- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #2990 üzenetére
Ez már nagyon durván megy a terelés irányába, aminek semmi köze nincs már az eredeti témához. Emellett a másik dolog, hogy a memóriatuning hatalmas lutri.
A másik az ár, aka. "low cost". Iponra felmenve: Corsair 2666MHz 37,5 ezer, míg G.Skill 3000MHz 39,5ezer. Ennyit még a vaknak is megér és ugye szintén Samsung IC.
A linked pedig szép és jó, de a rá érkező választ is érdemes lehet megnézni, de akkor én is linkelem a hozzászólást
"Gyengèn mennek. Főleg az időzítés problémás! "
-
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #2988 üzenetére
Én nem kezdtem el vitázni, csupán egy nagyon egyszerű és kézzel fogható tényt mutattam neked, amihez semmi köze nincs, hogy nekem milyen gépem van. Nem én kezdtem el mondogatni, hogy a Samsung IC nem megy X99 alatt. Csupán egy tesztet mutattam, hogy de. Emellett még az 1,55V-ot sikerült kiszúrnod, de pontosan két sorral lejjebb már 1,35V-on megy 3,2GHz-et egy nem OC Socketes lapban egy 2400MHz-es memória. Emellett ha bárki felmegy Gskill oldalára és listázza a ramokat, akkor könnyen észreveheti bárki, hogy 3400MHz-es memóriák is vannak és az minden Samsung IC
A korábban linkelt Corsair Dominator 3,4GHz-es memória is Samsung IC-s, ha 4,23-as verziójú. A gyári oldalán annyira támogatja az X99-es platformot, hogy oda is van írva szép hatalmas betűkkel: "Custom designed for the Gigabyte X99-SOC Champion"
A tesztet majdnem elfelejtettem
-
oliba
őstag
válasz
westlake #2918 üzenetére
Az, hogy abban a TDP keretben van, még nem biztos, hogy ennyit is fog fogyasztani. Lehet jön még pár proci, aztán nem akartak minden procira egy külön TDP keretet szabni.
A másik pedig, amit szerintem neked sem kell elmagyarázni, hogy minél magasabb az órajel, annál nagyobb a feszigény és a fogyasztás. Valószínű, hogy csak presztízstermék, hogy "mutassák az AMD-nek", hogy ők is tudnak 5GHz-es procit csinálni.
-
oliba
őstag
Nemtom, vót-e má', de 5,1GHz Broadwell Xeon
-
oliba
őstag
hpeter10: akkor mégiscsak jól emlékeztem, hogy samus vagy
players111: nagyon szép eredmény, bár ebből számomra nem derült ki, hogy milyen memóriád van
Le is szedted a bordákat és szép nagy gömbölű bötükkel rá volt írva, hogy Samsung?
Csak, mert eddig nem láttam olyan tesztet, ahol valamire is mentek volna velük tuningban
Sorry az off-ért, csak informálódom
-
oliba
őstag
válasz
#Morcosmedve #1825 üzenetére
Bocs, lehet keverlek. Milyen ramod is van?
-
oliba
őstag
válasz
#Morcosmedve #1816 üzenetére
Akkor ezek szerint ezek a samu chipes gskillek nem valami jók, ha a 3-3,2GHz-es modelleket nézzük. Ezeket hozza a hynx is csak jóval alacsonyabb késleltetés mellett...
-
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #710 üzenetére
Very nice
Ám egy elméleti kérdés, biztos nincs rá gyakorlati válasz. Arról már cikkeztek, hogy Haswell-E memóriavezérlője gyengébb, mint a Skylake memóriavezérlője. Az nem lehet, hogy Haswell-E memóriakezelése nem megy feljebb, mint 3GHz?
Másik kérdés. G.Skill új Ripjaws V szériája már Samus? Én is azt terveztem venni. A 3GHz-es kit már elég olcsó, de a 3,2GHz-es sem vészesen drága.
-
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #679 üzenetére
Nem tudom mennyire igaz ez a 3 hónapos hír, de ezek szerint se Broadwell-E nem lesz és nem is 2 év múlva jön a Skylake-E
Amúgy most én is azon kezdtem el gondolkozni, hogy megvegyem-e a 6700K-t, vagy fektessek 2011-3 platformba. Pénzbe ugyan annyiba kerül. Kis számolgatással +15% azonos órajel és + 10%-kal elérhető magasabb frekvencia miatt 25%-kal gyorsabb, de viszont +50% mag van a Haswell-E-ben. Kupakolni sem kell és talán még jó lesz a lapba a Skylake-E is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged