- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #3787 üzenetére
Az Intel-nek semmi érdeke, hogy kiadjon egy újabb revíziós X99-et. Mégis ki cserélné le a meglévő X99-es alaplapját csak azért, mert néhány (egyáltalán nem égető) hibától megszabadulna? Néhányan. Aki meg eddig sem vett X99-es alaplapot, az meg nem emiatt fog.
Egy újabb PCH-t megtervezni és legyártatni(!) nem két forint.#3789: Mégis milyen lapok?
#3790: A "for Broadwell-E" jelző garancia a lehúzásra.
-
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #3416 üzenetére
Tyhűűű van ám hsz áradat ~150 hszt kellet elolvasnom xD kb ennyi maradt meg, bla bla bla, x99 jobb mint a skylake xD
Bmw, a te hsz-ed is megragadt, hogy nem szeretnél sok pénzt bukni a pcn, én pl r9 280x-et 3. éve nyúzom
Dúrván áron alul 11hó garanciával vettem használtan, 170eu-ért. Most kb 190-200euért mennek itt szerbiában használtan is az r9 280x gigabyte kártyák
Szóval ha eladnám semmit nem buknék rajta, Gondolkodtam én is az r9 290x-en 4gb-os vezión, Szerinted megéri váltani? Köszi a válaszod!
Más, ez a Broadwell proci kompatibilis lesz az lga 2011v3-al?
Ha véletlen proci cserére adom a fejem, lapot is kellene megint cserélni? Köszi emberek a választ!
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #3457 üzenetére
Egyébként ezzel az Octal Channel dologgal vitatkoznék. Ez pontosan olyan, mint amikor egy dual GPU-s VGA-t úgy hirdetnek, hogy 8GB RAM-mal van szerelve. Pedig a 2*4GB rohadtul nem 8GB. Már csak azért sem, mert ugye SLI-ben (is) tükrözve töltődik fel a 2*4GB-nyi RAM.
Lehet, hogy rossz példa, de ez inkább Dual-Quad Channel, mint Octal Channel.A Gigabyte és az ASUS is Quad Channel Memory Architecture-t ír a specifikációkba.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #3443 üzenetére
Igazából azt hittem, már helyrepofoztad a vized.
Nekem sincs időm, ezért sem állítgatnám a gépet, de komoly fórum kérésekre megteszem (ez most már ilyen, lehet részemről is ilyenebb)... ritka pillanat, hogy most itt ülök, teljesen eltolódott a munkám, minden.Na látod én se emlékeztem már minden üzleti dologra, csak, hogy jó batch lett a végére lőve és Sass-nál landolt a jobb 5820k-d.
Ha belefér, 4,6-on van egy régebbi 3200-as mérésem AIDA64-el, azt beteszem:
Szeretnéd, lemérem a legújabbal, úgyis most jött ki, illetve, ha nem stimmel valami, akkor is.
Én is lezárnám, elsőre egyáltalában nem akartam válaszolni
Egy, hogy sokfaktoros, kettő nem új a sztori, három valahol lényegtelen is és nem akarok én ellenségeskedést, egy, amiért én is válaszolgattam, mert nem úgy volt, ahogyan az kívülről látszott, illetve az ajánlások mellé sose felejtsük el, a hátrányokat, mert nem akarok ujjal mutogatást.
Sajnos az az oka, hogy nem akartam egy hibás lap után egy másikat, hiszen én szerettem volna 5820k-t, te is ajánlottad, segítettél egy kb-i BIOS-al. Aztán az se volt jó, utána a Gaming 5P már jó volt, de mégis újraindult, valamiért nem úgy akart működni, ahogy elvárható lenne, miközben egyébként az a lap mint írtam most megy, de már nem volt kedvem még egy lappal próbálkozni. Alapon meg nem vagyok hajlandó használni...
(#3445) drsanya: Nincs probléma, megvitattuk én nem haragszom senkire, felbosszantani meg nem lehet, illetve itt éppen Topikgazda vagyok, nem is tehetem. De személyeskedni sehol sem szabad!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #3433 üzenetére
Mi lett a vízzel?
Most akarsz 290X-et, nem lesz FC?
"...neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy."
Az a fránya mondat értelmezés, de segítek, kiszámolom én neked:
- Msi lap -> nem megfelelő a socket miatt -> Uncore OC miatt -> de te nem tuningolod a memóriát, ugye?
- Giga lap
- 5820k - nem ment jó
- 5820k -> vettél jó batchet
- 5960X -> passz
- 5960X -> passz
- 5960X -> vettél jó batchet
(- Memória csere, de ezt nem számítom bele,a szakmai hozzáértésedet, hiszen ez esetben nincs miről beszélni,írnád te, én nem írok ilyet, elvárnám vissza fele is, én tudom, hogy DC-vel próbáltad először.)
->
Tehát 7 db termék kellett, hogy legyen egy összeállt konfig ez két kezes számítás.Lapok:
Első lapnál az Asus közölte, hogy hibás volt a BIOS chip (pár nap után elment gyufáért). -> 75k-s belépő alap szintű alaplap, meglett az eredménye, nem egyedi hiba, talán gyiku-nak vált be egyedül, többi ide felkerült bugos. (az angol árak engem nem érdekelnek, itthoniakat írj)SOC (Te javasoltad: 120k volt):
Rengeteg alázgatásod ellenére vér cikinek gondolom, hogy így leminősíted magadat...figyelmedbe ajánlom a privát üzenetben küldött kiváló BIOS beállításaidat, amit annyiban korrigáltam, hogy 2133-ra tettem a memóriákat, auto időzítéssel és 1,25v/4,2-4,4-el próbáltam a procit és persze alapon is, még sem ment, furcsa nem?Később ahogy elhaltak szerintem a lane-k nem ment egyáltalán több memóriával csak egy stick-el (1333-ig lementem órajelben, hiába). Én most is megköszönöm a segítséget, ezért fórum a fórum (szerk.: most olvasom, hogy szerinted nem)., a BIOS-al, mivel már volt ilyen lapod és egyedül te küldtél infót, hátha nem megy a beállítás, de kb. ugyan az volt, a strap-et leszámítva, rossz volt a lap, overclockers-el szintén köszi, a refund infót.
"A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel"
Nekem minden jó volt, nem a jókedvemből cserélgettem... komoly munkákat buktam el közben.Gaming 5P-t eladtam (90k volt) és a mai napig, az általam beállított OC-val 4,5/4,0 és 2800-ről 3000-re emelet ram-okkal hibátlanul üzemel.
És használtam, volt olyan kedves a vevő, hogy még egy munkám ne bukjam el, 1 hónapig ideadta nekem, hogy használjam, így utólag nem üti meg az általános használata a Skylake sebességét, talán akoska07 ezt igazolhatja, FPS-ben meg pláne nem üti meg, erre kereshetsz hozzászólást 1151-ben.
Lehet tévedtem, már 90k-től lehet kapsz jó lapot, de az SOC, ha nem hibás az XPower és az RVE mind 120-tól és ennyi ami "jó" lapnak nevezhető.
Nem rontottam el semmit, úgy gondolom, hogy minden default beállítással működnie kéne egy alaplapnak.
"A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik."
Hiába, 4 mag-ot se használ ki a játék, ha HT ha nem és DX12-vel ez még inkább érdektelen lesz, de jelenleg is számtalanszor írod te is, hogy malmozik a proci, GPU limit. Plusz az iGPU elvileg szerepet fog kapni és ha bekapcsolod már most is számtalan alkalmazásban szerepet kap.
Nem kaptam választ, hogy mire kell 12-16 szál?
Nyugodtan leírhatod, hogy semmire, csak megvetted a procit, mert szeretted volna vagy akármi, én is ezért vettem BMW-t, mert szerettem volna. ÉN úgy hiszem, 2/10, aki kihasználja itt és talán nincs is több X99 felhasználó a topikban.
" Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default."Megint a falusi stílus, ennél komolyabbnak gondoltalak
De, a nyomába érnek ~600-700MHz kell a Skylake-nek, hogy elérje sebességben, időzítésben mindig felette van szerintem. Igen, OC az XMP (de ha QVL, akkor QVL), de ezért is használtam 2133-on az X99-et.
És itt van az a pont, hogy bizony le tudja nyomni memóriában is, ha valaki erre izgul, nekem megfelel a 3-3200.Előbb ágaskodtál, hogy ne OC-zunk, most mérjek 3000-el, nem értelek. Tehát az NB alap, ha CPU nem, kérlek pontosan írjad le mit szeretnél, mi az "emelt turbo", nem fogok hatszor a gép elé ülni. Nincs 3000-es mérésem, csak 3200 mentve.
"A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is."
És Ő is Batch-re vette
4,5 Ghz az alap kategória 2016-ban OC-ra (nem, nem érdekel a base core).
Skylake-nál 4,6 btw.Szerk.:
(#3437) BMW001:
Milyen jó ez a fórum, életemben először és ezek szerint utoljára kérdeztem meg bármit, mert csak okoskodni tudsz, valós megoldásod nem volt neked se, na pont ezért írtam, mert kifogytam én is, bocsánat!
Nem, nem önhiba, csak valamiért nehéz ma a felfogásod vagy túlvéded a konfigod.Ma már írtam, abban a helyzetben, nem lehetett kapni 6700k-t (emberi áron pláne nem), nem tudni milyenek a lapok, stb. nem tűnt alternatívának, de ez egészen hamar közeledett egymáshoz, aztán a sok gonddal túl is lépte. Sajnálom, hogy az egyéni problémáimat és az X99 hibái össze mosódtak. Alapon, nem hibás alkatrészekkel, működik az X99, habár westlake-nek sem ment pár napja, senki se ért már hozzá lassan, ugye? (bocsánat west). OC-val (XMP-vel is), pedig már rengeteg az anomália, ez tény.
Azt gondolom, hogy el kéne választanod a fél év eseményeit, a hibás termékeket és a tapasztalatokat. Az egy dolog, hogy én képes voltam verni az asztalt egy kihalt topikban, és elég szépen kiderültek a dolgok a platform-ról. Szerintem nem ártott meg senkinek, hogy próbáltam debugolni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #3414 üzenetére
Többire válaszoltam/kérdeztem.
"Meg valami: Ha meg nem hasznalhato ki a quad ch nyujtotta savszel, akkor nyugodtan tedd vissza Te is a ramjaidat alapra. Sot, elarulom, hogy a cpu oc is badarsag, foleg 4.6Ghz-n kicentizve. Mindketto maximum epenis noveles, ha nem benchelgetsz, es csak siman jatszol vele, mert egyik sem hoz gyorsulast.(Te magad irtad) Ezt annak a tekinteteben irom, hogy a +2 magra azt irtad, hogy epenis. Innen latszik, mennyire ertesz hozza."
Benchre volt megemelve (amikor kettő vagy több hónapja posztoltam egy memória OC próbát). Egyébként RAM-ok alapon ("XMP"), CPU levéve, addig, amíg nem csökken az FPS, bár nem játszok, állandóan nem fogom állítgatni... (előzőbe nem fért be, de kimértem, és közöltem már előbb, hogy mennyi a különbség szerintem max 15% a Dual vs Quad, ugyan olyan körülmények közt (CPU mag azonos, NB alap, Memória azonos 5820k vs. 6700k).
+2 magra reagáltam ez előzőben egy kérdéssel, ne csak magadból indulj ki, mikor válaszolsz. Hobbi szinten, sokadjára idézem, egészen más, mint akiknek itt bármi be van ajánlva x felhasználásra.
Ne közlekedj szekérrel kérlek, ez egy fórum, nem kutyaviadal, ha értek hozzá, ha nem, ezt mindenki ítélje meg magának. ePenis arra vonatkozna, hogy nekem nem fáj senki öröme, csak szeretném, ha másnak is öröme lenne és ne abba lelje már, hogy +2 mag, ez nem annyira elegáns. -
drsanya
aktív tag
válasz
MPowerPH #3414 üzenetére
Köszönöm szépen a kielégítő válaszokat, kérek mindenkit, hogy ne vitatkozzon a másikkal. Inkább igyatok meg egy sört szépen. Nem vitaindítónak szántam a kérdésem, csupán kíváncsi voltam a véleményekre. BMW-nek is köszönöm, átfogó képet adott, hisz neki mindkettő van otthon. Nekem csak egy lesz, viszont ott a legjobbat szeretném kihozni a pénzemből. És nem akarok hozzányúlni semmihez a karbantartáson kívül.
Jobb bővíthetőséget látok én is az X99-ben. A lényeg, hogy menjen az iRacing
Meg persze a stream és a videózás.
Köszönöm ismét csak még egyszer
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #3412 üzenetére
Es had vegyem ezt ugy, hogy amit irok, az inkabb igaz, mint a Te allitasod. Nekem itt figyel mindketto platform, tudom melyik mit tud. Egy hetkoznapi embernek boven eleg a 6600K is egyebkent valami olcso lappal, meg 8Gb rammal, alapon, OC nelkul, egy 980 Ti-vel.
CPU -ra meg jobb alaplapra nem eri meg kolteni, ahogy a 6700K sem eri meg a felarat a 6600K-val szemben, mivel a HT -nak tenyleg nincs nagy jelentosege. Legalabbis nincs annyi, mint +2 magnak.Ezt itt fejezzuk be, nem erdemes errol tovabb beszelni. Az X99 jobb valasztas, mint a Skylake, es csakis az arazasa miatt. Mert aki kiad annyi penzt cpu-ra, az mar akkor 6 magosat vegyen. Elszalltak az arazassal. Ha a Haswell arszintjen menne a Skylake i5-i7, akkor nem lenne semmi problema.
Meg valami: Ha meg nem hasznalhato ki a quad ch nyujtotta savszel, akkor nyugodtan tedd vissza Te is a ramjaidat alapra. Sot, elarulom, hogy a cpu oc is badarsag, foleg 4.6Ghz-n kicentizve. Mindketto maximum epenis noveles, ha nem benchelgetsz, es csak siman jatszol vele, mert egyik sem hoz gyorsulast.(Te magad irtad) Ezt annak a tekinteteben irom, hogy a +2 magra azt irtad, hogy epenis. Innen latszik, mennyire ertesz hozza.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #3398 üzenetére
1. Uncore OC-t elfelejtetted bedobni a gépezetbe. Ha azonos a mag órajel, tehát pl. 4,6 Ghz vs. 4,6 GHz és alap NB/Uncore van, akkor max. 10-15%-al gyorsabb a memória Quad Channel esetén (azonos memória beállításokkal), ekkor még mindig dupla annyiért vettél alaplapot és pár ezresért többért memóriát (Ha hibákban mentesebb lapot szeretnél és Uncore-t is akarsz nagy eséllyel tuningolni, 100-120k felett kell alaplapot nézzél...)
Egyébként X99-be is vannak itt, akik tuningolják a memóriát is külön, más kérdés, hogy az Uncore OC és a memória OC-vel, egyaránt általános jelenség, hogy sokszor nem indul a lap kikapcsolás után. Szintén zenész, hogy 3/1 KIT szokott egyáltalán saját XMP órajelén def Uncore-al rendesen működni (QVL-es mind).2. Te, Sass, woros is közel Day 1-os Z170-es konfigról beszéltek, ebből ha jól emlékszem a mai napig egy rossz szériás alaplapot vett Sass. Te és woros nem tudom milyen lapokkal operáltak. Későbbi BIOS-okkal nincs gond. Giga belépő lapok pedig gyengék Z170-en szintén. Ezt, aki bármelyik topikjába beleolvas, láthatja. De még így is 10x akkora a válaszék a jó Z170-es lapok közül. És még mindig elég az Extreme 4 -K4 mindenhez.
3. Hiába van forrasztva, sajnos azonos feszültség/órajelen melegebb az 5820k.
4. Egy szálon gyengébb a X99, ami inkább számít, az alkalmazások 99%-ban. Több szálat pedig itt még senkinél sem láttam kihasználni, tehát csak hobbi a 12-16 szál, de ha kell ott van és el lehet mondani, hogy a proci egy ár kb. a 6700k-val. Tehát rendszeres összefűzés (bár itt a háttértárnál gyengébb az X99), 2-3 Way SLI/CF (2-Way-nél azért vannak kétségeim, hogy kimérve 1-2%-os hibahatáron belüli a sebesség eltérés.
5. Általános sebességre, direktségre nem hozta nekem azt az 5820k-s konfig, amit még a 4770k tudott 2400-es memóriával.
+1 Te, Ákos, Sass és még én is erősen a hobbihoz közelebbi PC felhasználók vagyunk, itt az a gond, hogy átlag felhasználó nem szeretne kínlódni a gépével.
MÁS: alaplapok "minőségét" elég nehéz meghatározni, mert pl. jó a Chanmpion, elvileg LN2-re van, mégis rengeteg hibás volt/van belőle.
woros: M.2 PCIe-ról volt szó, az X99 20Gb/s csak
Windows 1511-et kell használni, új rendszerekhez nyilván az amúgy is új win-nek kell pár update. Jegyzem, X99-nél is tele volt hibával az eszközkezelő az X99-es lapjaimon, míg 1511-es update után minden helyre jött, szóval az előtt én bugosnak minősítem a Win10-et.
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #3396 üzenetére
5820k 4ghz vs 6700k 4.7ghz vs 6600k 4.4ghz ha hihetünk ennek a videónak, de szerintem hihetünk, mert más videóban is hasonló különbségek születtek. [link]
Mi lenne ha 4.4ghz - 4.5ghz-en lenne az 5820kBár ha te nem éreztél gyorsulást akkor fölösleges is ahogy mondod és ezt a videó is igazolja.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
MPowerPH #3396 üzenetére
Nem vartam mast, alkalomadtan a lovaskocsirol szalj le, es talan majd ertelmesen tudunk is tarsalogni... a fo kerdesem meg mindig az volt a kedves forumtarshoz hogy miben minosegibb, mert hogy szerinte az, de vajon miben
A memoria savszel toblettel meg segget lehet torolni, mert szerintem 1 kezeden meg tudod szamolni az egesz ph-n hogy ki profital belole -
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #3130 üzenetére
Közben tudatosult bennem, hogy kár ezzel foglalkozni. A CPU fogyasztását szoftveresen nem lehet monitorozni.
Igazából megint a TDP kezdett el foglalkoztatni. Egy i7-5960X (8C/16TH) allcore turbo sebessége 3300 MHz, egy i7-5930K-é (6C/12TH) pedig 3600 MHz. Ha jól tudom a default vCPU nagyjából megegyezik. Ha csak a magok számát és a MHz-et nézzük, akkor az i7-5960X körülbelül 22%-kal gyorsabb. Érdekes módon mindkét modell TDP-je 140W. Persze ezt mindenféle dolgokra hivatkozva ki lehetne magyarázni. Viszont ott a Xeon E5-2699 V3 (18C/36TH, allcore turbo 2800 MHz), ami (ha megint csak a magok számát és a MHz-et nézzük) körülbelül 90%-kal gyorsabb, mint az i7-5960X, mégis csak 5W-tal magasabb a TDP-je. Igaz, hogy vCPU körülbelül 200mV-tal alacsonyabb, viszont néhány dolog ott van pluszban a Xeon-ban, ami emeli a TPD-t.
Hogy van az, hogy egy majdnem kétszeres teljesítményt nyújtó CPU ugyanannyit fogyaszt? -
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #2990 üzenetére
Ez már nagyon durván megy a terelés irányába, aminek semmi köze nincs már az eredeti témához. Emellett a másik dolog, hogy a memóriatuning hatalmas lutri.
A másik az ár, aka. "low cost". Iponra felmenve: Corsair 2666MHz 37,5 ezer, míg G.Skill 3000MHz 39,5ezer. Ennyit még a vaknak is megér és ugye szintén Samsung IC.
A linked pedig szép és jó, de a rá érkező választ is érdemes lehet megnézni, de akkor én is linkelem a hozzászólást
"Gyengèn mennek. Főleg az időzítés problémás! "
-
oliba
őstag
válasz
MPowerPH #2988 üzenetére
Én nem kezdtem el vitázni, csupán egy nagyon egyszerű és kézzel fogható tényt mutattam neked, amihez semmi köze nincs, hogy nekem milyen gépem van. Nem én kezdtem el mondogatni, hogy a Samsung IC nem megy X99 alatt. Csupán egy tesztet mutattam, hogy de. Emellett még az 1,55V-ot sikerült kiszúrnod, de pontosan két sorral lejjebb már 1,35V-on megy 3,2GHz-et egy nem OC Socketes lapban egy 2400MHz-es memória. Emellett ha bárki felmegy Gskill oldalára és listázza a ramokat, akkor könnyen észreveheti bárki, hogy 3400MHz-es memóriák is vannak és az minden Samsung IC
A korábban linkelt Corsair Dominator 3,4GHz-es memória is Samsung IC-s, ha 4,23-as verziójú. A gyári oldalán annyira támogatja az X99-es platformot, hogy oda is van írva szép hatalmas betűkkel: "Custom designed for the Gigabyte X99-SOC Champion"
A tesztet majdnem elfelejtettem
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2971 üzenetére
Erről ne feledkezzünk el azért: [Corsair Dominator Platinum Orange 3400MHz]
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #2862 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem volt olyan játék, ami kihasználta volna a 16 szálat. A 8 magról ne beszéljünk, mert az körülbelül olyan, mint egy tuningolt 4/8-as S115x-es CPU.
Ha ebből indulunk ki, több lesz az, mint 10%. Nagyon nyers számítás, de a teszt szerint a Haswell egy száljára (2300MHz) 58.3 pont jut, a Broadwell egy száljára (2100MHz) pedig 62.6 pont. Mondjuk ez lehet, hogy (valóban) pont 10% lesz azonos MHz-en.#2864: Pont arról beszélek én is, hogy 8 szálat kezelnek, nem pedig 16-ot. Én már azt is "nevetségesnek" tartom, hogy a 3DMark kihasználja a 16 szálat. Ha kihasználja a 16 szálat, akkor 28-at miért nem? Annyira lászik, hogy a desktop flagship CPU-ra "írják".
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #2770 üzenetére
Talán rosszul közelíted meg a dolgot?
A K-s CPU-k mellett nincs értelme? Esetleg nem lehet, hogy pont a K-s CPU-nak nincs értelme?
Már miért egy ingyenes dolognak ne lenne értelme, egy fizetős dologgal szemben?PCIe lane: Z170 20, X99 8. Ez pont elég arra, hogy kelljen az alaplapra PLX chipeket tenni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #2655 üzenetére
Szerintem sokkal több info van és sokkal logikusabb számomra illetve nincs annyi badarság, mint pl. a Giga X99-ben, lapokban.
Adok +350V-ot, de könyörgöm mire? Közelítőleg se azt írja ki értéknek a beadottak mellett, mint ami. Semmi határ nincs kb. a beállított értékekre.
Asus X99 jobb egy fokkal, de abban se volt sok minden, nyilván az RVE-ben jobb a helyzet. Ettől függetlenül azt is megértem, hogy nem akarnak annyi mindent adni, vagy okosítani, de nekem jobban bejön a ROG féle felépítés. Pl. Miklósnak az MSI X/MPower féle.Hero-ban a PLL az egyedüli amit mivel LLC-vel emel, nem látod a valóshoz nagyon közeli feszt.
Persze, amit beírsz az megy, hogy ne menne, de lehet 2V kicsit sok a memóriának, aztán gigában meg mehet neki.
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #2634 üzenetére
Szerintem sok múlik itt azon, hogy az RVE valóban döglődött az elején, mostanra viszont már teljesen rendbe hozták. Ha most csinálna valaki egy összehasonlító tesztet, akkor valószínű más lenne a végeredmény.
Ekkora árkülönbségnél nyilván nem is kérdés, ha lett volna ennyiért champ én is biztosan azt vettem volna, de nemhogy ennyiért nem volt, hanem nem is lehet már egy ideje kapni ugye.
Szerk.: Egy friss összehasonlításra én is kíváncsi lennék/lettem volna.
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #2632 üzenetére
Nem linx stabilan természetesen, benchre gondoltam. Linx stabilan 24/7-re 4,2 Ghz-re lőttem most be 1,2 V-os cache mellett az uncoret, ez így teljesen korrekt.
Aláírom, hogy van különbség a két lap között a tied javára, de azért nem olyan hatalmas, mint azt sokan gondolják. (Na meg valószínű jobb példányokat is fogtál ki a procikból, mint én
)
Szerk.: Egyébként ha HWboton megnézed a legjobb eredményeket X99-es platformmal, akkor általában a 3 legjobb lap a Champion, a Rampage, és az X99A Xpower (+ van Asrock is elvétve). Hol ezzel a lappal értek el jobb eredményt, hol a másikkal, szóval szerintem nem lehet így kimondani, hogy a rampage szarabb minden téren.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #2626 üzenetére
Nekem volt X99. Bongeszni fontos egy 5960X
Btw. en stabilabbnak es jobb reakciojunak erzem. Nem jatszok, vga-m sincs mar, ezert is lett 6700k, ami kevesebbe van joval mint a Haswell-E. Egyszer kellett a tobb mag, de nem vagyok biztos benne, hogy sokra mentem veletobb volt az OC kinlodasa. Vegulis ket hetig sikerult megcsinaljam Gaming5P-ben, de ennyi...
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2598 üzenetére
Ha valaki akkor Ő tudja:
Raja@ASUS
12-04-2014, 09:06 AM
DDR4-3000 is tough for some CPUs on the 100 strap. It requires considerable tuning of voltages and even then may not be stable. Intel did not tune this ratio particularly well. In fact DDR4-3200 is easier than DDR4-3000 on the 100 strap (for those that know how to tune the system).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest