Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
válasz
koxkids
üzenetére
Nem az irány a probléma, azt könnyen megszokom. Bár így hogy lehet váltani, erre sincs szükség.
Nekem az a baj vele, hogy iszonyatosan darabos. Ha jól megtekerem, akkor szépen görget (akadozva ugyan, de folyamatosan) de lehetetlen megállítani ott, ahová görgetni szerettem volna. Az egér hibátlan, pc-vel, androidal tökéletes.
Racsnis, és szabadonfutós módban is próbáltam. Nagyon rossz. :( -
Sumptuous
senior tag
Van valami megoldás az egérrel görgetős problémára?
Egy logitech mx master egeret szeretnék használni az iPad-el. Minden szuper, csak ez a görgetés akaszt ki. Ráadasul nem lehet “fogd és vidd” módszerrel sem görgetni az oldalt, mint ahogy azt ujjal lehet.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
erdoke
üzenetére
Köszi, közben meg is találtam :D Nekem csak 277.. pedig tényleg mindent felraktam az Store-ból, ami kicsit is tetszett. Neked hogy van ilyen sok?:'D Mire lehetne még használni ezt az óriási helyet? Filmet, sorozatot nem akarok rá másolni, az nas-on van.. :'D
Bár ahogy néztem, egy alap kodi sincs ios-ra. Csak a plex..
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
iPad Pro 3rd gen, és 2nd gen tulajoktól szeretnék segítséget kérni. Fejlesztünk iOS-re, és nem engedi felrakni AppStoreba az appot, amíg nincs screenshot valós eszközökön készítve. Ebben kellene segítség. Ha esetleg valaki tud ebben segíteni, az kérem írjon privátot.
Köszönöm. -
kalanchoe
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
+mindenki más
Köszönöm a válaszaitokat!
Viszonylag átlagos dolgokra kelllene, szövegírás, bemutatók készítése (ritkábban), sorozatnézés, böngészés, jegyzetelés és teljesen hobbi szintű fotózás, videószerkesztés. (Utóbbira iMovie vagy LumaFusion-t néztem, teljesen alap vágásról lenne szó, nagyobb munkákat majd iMacen kell csinálnom.)
Utóbbi kettő miatt gondolkodtam a 128 gigáson, 32 nem tudom, mennyire elég ezekre. Mellette a fájloknak amúgy van OneDrive tárhelyem, tehát alapjában véve egyszerű lenne a választás, egyedül a fotós-videós dolgok miatt vagyok döntésképtelen. Appok terén nem használnék sokat, Office alkalmazások (Word, PowerPoint, OneNote) + social media (Twitter, Messenger) + fotó-videó (Lr, iMovie) + néhány apróság (pl. Duolingo, Spotify, Netflix, egy-két kis játék).Laminált kijelző szerintem - mivel még nem használtam - nem a legfontosabb, de őszintén szólva nem értek annyira hozzá. Gondolom ez is olyan, mint az IPS és az OLED közötti különbség, nem szívesen mennék vissza, mert megszoktam a szaturált kijelzőt.

A12 és A10 processzorok között is nagy különbség van teljesítmény terén?Így utólag még a minin is elkezdtem gondolkodni, mert hordozhatóság szempontjából ezektől is előnyösebb (egy oldaltáskába is elfér), de ott meg a kisebb kijelző nem tudom, mennyire elég ezekre az igényekre. Kezdek újra összezavarodni, még az a szerencsém, hogy van időm választani.

-
Perbal1
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Köszi!
-
bkiky01
senior tag
Első ipadem ma meglett egy ipad 2019. Munkára excel táblázatok, pdf-ek-re kell stabil, gyors kütyü, meg is lepődtem, h milyen jo szoftveresen, pedig ez a belépő.. Viszont az fura, h néhány alap dolog a zártsága miatt nehezen akar működni.. Milyen programmal lehet a legegyszerűbben fájlokat tenni rá, amiket aztán lát is a fájl kezelő? Alapértelmezett programokat hogyan lehet ki választani, pl pdf-hez, xls-hez?
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
iPad Pro-n már nem lehet széthúzni ketté a billentyűzetet mint a régebbi modelleken?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad Air 2019-et vagy iPad Mini 5-öt érdemesebb venni? -
Sumptuous
senior tag
válasz
btudos
üzenetére
Nekem ebben a laminált kijelzőben meg az fura, ha egy kicsit erősebben törlöm meg a kendőjével, akkor úgy meghajlik a kijelző az üveggel együt, mint a tér-idő szimulációk szoktak.. baromi látványos, de félek egy kicsit, mennyire strapabíró ez így

A tárhely valóban másodlagos, én minden szart feltelepítek, és még így is csak 150 giga foglalt.. [kép] Nem tudom, hány app ez, de legalább 100.. Meg lehet nézni valahogy?
Szerintem a Pro-t a hangszórók mennyisége és a jobb kijelző miatt érdemesebb venni tartalomfogyasztásra, mint az Air-t. Persze csak ha a pénztárca nem dönt helyetted..
-
-
btudos
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Ha használtál lamináltat, utána nagyon zavaró, hogy a nem laminált kijelzőknél a kijelző és az üveg között van rés, főleg ha nem pont szemből nézed a képernyőt. Ez egy kicsit ront a betekintési szögeken és a tükröződés szempontjából is előnytelenebb.
Nyilván ez olyan szitu, hogy 10-ből 9 ember észre se veszi, ha nem szólnak erről, de mivel el lettünk kényeztetve az Air 2 laminált kijelzőjével, minket már zavarna.
-
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Perbal1
üzenetére
Nekem kicsi kezem van és a 9,7-es iPaden néha rossz gépelni, ha neked nagy kezed van és tényleg csak tartalom fogyasztásra kell, akkor vedd a nagyobbat. Ha vinni, hozni is fogod magaddal sokat akkor esetleg kalkuláld bele, hogy tudod-e kényelmesen és biztonságosan vinni, itt már számíthat a méret. Egyébként amiket leírtál arra az iPad Air is tökéletes lenne, ha esetleg spórolnál kicsit.

-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Az új iPad pro-t akarok venni, de nem tudok dönteni, hogy a kisebbet, vagy a nagyobbat vegyem!
Legtöbb esetben filmek, videók és internetre használnám!
Vajon a nagyobb kézben mennyire kényelmes? -
BeZo81
csendes tag
válasz
kalanchoe
üzenetére
Szerintem sokkal, de sokkal jobban jársz az Air változattal, minden téren!
A háttértár meg nem akkora deal hidd el, a kijelző, a processzor sebessége sokkal fontosabb (tapasztalatból írom, volt mindkét fajta kijelzőhöz szerencsém), soha többet nem laminált kijelzős változat! Nekem 256gb a háttértár jelenleg, de a negyedét sem használom ki, plusz több lehetőség is van a háttértár növelésére is pl. felhő szolgáltatás stb. Remélem tudtam segíteni a döntésedben. -
-
kalanchoe
senior tag
Szerintetek az iPad 2019 128 GB vagy iPad Air 64 GB-t éri meg jobban? Érdemes a plusz tárhelyet feláldozni a némivel jobb teljesítményért, kijelzőért?
-
törölt tag
Koszi mindenkinek. Agyrem, de az osszes beszamolo ilyen kis betumerettel keszul, amibe most bekefutottam. Nem ertem hol olvassak, A3-omban kinyomtatva?
-
törölt tag
Akinek van 11-es vagy meg inkabb 12.9-es proja, megnezne, hogy akkora meretben is kifolyik-e az ember szeme ettol a pdftol?
[https://www.diageo.com/PR1346/aws/media/7946/b3801-000797_diageo_ar2019_strategic-report.pdf]
-
HdRew
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
Köszi!
Neked is köszönöm, igen, más a képarány, de nem sokkal jobb az élmény rajta nézni valamit, mint telefonon. Ezért gondolkodtam a mininél nagyobb méretben.
És igen, az eurhuf megint 359-en áll, várhatóan estére vagy holnap reggelre átszakítja a 360-at a mai fejlemények tükrében.
-
jófejsrác
senior tag
A képarány teljesen más a kettőnél, így szerintem hiába kevés a különbség col-ban az élmény más.
Viszont ha filmezni akarsz, akkor azért jobb a nagyobb képernyőméret. De ahogy @Alex91 írja a sima is bőven jó erre a célra.Privát vélemény, hogy a 4 hangszórós megoldások sokkal jobb élményt adnak ha nem fülessel használod. Persze árban is...
@Alex91 Szerintem kizárt, és ami durva hogy az € brutálisan magas, így ami kint 1000€ az itthon 1000€ plusz áfa. Aki szeptemberben akarja majd a legújabb cuccokat venni itthon annak fájni fog.
-
Alex91
félisten
Mondjuk kivancsi leszek, hogy lesz-e valami arcsokkentes Apple fronton a jelenlegi helyzetben...
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy iPadet most, és jelen pillanatban a 2019-es Air-t néztem ki.
Főleg netflix, youtube, böngésző, ftp szerveren lévő anyagok megnyitására lenne használva, és mellette 1-1 videóhívás beesne, ennyi.
Pro nem kellene, még amin agyalok, az a mini5, de a 6,4-es teló után a 7,9-es mini nem túl meggyőző.
Van esetleg jobb választás? Előre is köszi a segítséget.
-
Süvi
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
szabonagyur
félisten
Van annak amugy valami ertelmes oka, hogy mint a szamologep (meg par masik) app ami iPhonen elerheto gyarilag itt nem?
-
-
-
gyendre2
tag
Sziasztok ! iPad Pro mostani modellre ha megjön utólag vehetek rá apple care ? Apple.com-on olvastam, hogy lehet ilyent, van rá opció a settingsben. Ez itthon is működik ?
Valamint iPadra gyárt valamelyik cég minőségi kemény tokot?
Egy kemény hátlap tokot szeretnék, iPhone-ra a Nilkin Super Frosted [link] jött be nagyon, de tabletre nem gyártanak. -
Sumptuous
senior tag
Ti hogy ejtitek ki az Auchan-t? Bárhogy mondom, Siri asszonyság nem érti mi a frászt akarok..
:D -
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Köszi! A laptopot elérem, viszont a nas sajnos a régi smb1-es megosztást támogatja csak, így azt nem érem el. Ha jól látom, ftp-t pedig nem lehet így hozzáadni.

Alex91: Köszi, megnézem azt is. Nem baj ha fizetős, csak ne kelljen havonta 2ezret adni érte.. :D Annyit nem ér meg nekem.

Szerk: Az FE támogatja az smb1-et..vagyis látja a nast..Szuper, köszi mindkettőtöknek :D
Már csak a vissza irányt kellene megoldani.. Ha szerkesztek egy képet affintiy designer-ben, akkor azt minél hamarabb tudjam átrakni a gépre. (Kábel nélkül.) Szintén valami ftp vagy smb megosztás lenne jó, amivel látszik a windows alatt az ipad tárhelye.

-
Sumptuous
senior tag
Melyik a legjobb fájlkezelő? Szeretném elérni a NAS-t (smb vagy ftp) illetve a windows alapú számítógépet róla (szintén smb).
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen paper like ESR matt fóliát?
Ma jött meg, viszonylag jól fel is tudtam helyezni, nagyon jó rajta rajzolni, mondjuk nagyon koptatja a pencil 1 hegyét.
Viszont bontrányosan lerontja a kép minőséget, iszonyú homályos lett a kép.
Ezek a matt fóliák ilyenek? Van valami értelmes fólia, amire jó rajzolni és nem rontja le a képminőséget? -
Alex91
félisten
Affinity termekek 50%-os engedmennyel!
-
Ingyenes játékok: Monument Valley 2, Lara Croft Go
-
Sumptuous
senior tag
Korábban kérdeztem, hogy milyen gyorstőltőt ajánlotok. Nos, válasz az nem érkezett rá, de berendeltem egy ilyen kombót. [kép] [kép] Van valakinek hasonló? Működik vele a 30W? A 10,5-es Pro-t fogom vele tölteni, mert megőszülök, mire feltölt.. :D Nem egy komoly minőség, hátha nem ég le miatta a ház. Innen szedtem az infót. [link] Bocs az alis linkek miatt, olyan szenvedés onnan linkelni bármit is.. akit érdekel, könnyen megtalálja. :)
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok ha MFi Certified a kábel Ugreen, nyugodtan hasznalhatom?
Ez az a kábel: [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Racsnis, és szabadonfutós módban is próbáltam. Nagyon rossz. :(

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)