- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
mpierre #5975 üzenetére
Valoban, igazad van. Mindenesetre az ES kockazat meg megvan, utana kell jarni hogy jo-e, vagy csak a QS hasznalhato. Ezen felul azt is meg kene tudni, hogy milyen magonkenti szorzozara van, mert ES prociknal barmilyen is lehet. Nekem pl. E5-2697v4 ES van, de abbol is nagyjabol 6 fele szorzo kombinaciot lattam, van amelyiknel a magok nagyresze nagyon alacsony ertekre van lekorlatozva fixen es csak par mag eri el a maximumot. Az enyemen az osszes mag a boltban kaphato ertek ala 100MHz-re van korlatozva.
(#5976) MasterDeeJay: A mikrokodtol nem felnek en se, az elobb utobb mindig megoldhato, ha csak az a problema.
-
m0h0senator
őstag
válasz
mpierre #5873 üzenetére
Reggie0: sajnos nem tudom egyelőre másik slotban mert víz van mindenen
Ősszel nagytakarítás lesz akkor szétszedem 2 év után a gépet hátha egy takarítás megoldja.
Lehet csinálok egy linuxos pent- és megnézem akkor mit ír. Biosban is írja, hogy x16-ra képes a lap de csak x8ben megy. Nem hiszem, hogy kártya hiba mert ezt leszámítva minden hibátlan az fps-ek hőfokok nincs megjelenítési anomália sem.
-
westlake
félisten
-
m0h0senator
őstag
válasz
mpierre #5704 üzenetére
Annyi update hogy nem a szeptemberi windows update kavart be neki, mert visszakerestem letöröltem de ugyanúgy x8-as módban fut. A biosom viszonylag régi ez tény de
1, ezzel stabil a tuningom
2. eddig is működött.Viszont ami eszembe jutott, hogy korábban áramtalanítottam a vga-t és véletlenül úgy kapcsoltam be a gépet, hogy a 8pin nem volt bedugva a kártyába. áramtalanítottam majd be azóta megy
szilikon csövezés, csak ha már leengedem akkor ki is tisztítanám, uh egyelőre azt napolom.
-
Stanchore
senior tag
válasz
mpierre #5395 üzenetére
Az a fura, hogy nálam nem is volt tuningolva, ki lett próbálva 4,2-n egy hónappal ezelőtt, de csak pár napig, utána vissza lett minden állítva alapra. Igaz a memóriákat 2133-ról átállítottam 3200-ra, de feszt és egyéb értéket nem emeltem, gondolom ettől még nem kéne elküldjön egy procit? :S
-
woros
őstag
válasz
mpierre #5312 üzenetére
Garis minden, így beadom. Valószínű nem tudnak helyette szerezni ilyet így kérni fogok egy 7800x-et. A lapot eladom és ennyi volt.
Semmi extra nem volt. 1.23v - 4.3Ghz a procinak, 4ghz uncore, ramok teljesen alap 3200-on.. mármint.. alap xmp
Fél éve kb igy ment, előtte volt 1.24 4.4Ghz, de inkább visszavettem. Semmi fesz nem volt értékhatáron vagy azon túl.
-
dav<3
tag
válasz
mpierre #5269 üzenetére
Meglett a probléma, semmi köze a Windows frissítésnek, sem az energiagazdálkodásnak, vagy az utóbbinak kicsit igen, de nem úgy mint gondolná az ember.
Lényeg az, hogy nekem USB-n keresztül vannak LED csíkok kötve a gépre, és mikor kikapcsoltam a gépet mindig úgy maradtak, tehát világítottak tovább, ami engem nagyon zavart nyilván, mert mindig ki kellett húznom őket, ezért kerestem egy beállítást arra vonatkozóan amely az USB hubok áramellátására vonatkozik kikapcsolt állapotban, meg is találtam, ami pedig nem volt más, mint az Advanced settingsben a APM résznél az ErP Ready cucc, ami S4+S5-re kellett állítani ahhoz, hogy mikor leállítottam a gépet kikapcsoljanak a LED-ek. Működött is a dolog, szépen kikapcsolt minden miután leállítottam a gépet, viszont ez okozta a problémát, most az ki van kapcsolva és az órajelek szépen mennek, viszont így meg nem kapcsolja le azt a szaros LED-et...
Valakinek valami ötlet ezzel kapcsolatban esetleg?
Üdv.
-
dav<3
tag
-
syC
addikt
válasz
mpierre #5249 üzenetére
Köszi!
Amúgy ezek a ramok mennyire melegszenek? Kevesebb fesszel mennek, mint a ddr3, gondolom kevesbe is melegszenek. Jól érzem hogy hülyeség vizet dobni rájuk? Esetleg render vagy valami igen memo intenzív tevekenyseg kepes megizzasztani őket?mod: költői kérdés: miért drágább a webshopokban az 5820k mint a 6800k?
-
drsanya
aktív tag
válasz
mpierre #5245 üzenetére
Ez nem kér 2800-on 125-ös strap beállítást, és ezt a frekvenciát az alap 1,2V-on tudja. Nekem a deszka automatikusan be is állt erre az XMP értékre,semmit sem kellett mókolni hozzá a biosban. Egyedül az XMP kapcsolót tettem ON-ra az alaplapon. Van még egy 3000 MHz-es XMP is, de az egyből 125-re állítja a strap értéket, 100-al nem indul. Szóval nekem ez a RAM bevált, és azért lett ez, mert a G.Skill nem érkezett meg időbe, két hetet kellett volna rá várnom. Fekete van nekem, de minden paraméter megegyezik ezzel.
Az itteni fórumtársak szerint az X99 platformnak 3200 MHz RAM beállítás a stabil vége, efölött lutri, vagy el se indul.
-
törölt tag
válasz
mpierre #5197 üzenetére
Nem mondom, hogy kotelezoen mindenkinel van gond, nalam is osszeallt a rendszer.
De pl hogy a leallitott gep 3. probalkozasra indul el, ezzel a mai napig nem tudok mit kezdeni, pedig ez nem normalis. Monjduk ugy oldom meg, hogy 24/7 megy
A hotermeles gigantikus tud lenni, az meg kulon kuvagaz, hogy az alaplapon ott virit a 2db m2 slot, de csak az egyik hasznalhato, mert olcsovacak procim van (6800K...)
A tuning korulmenyes es szamomra illogikus. Egy orokkevalosag volt, mire 4,4-en leggel bestabilizaltam.
-
subaruwrc
félisten
válasz
mpierre #4236 üzenetére
1.3v cpu vcore próba vagy ameddig bírod hűteni
vcin meg legyen +0.6 - 0.7-tel több.
ringet emelheted mondjuk 1.2-ig - ez kell még az uncore tuninghoz is,bár mindennapra annak sincs sok értelme.
ram tuninghoz meg vcsa feszt kell emelni +0.15-0.2 elég a 3000-hez 16gb-tal,felette arányosan,0.35-ig bezárólag illetve ha több ram van. -
subaruwrc
félisten
válasz
mpierre #4230 üzenetére
Nem volt egyszerűbb mert több órajelre kellett figyelni hogy a megfelelő tartományban maradjon.
Mindennapra kb felesleges az időzítések szűkítését erőltetni a ramnál.A legváratlanabb és kellemetlenebb szituban fog instabilitást okozni,előnye meg nagyjából pont semmi. Leginkább cpu core / uncore órajelet érdemes tuningolni,ha már.Manapság az SSD-k világában nincs értelme a ram órajelét / időzítéseit erőltetni. -
westlake
félisten
válasz
mpierre #3713 üzenetére
Azt a Xeon-t is azért lehet tüningolni, amiért az összes lock-mentes CPU-t. Ez is csak a processzor. A lényegi részekben nem különbözik a többi asztali processzortól. Nem azért tudod tuningolni, mert 5930K-nak ismeri fel egy program. Az a Gigabyte hibája, hogy nem tudja megkülönböztetni az 5930K-t az E5-1650-től. A két CPU ID-ja különböző, így bármikor beazonosíthatóak.
-
westlake
félisten
válasz
mpierre #3517 üzenetére
Valaki ezt írta a Newegg-re:
"6 Cores, 12 threads! Unlocked, very capable chip. Can run at 4.6Ghz. Great workstation chip, but still fast enough to game with, and smoke a 4790K."Most már csak arra kellene rájönnöm, hogy az én 1660 v3-as példányom miért áll meg 3200MHz-nél. MSI-ben is, ASUS-ban is.
-
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
mpierre #2765 üzenetére
Pedig lenne mit "átvenni" a Z170-ből.
Szerintem a Skylake-E-hez adnak majd ki új vezérlőt. X180, vagy akármi.
2017 első felében jön a Skylake-EP, amihez már új vezérlőt adnak ki (Lewisburg). Biztos, hogy a Skylake-E-hez is új vezérlő lesz. Jöhet a 12 magos Extreme Edition CPU. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest