- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redbull941
tag
Ma szetszedtem darabokra majd kicsereltem a sata kabelt ujra de akkor seem akart elindulni. Aztan ki irt valami errort es arra a hibara ra kerestem a shift+f10el elojott a pranacssor es ott a regeditben kellet atallitani valami setup.exeben az 1es erteker 3asra es ugy eltudott indulni a windows. Ugy hogy most mar mukodik, de mire rajottem mar mehetek is ujra utra
-
Redbull941
tag
Helló. Valakinek van ötlete hogy lehetne ezt helyre rázni, vagy hogy mi lehet a gond itt?
Múlt vasárnap haza értem be akartam kapcsolni a gépet, de nem indult csak így mint most is a Video-n is látszik amit csinál fogadott... Szóval elkezdtem másik gépben betettem az ssd-t majd a másik gépben elindult a rendszer. Vissza tettem az enyémbe ugyan ezt csinálta. Vissza tettem a másik gépbe leformatáltam az ssdt, majd az én gépemben próbáltam újra telepíteni a windows10et de nem hozza be a telepítő képernyőt sem, csak ezt a töltést és kifagy... aztán 5perc és újra indul és kezdi előről. Nem tudom mi okozza, látott már valaki ilyent? Vagy mire lehet tippelni mi ment tönkre? Köszönöm a válaszokat. Üdv. -
Redbull941
tag
Ööö megint egy offos kérdés:
Bios műveleti időt hogy lehet lejeb faragni?
Mint itt is 18s volt... Ezen nem lehetne valahogy állítani, vagy ezt mi befolyásolja? Köszönöm a válaszokat! -
Redbull941
tag
Srácok ez az evo valami eszméletlen gyors
Windows 10perc kb és fent volt, programok telepítése is puki idő alatt megvan, nagyon jó
(hamarabb bekellet volna szereznem egyet :S )
-
Redbull941
tag
Értem, köszönöm a válaszotokat!
-
Redbull941
tag
Kicsit offolok
(előzmény, régi gépből átültettet hdd van a jelenlegi gépben, és a régi gépet oda akarom adni az ősöknek, csak hát kell vissza a hdd bele, a jelenlegi gépbe meg már egy ssd-t akarok, aztán majd egy hdd-t háttér tárnak, mivel játék nem nagyon van a gépen)
Tudom, volt már ezekről szó itt (de lehet ettől független nem ide tartozik, de megkérdem) melyiket vennétek ti?
Ezt a hármat néztem eddig ki:
Samsung SSD 120GB 850 EVO - 65euró - 5év gari!
(MZ-75E120B/EU)
SSD max write: 520 MB/s
SSD max read: 550 MB/sSamsung SSD 128GB SM951 M.2 PCIe 2280 - 60euró - 3év gari!
(MZHPV128HDGM-00000 )
SSD max write: 600 MB/s
SSD max read: 2000 MB/sSamsung SSD 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 - 90euró - 5év gari!
(MZ-N5E250BW)
SSD max write: 500 MB/s
SSD max read: 540 MB/sKöszönöm a válaszotokat! Üdvözlet!
-
Redbull941
tag
válasz
N.Laca64 #3644 üzenetére
Szia. 5820k-nál az asrock nálam tökéletesen teljesít! Tuning téren is 4.5-en ment a proci, ettől nagyobbat nem tudtam levegővel elérni, mert kifagytam, de lehet vízzel tovább is elmenne. Az alaplap mondjuk elég szépen felszerelt, legalább is az átlag felhasználónak tökéletesen kielégíti az igényeit. Én eddig (lekopogjam) nem bántam meg az asrock lapot, ugye régebben sokat fikázták, hogy rosszak meg hamar döglenek, de manapság lehet adtak a minőségre és most egész szép dicséreteket begyűjt az asrock. Szerintem nem jársz rosszul az asrockkal, de a giga egy erősebb tuning lap.
Nem vagyok nagy tuning mester, nincs sok tapasztalatom a tuninggal, de ha 20k-t nem sajnálod akkor giga, ha viszont sörre költenéd akkor inkább asrock!
-
Redbull941
tag
Köszönöm a válaszokat, hát egy ideig biztos nem cserélem le amint olvastam 4.000eu-s árral indul
Majd 1-2 év és beszerzek egyet
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #3583 üzenetére
Az igen
Ehhez aztán zsebbe kell nyúlni
1500gb -s ram támogatáson meghaltam kb...
Amúgy, most akkor az asrock extreme 4/3.1-s alaplapba bele lehetne gyömöszölni egy ilyen procit, mert nem vágom a dolgot most már
-
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #3416 üzenetére
Tyhűűű van ám hsz áradat ~150 hszt kellet elolvasnom xD kb ennyi maradt meg, bla bla bla, x99 jobb mint a skylake xD
Bmw, a te hsz-ed is megragadt, hogy nem szeretnél sok pénzt bukni a pcn, én pl r9 280x-et 3. éve nyúzom
Dúrván áron alul 11hó garanciával vettem használtan, 170eu-ért. Most kb 190-200euért mennek itt szerbiában használtan is az r9 280x gigabyte kártyák
Szóval ha eladnám semmit nem buknék rajta, Gondolkodtam én is az r9 290x-en 4gb-os vezión, Szerinted megéri váltani? Köszi a válaszod!
Más, ez a Broadwell proci kompatibilis lesz az lga 2011v3-al?
Ha véletlen proci cserére adom a fejem, lapot is kellene megint cserélni? Köszi emberek a választ!
-
Redbull941
tag
Én SCYTHE Ashura-t használok, elég jó. Játékok alatt 55-60fok (4.2ghz) az szerintem okés
Másra nem használom, játékra meg nettre
Ez az egy venti van a gépbe, semmi több, igaz nincs is fent még mindig a gépház oldala, mert ugye nem fért be a hűtő, úgy hogy így használom, majdnem fél éve, de egyszer sem fagyott ki túlmelegedésért
(tesztek alatt igen, de normál használatnál nem
)
-
Redbull941
tag
ASUS ROG Maximus VIII Formula bemutató
-Ilyen lap van x99-re? -
Redbull941
tag
A virtualis valosagot meri a 3dmark legujabb benchmarkja
Hmm érdekes lesz
-
Redbull941
tag
válasz
Walter_White #2550 üzenetére
Tökéletes
-
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
Srácok xD Memtest után formázom az usb-t, de csak 49mb-sra formázza 4giga helyett
Hogy lehet vissza állítani 4gigára?
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #2464 üzenetére
Hehehhe
igaz, oda ülteted őket facebookozni, és 4óra múlva kék halállal kapcsol ki a géped annyi ablak lesz megnyitva xD
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #2451 üzenetére
Úristen 10mag?
azt mi használja ki?
-
Redbull941
tag
Ööööö én nem erre írtam a posztot
Tudom, hogy vannak edtől a procitól jobbak és jobb eredmények is (4.5ghz-en)... Hanem arra akartam utalni, hogy "Rookie" kategóriában első helyen végeztem egy ilyen eredménnyel. Vérszemet nem kapok ettől, majd ha lesz jobb hűtésem megpróbálok feljebb menni tuning téren, de ezzel a hűtővel ennyi az annyi...
(#2335) BMW001 Igen, 4519.89Ghz-en 1.32-őt adtam neki hasra csapással, és le futtattam a tesztet... Másik lappal kíváncsi volnék, hogy mit is lehetne kihozni ebből a prociból, de lehet hogy sz.r széria és csak ennyit tud (ami valószínűbb...).
-
Redbull941
tag
Rookie
ahhoz képest első helyen vagyok Rookie kategóriában cinebench15el
x99_extreme4_3.1 csak nekem meg még 1 csávónak van ilyen lappal eredménye... (4.3ghz-el tolt 1 tesztett) Ezek szerint nem nagyon használják tuningra ezt a lapot.. Lehet el kellene cserélnem a lapot -
Redbull941
tag
Bocs a dupláért... De nekem valszeg az alaplap nem bírja vagy a rák fene tudja... 4,7-en elindul... Cinebenchet nem tudok nyomatni... El is kezdtem kutatni a nettet asrock lapok után, és nem találtam 4,7-es oc-t asrockkal, csak 4,5-el... Szóval lehet a lap nem bírja... Azért kíváncsi volnék egy másik lapban ezzel a procival mit lehetne kihozni (csak hát egyik ismerősömnek se nincs x99 platformja
őskorban élünk itt szerbiában xD)
-
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
válasz
Achill3uS #2301 üzenetére
Nincs mit, én is próbálgatok rookie-ben valami eredményeket elérni
(habár nem sok sikerrel :/ )
J521-es 5820k-ról tudsz-e valamit véletlen? Nekem ilyen jött, és eddig a netten csak 1 tesztet találtam ilyen batch-el... Ezzel a konfiggal:
"i7-5820k @ 4.5 /1.183v J521
Hydro Series™ H110i GT
Gigabyte GA-X99-GAMING 7 WiFi
G.Skill DDR4 RIPJAWS4 RR 8G CL16 22400 * 2
Gigabyte GTX970 SOC DDR5 4GB G1 GAMING
SuperFlower SF-650F14MT LEADEX SILVER
Samsung 840 Pro 512G / WD 1TB Blue
Corsair Air 540
a Windows 10 Pro 64bit
"
Kép
Lehet hasonló kategóriás lap és hűtővel én is eltudnám érni az ilyen eredményeket?(Habár igaz proci függő a dolog :S )
-
Redbull941
tag
Srácok? Régi gépből kikukáztam egy 12cm-s ventit csak ez 2 pin csatlakozós... Az asrockon pedig 3 pinesek vannak.. Rá merjem dugni az egyik 3 pinesre, vagy másik ventit kell vennem? :S
-
Redbull941
tag
Emberek az ilyen ssdről mi a véleményetek?
Samsung XP941 256GB -
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #2190 üzenetére
Na megtaláltam majdnem a végét (lehet -0.005-öt lejeb lehetne venni).
Adaptív módban van a fesz.
4.5ghz, 1.265v
chache 4ghz, 1.250v
Cineteszt.
Ebből mit látsz, mennyit lehetne kisajtolni belőle még? -
Redbull941
tag
-
Redbull941
tag
Ez az első lapom x99-en
Gigát akartam volna venni, csak rendelésnél szóltak, hogy nincs készleten giga, és hogy válasszak más lapot, így lett az asrock (kb egy árban volt a giga és az asrock). Asrockból is a 3.1-es verziót mondták a fórumozók, mert jobban megéri
Proci hűtőm végett 4.2ghzen vagyok, 1.195v-al stabil fixen (Woros fórumtársnak köszönhetően 4ghz 1.250v-on a chache) stabil minden játék alatt, gta5-alatt a hőfokok 65c-nem melegebbek. Burn tesztnél ilyenek lettek a hőfokok. Erősebb proci hűtővel lehet fixen 4,5-en nyomatni. Cine15 -alatt ilyen pontok lettek. (4,5ghz,1.3v (csak random rá tettem a feszt), chache 3.3ghz, 1.165v)
Szóval eddig megvagyok elégedve vele. Csak reggeli hideg indításnál ilyent csinál, látni nem látni, mert sötét volt még xD de hallani lehet ahogy berreg egyet, majd elindul. Lehet nem a proci vagy a lap a hibás, hanem valószínűleg a hdd lesz a ludas. -
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #2130 üzenetére
Reggeli bekapcsolás addig világít a piros lámpa, ameddig be nem bootol, gondolom az normális, de az a hang amit kiad, az nem biztos... :S
-
Redbull941
tag
Nekem szerencsére nincsenek ilyen problémáim
Egyedül az gondolkodtat el, hogy mikor full hideg a gép, és meg nyomom a bekapcs gombot, fel pörög a hdd és a proci venti, majd le lassul, mondjuk úgy berreg egyet a gép, és elindulHolnap reggel felkelek akkor levideózom telefonnal, és felteszem, hátha valaki tudja mi lehet vele, mert youtube-n nem találok bootolos videókat asrockról
De am fixen jó minden
-
Redbull941
tag
Lehet nem jól csináltam
de így állok:
Allcore:42 -1.195v
Chache: 40-1.250v
Bclk: 100mhz
Intel burn csökkenő tendenciájával is gyorsabb volt, mint múltkor. Előzőleg 153-154gflops, most 163-ról indult. Ez tetszik
IntelburnCinebenchek:
Délelőtt 4.2ghz. chache 33-on volt 1.160-al: -Kép1
Mostani: 4.2ghz, chache 40-en, 1.250v: Kép2
Közel 8,29fps-el és 20 ponttal több lett így
Köszi az okosítást, am ezzel lehet finomra hangolni, vagy a finomhangolás a feszültségről szól? -
Redbull941
tag
válasz
MiklosSaS #2072 üzenetére
Ha több feszt adok akkor már nagyon melegszik
úgy hogy maradok egyenlőre ennél a felállásnál, hogy 42, 1.95v így egyenlőre stabil minden teszten és játék alatt
Amúgy találtam erre a batchre ami nekem van, j521-re egy oc-t, 4.6Ghzen, 1.249-250 ment a csávónak igaz H110i GT-vel nyomta (az ashurától azért távol áll) Majd lehet ha nem lesz elég a 4.2ghz a játékoknak akkor lecserélem a lapot egy komolyabbra + egy vizet és felmegyek magasabbra vele, de egyenlőre elég jól kihozza a játékokat
-
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #2068 üzenetére
Cinebench15 tesztet csináltam, kinek mit mond a szám, nekem semmit!?
-
Redbull941
tag
Az enyém meg már j521c198
4,2ghz-hez már 1.195kell, hogy stabil maradjon (occt,aida,intelburn tesztekkel végig futtatva igaz asrock lappal és ashura hűtővel :S .Ezt most nem tudom, hogy jó-e vagy sem :/)
(#2061) miklosss2012 Kipróbáltam én is ezzel a beállítással mai neked van, hogy 34, 125mhz, 145v és fel sem állt a rendszer még a bios sem jött be
Ennyit számítana az alaplap?
-
Redbull941
tag
válasz
MiklosSaS #1979 üzenetére
Tele offolom már a topikot a hülyeségeimmel
Egyik haverom mondta, hogy töltsem le ezt a teszt programot, mert neki ez mutatta meg, hogy a tápja rossz, mondom teszek egy próbát. Elindítottam 1 percen belül kidobta, hogy error core 1 (úgy hogy a burnön átment simán) adtam neki 1.2-feszt és elindítottam rajta egy tesztet. Ment 5 percig minden hiba nélkül, aztán nyomtam egy burn-t azon is minden simán ment, hőfok 89c volt... úgy hogy mára így hagyom, holnap pöcögtetem még és megnézem ezt az llc-t. -
Redbull941
tag
Nekem 1.160-on is stabil volt, maximumon feltudtam futtatni a burn-t
csak az a gflops nem ment fel 154-től magasabbra.
Most 1.190-en (offset +0.010-el, 1.160-on is ennyivel ment) simán lefutott, és az a gflops sem változott, csak a hőmérsékletem :S
Kép1
Kép2Na most az a kérdésem, hogy maradjak 1.190-en vagy mennyek vissza 1.160-ra?
-
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #1963 üzenetére
-
Redbull941
tag
Na most kékhalálom van ezzel az üzenettel: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
Mit takar ez?Windows10van fent, újra tenni nem tenném, mert egy év mire lejön újra a gta :S xD
burn teszt nem ment le :S [link]
igaz meleg is van bent :S meg egész nap ment a gép... :S -
Redbull941
tag
Hali
Asrock x99 extreme 4 3.1-nél van lehetőség ram oc-re? Mármint alapból fel tudom húzni xmp-vel 2400mhz-re a ramot (ami alapból 2400mhz-es), csak nem tudom, hogy a ram képes-e még tuningra, vagy az alaplap? Köszi a választ! -
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #1928 üzenetére
jaja ez jó ötlet!
Na 1.1-en el sem indult a rendszer :S Adaptíve és Override opcióim vannak csak :S (Adaptívon, 1.5öt adtam neki, és auton hagytam, most így elindult a gép, ha lesz ilyen össze foglaló akkor majd finomítok rajta
) 5perces kis teszt elég biztató számomra hőmérsékletileg
-
Redbull941
tag
Ööö bocs, hogy közbe szólok, de mit takar a 24/7 ?
Én ma toltam fel 4.2-re 1.200v-el fel megy 1.255-re (lehet sok ez is, lejebb kellene húznom, csak nem volt még időm pöcögtetni) max hőmérséglet 83celsius volt ashurával 30percig engedtem rajta az aidát... am valaki itt kérdezte, hogy offset vagy az adaptív közt mi a különbség, erre én is kíváncsi volnék(?), mert az adaptívot választottam 1.2-re állítva
(habár nem emlékszem pontosan
)
-
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #1894 üzenetére
Nekem mos sajnos nincs időm foglalkozni vele, meló délelőtt, meló délután itthon este meg már csak játszom egy kicsit és alvás
Amúgy nem tudom, hogy van-e valakinek itt még asrock lapja, annak mennyi az el indulási ideje? (Bios műveleti idő, nálam 14.4) Meg hogy mikor teljesen hideg a gép, bekapcsolom, elindul a proci ventije, majd egyet berreg a hdd (valószínűleg már öreg 4. éves szegény) és úgy kapcsol be, az alaplapon világít a piros led és mikor bekapcsol ki alszik (lehet így mutatja, hogy nyomja a bios műveletet?
) Ha van valakinek ilyen lapja, az kérem írja már le a tapasztalatokat vele
Köszönöm!
-
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #1892 üzenetére
4óra játék után sem kapcsolt ki, lehet a vga volt a ludas
-
Redbull941
tag
Egy kérdésem volna... Gta5-közben kikapcsolt a gép, olyan mint ha idle állapotba került volna, azaz elment a kép, és csak pörgöttek a ventik az alaplapon pedig kivillant a piros lámpa. (!?) Mit jelent ez? Intel burn tesztel mikor ment, nem melegedett túl, stressz teszten pedig nem volt probléma... Mi okozhatja ezt? (ma már 2x csinálta...) winfos 10 van a gépen... Köszi előre is az ötleteket!
-
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #1841 üzenetére
-
Redbull941
tag
Na kezdek unatkozni, bele néztem a biosba, és az oc tweaker-nél vannak betölthető előre beállított oc-k. Nos a 4.0-ás oc settet akartam beállítani, ki választottam, a ramot felnyomta target 2400mhz-re (fel is ment, mert eddig 2133-on pörgött) de a proci nem ment fel 4.0ghz-re, hanem 3.3-on maradt... ez mitől lehet? mit és hol kellene átállítanom, hogy betöltse? :S (asrock uefi) Köszönöm előre is!
-
Redbull941
tag
Lehet láma kérdés, de nincs véletlen valami táblázat, vagy útmutató kezdőknek, hogy hol, mit és mennyit kell állítani a biosban a tuningnál?
Vagy szükséges teszt programok listája vagy valami? (nem böngésztem vissza a fórumot, hogy valaki le írt-e hasonlót egy hsz-ben :S )
(Lehet bios updatet kellene raknom, mert ez valami márciusi bios, ami rajta van :S ) -
Redbull941
tag
Lehet nem hardver meg nem is pont ehhez tartozik, de tegnap este óta így mutatja ez a vacak:
jobb alsó sarok és állandóan ott van...
Megnyitom akkor meg így áll és ott írja, hogy "Hiba elhárítás szükséges"," illesztő program nem elérhető" Ez egy kicsit idegesít, hogy nem tudom mitől csinálja + újra tettem már a windowst is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest