Inkább arról van szó, hogy nagyon jól sikerült. Annyira, hogy egy notebookban is megállja a helyét.
De selejtes, egyik mag le van tiltva...
Kb mint a PS5 APU és BC250...
A nem tökéletes CPU-nak kerestek más felhasználási módot -
cami][us
őstag
Eddig Edge-t használtál, vagy mi? Vagy az a fenomenálisan jó benne, mennyivel el van maradva a szabványokkal?
HTML5 testet még nem néztem vele... de a kérdésedre a válasz:
Windowzos gépeken elsődlegesen Edge-et használok igen.
Androidon sok-sok évig Chrome volt (ismerem a Brave-t is), de újabban a Samsung Internet böngészőt.
Mac-en és iPad-en le vannak töltve az alternatív böngészők is, de a Safarit használom elsődlegesen.Androidon sok-sok évig Chrome volt (ismerem a Brave-t is), de újabban a Samsung Internet böngészőt.
-
joghurt
addikt
Nem rólad szólt a hozzászólásom.
GoodSeednek van maximum 1 hete Macbook a kezében.PS:
A hozzászólás pontos értelmezése nagyot lendít a beszélgetés hatékonyságán.
A szövegértő olvasásé is.

Idézőjel -> idézet. Az eredeti írásból idéztem, GoodSpeed írta magáról. -
Hieronymus
veterán
Hát én korábban kezdtem, 286 16Mhz... Mac világa is mindig izgatott. Első "Mac"-em Amiga Emu alatt futtat mac Emu volt
, aztán Hackintosh, majd végül egy igaz Core Duo-s White macbook. (még mindig meg van)Olcsó belépő iPad évekig legjobb ár/érték arányú volt, használom most is, most már vannak jobb Androidos pad-ek abban az árban, de valahogy komolyabb appok nincsenek Androidra ....van egy OnePlus Pad 3-am olcsó volt, proci is nagyon erős, de nincs rá olyan jó Android app ami ki tudná használni az erejét) Blendert emlegetik 1x, de még nincs kész (hackelt van, de nincs toll támogatás) Luminar Android...de az sem olyan mint a Windowsos verzió...
Túl integrált világot nem szeretem, NEO emiatt nem vonz,. legalább SSD-t, RAM-ot hagy bővítsek... Apple kicsit nagyobb RAM/SSD-ért mindig aránytalanul sokat kért.....
Ami OSX-en nem megy az a játék, egyszerűen 20 éve nem tudják megcsinálni...
ebben még a Linux (Steam OS/ Bazzite is sokkal jobb)
(amúgy már nem játszom, de a gyermekeim igen)De a Neo abban útmutató, hogy egy selejtes telefon proci is alkalmas már általános Nootebook felídatra, ha a szoftver rendesen meg van írva...
De a Neo abban útmutató, hogy egy selejtes telefon proci is alkalmas már általános Nootebook felídatra, ha a szoftver rendesen meg van írva...
Az 18 pro, az iPhone 16 Pro + jelent meg, Ez eddig a legnagyobb mennyiségben eladott iPhone. Nem lehet selejtes a processzor.
Inkább arról van szó, hogy nagyon jól sikerült. Annyira, hogy egy notebookban is megállja a helyét.
-
GoodSpeed
veterán

Eddig Edge-t használtál, vagy mi? Vagy az a fenomenálisan jó benne, mennyivel el van maradva a szabványokkal?
HTML5 testet még nem néztem vele... de a kérdésedre a válasz:
Windowzos gépeken elsődlegesen Edge-et használok igen.
Androidon sok-sok évig Chrome volt (ismerem a Brave-t is), de újabban a Samsung Internet böngészőt.
Mac-en és iPad-en le vannak töltve az alternatív böngészők is, de a Safarit használom elsődlegesen. -
GoodSpeed
veterán

Tények:
1. Streaming esetében 60 Hz-re - sőt, Amazon Prime esetében 48 Hz-re - esik vissza a frissítési frekvencia egy 165 Hz-es monitoron is.
2. Ha nem játszol, és nem görgeted elképesztő sebességgel az oldalakat ahol lehetetlenség lenne az olvasás is, nem fogsz látni utánhúzást!Ezekre alapozva azt írtam, hogy rendben van, de mondjuk egy 700K-s Air-nél már baromira nincs, de még egy 400K-s Air-nél sem!
Na most, hogy ebben egyetértünk lehet dönteni, hogy akkor melyik a számunkra megfelelő megoldás?
1. 120 Hz-es kijelzőjű PRO modell 900K-tól 1,6 milláig?
2. 60 Hz benyelése olcsóbban?
3. Másik gyártótól választani valamit, ami viszont baromira nem MAC-es?
4. Nem választani semmit, csak várni, hogy hátha jövőre megugorja a 120 Hz-re ugrást, ha már az alap iPhone-nál megtette? -
Hieronymus
veterán
-
kenand
veterán
Hát én korábban kezdtem, 286 16Mhz... Mac világa is mindig izgatott. Első "Mac"-em Amiga Emu alatt futtat mac Emu volt
, aztán Hackintosh, majd végül egy igaz Core Duo-s White macbook. (még mindig meg van)Olcsó belépő iPad évekig legjobb ár/érték arányú volt, használom most is, most már vannak jobb Androidos pad-ek abban az árban, de valahogy komolyabb appok nincsenek Androidra ....van egy OnePlus Pad 3-am olcsó volt, proci is nagyon erős, de nincs rá olyan jó Android app ami ki tudná használni az erejét) Blendert emlegetik 1x, de még nincs kész (hackelt van, de nincs toll támogatás) Luminar Android...de az sem olyan mint a Windowsos verzió...
Túl integrált világot nem szeretem, NEO emiatt nem vonz,. legalább SSD-t, RAM-ot hagy bővítsek... Apple kicsit nagyobb RAM/SSD-ért mindig aránytalanul sokat kért.....
Ami OSX-en nem megy az a játék, egyszerűen 20 éve nem tudják megcsinálni...
ebben még a Linux (Steam OS/ Bazzite is sokkal jobb)
(amúgy már nem játszom, de a gyermekeim igen)De a Neo abban útmutató, hogy egy selejtes telefon proci is alkalmas már általános Nootebook felídatra, ha a szoftver rendesen meg van írva...
-
joghurt
addikt
Szerintem az Apple-fan-ség fokmérője, hogy ezt ki hiszi el.
Egy hete van Apple eszköz a kezében. Ennyire gyorsan vélik fanná senki.
Ha nem játékról van szó, akkor a mobil eszközökön elegendő a 60Hz. Sőt. Dolby Vision formátumú tartalmak esetében a 24 Hz az ideális képfrissítés."2018-ban vettem az első iPad-emet"

-
Hieronymus
veterán

Szerintem az Apple-fan-ség fokmérője, hogy ezt ki hiszi el.
Egy hete van Apple eszköz a kezében. Ennyire gyorsan vélik fanná senki.
Ha nem játékról van szó, akkor a mobil eszközökön elegendő a 60Hz. Sőt. Dolby Vision formátumú tartalmak esetében a 24 Hz az ideális képfrissítés. -
joghurt
addikt

-
Hieronymus
veterán
... itt minden az alaplapra van forrasztva, a RAM-ok is. Ebből következik, hogy garanciális időn túl ha bármi elromlik, akkor gazdasági totálkár tipikus esete forog fenn. ...
Nem feltétlenül. Az Air esetében lehet látni SSD cserés videókat.
Nagyon érdekes. Nem a vissza forrasztás eszköz igénye igénye a legnagyobb. A rést lezáró ragasztó hőkemencéje látszik profi eszköznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HP 250 G6 15,6" HD / i5-7200U / 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11 / Számla / Garancia
- Gamer laptop MSI Thin 15 i5-12450H RTX 3050 16GB RAM
- AI-alapú sportfogadási elemzések - adatvezérelt tippek bankroll-kezeléssel
- Budget Gamer PC! I7-6800K/ GTX1080/32GB RAM
- Axora Gamer PC! 5060Ti/R5 5600/32GB RAM Garanciális
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z390-Pro Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- G.SKILL WigiDash érintőkijelzős PC vezérlőpanel!
- GAMING PC! i7-9700K / RTX 3070 / Z390 / 32GB 3200MHz / 2TB SSD / 850W Gold Plus!

33W a teteje, légkondicionált lakásban.
Inkább vegyél egy Magic Trackpad-et helyette, gesztusozni kiváló úgy, és még normális egeret is használhatsz mellette.

Ezt az élményt csak az Apple ökoszisztéma tudja megadni.