- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
drsanya #7013 üzenetére
00 az proci. Asus x99-be meg tipikusan procigyilkos lapokat gyártott. Tipikusan a hibás vrm miatt. (Google asus x99 killing cpus) Nekem is ölt meg egy dual lap kettő 2697v3-ast.
De nálad még megy sokadjára szóval elsőre táp, aztán lap (kondik) és végül proci amit megnéznék. -
Kaslerka
tag
válasz
drsanya #6305 üzenetére
Szia!
Rajtam ne múljon.
(ASUS X99 DELUXE)
Ha kell még valami kép, beállítás, akkor írj egyet.
Este ha ismét a gépem közelébe kerülök, akkor küldök még képet.
Az első kép az csak értelemszerűen az, hogy mindig padlón menjen.
Én így szeretem.
Egyébként simán lehet, hogy menne 1,3V alatt is. Erre állítottam be alapból és hibátlan.Ez csak egy ráadás kép, hogy tud szellőzni a "mini" házikójában.
EZ pedig egy 8700k kis oc tesztje (Egy fórumtárs küldte nekem)
-
161
csendes tag
válasz
drsanya #5765 üzenetére
Jó régóta nem néztem asus lapokat, most volt nálam egy 370 -es prime és azon realtek a lan ami szerintem egy üde színfolt ezért átnéztem a Te lapodat is hátha van benne némi fantázia de ez valami döbbenet, hogy gémer lap és i218 a lan és ennyiért nem fér bele a bual bios. Biztos Én vagyok régimódi de x99 -ben azért van (volt) választék de ennyiért ez, persze az asus húzó ereje az unikum tuningban van csak azt kellene megérteni, hogy az unikum tunning opciókkal valójában részben a mikrokódot variálgatja az efi. Namost az új mikrokódok meg pont arról szólnak, hogy a modosítás lehetőségét zárják be meg kriminalizálják a módosítást mert ugye az kvázi biztonsági rás - főleg az ő pénztárcájuknak Tehát csak intel bácsiék által meghatározott mértékig mehet a tunnying tehát nix overlock soket meg non-k overclock.
-
mpierre
veterán
válasz
drsanya #5683 üzenetére
Bios nem frissül - már ha béta állapotút nem számítom - így a w10 frissül csak. A frissítés be van kapcsolva, tehát, ha felkerült, akkor fent van a galibát okozó is.
Eddig nekem semmi gondot nem okozott (ha már települt, ezt meg kell néznem). Van egy minimális tuning, mert a legutolsó stabil bios kicsit elsz@rta az alap és a turbó órajelet az e5 1650v3-nál. 3,1/3,5 GHz bios vs 3,2/3,8 GHz intel, de ténylegesen 3,5/4,0 GHz-n megy alulfeszelve.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
drsanya #5168 üzenetére
Hiaba van energiatakarekosra allitva, ha fix cpu voltage van megadva az xmp profilban.
Ami nekem van belove az azt jelenti, hogy terheles fuggvenyeben emeli a feszultseget 1.15v-ig. Memoria profil neveben az 1.35v amugy a ram fesz nem cpu.
Vmit nagyon elkutyultal sztem (vhol kikapcsoltad a turbot etc)
-
atidzsiforc
őstag
válasz
drsanya #5164 üzenetére
nekem is ugy volt. bolti oc-vel vettem az 5820k-s gepemet, cpu strap 125, bclk 127.5 v mi, vcore fixen 1.3v volt, ugy ment majdnem masfel evig mert letojtam es semmi baja nincs latszolag. most kicsereltem a bekrepalt vizhutot egy evo 212-re (balfek futar nem volt kepes kihozni a thermaltake machomat munkahelyre es visszakuldtek amazonnak meg visszafizettek, ugyhogy vettem a helyi boltban egyet) es stabil volt a gep, de inkabb visszavettem kicsit a feszekbol stb, meg strapet s bclk-t visszaraktam 100-ra. 42es szorzo, ram 3ghz korul megy.
-
Awil
tag
válasz
drsanya #4938 üzenetére
ezt nekem is csinálta, nem 1x... . Minden forumot, ami volt megnéztem, de sokan azt írták, hogy lehet hogy a nem jogtiszta winfos egy idő után ezt pordukálja... kikapcsoltam a windows updatet.
Ezt úgy képzeld el, hogy 2-3 hétig simán ment az egér és a bill is. Biosban, csökkentett módban, mindenhol!!! de, amint elkezdett pörögni a sima winfos betöltő karikája (körbe körbe a pontok) onnantól nem volt se egér se bill se semmi és az istennek se akart működni.
Újraraktam már 3x a rendszert miatta... fixen nem strix hiba, hiszen mindenhol máshol van egér meg bill.
ps: bocs, hogyha egyáltalán nem volt szó nálad.
-
JasL
őstag
válasz
drsanya #4877 üzenetére
Az. 180-ért, de jár hozzá 40e értékben fejhallgató most a vizes boltban. Azt eladom belőle, elég baráti áron lesz.
-
JasL
őstag
válasz
drsanya #4808 üzenetére
Nem fogod megbánni!
BIOS-t frissítsed le ha megjött, driverek közül nehogy feltegyél mindent ami honlapon van! Windows 10-hez elég ezeket:
Asmedia USB3 V1.16.35.1
Intel(R) Turbo Boost Max Technology 3.0 Driver V1.0.0.1025A többit felismeri. Appokból:
AI Suite 3 V1.01.45
és ha kötsz RGB világítást rá (plexi háznál érdemes csak ugye, én Kínából rendeltem 5m szalagot kb 3e-ért), akkor ezt is:
AURA V1.03.48 BetaMás nem kell hozzá. Tuning mehet a 6800k-nak lazán, én 4.0Ghz-et állítottam 7 magra, a 3-asra pedig 4.2Ghz-et (állítólag az INTEL ezt adja meg legjobban tuningolható magnak).
-
Hulot
tag
-
JasL
őstag
válasz
drsanya #4791 üzenetére
Maradj az ASUS-nál, egyébként 1 hete vettem 96e-ért ASUS Strix X99-et, állati király deszka, még sosem volt ilyen jó lapom! Kicsit a kereted fölé nyúlik, de nem sokkal, és k*rva jó! Nézz utána, tényleg atomra odab*szó! Itt most 99k, annyira nem is rossz így a hajrában (és máshol jóval drágább ez a lap is), év végén, amikor minden sokkal drágább.
Taichi-t én is nézegettem, nem tűnik rossznak, de aztán amikor komolyabban belemélyedtem, elriadtam tőle, már nem emlékszem pontosan mit találtam vele kapcsolatban. Megéri azt a pici felárat a Strix X99 és más kategória a kettő teljesen.
Egyébként nem is értem, miért rendeltél eredetileg X99-A II-t, régebbi és butább, mint a STRIX.
Találtam még itt is Strix X99-et, 97e-ért. Viszonylag be van zuhanva az ára itt is és máshol is, én a helyedben gyorsan lecsapnék az árvölgyre. 92e-nél olcsóbban szinte sosem volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
drsanya #3415 üzenetére
En nem is lattam, hogy a Te kerdesedbol kerekedett a vita. Mit kerdeztel?
Ha annyi penzed van, hogy futja 6700K-ra, es ragaszkodsz a HT-hoz meg a tobb szalhoz, akkor X99, mivel ugyan annyiba kerul. Nem lesz kulonbseg, de mivel a Skylake erosen tularazott, igy nem adnek erte ennyit.
De en azt javallom, ha veletlen megsem uszol a penzben, hogy vegyel egy 6600K-t, meg egy olcsobb lapot(ne a legszarabbat), es a maradek penzt koltsd el VGA-ra. Ha alapbol Ti-t terveztel, akkor meg tedd el zsebbre a maradekot, vegyel csak hasznaltan egy 980-ast. Majd nemsokara megjon a Pascal. Akkor eladod a 980-ast, nem buksz rajta akkorat, mint a Ti-n, de abbol a penzbol, meg abbol, ami a zsebedben maradt, veszel egy Pascal -t. Ez lenne a legokosabb dontes. En is tervezek tuladni a Ti-n, addig veszek egy 290X-et. Kesobb a tularazottsaga miatt nagyot fog zuhanni az ara, es nem szeretek a pc-n sok penzt vesziteni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
drsanya #3383 üzenetére
Ha kell a 12 szál megérheti/nincs mas megoldas (csak ne kínlódj az alaplapokkal, ez a 75-80k az nagyon necces X99-hez, inkább 120k felett lehet nyugi). Ha nem kell, sokkal jobb lesz a skylake, modernebb is, es nem melegszik, tevhit es 40 ert van nagyon jo lap.
4,5ghz 1,27v 85-90C az 5820k vs. 4,6ghz 1,31v 80-85C 6700k, plus az X99-nél a lapot hűteni kell, vagy vizet rá vagy ventit, esetleg hazszellozes, de az halk nem lesz. Hangban eg es fol volt nekem a 6700k ra valtani, konkretan sokkal jobban le lehetett venni mindent, felpassziv, X99-en ezt nem lehet. Illetve nekem direktebb a skylake sebessege, egymas utan lattam, a jatekok sebessegerol nem beszelve. -
woros
őstag
válasz
drsanya #3374 üzenetére
Használatból és 5éves ciklusból kifolyólag én X99-re szavazok. Alaplapból az összefoglalóban felsorolt lapok közül választanék valamit (talán giga gaming 5p-t és asus x99-a-t nem
). 5930k-t ne is vegyél csak ha legalább 2 VGA-t raksz majd be. Vagy 5820k vagy 5960x vagy megvárod a broadwell-e-t ami 1-2 hónap talán és kapható lesz. Ramokból minél nagyobb MHz legyen és a quad channelből kifolyólag megfelelő darabszám. Én speciel a g.skill-t szeretem de sokaknak jól megy a corsair is. g.skillből az F4 széria van igazán x99-hez, corsairből lpx/dominator, de jobb ha a választott alaplap QVL listájából választasz és/vagy a memória gyártó oldalán megnézed, hogy rajta van-e az alaplap az ő listájukon is. Kb. ennyi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
drsanya #3374 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel akkor szerintem az X99. Nézd csak meg például a 3930K még mindig egy nagyon ütõs cpu, pedig már 4 éves...a 2600K-ról azért már ez nem mondható el. Az X58- platformról már nem is beszélve..én is megjártam a Z170-es platformot....nem rossz cucc az sem, de az X99 erõsebb.
-
korion
senior tag
válasz
drsanya #3374 üzenetére
szia!
4.3Ghz szerintem bármelyik 5820K kihozol..(6-mag-12szál) és ott még nem eszik annyit és nem ismelegszik annyira!
és egy árban van a 6700K-val
jó 1151 lap 50 ezer -2011-ből 75-80 (CSAK OC SOCKET)
viszont a ramokat Quad-ba kezeli a 2011,amire az 1151 soha nem lesz képes..Bár én megvárnám a Broadwell E-t!!
a ház
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged