- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Awil
tag
Sziasztok,
Van egy 5960x procim, amit szeretnék eladni, kb mennyit érhet?
Köszi a segítséget. -
Awil
tag
válasz
m0h0senator #5617 üzenetére
Szia Bale,
Köszi a választ. Igen, pont a manuális tuning része, ami érdekelne. Ez mit takar, mit kell (át)állítani, hogy elkezdjem és mire kell odafigyelni. Mit ajánlanál teszetelésre?
Üdv
-
Awil
tag
válasz
#Morcosmedve #5615 üzenetére
Köszönöm szépen. Milyen vonalon tudok elindulni, hogy kiderüljön, mit tud a proci?
Üdv
-
Awil
tag
Szasztok,
Van egy 5960x procim és egy Asus strix x99 lapom, amin van egy olyan "lehetőség" hogy auto tuning. Ez mennyire megbízható? Mármint kimatekolja azt, amit tud a proci, vagy csak egy "kb" beállítás?
Üdv
-
Awil
tag
válasz
drsanya #4938 üzenetére
ezt nekem is csinálta, nem 1x... . Minden forumot, ami volt megnéztem, de sokan azt írták, hogy lehet hogy a nem jogtiszta winfos egy idő után ezt pordukálja... kikapcsoltam a windows updatet.
Ezt úgy képzeld el, hogy 2-3 hétig simán ment az egér és a bill is. Biosban, csökkentett módban, mindenhol!!! de, amint elkezdett pörögni a sima winfos betöltő karikája (körbe körbe a pontok) onnantól nem volt se egér se bill se semmi és az istennek se akart működni.
Újraraktam már 3x a rendszert miatta... fixen nem strix hiba, hiszen mindenhol máshol van egér meg bill.
ps: bocs, hogyha egyáltalán nem volt szó nálad.
-
Awil
tag
Ha hülye vagy és tényleg agyonfeszeled ... akkor meg is érdemled...
Van egy ilyen politikus szaga az írásodnak... kiszedtél belőle egy mondat rész, amit okosan értelmezel és/majd belerakod egy full idióta szövegkörnyezetbe.
"nem éreztem, hogy elhaláloztak volna egy kis fesz emeléstől, az meg hogy rontja az élettertamot... a 999 év helyett csak 80 évig lesz jó?"
Én ezt írtam, amit ezekszerint nem fogtál fel. Az előző 4790K-m kb 2 évig ment 4.9en, de sose volt 60 foknál melegebb...
-
Awil
tag
válasz
Siszibatya #4828 üzenetére
Persze, én is befostam a röhögéstől annak idején...
1, nem csak win10, volt win8 meg win7 is 1150es lapokkal (hero VI 4770k és formula VI 4790k)
2, olyan embert én még nem láttam(az asusos csávón kívül, amúgy a forumok is televannak káromkodó emberekkel...)
3, nem tudom, kb 4 éve csak asus lapom van/voltManuálisan állítottam be én is. Az a tuti, linx-el vagy prime-al teszteled és jó is vagy.
1, se most( 6800k) se a fent említett prociknál nem éreztem, hogy elhaláloztak volna egy kis fesz emeléstől, az meg hogy rontja az élettertamot... a 999 év helyett csak 80 évig lesz jó?
2, A fűtést 2x480as radival oldom meg, ahol az egyik push/pull a másik csak push, de mitagadás így is elment a proci (nem emlékszem pontosan) 7x-80 fokig 2x fokos víz mellett.
3, ha van asus-os inged, vedd fel és menni fog
, amúgy nekem mindig csak akkor krepált be, ha autó tuningolni akartam ( ahogy az asusos csávó tette), megspórolva magamnak a biosban a pöcsölést. Persze mindig olyan értékekre húzta a procit, ami nem létezik (magonként külön külön horror feszel.Mivel nem sikerült NORMÁLISAN húzni a procit, onnantól nem tudtam leszedni a gépről, ugyanis mindig elindította magát és addig nem tudod leszedni, amíg a program fut és nem lehetett lállítani sehogy, mivel hibára futott a tuningja, amit be szeretne fejezni, amit nem tud... és kezdődik az ördögi kör előlről... Maradt az újratelepítés...
-
Awil
tag
Az a helyzet, hogy nekem ez a progi sztm a "mumusom" volt HERO VI-om, ott is ugyan ezt csinálta, leváltottam a víz kedvéért egy Formula VI-ra, és már mosolyogtam, hogy ATYA VILÁG, de jó lesz feltenni ezt a csodálatos CSAK NEKÜNK kitalált AI suite-ot... 3 winfost raktam újra miatta...
Most csak 1et. Nem tudom, lehet hogy valami csoda trükkje van a telepítésnek, amit én rendszeresen kihagyok, de nem tudom...
szerk
Mire használod amúgy? -
Awil
tag
4.3-mat is bírja nálam az összes magon 1.3xen, de nem vettem észre hatalmas változást, így vissza tettem alapra
Ami a driviereket illeti, én majdnem minden feltettem, nem vettem észre semmilyen anomáliát. Lehet hogy felesleges, mert tartalmazza már a WIN10, nem tudom.
Ha JasL útját járod, megértem, de az AURA drivert mindeképp ajánlom feltenni, mert azzal tudod állítgatni win-ben az alaplap világítását... nem kell állandóan BIOS-ba mókolni vele.Nálam az AI Suite az ami oriási gondokat okozott. Elindítottam ezt az auto tuning opciót és onnantól csak a baj volt vele, sehogy se akarta befejezni, mindig feljött egy hibaüzenet. Próbáltam letörölni, van egy progi, amivel le lehet szedni és mindent visszaállít (nem a gyári uninstall) és még annak se sikerült. Sajnos ez oda vezetett, hogy a szűz win-t újra kellett raknom, mert volt, hogy az se indult el csak többszöri újraindítás után.
Ha erre van valami megoldásod, akkor azt örömmel fogadnám.
Üdv
-
Awil
tag
VGA az 980TI a ramom az egy 2400mhz corsair 16gb
Képet tettem fel, a gépről, mire vagy pontosan kíváncsi? Nem, nem kellett frissíteni a BIOS-t.
4.3 GHZen a max hőmérsékletem 76 fok volt a 6. magon az alaplapi senzor viszont 84 fokot mutatott, ha jól emelkészem. A víz 29-30 fok kozött ment 2db 480radival úgy, hogy az 1ik push-pull a másik csak simán push.A
Üdv
ps: én csak játszom rajta.
-
Awil
tag
Jó döntés. Ha mást raknál össze meg se mukkannék, de 3 hete raktam össze én is egy 2011v3-mat, eddig stimmel a build-ünk
6800k nálam ment 4.4et 1.41en, de visszatettem alapra.
Az alaplap nagyon szép, egyszerűen kezelhető és elég sok opció van a "fine tuningra" ellenben nem tudom, hogy ez csak nálam, vagy 2011v3-ra jellemző, de amikor linx alatt mentek a tesztek kb az alaplap volt a legmelegebb komponens.... mondjuk a többit víz hűti, lehet az az oka.Üdv
-
Awil
tag
Srácok, miért van az, hogy prime95ben (Small FFTs opciónál) lemegy egy csomó teszt sikeresen, de egy idő után már nincsenek szinkronban a tesztek... értem ez alatt azt, hogy egy adott "csomagban" (16K, 10K, stb -mindegyik 5 körös) első-második-harmadik mag megcsinálta a 3.kört, a negyedik-ötödik még a a 2. kört nyomja a hatodik mag meg még az elsőt.
Van olyan hogy az 5 körös "csomagon" átnyúl már a késés. pl. az egyik még a 16K-s tesztet nyomja, míg a másik már a 10K-t elkezdte.
-
Awil
tag
Hello,
Perpill 1.29v-on 4.3-nál olyan dolog történik a prime95-ben, hogy a második kör után a 6. mag fatal error hibával leáll, de a teszt tovább megy...
Kérdések:
1, az normális, hogy a teszt tovább megy, úgy hogy az egyik mag úgy döntött, hogy nem működik tovább?
2, Emeljek feszt? Meddig mehetek el?
3, Megéri-e egyáltalán tovább próbálkozni, vagy a 4.2 1.265v-on elegendő?Köszönöm a válaszokat.
u.i: játékra használom csak és kizárólag.Üdv
-
-
Awil
tag
Sziasztok,
Tud valaki adni, valami kiindulási pontot, értékeket adni ahhoz, hogy hol kezdjem el megnézni, hogy mit tud a porcim, ha húzni akarom?
Üdv
-
Awil
tag
kész van!
-
Awil
tag
Igen, meg.
-
Awil
tag
ffodi, nem érdekel egy pillanatra se, mint ahogy most is a 4790k egy 1866os ram van és volt már 2400mhz-es kingston is. Mindegyikkel tökéletesen működött a buli.
A kérdés az, hogy ez 2011nél is így van, vagy itt ténylegesen/reális esélye van annak, hogy anomáliákat okoz a dolog.
-
Awil
tag
Köszönöm szépen a segítséget srácok, nagy leszek meghálálom
lehet megkockáztatom ezeket a Geil Luce 3200mhz ramokat...Az a piros led...
Üdv
-
-
Awil
tag
ahogy elnéztem, +200mhz(alapon is meg booston is) és plusz 12 PCI lane a difi a 6800k és a 6850k között, ellenben árban 40%al több. Ne idegesítse fel magát senki, de nem értek hozzá, szóval sry ha nagy hülyeségeket írok.
Az a 200mhz az sztm nem ér ennyit, az SLI-ről meg letettem, miután nem sok értelmét láttam anno, amikor volt egy 780TIslim... az esetek bő 70%ban csak a bug volt vele...
Üdv
-
Awil
tag
6850k, meg egy árban van az 5930kval.
-
Awil
tag
6800k? az mivel jobb/rosszabb mint az említett procik? Az a bajom, hogy ez az 5930k újonnan pont annyiba kerül, mint egy 5960x használtan... pár napja ment el 190kért egy itt PH-n.
Üdv
-
Awil
tag
Sziasztok,
Gondolkozom egy 1150es configot lecserélni 2011v3-ra, de, hogy finom legyek kezdő buzi vagyok a gőzfürdőben 2011v3-ból...
Jelenleg egy Asus formula VI- 4790k - Gskill tridentX 16gb 1866 C9 és egy 980ti van a gépben. Minden vizezve van a rammon kívül. (lap,vga,proci.).
Teljesítményt nem szeretnék veszíteni semmiféleképpen, de a jobbnak örülnék (hogy miért, azt nem tudom, de most így döntöttem). 1151re kerek perec nulla értelme van váltani szerintem.
Mi a véleményetek, mi lenne az a lap, proci, ram választás ami a fenti szintet minimum hozza, vagy erősebb.
A gépet csak és kizárólag játékra használom 2k felbontásban.Köszi a segítséget.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VPN topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest