- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5319 üzenetére
Nyugi, ha nem rántottad meg nagyon vagy jobban bírja a gyűrődést, akkor lehet nem lesz baj.
Amúgy 3 év gari van rá.
-
m0h0senator
őstag
válasz
atidzsiforc #5241 üzenetére
nekem a division fűt nagyon, pubg is az elején.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
atidzsiforc #5240 üzenetére
bf4 is alig eszi a procit. nem talalok jatekot, ahol cpu bottleneckem lenne. vmi tipp?
-
válasz
atidzsiforc #5234 üzenetére
"nekem most 4.4-en megy 1.2v-on hyper212-vel. jatek kozben 50-55fok."
Nem bantas keppen ,de akkor te valami nagyon regi jatekkal vagy olyannal jatszhatsz ami nem terheli a procit.Kitguru :
Our Corsair H100i running at full fan speed was able to keep our 5820K sample at 76°C when fed with up to 1.28V, but the noise level was highly intrusive
Bitwit szinten vizhutesselNalam 2x akkora leghutessel mint a tied 80 fokon megy BF1 multi kozben a 4,375 ghzre huzott 5820k. Persze CSGO ban 50fok ,mert 30% on megy a CPU.
Volt 150 ezres full vizhutesem is az elozo gephazamban , azzal is elertem a 78-80 at BF1 alatt. -
sebixxx
tag
válasz
atidzsiforc #5234 üzenetére
Igazabol nem erzem szukseget erosebb procinak mert, ha oszinte akarok lenni igy full HD-ra a 4790K + gtx 1070 parosom eddig meg sehol nem vallott kudarcot, szinte mindenhol maxon tudok jatszani siman 60+ fps-el csak az a 200 euros ar az 5820k-nak csabitonak tunik... Ahogy nezem az itteni ( Ir ) hasznalt piacot, ha eladom a cpu+lap+ram kombomat akkor kb 100-150 eurobol meglenne a csere ami nem tunik soknak, persze , ha ugymond ertelmetlen lenne a csere akkor feleslegesen nem "dobnek" ki annyi penzt... A legkozelebbi tervem egy 1440p-s monitor lenne es majd az utan egy 1080as kartya, de ez meg honapok kerdese.. Monitort talan ev vegere megveszem, aztan a kartyat ra par honapra szerintem... Ezeket a jovobeli fejleszeseket is kiszolgalna vajon a 4790k? Amugy csak jatekra hasznalom a gepet.
-
válasz
atidzsiforc #5219 üzenetére
Rendben én is úgy körülre gondoltam, akkor nem tévedtem nagyot!
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5205 üzenetére
Mert mind a ketten 3000-es ramokat használtok.
-
woros
őstag
válasz
atidzsiforc #5203 üzenetére
Kevés proci szereti a 125-ös strapot és tud nemkívánatis dolgokat produkálni.
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
Megtaláltam elásva a kutyát
Az volt a gond, hogy a CPU Core Ratio-t Auto-ra állítottam, így nem volt hajlandó boostolni. Átraktam All Sync Core-ra, majd ott a szorzót Auto-ra már működött. Ha ugyanígy állítom az XMP 3000-re, akkor a 125-ös CPU Strap és CPU BCLK miatt 4 GHz-ig boostol 1,224V mellett, de azt meg nem tudom biztonságosan hűteni. Főleg így ebben a kellemes melegben a lakásban... Nyilván ha több lesz a tapasztalat, meg idő arra hogy reszelgessek, kevesebb fesszel is beérné szvsz.
Csináltam Aida Ram benchet és durva különbségek vannak 2400, 2800 és 3000 között, hiába a magas késleltetés értékek.
Valaki erősítsen már meg abban, hogy jól emlékszem e arra, hogy az X99 rendszerek a 125-ös strap és BCLK értékeket nem szeretik hosszú távon. Nem akarok visszakeresni most a topikban, gyerek is épp ugrál az ölemben. Köszi!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
A ram fesz oké, ahhoz nem nyúltam. A cpu feszhez sem, de akkor értem miért nem változik energiatakarékosban. Mert az van az XMP profilban. Igen, könnyen elképzelhető, hogy valamit elk?rtam
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5167 üzenetére
Ezt mondjuk pont nem értettem.
Igen igen, tudom, hogy láma vagyok, de akkor se. Hogy értsétek miért kérdezek f?szságokat, tudni kell, hogy elkezdtem nézegetni az uefit, és rögtön nem volt fogalmam se semmiről. Olyannyira sok a lehetőség, hogy egyszerűen eltéved benne az ember. Mindegy a kérdés továbbra is adott, nem tudom hogy jól használtam e a turbo boost maxot, illetve nem értem az XMP tuningnál azt, hogy 3000 1,35 V beállítás mellett bekapcsolt energiatakarékossággal az 1500 MHz is 1,226V, és a 3875 MHz is annyi. Ha visszaveszem a 2800 1,2 V profilra akkor meg 1200 MHz 0.765 V a max pedig 1,269 V.
Maxot pedig azért írtam mert tegnap még a következő történt. Beállítom az XMP profilt, majd átmegyek EZ Mode-ba és az AI Tweakerben a cpu core ratio-t autora állítom áll sync core-ról, akkor nem megy el 3800ig. Nyilván azért, mert a 6 magra eltűnik a szorzó beállításának a lehetősége, ezt értem is. Azert tettem autóra, mert azt hittem, hogy akkor a boost max magától fogja állítani a magokat. Mit kell oda állítani egyébként ami szerintetek helyes? Egyáltalán jól gondolkodom-e? Köszönöm ha útba igazítotok!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5165 üzenetére
1,226 V a CPU fesz így, load és idle egyaránt. Eddig ilyen nem volt, ha elment idle a feszt is visszavette 0,769 V-ra. Érdekes...
-
nullpoint
őstag
válasz
atidzsiforc #5148 üzenetére
Javíthatnák már végre ezt a sok szarságot
Bios reset nekem nem segített soha. Mindegyik bios frissítés után lett reset.
-
Reggie0
félisten
válasz
atidzsiforc #5148 üzenetére
Nekem is voltak MSI-vel hasonlo gondjaim es csak bios reset segitett.
-
válasz
atidzsiforc #5144 üzenetére
A Macho az egyik legjobb leghutes , es olcso is , en azt vennem . 20ezer alatt nincs ellenfele.
Es igen , kelleni fog par hazventi is ,vagy vedd le a front covert a H440 en , az rengeteget segit annal a haznal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest