- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Reggie0 #6855 üzenetére
igen, kb 25W-tal tobbet kell huteni (kiveve ha az ES megtobbet eszik) de az orajel is magasabb lesz (nincs all-core hackem) es a magszam is. a tuzfal pedig gyakorlatilag linearisan skalazodik a magszammal es az orajellel is, szoval jelentos teljesitmeny-novekedesre szamitok.
ark.intel.com: 4660v3 vs 2699v4 -
-
-
törölt tag
válasz Reggie0 #6519 üzenetére
jo szeles skalan nezelodsz gondolom arban is jelentos az elteres. nagy kerdes azert h a 'lajtos geming' mellett mire kell meg jo legyen.
en talan a 2858av3-at valasztanam. egy-ket szalon eleg magasan jar, sok L3$-sel garazdalkodhatnak, ha kell ott a sok mag is mas appoknak (meg az operencias rencernek) es eleg magasra lehet engedni a homersekletet, szoval nem muszaj hangosan huteni. talan az a leg jovot-allobb valasztas. ha az asztalomon lenne, akkor a 2630-at, mert az lenne a legcsendesebb.
ha jol latom a tendenciat, akkor elkezdik tamogatni a jovendo jatekok a sok magot, tehat abbol a szempontbol is jobbak lehetnek, mint az 5820k. illetve ha kesobb dual socket-re valtasz vagy ha sok memoria kell.
full atx toronyban viszont ha van sok helyed es befer nagy huto, akkor az 5820 is jo.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Reggie0 #6517 üzenetére
wot sajnos nem skalazodik magszammal, szoval keves mag/magas orajel a te baratod. azok a jatekok es alkalmazasok viszont amik szepen skalazodnak, boldogok tudnak lenni 8mag ~2GHz korul is.
meg kene nezni h a WoT-ot tervezik-e sokszalasitani. ha igen, akkor nagyobb valasztekbol tudsz mazsolazni. -
törölt tag
válasz Reggie0 #6399 üzenetére
sok mulik az applikacion is. meg az osszehasonlitott cpu-kon is. milyen haswell-el hasonlitod? (asztali vs xeon?) ha nem csak annyi a valtozas h v3 vs v4, akkor azert bejohet a memoria savszel (csatornak szamatol fuggoen), L3$ merete, uj utasitasok hasznalata (keves, de van), ilyesmi.
de ezt te mind tudod
erdekes lenne egy perf-et futtatni h miert is volt annyival gyorsabb broadwell-en, en eleg szelsosegesen ki szoktam hasznalni a procikat, de 30% kulonbseget azt hiszem nem lattam. -
hobizoli
nagyúr
válasz Reggie0 #6399 üzenetére
ez tok jo, csak atlag juzer ilyet mikor is csinal....?
ne ezekkel az extremitasokkal peldazzatok mar, ami 100 juzerbol ha 1-t erint, konyorgom....
masik threadban vki azzal ervelt a full size ATX anyulap mellett par napja a microATX ellenben, hogy de abba be lehet rakni PCIEx16 slotba NVME PCIE M2 SSD-hez adapterkartyakat, neki is ezert jobb az, mert most vett 2TB M2 SSD-ket
na akkor kezdeskeppen nezd mar meg mennyi abbol az SSD-bol csak 1db
es abbol vett meg most meg harmat az alaplapon levo ketto melle
szerinted mennyi olyan emberke van, akinel 2TB-s PCIE M2-s SSD-k szerényen ötösével vannak hasznalva?
alsohangon is 600k az 5db
biztos vmi nagyon extrem savszelesseg-igenyes dolgokat muvelhet vele... aha, de
meg ez is mennyire mindennapi egy igeny vegulis
mikozben 1db olyan SSD aran veszel egy 12TB-s WD Red 3.5"-s HDD-t...több drón kell ;P
-
válasz Reggie0 #6216 üzenetére
V4-az nagyon más, ott nincs all core hack. Eleve ez miatt már nem éri meg, meg amúgy is valamiért túlárazott. Egy 2697v3 meg csak 14 mag de alulfesszel megy 3.6ghz all core.
Bugos témában nem tudok mit mondani. Nekem otthonra játszani teljesen mindegy. Eleve az all core hack feltétele a mikrokód és patchek eltávolítása.
A lényeg hogy a v4-nek valóban nagyon rossz az ár teljesítmény mutatója, ez tény.[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz Reggie0 #6216 üzenetére
szerintem olyan alacsony single core orajeles CPUnak nem sok haszna van, mert csak multithread dolgokban johet ki az elonye, vmikor az meg nem palya
en ezert is maradtam meg a 6core-nal
a 4 mar kezd nyugos lenni az ujabb sw-knel, a 8-10 felett meg nem szokott magas orajel lenni, vagy qqqqrrrrvvvaaaa dragaktöbb drón kell ;P
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz Reggie0 #6072 üzenetére
"Amugy nem attol oregszik, hogy ha nem hasznalod, hanem ha kapcsolgatod."
Szerintem meg a használattól IS öregszik, a ki-be kapcsolás másfajta terhelést ró az alkatrészekre. Mindkét eset rontja az élettartamot.
Azért a kazánban nem elavuló/degradálódó SMD alkatrészeket használnak fel hogy a gáz áramoljon.
Irreleváns hasonlat.
Az izzó megintcsak egy olyan dolog, hogy van belőle 100+ éve működő, meg van amit kapsz a boltban és pont olyan hamar tönkremegy, mint a tegnap vett pár zokni a (madaras?) tescoban. A tervezett elavulást nem kerülöd meg a 0-24gyel, nehogy azt hidd, hogy csak és kizárólag a ki-be kapcsolgatáson múlik minden. Közel sem.
Fölösleges bekapcsolva tartani a gépet. Alvó állapotból néhány másodperc alatt már ott folytatod ahol abbahagytad a munkát rajta.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.02....
-
-
m0h0senator
őstag
válasz Reggie0 #6069 üzenetére
Mi az hogy mindig azonnal kéznél legyen? mert mi történik ha nincs kéznél és uramboccsá meg kell várnom míg bebootol? és eljutottunk oda ha kikapcsolom a gépem mikor nem használom akkor hamarabb megy tönkre. Mára elég volt az internetből köszi...
An odyssey through the realm of consciousness.
-
válasz Reggie0 #6040 üzenetére
Órajelben sajnálatos módon xeonok limitesek arra értem. A kicsi modellek csak 1833-on mennek ami eleve ront a sávszélen és az elérésen. Illetve más a memória vezérlő bizonyos magszámoknál. a 4-8 magos az 4 csatornás, a többi pedig 2x2.
Biosban lehet állítgatni ennek módjait is mert az sem egyforma. Lehet vele javítani elérési időt (biosban Early Snoop), ami pont jó a játékokra.Meg a joker a 2678v3 mert az DDR3-at is tud, bár ebben a tesztben pont DDR4-el ment.
Ahogy eddig olvastam DDR3-al elég nagy az elérési idő, a sávszél viszont magasabb mint a DDR4 esetén azonos órajelen. Ami eléggé furcsa mivel tudva lévő hogy a DDR3 azonos órajelen gyorsabbnak kell hogy legyen mindenben mint a DDR4 az alacsonyabb időzítések miatt, viszont ezek a procik tényleg nem erre vannak optimalizáva és erősen romlik az elérési idejük DDR3-al.[ Szerkesztve ]
-
válasz Reggie0 #5992 üzenetére
Inkább a logolás mértékét befolyásolja a pontszáma.
Amúgy az 1066-os ramok 4 óra memtestet mentek 1866-on. (tudom...de nem volt türelmem többre)Nem annyira nagy szám mert gyenge az időzítés és a ramokon lévő chipek ugyan azok mint az 1866-osokon szóval nem is igazán tuning, egy SPD átírással is ezt elértem volna. De a lényeg hogy nem kellett ramot cserélnem. Nem élezem ki, kezdetnek jó lesz így is. Sávszél van dögivel így is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Reggie0 #5974 üzenetére
Kínai lapba lesz, abba meg beleraknak minden mikrokódot.
Brand gépeknél divat inkább, ott számít hogy mire adnak supportot.
ES-től nem félek, van jópár darabom. Habár most megszívatott egy. (Xeon 5043-nek vettem de valójában Extreme Edition 533FSB buszos verziója aminek a sorozata never released státuszú bővebben a 775 xeon topikban, holnap még küzdök vele kicsit)
Elég sok speckó van ami nincs fent.
Pl: JKT Everest, Black Ops, X5698, E8100, Q9250...
Meg egy rakás olyan ami azért nincs fent mert kidobták a kukába, pl Larrabee, Auburndale, Havendale...pedig van belőle tesztpéldány már ha valaki életre tudja kelteni őket.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Reggie0 #5974 üzenetére
Az E5 2673 v3 az ms-nek készült csak. Úgyis mondhatnám, hogy külön megrendelésre. Van még pár ilyen proci... [link] Az ark.intel.com sose listázza az összes procit. Az OEM-eknek és egyéb megrendelésre készülők sose szerepelnek ott.
Szerk: És ugyanakkor ez gondot is okozhat, ha a deszka biosában nincs bent a mikrokódja. Persze, ha az intel tartotta hanyag hozzáállását, akkor még valamelyik alaplapgyártó biosában benne lehet. Onnét meg szabad az út a biosmod-hoz. Csak uefi-t nem tudom mennyire egyszerű megberhelni.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
m0h0senator
őstag
válasz Reggie0 #5884 üzenetére
Nem tudom mitől de megy. Egy tippem van csak, hogy egy kevés oxid réteg talán kivállt a csatlakozókra és ez okozta az anomálikat. Mert nem csináltam semmit a géppel. Viszont régen volt szétszedve. Kompresszorral óvatosan kifulytam tavasszal.
-
m0h0senator
őstag
válasz Reggie0 #5880 üzenetére
A lapnál szerintem a bios update kavart be, hiszen windowsban simán látja a 4x4-t. hwinfo aida cpuz-vel nézve. A lap is látja a 4 modult csak az egyiknél nem írja, hogy mekkora a mérete. Kap egy tiszta win-t délután aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
Amúgy én is ezt érzem de délután meglátom
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Reggie0 #5766 üzenetére
Pedig ott van benne az említett processzor (306C3) mikrokódja. Az igaz, hogy több mint 4 éves, de ott van. Szóval működnie kellene. Arról nem is beszélve, hogy teljesen mindegy, hogy a Windows mit csinál, mivel a BIOS-t nem módosítja. A saját dll-jét lecserélheti egy újabbra, hogy frissítse az adatbázist, de attól még a BIOS-ban ugyanaz a mikrokód marad.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Reggie0 #5758 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mire gondolsz. Ahhoz, hogy egy alaplap működjön egy CPU-val, az alaplap BIOS-ában benne kell lennie az adott CPU mikrokódjának. Az előbb is ezt írtam és szerintem elég konkrétan fogalmaztam. Teljesen mindegy, hogy a CPU mit tartalmaz, az nem befolyásolja az alaplap (BIOS) működését. Ha a CPU mikrokódja például xyzp, a BIOS-ban meg csak a xyzw van, akkor azzal a CPU-val az az alaplap nem fog post-olni. Nem kell elhinned amit mondok, a te dolgod. Fél éve foglalkozom komolyabban mikrokód frissítésekkel, meg BIOS módosításokkal.
Egyébként bármikor bebizonyítom, hogy nekem van igazam. Adj egy olyan CPU-t, ami nem működik egy adott alaplapban. Majd fog. Vagy fordítva. Megoldom bármikor, hogy csak egy adott CPU-val ne működjön egy alaplap. Ha neked lenne igazad, akkor ilyet nem lehetne megoldani, hiszen a CPU-ban van valami alap mikrokód, amivel mindig kellene működnie egy alaplappal, nem? Legalábbis az előbb ezt írtad.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Reggie0 #5751 üzenetére
Én nem az ES példányokról beszéltem. Egyébként erre is nagyon egyszerű a magyarázat: ugyebár az ES példányokból is többféle van. Azoknak a példányoknak, aminek pontos típusa sincs, azoknak gyakran más a mikrokódja, mint a végleges, vagy éppen a véglegeshez közeli ES példányoknak. Persze, hogy ezekkel a példányokkal nem működik egy olyan alaplap, aminek a BIOS-ában csak a végleges és a véglegeshez közeli ES példányok mikrokódja van benne.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
BITBOYS
addikt
válasz Reggie0 #5742 üzenetére
A turbó frekije egész jó, de játékra kellene még hozzá némi kraft. Munkára ideális lenne, de szinte csak játékra nem a legjobb választás. Ráadásul unlock, többet nem is lehet kipréselni ebből a jószágból
(#5744) lancellott
ES proci, szóval nem tudni mi aktív benne és mi nem. Inkább vennék egy 6950k-s procit az mindenre jó és húzható is ha kell minden veszteség nélkül. Viszont nem egyszerű beszerezni csak horror áron.
Van most az aprón egy 5960x 130-ért, akkor már inkább azt vedd meg.
[ Szerkesztve ]
-
lancellott
tag
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E5-2697-V4-vs-Intel-Core-i7-6800K/m233836vs3607
ha lehet ilyen benchmarkokra adni, akkor közel sem lenne jó váltásnak. Több tesztrészben a 6800K a gyorsabb, de jelzem nem értek hozzá. Azt látom, hogy terhelés esetén jóval gyorsabb a xeon. Csak azt nem tudom milyen alkalmazás hajtaná így meg. Az Ok, hogy a 18 mag az nem 6.
És 1 000 000-s árat talátam csak a neten. Szóval ár érték arányban nem tűnik jó választásnak.
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
lancellott
tag
A konfigom:
MSI X99A XPower AC,
i7-6800K@3600MHz,
G Skill RipjawsV F4-3000C15 - 32GB @ 3000MHZ,
SM951 NVMe SAMSUNG 512GB,
MSI AERO GTX 1070leginkább játékra kell, videót nagyon ritkán bütykölök.
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
westlake
félisten
válasz Reggie0 #5686 üzenetére
A mikrokódot "piszkálja" a BIOS frissítés is, meg a Windows Update is. Szóval ha valaki kimondottan azt akarja, hogy ne frissüljön a mikrokód, akkor se BIOS-t nem frissíthet, se a WU-t nem használhatja (le kell tiltania a működését).
Persze lehet válogatni a frissítések között, csak bonyolultabb. Másrészről pedig a legújabb Windows 10-ben (Redstone 5, Version 1809, 17763.1) már a legfrissebb mikrokódok vannak, szóval nem kikerülhető.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
őstag
-
darealkilla
aktív tag
-
Speed_Speed
tag
válasz Reggie0 #5045 üzenetére
Igen, igazad van. Ezt elfelejtettem leírni,de tényleg így van ahogy írod
[ Szerkesztve ]
Nem lehetsz öreg és bölcs, ha nem voltál fiatal és őrült... Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet, mert visszalépni néha nem lehet!
-
L@SzL0
újonc
válasz Reggie0 #5038 üzenetére
A témához kapcsolódnék. Van egy elég jó fórum ahol tucatnyi oldalt megtöltöttek a különböző ES CPU képességeinek tárgyalásával, referenciának belinkeltem:
https://forums.servethehome.com/index.php?threads/es-xeon-discussion.5031/
Nem tudom, hogy volt-e már, ha igen, elnézést.Amit összefoglalóként le lehet írni (én is a linkelt helyről, illetve google segítségével tudom), hogy alapvetően a korai példányokkal van gáz, mert esetleg egy frissebb bios kizárhatja őket, illetve nem kapnak mikrokód frissítést. Viszont lehet olyanokat is találni, amelyek majdnem azonosak a végleges változatokkal. Azok jó vételek lehetnek.
Szerintem beruházás előtt azt érdemes végig gondolni, hogy milyen célra akarod használni. A legtöbb értelme ezeknek akkor van, ha a felhasznált alkalmazások jól skálázódnak sok magra. Amúgy egy 5820K sztem jobb vétel, van garancia és egy szálas teljesítmény is.
-
Speed_Speed
tag
válasz Reggie0 #5031 üzenetére
A windows és a driver frissítés. A másik.hogy windows 7-tel nem igazán működik jól...
Nem lehetsz öreg és bölcs, ha nem voltál fiatal és őrült... Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet, mert visszalépni néha nem lehet!
-
Speed_Speed
tag
válasz Reggie0 #5029 üzenetére
Én is utána néztem közben és olyan embereket kerestem meg akiknek van tapasztalatuk benne..
Tehát a többsége azt mondta" ne vegyél ES procit" azért mert ha jön valamilyen frissítés akkor fagyogat...tehát nem igazán támogatja az új dolgokat. Nem enged föltenni bizonyos drivereket...stb.
Hiszen ezek nem véglegesített procik.
Az a biztos ,ami nem ES verzió... és én is e-mellettt döntök. biztos ami biztos..Stabil processzor kell nekem...
Az lehet megy egy jó db-ig de ha valamilyen frissítés jön..akkor lehetnek problémák.
Sokan ezért adják vagy adták el!Nem lehetsz öreg és bölcs, ha nem voltál fiatal és őrült... Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet, mert visszalépni néha nem lehet!
-
drsanya
aktív tag
válasz Reggie0 #4794 üzenetére
Többek közt nekem a mostanin ha csak a billentyűzet van oda illesztve, nem tudok DEL-el biosba lépni. Át kellett tennem...
Valamint a DSP-m se szereti. Egyszer halk, egyszer hangos. Az Xbox kontrollert meg se próbáltam. De így is akárhogy nézem: Bill, egér, DSP. El is fogyott. Arról nem beszélve, hogy a Fanatec egyenesen gyűlöli a 3.0-át, de az meg előre megy úgy is, és olyan házat választottam, ahol van 2db 2.0 úgyhogy az nem gond. De nem offolok tovább!
OC socket lenni, vagy OC socket nem lenni a Taichin? Ez itt a kérdés!
I am iRacer
-
rup1u5
nagyúr
válasz Reggie0 #4767 üzenetére
Egyébként annyira nem éri meg az a 1660. 68K-ért mert 55-ért megkapod ugyan azt ebay-en. (SR0KN) És az nem is a legolcsóbb mert ki lehet fogni 90Euroért is. Az eladó se tudja mit árul mert 83K-ról indított és mikor hsz-t írtam és prime stabil screenshot kértem, inkább archiválta a hirdetést és újat nyitott. Nyilván megy az övé is 1.3v körül 4.6GHz magasságában de ő is abban a tévhitben él, hogy valami ritka különlegességet árul.
A másik véglet jobb! Mikor úgy árulják, hogy nem tudják, hogy lockmentes és 20K-ért odaadják a 1650-eket. Ami legutóbb itt ennyiért ment el az ugyan az spec volt mint az enyém (SR0KZ). Márpedig az enyém 1.288v-al elvan 4.5GHz-en.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #4647 üzenetére
Nekem 750, de nem ezért mondtam, csak egy fullon pörgő masinát teszten nem hagyok csak úgy. Akkor már bányásszon, úgy több értelme van az egésznek.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #4644 üzenetére
Annak elég csak egyszer! 4,5 GHz körül már megzabál simán 200W-ot csak a proci, én inkább nem kísérletezgetek, akkor se, ha épp nyaraláson vagyok. Főleg akkor nem, amikor kinn mondjuk 35-40°C van, a gép meg benn izzad.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
ffodi
veterán
válasz Reggie0 #4641 üzenetére
Így már értem. Azért ezt nem irigylem (mármint a napokig tartó fordítási időt). Én már attól is tépem a hajam, ha az xc6slx45-ben lévő bonyolultabb uBlaze-es rendszert kell újrafordítgatni a timing error-ok miatt, ami egy jó fél óra szokott lenni i7 6700-al (úgy hogy 60-70%-a van tele az eszköznek...).
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #4642 üzenetére
Persze, hogy ha valami gond van rád gyújtsa a házat! Azt inkább köszi szépen de nem!
-
ffodi
veterán
válasz Reggie0 #4638 üzenetére
Az ISE-ben a map futtatható 2 szálról a P&R pedig 4-ről (hacsak nem valami irdatlan régi verziót használsz).
Az a 2 hét elég kreténül hangzik, mekkora csótánnyal dolgozol te? Vagy esetleg olyat akarsz beroutoltatni ami nem megy?
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #4634 üzenetére
És addig min dolgozom meg gamelek? Az a lényeg, hogy nekem ne fagyjon le, amire használom. (Game, videokonvertálás.) Fogja a bánat héten keresztül járatni ezzel a szarral.
[ Szerkesztve ]
-
Olajka02
aktív tag
válasz Reggie0 #4387 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Most elindítottam egy Crystal Disk-et mindegyik meghajtón.
Csatolok lentebb képet is.
2-2 tesztet futtattam mindegyik meghajtón.Az SSD (bal szélső oszlop).
Szerintem megfelelő eredményeket produkált.
Azonban érdekes, hogy az átlagos válaszideje ritka esetben 16.000 ms körül volt e-mellett legtöbbször 1-10 ms között tanyázott az érték.A középső és jobb szélső oszlop egy a rendszerben lévő 2 illetve 1 TB-os HDD.
Meglátásom szerint ott a mért értékek is rosszak.
Itt is nagyon nagy válaszidőket mértem.
Nem egyszer felment 26.000 ms-ra is (itt állandóan magas volt 5-600 alá nem ment).Szerintem mindkét esetben sok a válaszidő (ssd és hdd).
Én a lapra gyanakszom.A Photoshop is elfelejti a beállításaimat, és alap állapotban áll fel.
Ez másik programra is igaz, de nem minden ki és bekapcsolásnál.[ Szerkesztve ]
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Reggie0 #4199 üzenetére
Igen, lehet függhet attól is, habár nekem pl 52/55Gb/s az olvasás/írás, illetve az órajel jellemzően fentebb vihető és azonos órajelen jobb a Skylake i7. i5 az i5, k-t el lehet tolni 4,6-4,8GHz közé, de nincs meg benne az a plusz.
Ami itt inkább az ilyen limitekbe számít/érdekes/beleszól, hogy a C3 eleve régi, mert pl. a Vulkan/DX12 alatt irreleváns bármilyen limit, plusz a 980Ti se igazán FHD-ra volt, de a 1080+ már biztosan nem, valamint fölfele annyi FPS felesleges.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Druvajda
csendes tag
válasz Reggie0 #4110 üzenetére
Szia köszi a választ! Le va frissitve a legújabbra a bios! Végülis az lenne a lényeg hogy ebay-ről rendelnék egy v4-es xeont ami ES példány és állitólag azokkal szokot probléma lenni. Volt már sok ES prockóm idáig problémamentesek voltak.Csak félek hogy v4-esekkel baj lessz. Egy E52650l v4-est néztem ki ami elég jó árban van.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Reggie0 #4075 üzenetére
Nem extra, ez alap, hogy az összes pin ki van használva, más különben semmi értelme az uncore-nak és a procit szépen vissza fogja (ilyen esetre Xeon). Egy-két esettől eltekintve meg lehet nézni meddig cserélgették az emberek a lapokat, RAM-okat, hogy azt kapják, amit ígérnek a gyártók és ez baj, mert én is bejártam ezt az utat, aztán úgy döntöttem a végén a 100k-s lapommal, hogy ennyit már egyszerűen nem ér meg, ha nem keresel vele munkát és vettem Z170-et, ahol semmi gondom nem volt az ég egy adta világon.
© asszongya'hogy
-
westlake
félisten
válasz Reggie0 #4050 üzenetére
Nekem volt már a kezemben olyan "trutymák". Egyébként olyannak is érződik, mivel gyurma hatású. Valóban eléggé puha. Ettől függetlenül fém, ami hő hatására olyan halmazállapotú lesz, mint az ón.
#4051: Ha elhozod a XI kerületbe, akkor megcsinálom. Ha érdekel, privát.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa
- Intel Core i9 9900K
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor