- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
31037 pont.
Érdekes, mivel ugye két darab E5-2699 v3-nál úgy néz ki, hogy 2*2*18*2.8 GHz, ami 201,6 GHz, a "ti" sebességetek meg ~2*6*4,7 GHz, ami 56,4 GHz. A 31k pont meg még a duplája sincs a 17k-nak. Gondolom egy GeekBench, vagy egy Cinebench már mást mutatna. Pedig néztem, a legtöbb alkalmazás a tesztnél kihúzza a procikból a 145W-ot. -
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #5766 üzenetére
Pedig ott van benne az említett processzor (306C3) mikrokódja. Az igaz, hogy több mint 4 éves, de ott van. Szóval működnie kellene. Arról nem is beszélve, hogy teljesen mindegy, hogy a Windows mit csinál, mivel a BIOS-t nem módosítja. A saját dll-jét lecserélheti egy újabbra, hogy frissítse az adatbázist, de attól még a BIOS-ban ugyanaz a mikrokód marad.
-
-
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #5758 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mire gondolsz. Ahhoz, hogy egy alaplap működjön egy CPU-val, az alaplap BIOS-ában benne kell lennie az adott CPU mikrokódjának. Az előbb is ezt írtam és szerintem elég konkrétan fogalmaztam. Teljesen mindegy, hogy a CPU mit tartalmaz, az nem befolyásolja az alaplap (BIOS) működését. Ha a CPU mikrokódja például xyzp, a BIOS-ban meg csak a xyzw van, akkor azzal a CPU-val az az alaplap nem fog post-olni. Nem kell elhinned amit mondok, a te dolgod. Fél éve foglalkozom komolyabban mikrokód frissítésekkel, meg BIOS módosításokkal.
Egyébként bármikor bebizonyítom, hogy nekem van igazam. Adj egy olyan CPU-t, ami nem működik egy adott alaplapban. Majd fog. Vagy fordítva. Megoldom bármikor, hogy csak egy adott CPU-val ne működjön egy alaplap. Ha neked lenne igazad, akkor ilyet nem lehetne megoldani, hiszen a CPU-ban van valami alap mikrokód, amivel mindig kellene működnie egy alaplappal, nem? Legalábbis az előbb ezt írtad.
-
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #5751 üzenetére
Én nem az ES példányokról beszéltem. Egyébként erre is nagyon egyszerű a magyarázat: ugyebár az ES példányokból is többféle van. Azoknak a példányoknak, aminek pontos típusa sincs, azoknak gyakran más a mikrokódja, mint a végleges, vagy éppen a véglegeshez közeli ES példányoknak. Persze, hogy ezekkel a példányokkal nem működik egy olyan alaplap, aminek a BIOS-ában csak a végleges és a véglegeshez közeli ES példányok mikrokódja van benne.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #5686 üzenetére
A mikrokódot "piszkálja" a BIOS frissítés is, meg a Windows Update is. Szóval ha valaki kimondottan azt akarja, hogy ne frissüljön a mikrokód, akkor se BIOS-t nem frissíthet, se a WU-t nem használhatja (le kell tiltania a működését).
Persze lehet válogatni a frissítések között, csak bonyolultabb. Másrészről pedig a legújabb Windows 10-ben (Redstone 5, Version 1809, 17763.1) már a legfrissebb mikrokódok vannak, szóval nem kikerülhető. -
westlake
félisten
ASRock alaplapokhoz új BIOS-ok (X99).
Update Haswell-E CPU Microcode to revision 3C and Broadwell-E CPU Microcode to revision 0B00002A.
-
westlake
félisten
válasz
Lord Dragon #4483 üzenetére
Az év második felében jön a Socket 3647. Semmi olyat nem tud majd a Skylake-E, amire érdemes lenne várni. Lesz perszre hat csatornás memóriakezelés, de ez annyira nem "különleges". Az új PCH-ról egyebár nem sokat lehet még tudni.
-
westlake
félisten
Egyrészt egyáltalán nem volt régen, másrészt pont te is "ott voltál".
A forrasztott IHS nem egyenlő azzal, hogy csak roncsolással lehet elválasztani a magtól. Egyértelműen forrasztott, a videón is jól látszik. Mint ahogy már ugyebár le is írtam a "magyarázatot" ezzel kapcsolatban.
Ez a CPU pontosan ugyanúgy forrasztott. A színe azért más (fémes, ezüstös), mivel én lemelegítettem, nem pedig "leerőltettem".
Mellesleg ennek a témának van topikja is.Egyébként meg nem tudom elhinni, hogy nem ismeritek fel a pasztázott és a forrasztott CPU-kat. Egyértelmű a különbség.
-
westlake
félisten
Sajnos nem valami jó a kép minősége, de a lényeg azért látható.
Elképzelhető, hogy valaki részeg volt a gyárban, amikor beállította a gravírozót? Mindenesetre ritkaságnak tekinthető. Függetlenül attól, hogy az 6950X eleve ritkaság az ára miatt.
Érdekes, hogy a Broadwell szériában a 6950X-nek nincs Xeon megfelelője, holott régebben mindig megvolt az aktuális EE modell Xeon megfelelője. -
westlake
félisten
válasz
Druvajda #4119 üzenetére
Garancia nincs arra, hogy egy adott processzor biztosan működni fog egy adott alaplapban. Kivéve akkor, ha az alaplap gyártója állítja (hivatalosan ilyen nem fog állítani egy ES példánnyal kapcsolatban), vagy akkor, ha egy felhasználó állítja. Keresgélj az interneten. Viszont az E5-2650L nem egy gyakori modell. Még az ES-ek között sem.
Eddigi tapasztalataim alapján nagyon kevés olyan ES processzor van, ami ne működne bármelyik kompatibilis alaplapban. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Reggie0 #4047 üzenetére
Te milyen videót néztél? Az egyértelműen valamilyen puha fém. Nem ón, mert az keményebb. A nem forrasztott processzoroknál sima hóvezető paszta alkalmaznak (szürke), amit még kézzel is le lehet törölni. Forrasztott az, csak nem annyira rideg, hogy letépje a magot. Nyilván az is közrejátszik, hogy oldalirányú erő éri, nem pedig merőleges. Az IHS-t merőlegesen feszegetve le lehet szaggatni a magot. Forrasztott az.
Szívesen megnézném a folyamatot, ahogy összeforrasztják. Nyilván alacsonyabb az olvadáspontja (ezért lehet puha), hiszen a mag valószínűleg nem bírná ki a közel 300 fokot.
Egyébként nem értem, hogy lehet jobb hőátadást elérni a forrasztásnál. Az aztán direkt kontakt. -
westlake
félisten
Gyakorlatilag sem ES. Ez retail CPU. Sebesség monitorozására jobb a HWiNFO. Szorzót akkor csökkent az alaplap, ha a CPU eléri a TDP limitet, vagy pedig Tj. Max-ot. Ellenkező esetben sosem eshetne az allcore maximum alá.
Biztos, hogy a LinX folyamatos? Nem lehet, hogy éppen taskot "vált"? -
westlake
félisten
ASUS X99 DELUXE sehogy sem akart megenni egy ES CPU-t, az MSI X99 XPOWER-ben meg az E5-2699 v3 állandóan leszabályzott, így nem tudtam teljesen kihajtani. Az ASRock X99 OC Formula-val eddig semmilyen gondom nem volt. Ja, a Gigabyte X99 Gaming 5P meg a BIOS-ával szívatott halálra. Valamiért az a lap eleve nem volt szimpatikus (power és reset gomb, meg a POST kijelző hiánya).
-
westlake
félisten
Jelen állás szerint én csak ASRock X99 OC Formula-t vennék. A kipróbált lapok közül az jött be a legjobban.
-
westlake
félisten
válasz
teglasatesz #3985 üzenetére
A régi CPU-val működik?
#3987: És az 5960X-et láttad működni? Vagy van két alaktrészed, amikről állítják, hogy működnek?
-
westlake
félisten
válasz
netguru10 #3969 üzenetére
Ott azért van még plusz két mag és plusz két szál. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne mehetnének ugyanezekkel a beállításokkal.
#3970: Ahogy én látom, már nem nagyon vannak ilyenek deal-ek. Persze mindig vannak ellenpéldák is.
Ez meg egy elég jó deal. 240k-ért EU-ból, 2 év garanciával.
-
westlake
félisten
Azért lehet találni érdekes darabokat az internet bugyraiban.
24 magos Xeon. 20 magos Xeon, aminek az allcore turbo-ja 3200MHz (TDP200W). -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
6950X - 1723$
Mégis csak igaz volt az a magas ár. -
westlake
félisten
Kétségtelen, hogy ütősen néz ki, de... na mindegy, majd meglátjuk. Igazából semmi új.
-
westlake
félisten
válasz
totya1980 #3817 üzenetére
Hivatalosan ott sem tesznek különbséget. Mármint a final és az ES modellek között. Amit neked írtak, annak szerintem az a lényege, hogy az illető nem próbálta, ezért nem meri biztosan állítani, hogy megy. Ha azt írja, hogy kipróbálta a legújabb BIOS-szal és nem megy, akkor az már konkrétum.
-
-
westlake
félisten
Ezek szerint az összes gyártó kijön a X99-es alaplapok második hullámával, teljesen feleslegesen! Eddig egy olyan dolgot sem láttam, ami miatt azt mondanám, hogy megérné lecserélni a meglévő alaplapjaim közül bármelyiket. Parasztvakítás kategória az összes.
A Gigabyte lapjain továbbra sincsenek gombok, se debug kijelző. Fail. Valakiknek elgurulhatott valamilye.
A MSI és az ASRock alaplapjaira még kíváncsi vagyok, de semmi extrára nem számítok. Eddig egyik gyártó sem adott ki új zászlóshajót. Talán az MSI TITANIUM ja, vagy a ASRock lapja... -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #3787 üzenetére
Az Intel-nek semmi érdeke, hogy kiadjon egy újabb revíziós X99-et. Mégis ki cserélné le a meglévő X99-es alaplapját csak azért, mert néhány (egyáltalán nem égető) hibától megszabadulna? Néhányan. Aki meg eddig sem vett X99-es alaplapot, az meg nem emiatt fog.
Egy újabb PCH-t megtervezni és legyártatni(!) nem két forint.#3789: Mégis milyen lapok?
#3790: A "for Broadwell-E" jelző garancia a lehúzásra.
-
westlake
félisten
Megjöttek az ASUS felesleges alaplapjai is.
Ha valaki megkérdezné bárkitől, hogy mit is jelent a "for Broadwell-E", akkor nyilván nem tudnának semmilyen értelmes dolgot mondani. -
westlake
félisten
válasz
m0h0senator #3776 üzenetére
Már akkor volt az IHS-en lyuk, amikor a forrasztás még szóba sem került.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3766 üzenetére
Most nézem, hogy a 6900K nem is pontosan a 5960X (E5-1660 v3) Broadwell-E megfelelője. Az 5960X base sebessége 3.00GHz (all-core turbo 3.20GHz), a 6900K-é pedig 3.20GHz és (feltételezem) 3.40GHz. Végülis nem annyira lényeges, mivel a 6900K-n le kell tiltani a turbo-t, és így mindkét CPU 3.20GHz-en üzemel majd.
-
westlake
félisten
válasz
netguru10 #3745 üzenetére
Pedig ott van a videó nevében is. TDP limites a dolog, ezért visszavesz a szorzóból. Nem folyamatos 28-as szorzó, pedig annak kellene lennie. Normális, hogy dinamikusan változtatja, ha TDP limitet átlépné a fogyasztás, viszont a BIOS-ban ki lehet tolni a limitet. Ez nem működik. Már mindent átállítottam ~500W-ra.
-
westlake
félisten
Már kezdettől fogva körülbelül +10%-ot jósoltak C2C. Itt igazából csak a 10/20 az újdonság (6950X). A tuning ugye kérdéses, de az megint csak nem pár darab leteszteléséből fog kiderülni. 3DMark-nál ~15% a plusz, de az meg ugye nem valami hiteles. Kell 10-15 teszt, az már hihetőbb.
Cinebench: magasabb órajel? A 6850K és az 5820K 4200MHz-en pörgött. -
westlake
félisten
válasz
akoska07 #3734 üzenetére
Mármint? Megint miért kell a játékból kiindulni? És ha valaki be akar pakolni egy 7 PCIe slotos alaplapba egy VGA-t (x16), meg 6 darab x4-es SSD-t? Vagy ha mind a hét helyre VGA-t tenne? A 40 lane-nek egyáltalán nem csak az SLI-nél van értelme.
#3736: Ennek megint semmi értelme. Az i7-6800K 12 szála mire nem elég ilyen felhasználási területen? Főleg mondjuk ~4.3GHz-en.
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #3730 üzenetére
~$1500 US
~$999 US
~$550 US
~$390 USEzek majdnem biztos árak.
Olyan az összes Broadwell-E/EP IHS. Ráadásul olyan vastag (vékony!) a CPU, mint az asztali Skylake. Remélem ezek nem fognak elhajolgatni. Mondjuk a nitrós blokkot biztos nagyobb körültekintéssel teszik majd fel.
-
westlake
félisten
Otthon vár már a kis Broadwell-E. Csütörtökön érkezik hozzá egy ASRock OC Formula. Remélem ebben már nem kell csalódnom, mint az X99-DELUXE-ban, a Gaming 5P-ben, meg az XPOWER-ben.
-
westlake
félisten
válasz
netguru10 #3717 üzenetére
Írtam pedig.
240k volt szállítással, de a UPS még lehúzott 8k-val, mert a május 1-étől (én nyilván 2-án kaptam meg a vámkezelési papírokat), ha a feladó, vagy a címzett cég, akkor eleve ki kell fizetni valami 5k-s vámkezelési illetéket, meg az ÁFA-t. Nyerő. -
westlake
félisten
2011 óta a BCLK tuning nem létezik, mint fogalom. Persze lehet látni képeket, ahol talán 25MHz-et emeltek a gyári értékhez képest, de ezt nem valami könnyű megvalósítnai. Ha tuningról van szó, akkor a szorzó emelésére gondol (majdnem) mindenki. Én nem ellenőriztem, de mások azt mondják, hogy minden egyutas Xeon szorzózár mentes. Mondjuk van ötféle ilyen Xeon-om, de lusta vagyok leellenőrizni, hogy mi az igazság.
-
westlake
félisten
válasz
mpierre #3713 üzenetére
Azt a Xeon-t is azért lehet tüningolni, amiért az összes lock-mentes CPU-t. Ez is csak a processzor. A lényegi részekben nem különbözik a többi asztali processzortól. Nem azért tudod tuningolni, mert 5930K-nak ismeri fel egy program. Az a Gigabyte hibája, hogy nem tudja megkülönböztetni az 5930K-t az E5-1650-től. A két CPU ID-ja különböző, így bármikor beazonosíthatóak.
-
westlake
félisten
Nincs valakinek "felesleges" 5960X-e? Nem akarok venni egyet csak azért, hogy össze tudjam hasonlítani az i7-6900K-val.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Kitették hírnek, azonnal ki is szedték a maradék két darabot. Vajon mikor kerül ki a többi példány?
#3701: Elméletileg minden tekintetben jobb, mint a Haswell-E. Ha ugyanannyiba kerül, akkor csak abban az esetben nem éri meg megvenni az új procikat, ha már "bizonyíthatóan" nincs bennük akkora tuning, mint az elődben.
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #3697 üzenetére
Furcsa, hogy nincs még tele a net Broadwell-E tesztekkel. Nehezen tudom elhinni, hogy ennyire nincsenek még ES példányok se.
-
westlake
félisten
Nocsak, nocsak...
6850K 575$
6900K 875$
6950X 1750$A 6900K-t "elraboltam". Nehogy már ne...
-
westlake
félisten
válasz
m0h0senator #3674 üzenetére
Csak akkor, ha valaki valóban ki tudja használni a 2GB/s-e olvasást, és a 1.5GB/s-es írást.
Szerintem otthoni felhasználásra egyáltalán nem éri meg a 950 PRO. Azt csak az veszi meg, akinek túl sok "felesleges" pénze van. -
westlake
félisten
Azért ez így nem igaz. Az alaplapon lévő csatlakozóba nem lehet SATA-s M.2-t rakni. Átalakítóval (PCIe) simán működik az X99-es lapokban is.
#3671: Azért ez erős túlzás. Az NVMe nem abban "erős", hogy jobb a boot ideje. Lehet, hogy majd 5 év múlva lesz olyan SSD, ami AHCI-n lassabban boot-olna.
#3672: Én sem estem hasra a 950 PRO-tól. Mondjuk a gyári értékeit hozza, de nem egy "megváltás" kategória.
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #3653 üzenetére
Te kifizetnéd. De nem neked vesz lapot, hanem magának. Objektív véleményt kért, nem szubjektívet. Elmondta, hogy mik az igények, és azok alapján felesleges neki a Champion. Tehát felesleges 20k-val többet kiadnia. De még 5k is pénzkidobás lenne ilyen tekintetben. A véleményedet természetesen leírhatod, hiszen mindenki azt teszi, viszont olvasd el megint, hogy mit kérdezett. No offense, de az ő szempontjából a te válaszod teljesen súlytalan.
#3652: Igen, valóban 6950X-et akartam írni.
-
westlake
félisten
Találtam egy érdekes példányt. Az E5-2689 v4 valószínűleg megint egy olyan típus, amit egy nagyobb vállalat kért magának. Az ark-on nem szerepel. 3700MHz, 10/20, és 165W-os TDP. Olyan, mint egy lock-os 5960X.
-
westlake
félisten
válasz
MiklosSaS #3648 üzenetére
De azzal nem segítesz neki, ha leírod, hogy nem volt gondod az alaplappal. Ezzel semmit nem mondtál. Eleve miért kellene meggyőzni, hogy Championt vegyen, ha nincs is rá szüksége. Ha nem használja ki a funkcióit, akkor nem teljesen mindegy neki, hogy milyen alaplapot vesz? Nem fog kevesebbet fogyasztani a rendszer, és nem lesz gyorsabb egyik játék sem. Ha nincs rá szüksége (és nincs), akkor pont hogy lebeszélni kell róla, hiszen akkor pénzt spórol. Nem?
Nem az volt a problémája, hogy nem tudta eldönteni, hogy a Champion alaplap mennyire jó-e, vagy sem. Gondolom azért merült fel benne ez a típus, mivel majdnem mindenki ezt isteníti ebben a topikban. -
westlake
félisten
válasz
N.Laca64 #3644 üzenetére
Ha nem akarsz extra dolgokat művelni a CPU-val akkor felesleges. Bár 20.000 forint meg nem akkora különbség. Én nem tudok róla, hogy lenne újabb széria. Ne legyen igazam, de szerintem ezek a lapok már azok, amiket visszaadtak granciális javításra. Szerintem már jó ideje nem gyártanak Champion-t. Biztos oka van, hogy mindig csak néhány példány bukkan fel a piacon. Semmi baj az általad említett ASRock alaplappal. Nyugodt szívvel tudom ajánlani.
-
westlake
félisten
ASUS Announces Support for Upcoming Intel Core i7 X-Series Processors
Igazából nincs hírértéke, de mi az a többes szám? Meg "széria". -
westlake
félisten
Ugyanaz a technológia, így... Két esetben lenne értelme lecserélni a meglévő Haswell-E CPU-t Haswell-EP-re. Az egyik az, ha a mostani processzorodat jó áron el tudod adni (erre egyébként elég kicsi az esély) és megintcsak jó áron tudsz Xeon-hoz jutni. A másik pedig az, ha sok pénzt szánsz rá és valóban szükséged van a sok magra (és szálra).
-
westlake
félisten
Az ASUS Z10PE-D8 WS alaplap BIOS-ában már 2015 decemberében benne voltak a Broadwell-EP mikrokódok.
-
westlake
félisten
válasz
totya1980 #3629 üzenetére
70k-ig bezárólag találtam 4-5 olyan CPU-t, aminek a TDP-je 105W. Ezek között van 12 magos is. Nem kell ragaszkodni a Broadwell-EP-hez. Ha a keret nem engedi, akkor jó a Haswell-EP is, nem?
Egyébként meg nyilván a te döntésed, hogy mit veszel, csak nem akartam, hogy a magok/szálak mennyiségének bűvöletébe essél. -
-
westlake
félisten
válasz
totya1980 #3615 üzenetére
E5-2630 v3? Why? Vettél egy 85W-os CPU-t 5930K árában, ami bár 8/16-os, de minden magja maximum 2600MHz-re képes. Persze akkor megértem, ha 50.000 forintért vetted.
A memória tuningnak semmi köze nincs ahhoz, hogy Xeon, vagy éppen i7 van a gépben.
Milyen alaplapban és milyen portban használod az SSD-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged