- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redbull941
tag
Ma szetszedtem darabokra majd kicsereltem a sata kabelt ujra de akkor seem akart elindulni. Aztan ki irt valami errort es arra a hibara ra kerestem a shift+f10el elojott a pranacssor es ott a regeditben kellet atallitani valami setup.exeben az 1es erteker 3asra es ugy eltudott indulni a windows. Ugy hogy most mar mukodik, de mire rajottem mar mehetek is ujra utra
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy kereskedelemben dolgozom és karácsonyi időszak van, esélytelen hétköznap elszakadni melóból :S
subaruwrc: írtam PCX-nek, hogy pontosan milyen teszten lett teszt OK, milyen procival tesztelték, stb..
Amúgy tudja valaki, ezek a szerviz tesztek hogy működnek? Ténylegesen összeraknak egy konfigot, vagy csak a lapra kötnek rá egy diagnosztikai gépet?
-
Stanchore
senior tag
A táp vadi új, most bontottam ki és ugyanez volt a korábbi tápommal is, szóval ez nagyjából kizárható.
Memória nélkül is már így indul 00-val, de azzal is, bármit csinálok, ez van, szinte biztos, hogy lap-proci közül valamelyik, de akkor hogy lehet, hogy teszt OK-val jött vissza mindkettő gariból?
Ffodi: igen, épp most néztem meg, kicsit melegszik a proci.
Mindjárt kipróbálom a BIOS flasbacket.OC panel sincs rajta, totál le van csupaszítva a gép, csak lap + proci, semmi köcölék
-
-
Nem, mert olyan feszről beszélünk, amit külön fesszabályzó állít elő az alaplapon/prociban a 12V-ból a táp felől. A táp max egy picit megnövekedett fogyasztást érzékelne, de annyira minimális szinten, hogy arra tuti nem fog lekapcsolni=kinyírható többletfesszel egy proci könnyedén, nem a tápon fog múlni.
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy jelenleg semmilyen képet nem kap a monitor, egyik videokártyával sem, szóval így nem is tudok tesztet csinálni.
3-4 hét se kis idő, de 2 hónapig nehezen nélkülözöm a gépem. Lehet nézek addig valami nagyon olcsó 1155-ös félkonfigot, majd max kis bukóval eladom... jobb ötletem nincs
-
N.Laca64
csendes tag
Hogy pontosítsak, kettő költözött eddig az örök vadászmezőkre. Most várom a harmadikat a nagykerből. Az a baj hogy ahol lakom (Miskolc) annyira ritka ez a platform hogy amikor az első kipurcant és próbáltam találni egy helyet ahol le tudnák tesztelni, úgy néztek rám mikor megemlítettem hogy x99-ről van szó mint aki citromba harapott. Egy helyet sikerült találni végül ahol van alaplap,(a nyakukon maradt nem tudják eladni) itt egész jól össze is barátkoztunk a szervizes sráccal mert őt is érdekli a pc. tuning. Procijuk nekik sincs. Még ddr4-es gép se nagyon van a környezetemben. Ezért is gondolkodom platformcserén, mert ha valami gáz van vele akkor nekem itt sokkal macerásabb vele mint egy mainstream platformmal.
-
N.Laca64
csendes tag
Szia. Én már a harmadik ilyen procit várom a héten vissza gariból. Ugyan ezzel a hibával döglötttek meg nekem is. Először azt hittem hogy a lap nyírja ki őket, de a mérési pontokon mérve minden fesz rendben van. Sejtettem hogy a memória vezérlő adta meg magát, de nem tudtam hogy mitől. Van egy garnitúra 2800-as corsair lpx a fiókban,ezek 1,2 voltosak most azokat fogom berakni,hátha azok nem terhelik annyira. Gondolgozok rajta hogy platformot váltok,csak nem tudom hogy mire lenne érdemes.Az intel már a hedt platform kupakja alá is fogkrémet ken,rizsára meg innen szerintem nincs értelme váltani. Egy előnye van talán a dolognak,hogy fél évente új procim van három év garival.
-
drsanya
aktív tag
Szomorú ilyet olvasni
Hogy egy klasszikust idézzek: “Kár érte, kiváló ügynök volt!”
Többiekhez, de legfőképp Strix tulajokhoz:
Lehetséges az, hogy az UEFI-ben bármi amit tuning rá állítok, legyen az manuális OC, vagy akár az ASUS TPU saját beállítása esetén is, ahogy Windowsba érek, visszaáll minden az előző értékre? Pontosabban attól lehetséges e mindez, hogy az alaplapon az XMP kapcsoló ON állásban van? Elsősorban én erre gyanakszom, de az este már nem volt energiám kibontani a gépházat a helyéről...Kb 15 év Full Low end AMD után sok lépcsőt átugorva váltottam egyből Intel high end-re, nagyon nem értek hozzá. Mármint az OC-hoz
Köszi
-
ffodi
veterán
Le kéne tesztelni a procit egy másik lapban, illetve a lapot egy másik procival. Nekem halt már meg 5820k egyik pillanatról a másikra, és korábban lehetett hallani több usertől is, hogy elhalálozott nála a champion. Nem akarlak elkeseríteni, de mindegyik benne van a pakliban.
Végső tesztként szedd ki a procit, takarítsd le alul felül, tedd vissza és próbáld újra. Ha nem segít, akkor marad, amit fentebb írtam.
-
-
dime27
őstag
Ezek alapórajeles hőmérsékletek voltak!
Most próbálgatom csak a tuningot egyenlőre próbaképpen 4.4Ghz 1.2V cpu fesszel aida stress test fut 30 perce
a maghőmérsékletek idle 28-30 load 55-65 fok
a vrm hőmérsékletek idle 42 load 61
viszont most fel van tekerve összes venti csutkára a házban ill a pumpa is max rpm-en 2850-en forog!
Egyenlőre próbálok kitesztelni vmi egészséges órajelet ahol még nem szabadulnak el a hőfokok és semmi sincs túlfeszelve!
Utána foglalkozom majd az Uncore és Ram tuninggal!
-
Vigilante
őstag
Azóta egy konvertálásnál kék halálozott, de 1.076V-on lefutott a konvertálás, pedig az annyira nem is ette, mint a prime 95. Vicc. Lefuttatom ebből a stress test-ből a v2.0b10 RC6-ot akkor és jelzek. LLC egyébként lvl 9-en, annyira lőtte be anno az auto tuning a 4,5 mellé és aztán ott csökkentettem a feszt 1,35/1,25-ről, végül 1,27-1.17-re. Így jött ki a 4,5 mellé az 1,268V, az viszont napok óta stabilan, Crysis 3 multit is bírta folyamat 6-8 óráig, pedig ott minden CPU kifagy, ha kicsit is instabill a tuning.
-
nullpoint
őstag
Ne is mondd, lerakom a hajam ettől a laptól. Azért vettem asust mert reméltem hogy jó, meg magyar képviselet, meg a gtx970-eket egyedül ők vették vissza az nvidia hazugsága után, emiatt is bíztam benne . Ha újraindítom, az esetek döntő többségében nem indul, csak csippan meg mennek a ventillátorok, meg random Q-code-ok. Másodikra mindig elindul. Ez gyakran hideg indításnál is így van. Túrtam a netet több száz oldalnyi fórumot meg leírást böngésztem de semmi használható infó, csak annyi hogy az egész x99 széria problémás az asusnál. Innentől kezde nagy ívben kerülöm, és ajánlom másoknak is hogy óvakodjanak ettől a gyártótol.
-
Vigilante
őstag
Akkor csak ezért is random adom tovább a teszt megírása után.
Mint írtam, 50 ért is van már jó, nekem megfelelő ASUS lapocska itt hardveraprón.
És az így keletkezett +60-70e-et szabadon félre tehetek, akár egy 2. 980 Ti-re, mivel az új rendszer már azokat is kitudná hajtani.
BTW, az azért elég gyász, hogy egy 150.000-es lap ilyeneket produkál.
-
Vigilante
őstag
50 körül van már nekem megfelelő X99-es lap [link]. Nem rajzolom a pénzt, így ezt a lapot is csak az ajándék proci miatt vettem.
A proci megy, akkor az tuti marad, Z77-ről váltok mindenképpen, csak nem ilyen piszok drága alaplapra.
netguru10: Már van is jelentkező az i7 2600k-ra, mert jól húzható, illetve, az alaplapomra is.
Majd 7végén jelentkezek teszttel, mivel írok is az esports-gear-re, ott vagyok teszter, csak most az ASUS-tól nem jönnek a termékek nyúzásra, így ez most pont jól jött.
-
KAMELOT
titán
-
MiklosSaS
nagyúr
Tervben van, csak még várok vele. A multkor hamar belementem (780Ti-rõl 980, aztán 980Ti) és megbántam. Szép lassan ereszkedik lefele az ára, már van £549-ért is.
Összeségében szép volt az X99, 1 évig nyúzztam..kipróbáltam három alaplapot és ha most szálok ki belõle £14 a bukó....
@Ákos: Te az Te vagy, én meg Én vagyok. Én szeretem cserélgetni...ennyi.
-
Syz
senior tag
-
dime27
őstag
Jó hogy írtad ez alapján csak a Corsair 4x4GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX Blue CMK16GX4M4A2666C16B kit marad, kicsit óckodok tőle mert mindig Gskilljeim voltak csak az a bibi h a Gskill oldalán támogatott , tehát h viszi a lap de a lap oldalán nincs benne a ram qvl-ben az a Gskill memó amit kinéztem!
-
Reggie0
félisten
Nem ismertem ezt a lehetoseget, koszi!
(#4114) Siszibatya: En a mostani MSI lapom biosaval egyaltalan nem vagyok megelegedve. Eleve nem lehet beallitani, hogy videokartya nelkul is bootoljon, a ventillator allitasnal lefagy a bios(a legutobbi verzioval), lassan bootol(tobbszor felporognek a ventik mire elindul), stb.. Lehet vele elni, de a kovetkezo tuti nem MSI lesz. Viszont nagy elonye, hogy az osszes szenzor/pwm vezerlo drivere megvan a hivatalos linux kernelben es igy kapasbol tudtam merni az osszes feszultseget/homersekletet es allitani a ventiket.
-
teglasatesz
tag
Azt hittem 4.5nek azért illene menni. Ha lehetőségem lesz rá, kipróbálom egy másik lapban, de ha már a 4.5höz is szerencsésnek kell lenni, akkor nem veszek lehet linkre egy másik lapot. Mivel abban a tudatban éltem, hogy a 4.5-4.6 még -ha gyengébb procinál nagyobb feszekkel is- elmegy, gyanakodtam, hogy valamiben hiba van. Egyébként 2V inputtal, és 1.4V Vcore-ral sem megy.
-
N.Laca64
csendes tag
Szia.
Igen láttam hogy kijött és az F22h-t le is szedték. Egyenlöre maradok ennél én is mert ez bevált.kócos87:Szia. Ha rákattintassz a nevemre akkor a cuccaim közt láthatod. Én már évek óta épített vizet használok. A procihütö alapja egy EK Supremacy MX volt. IBT alatt 4.5 gigán amíg ki nem dobott a második kör után olyan 75 fok környékén voltak a höfokok. Egy 4X12-es és egy 2X12-es höleadó van a rendszerben.
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, jó lenne egy konkrét mérés, hogy legyen alátámasztva, egy és két darab M.2 esetén mennyi az annyi sebesség, pl. Aida64-ben.
BMW001: nem folytatnám a dolgot, pár dologra válaszolok.
1.: Igen, én kardoskodtam (talán) az elsők közt az X99 - 5820k mellett (ekkor nem volt alaplapkínálat Z170-re és drága volt a 6700k, a hiány miatt, ezen kívül új volt a BIOS, nyilván), ez abban a pillanatban változott meg, mikor már egy jó pár alaplap után meguntam a sok kínlódást, amit nem kívánok senkinek, aki nem hobbizna. Meg lehet kérdezni Westlake-t hányadik alaplapot fogja venni/kipróbálni (neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy). Illetve mennyi memória lett cserélve, mire elindul mindig kikapcsolás után a konfig. Sokadik és sokat.
(Nem érv az általad vett "jó batch (pretested)" 5960x, az pedig ferdít, hogy épített víz alatt van, ezek egyáltalában nem általános dolgok. )
2.: Kicsit az elsővel összefüggésben, kínlódás mentes alaplap és amiben van OC socket, tehát egy teljes értékű és használható(nak tűnő) alaplap bizony 100-120k környéke vagy több. Ezért sajnos drágább jóval az X99.
"Az X99 fogyasztasa nem meredekebb, nekem netezes, filmezes kozben konnektorbol 95W, amibol lejon 36W a D5 pumpak miatt. Terhelve pedig maximum 360W, de az huzott Ti-vel. A 6600K sem volt sokkal kevesebb." -> Vagy legózik a procid vagy nem tudom, de ez kb. lehetetlen, mert 1,25v/4,5GHz-n az 5820k önmagában elvitt ennyit 100%-ra terhelve. Írjál hozzá feszt és órajelet mind a két esethez.
3 db VGA-hoz kell már az 5930k vagy 5960X, viszont 3 kártyával 0 lesz a gyorsulás. Kettő elég.
Nem játékhoz meg akármennyi kellhet."A tobb mag nem pont csak epenis, meg ha nem is hasznalod ki. Azert mikozben gamelsz 4 magon, van meg 2 szabad, amit barmivel terhelhetsz, es kozben nem megy a jatek karara. Streamelni pl."
Ki használja itt, westlake-en kívül, bármire is 50%-os kihasználás felett 4 szálát? 8 szálát? 12 illetve 16 vagy több szálát valójában? Szerinted akkor elég 4 szál és 2 minden másra, tehát Z-s i7-ből marad is 2 db szál.
Memória OC-re nincs szükséged, de Uncore-ra van, logikus
Mondjuk inkább azt, hogy addig tuningolsz mindent, amíg 24/7 alá stabil, mindegy az, hogy mi és mennyi.
Sass:
Alaplap:
- jobban fel van szerelve -> 1,5x-2x-es áron és az se mindenre igaz.
- komolyabb VRM -> kevesebb szám, cjip-ről fogalma sincs senkinek milyen, de 4,8-5 GHz-t megtáplál Z170 is és nem olyan meleg.
- minőségibb alkaltrészek -> netto hülyeség, azonos gyártó azonos "szériájába" eső lapok közt
- quad channel -> ha megtaláltad a megfelelő memóriád (kicsit drágábbak és megáll a todomány 3200 körül)
- stabilabb, kiforotabb bios -> ez alig igaz pár X99-re, pedig volt rá másfél évük, míg november elejétől Skylake-n a gyárilag hibás konstrukciókon kívül mindegyik stabilProcesszor:
- jobb tuning potenciál -> ezt tőled nem vártam
- forrasztott kupak -> nincs különbésg azonos órajelen sé feszültségen.
- több mag/szál -> ? - fentebb kérdeztem
- nagyobb cache -> ha leterhelsz 4-8-al több szálat, akkor kell, egyébként saját tesztjeim alapján nem segít.
- több pcie lane -> ? - 3 VGA vagy felette - gyengébb M.2 cserében
- quad channel -> kitárgyalva
Nem mindig "gémerként" kell nézni. Nálam munkában köröket ver a 4.2 GHz-en járó 5820K a 4.6 GHz-en járó 6700K-ra. -
westlake
félisten
Tény, hogy nem játszottam vele sokat, de amikor néztem, akkor az ASUS X99-DELUXE a PCIe SSD-t nem mutatta az Intel RAID management szoftverben, a SATA-s SSD-t meg igen.
Azt meg nehezen hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az UEFI, vagy a legacy módokhoz.Egyébként nagyon egyszerűen ki lehet deríteni, hogy mi az igazság, ha valakinek X99-es alaplapja, meg M.2-es SSD-je van.
-
westlake
félisten
M.2-es SSD-t nem tudsz hardveres RAID-be kötni (PCH). Ennyi.
Legalábbis a PCIe slotokba dugott SSD-k meg sem jelennek a Intel management szoftverében. A sima SATA-s eszközök meg igen.
Feltételezem, hogy az alaplapi M.2-es portok is ugyanígy viselkednek. Mondjku nem is sok olyan alaplap van, amin több M.2-es csatlakozó lenne. Ha van is, akkor meg ilyen 10GB/s körül sebességre vannak bedrótozva. -
MPowerPH
félisten
Mert 290X-et blokkal egyutt kapok £220 korul, annak az ara mar nem fog akkorat zuhanni. Tudasban sima 980 szint, de £150-el olcsobban, igy azzal elleszek, nincs most sok idom gamelni.(anno voltam nagy marha, amikor a 290X-et dobtam a 980-ert...) A Ti-t meg dragabban eltudom blokkal adni mostan, mint amennyiert megvettem.
gyiku: Erre en is kivancsi lennek.
drsanya: Oksa.
-
#Morcosmedve
veterán
Én tapasztaltam mind a kettőt, nem a pénz döntött, hogy 3 alaplap után azt mondtam, hogy "ok cső"...
Z170-en elsőre minden működött, hangja nincs a gépnek, gyors és több FPS-t pumpál. Ez a valóság.
Lehet, hogy 6 helyett 4 virtuális gép menne el simábban 5820k-val, de ez nekem nem szempont, érdekes mód a Catia tervezés-szimuláció X99-en be-be szaggatott, 6700k-n még iGP-vel se.Lehet az M.2-nek is van köze hozzá, de ugye azt meg nem lehet kihasználni X99-en, újabbb ok a régi ellen.
Én is azt hittem, hogy milyen jó lesz nekem a 6/12 de nem...
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
korion
senior tag
Az volt,hogy amikor elmentem az új alaplapért!(Gamming 5P) bevittem a procim és elmondtam,hogy van egy bugg és,ha az vitte el a lapom,akkor a procim is hibás és amelyik alaplapba beleteszem annak vége!utána ugyanígy fordítva is!(ha utána abba a lapba teszel procit "megöli"!
szóval mondtam a hölgynek (akit imádok)nagyon jó arc és ha vásárolsz rákérdez mindenre profin
szóval mondtam neki,hogy hallottam erről a "balhéról" és inkább itthagynám a procimat,h teszteljétek le,mert nem akarom ,hogy para legyen a garival!
hátrament megkérdezni,majd 1-2 perc múlva visszajött ,hogy nyugodtan próbáljam ki,mert legfeljebb nem indul el!hazahoztam őket és másnap visszavittem őket,de akkor már ragaszkodtam,h maradjon ott a lap(Gamming 5P),mert nem akarom a 3 munkanapot megszívni!
most jön új proci-lap!
kap egy H110 hűtést úgy,hogy fini lesz,csak sajnálom a Gamming 5P,mert az is piros-fekete,a vga.m is(MSI)elkezdhettem volna gyúrni a dizájnra is -
Ðávid
aktív tag
Köszi szépen!
A Corsair-ből van egy ilyen, egész emészthető áron az Iponban. Ez talán jó is lesz.Lehet meg kéne rendelnem, hogy holnap ha visszaadják a pénzt, akkor már el is tudjam hozni ezt. Akkor elvileg tényleg csak annyi ez az elállás, hogy beviszem nekik és ők meg adják is vissza a pénzt?
-
Ðávid
aktív tag
Őszintén szólva, én sem hiszem, hogy az operációs rendszer lenne a gond. Nem gyári telepítőt használtam, hanem saját készítésűt, de az eredetihez képest nem változtattam semmit rajta, csak beleintegráltam az SP1 óta megjelent frissítéseket, plusz a telepítés végén automatikusan elindult az Explorer 11 és a .net keretrendszer telepítése. De ezek szerintem nem kellene, hogy ilyen hibákat okozzanak. Sokkal valószínűbb, ahogy te is mondod, a memória és az alaplap közötti kompatibilitási probléma.
Ha elállok, akkor visszaadják a vételárat, 26 ezer Ft-ot. Nos, annyiból kellene néznem olyan 2x8 GB-os memória kitet, ami biztosan normálisan együtt tud működni az alaplapommal. Sajnos most nem nagyon tudok hozzátenni ehhez az összeghez.
Mit tudsz javasolni?
-
Ðávid
aktív tag
Itt már írtam, hogy az is megvolt. Mondjuk akkor még az XMP be volt kapcsolva.
Ha ma még lesz rá időm, akkor lefuttatom újra a Memtest-et, már XMP nélkül.
-
Ðávid
aktív tag
Néhány hónapon belül veszek még 2x8 GB-ot, de most első körben ennyi fért bele a költségvetésbe. Maradnék a 8 GB-os moduloknál, mert a távlati cél minél több RAM a virtuális gépek futtatása miatt.
#3102 Bale_E
Most kipróbálom külön-külön a modulokat Memtesttel.A BIOS-t is lefrissítem.
-
Ðávid
aktív tag
és #3095 Bale_E
Értem. Köszönöm.Lenne még egy kérdésem. Egy Hyperx 2x8 GB-os 2133 MHz-es kit-et vettem hozzá. Lehet tudni valami olyat, hogy ezt esetleg nem kezeli jól ez az alaplap? Mert tegnap este telepítettem a Windows-t és utána többször volt kékhalálom. Részletek itt és itt.
A BlueScreeView három eseményt listázott ki:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Az utolsó kettőnél az ntoskernel.exe-t írja okozónak. -
MiklosSaS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Revolut
- Nintendo Switch
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest