- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- iGO Primo
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Laca64
csendes tag
Hogy pontosítsak, kettő költözött eddig az örök vadászmezőkre. Most várom a harmadikat a nagykerből. Az a baj hogy ahol lakom (Miskolc) annyira ritka ez a platform hogy amikor az első kipurcant és próbáltam találni egy helyet ahol le tudnák tesztelni, úgy néztek rám mikor megemlítettem hogy x99-ről van szó mint aki citromba harapott. Egy helyet sikerült találni végül ahol van alaplap,(a nyakukon maradt nem tudják eladni) itt egész jól össze is barátkoztunk a szervizes sráccal mert őt is érdekli a pc. tuning. Procijuk nekik sincs. Még ddr4-es gép se nagyon van a környezetemben. Ezért is gondolkodom platformcserén, mert ha valami gáz van vele akkor nekem itt sokkal macerásabb vele mint egy mainstream platformmal.
-
N.Laca64
csendes tag
Szia. Én már a harmadik ilyen procit várom a héten vissza gariból. Ugyan ezzel a hibával döglötttek meg nekem is. Először azt hittem hogy a lap nyírja ki őket, de a mérési pontokon mérve minden fesz rendben van. Sejtettem hogy a memória vezérlő adta meg magát, de nem tudtam hogy mitől. Van egy garnitúra 2800-as corsair lpx a fiókban,ezek 1,2 voltosak most azokat fogom berakni,hátha azok nem terhelik annyira. Gondolgozok rajta hogy platformot váltok,csak nem tudom hogy mire lenne érdemes.Az intel már a hedt platform kupakja alá is fogkrémet ken,rizsára meg innen szerintem nincs értelme váltani. Egy előnye van talán a dolognak,hogy fél évente új procim van három év garival.
-
N.Laca64
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat.
Az a bajom hogy akinek ki tudtam pródálni a memóriáit még csak lapot és memóriát vett az új konfigjához, procija még nincs éz skylake platform lesz. Ebbe sajnos az én procim eléggé nehezen lenne beszerelhető (bár türelmes taposással talán valahogy belemenne
). A környezetemben pedig csak ddr3-as gépek vannak.Lehet hogy holnap bemegyek valamelyik számtech boltba hogy teszteljék le a ramjaim,de biztosan nem fogják ingyen megcsinálni. Akkor meg lehet hogy jobban járok ha visszaküldöm őket a rambazárnak.
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Megoldódott a problémám. Sikerült kerítenem másik ramot kölcsönbe és azokkal egyböl beindult a gép. Csak azt nem értem hogyan tud egyszerre 4 modul tönkremenni? Találkoztatok már ilyennel? -
N.Laca64
csendes tag
Délutános voltam,ezért csak most írok. A környezetemben sajnos csak DDR3-as gépek vannak.Kipróbáltam a memóriákat mind a négy slotban egyesével,a helyzet nem változott(b6 hibakód) nem hinném hogy mind a négy modul egyszerre kipurcant volna.Van itthon még egy HDD-m win.8.1-el még azt kipróbálom,hátha az SSD f..ta össze magát,de nem hinném mert akkor a biosba be kéne tudni lépni.
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Volna egy problémám a konfigommal. Tegnap youtube nézés közben elsötétült a képernyö és a hangszóró is elkezdett búgó hangot kiadni magából. Volt már ilyen néha, de azt egy újraindítás megoldotta.Eddig ezt az AMD karim driverének tudtam be. Most azonban nem segít semmi.Indítanám a gépet és a lapon levö post code kijelzö b6-os hibát ír ki(clean-up of NVRAM), tovább nem megy. A biosba sem tudok belépni.Videokártyát már raktam bele másikat,annál is ugyanez a helyzet.Eddig az a gyanúm hogy az alaplap a hunyó.Az elemet kivettem jó sokáig,a bios kapcsolók sem segítenek.Ha a proci adta volna meg magát akkor szerintem 00 hibakódnak kéne lenni.Tudnátok még valami megoldást ajánlani mielött becsomagolom és visszaküldöm az oc.uk-nak? -
N.Laca64
csendes tag
válasz
kócos87 #3846 üzenetére
Szia.
Nekem is karcsúnak tünik az a hütö ehhez a procihoz,föleg húzva. Ezt szerintem a felsö kategóriáju léghütök tudják kielégítöen lehüteni. Én olyat vennék amire két ventit rá lehet rakni, hogy jól meg legyen mozgatva a levegö. A hardveraprón ki lehet fogni néha nagyon jókat igen kedvezö áron. -
N.Laca64
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #3841 üzenetére
60 fok környékén IBT alatt.A HWinfoban VR T1-T2 -vel vannak jelölve úgy emlékszem, de javítsatok ki ha nem jól tudom. Most hogy melegebb van már a proci hömérséklet is beugrik néha a 80fok környékére IBT alatt. Játékokból a BF4-et próbáltam ott 55-60 fok közötti höfokokat produkált.Majd a Sony Vegas meg fogja dolgoztatni gondolom, de még azt nem próbáltam.
KAMELOT: Már gondoltam rá hogy ki kéne cserélni öket
,de mindig mikor a vizet szerelem kifutok a végére a ráforditható keretböl és maradnak ezek a csöcsös csatik kábelkötegelövel biztosítva. Végül is biztonságosak,csak hát tényleg vannak szebb megoldások is.
-
N.Laca64
csendes tag
Szia.
Igen láttam hogy kijött és az F22h-t le is szedték. Egyenlöre maradok ennél én is mert ez bevált.kócos87:Szia. Ha rákattintassz a nevemre akkor a cuccaim közt láthatod. Én már évek óta épített vizet használok. A procihütö alapja egy EK Supremacy MX volt. IBT alatt 4.5 gigán amíg ki nem dobott a második kör után olyan 75 fok környékén voltak a höfokok. Egy 4X12-es és egy 2X12-es höleadó van a rendszerben.
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Összeállt végre a gépem.A proci batch: J604B422 vid:1,036v. Elöször mikor összeraktam okozott a lap egy kis meglepetést, ugyanis mikor elkezdtem benne húzni a procit akkor 73-as hibakódot írt ki és nem volt hajlandó kikapcsolni.Majd össze...tam magam mérgemben hogy küldhetem vissza angliába. Utána jutott eszembe hogy a nagy sietségben elfelejtettem biost frissíteni. F20 volt rajta ami pedig már 2016 januári szóval nem olyan régi. Frissítettem F22h-ra és megjavult minden.Lehetséges hogy gyárilag rossz biost raktak rá? Kicseréltem a fehér csövezésem narancssárgára hogy menjen a laphoz.Ez a színösszeállítás (fekete,narancssárga) a munkahelyemen levö gépekre emlékeztet(Mazak) egy kicsit.Nem volt idöm még sokat foglalkozni vele mert túlóráztam.Annyit csináltam hogy fixáltam a feszt 1.25v-on és mentem felfele.4.6GHz-en feláll a rendszer de aida stabilitás teszt egy perc után hibázik.4.7-en be sem bootol,kékhalál.4.5-on aidával nincs hiba de IBT veri high két kör után kidob. Most 4.4-en használom bekapcsolt X.M.P. mellett így atomstabil 24/7. Az uncore freki kb. hány százalékot dobna a teljesítményen ha megpróbálnám feltolni 4 GHz környékére?
Beszúrok egy képet a 4.6-ról:Üdv. mindenkinek.
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok. Végül úgy döntöttem hogy kevesebbet sörözök és a Soc Championt vettem meg.
Már a futárnál van. Konzultáltam e-mail-ben az oc.uk-val és biztosítottak a felől hogy ezek új lapok 3 év garanciával,nem felújítottak. A miskolci pc alkatrész üzletek is berágattak mert 80 ezerért adnák az asrockot. Ha meg máshonnan rendelem akkor szintén postázgatni kell ha baja van. Valószínűleg lesznek majd kérdéseim a beállításokkal kapcsolatban. Addig is üdv. mindenkinek.
-
N.Laca64
csendes tag
Köszönöm a további hozzászólásokat is. Nem szoktam megvárni a pc komponenseknél hogy leteljen a garanciájuk,ezért hamarabb el szoktam adni őket. Így vagyok a mostani konfigommal is.Nem vagyok extrém tuningos. Azért amit vízhűtéssel értelmes feszültségekkel és hőmérséklettel ki lehet hozni a hardverből 24/7 azt általában be szoktam lőni rajta. Ezért kacsintgattam a soc champion felé.
De ugyanakkor nem áll szándékomban folyamatosan postáztatni a lapjaimat a forgalmazóhoz,főleg hogy az angliában van.A célom hogy 4.5 Giga környékén menjen a proci stabilan, a memóriák pedig az xmp profiljuknak megfelelően.
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Át akarok térni erre a platformra és alaplap terén egy kicsit bizonytalan vagyok.Eredetileg az Asrock x99 Extreme4/3.1 volt tervbe véve.Anyagilag kb.ennyi lenne a keretem az alaplapra. Bele olvastam a topikba,de nincs időm végig futni az egészet. Szóval általában a jól tuningolható lapok közül szoktam vásárolni,de asrock lapom még nem volt soha.Viszont be vagyok regisztrálva az oc.uk-ra és most ott lehet kapni Gigabyte x99 Soc Championt. 231.71 font lenne szállítással együtt.Szerintetek megérné az a kb. plusz 20000FT a soc championért? Olvastam hogy az első szériából sok meghalt belőle. Van valami infótok róla hogy az újabban gyártottak is ilyen százalékban meghalnak? Egy 5820K-t hajtanék benne G.Skill F4-3200C16Q-16GRK Ripjaws4 rammal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest