Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanchore
senior tag
válasz
subaruwrc #5554 üzenetére
Ez az, hogy nem tudom mitől jelentkezik. Ami óta egyszer elindult, az óta bármit csináltam vele, áramtalanítottam, kábelek le, vissza, akkor is indult, kivéve az első alkalmat, akkor BIOS-ból egyből kiállt erre a hibára, de utána pár ReTry indítással elindult és megy az óta is. Ez a legszarabb hibajelenség, legalább tudnám mivel lehet reprodukálni...
Amúgy a procihoz az EATX12V csatik közül a 8 pin-est és 4 pin-est is be kell kötni tápra? Nem teljesen értem miért van két különböző:
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5524 üzenetére
Új fejlemény a 00 hibás configgal: pár napja elvitte egy ismerősöm a proci-lap-memória triót tesztelésre, hátha rájön valamire. Először valami no name táppal próbálta, ugyanúgy semmi, majd rákötött egy Chieftec 450-es tápot, amivel elsőre még nem, de pár próbálkozás után, ha a ReTry gombot nyomkodta, és egyszer csak elindult.
Tegnap visszahozta, meg elhozta ezt a tápot is hozzá. Kipróbáltam, simán indult vele, majd kipróbáltam egy Corsair táppal, azzal is, majd az új EVGA-val, amivel eddig próbáltam, azzal is. Viszont az első BIOS-ba lépés után egy 10 másodperccel kikapcsolt és ugyanazzal a hibával indult már csak újra. 00, CPU Led és nem világít a lapon a csík sem, mintha nem kapna elegendő áramot. 6-8 próbálkozás a ReTry gombbal és egyszer csak hirtelen megint elindult és azóta is indul rendesen, minden indítással.
Na ilyenkor mi a jó franc van?
Mert ha épp így indult szervizben, akkor persze, hogy Teszt OK lett. Olyan, mintha valami áram vezérlő hol működne, hol nem. Attól tartok, ha most visszaépítem a házba, előbb utóbb lehet, hogy újra előjön. Az már biztos, hogy lap hiba, de így meg hogy gariztassam? :S
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy kereskedelemben dolgozom és karácsonyi időszak van, esélytelen hétköznap elszakadni melóból :S
subaruwrc: írtam PCX-nek, hogy pontosan milyen teszten lett teszt OK, milyen procival tesztelték, stb..
Amúgy tudja valaki, ezek a szerviz tesztek hogy működnek? Ténylegesen összeraknak egy konfigot, vagy csak a lapra kötnek rá egy diagnosztikai gépet?
-
Stanchore
senior tag
A táp vadi új, most bontottam ki és ugyanez volt a korábbi tápommal is, szóval ez nagyjából kizárható.
Memória nélkül is már így indul 00-val, de azzal is, bármit csinálok, ez van, szinte biztos, hogy lap-proci közül valamelyik, de akkor hogy lehet, hogy teszt OK-val jött vissza mindkettő gariból?
Ffodi: igen, épp most néztem meg, kicsit melegszik a proci.
Mindjárt kipróbálom a BIOS flasbacket.OC panel sincs rajta, totál le van csupaszítva a gép, csak lap + proci, semmi köcölék
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5515 üzenetére
Megjött ma a lap, vissza sem tettem a házba, inkább asztalon teszteltem, de ugyanaz a hiba, mint előtte, ahogy bekapcsolom, 00 hibakód, CPU led világít, se kép, se semmi. Pedig először úgy próbáltam, hogy csak az alaplap + proci, minden nélkül, még a memóriát sem tettem bele, csak táp meg hűtő, de már akkor egyből ez. Memóriával is, videokártyával is, egyéb perifériákkal, ssd-vel szintén.
Létezhet, hogy alaplap is, proci is úgy jön vissza gariból, hogy teszt OK, de mégsem működik valamelyik? Minden ötletem elfogyott, teljes tanácstalanság...
Még ha nem ment volna előtte hibátlanul 2 hónapig, azt mondanám, valami kompatibilitási gond van a lap és a proci közt, de így...
Valakinek valami ötlet???
Jelenleg így néz ki, hátha ez segít, vagy csak én nézek be valamit:
-
Stanchore
senior tag
válasz
kicsipapucs #5519 üzenetére
Megpróbálom, bár 3 hónapos processzor, ránézésre is olyan, semmi koszolódás vagy ilyesmi nincs rajta. Ha ez sem segít, akkor nem tudom merre tovább...
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5438 üzenetére
Ma írtak vissza a PCX-ből, hogy az alaplap is hibátlan: "Az ügyintézés eredménye: A termék hibáját szervizünk nem tapasztalta, így annak javítására vagy cseréjére sajnos nincsen lehetőségünk."
Na most ilyenkor mi van???
Másfél hónapja szívok, erre kiderül, hogy a lap is, proci is hibátlan. Kártyám, tápom biztos jó, mert egy másik gépben vannak most, egyedül a memória nem lett tesztelve más gépben, mert nincs ami DDR4-et fogadna.
Lehetséges, hogy ezeket a hibákat egy/több hibás memória produkálta?
Az a legfurább, hogy nem adott a gép semmilyen képet sem, ilyen hibajelenséget nehezen képzelek el egy hibás memóriától...
-
Stanchore
senior tag
R5E ha valaki érdekel újonnan, 220volt-ba most akciózták be 99.990-re
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5442 üzenetére
Az igaz. Én telekom szegmensben dolgozom, ott 1+1 év gari van a telefonokra, de az a tapasztalat, hogy a plusz 1 év gyártói gari ideje alatt már nem olyan gördülékeny az ügymenet. Talán számtechben máshogy van, de az biztos, hogy hosszú lesz
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5440 üzenetére
Nem sajnos, végül arra jutottam, nem lenne szép, ez miatt rendelni egy procit, majd 14 naposba visszaküldeni, ezért inkább elküldtem garba. Így 1500 ft-ért bevizsgálták másfél hét alatt
Következik a nehezebb ügy, gondolom a +24 hó időszakában már gyártói bevizsgálás, lehet több hónap is lesz.
-
Stanchore
senior tag
válasz
Stanchore #5378 üzenetére
Elküldtem a 6850K-t gariztatni, ma írtak vissza, hogy "a termék bevizsgálása során nem jelentkezett hiba".
Akkor sanszos, hogy alaplap? Ha világít a CPU led és 00-át ír a kijelző, de a proci jó, akkor gondolom más nem lehet? Esetleg memória hibánál jelentkezhet ilyen hiba? Mert nem próbáltam végig mind a 4-et.
-
Stanchore
senior tag
válasz
mpierre #5395 üzenetére
Az a fura, hogy nálam nem is volt tuningolva, ki lett próbálva 4,2-n egy hónappal ezelőtt, de csak pár napig, utána vissza lett minden állítva alapra. Igaz a memóriákat 2133-ról átállítottam 3200-ra, de feszt és egyéb értéket nem emeltem, gondolom ettől még nem kéne elküldjön egy procit? :S
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5381 üzenetére
Hát igen, nagyjából minden mást ki tudtam szűrni. De feleslegesen nem küldeném el egyiket sem gariztatni.
Nincs valaki véletlen a dél dunántúli régióban, aki egy teszt erejéig befogadna egy 6850K-t?
Ha igen, dobjon egy privit.
Köszi előre is! -
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5379 üzenetére
Jaa, értem. Akkor reggel, amikor nem tudtam bekapcsolni, talán még írta rendesen, majd az a gépresi után ha jól emlékszem már nem. csak hőfokot ír (25 C), minden más nulla.
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5377 üzenetére
Először egy 4-5 napja volt ilyen, hogy kétszer 1 percen belül lekapcsolta az usb-ket, de csak egy pillanatra, majd 2 napja ugyanez, de már 1-2 másodpercre kapcsolta le. Akkor még semmi más tünet nem volt, majd éjjelre bekapcsolva maradt a gép és reggelre kikapcsolva találtam. Próbáltam bekapcsolni, de csak kb 5-6 indítás után volt hajlandó bebootolni, előtte bekapcsolás után kb 2-3 mp-cel egyből le is állt, ahogy felpörgött, már állt is le kb. Miután bebootolt nagy nehezen, 2 perc használat után megint kikapcsolt. Utána egyből vissza is kapcsolt minden gond nélkül, és ment 1-2 órát, aztán nyomtam egy gépresit és abból a resiből többet nem állt fel, sőt még a videokártyának sem ad jelet az óta. USB-k közül az egér még kis ideig világított, de miután lehúztam az összes usb-t, majd vissza, már az sem világított, és az óta sem megy egyik usb sem, kivéve egy kislámpával, gondolom annyi feszt még ad le, hogy az világítson.
-
Stanchore
senior tag
Remek, a gond csak az, hogy ki sem tudom próbálni, senki nincs itt a környéken ismerősi körben hasonló konfiggal.
Mondjuk az fura, mert miután belőttük a 4,2-es stabil tuningot, visszavettem alapra, mert úgysem használom ki és amúgy is csak esténként megy a gépem, szinte alig ment 50-60 üzemórát, azt sem húzva :S
Egyébként ezeket a hibajelenségeket produkálhatja a gép, ami nálam volt, ha a proci haldokolt, hogy USB-ket lekapcsolta pár másodpercre, majd vissza... magától kikapcsolt, stb... ?
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy jelenleg semmilyen képet nem kap a monitor, egyik videokártyával sem, szóval így nem is tudok tesztet csinálni.
3-4 hét se kis idő, de 2 hónapig nehezen nélkülözöm a gépem. Lehet nézek addig valami nagyon olcsó 1155-ös félkonfigot, majd max kis bukóval eladom... jobb ötletem nincs
-
Stanchore
senior tag
Kivettem a procit is, de semmi nem változott. Valószínűleg a lap adta meg magát. Mennyi időre számítsak gariztatásra? PCX-es vásárlás volt.
-
Stanchore
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5359 üzenetére
Igen, épp most játszottam végig, csak egyet hagytam benne, az első slotban ahogy írja is, ha egy van, majd egy másikat ugyanabba a slotba, de semmi. Procit még megpróbálom kivenni, vissza, hátha, de kis esélyt látok rá, hogy az lesz.. valszeg marad a lap, de akkor nagyon megszívtam, gondolom hónapok, mire a gariból lesz valami.
Ffodi: Nincs semmi, lehúztam mindent, csak egér + bill maradt, de azokat is rádugtam másik gépre, egyből mennek hibátlanul.
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok, kéne egy kis help. Nem rég váltottam Rampage 5 Extreme + 6850K kombóra, pár napja elkezde a gép, hogy random 1-2 másodpercre lekapcsolta az összes USB-t, majd vissza. Tegnap éjjel ment a gép, majd reggelre kikapcsolva találtam... ez már eleve gyanús volt, majd bekapcs után, ahogy elkezdett volna felbootolni, ki is kapcsolt egyből. Kb 6-8 indítás után nagy nehezen felbootolt, de windowsból kis idő után újra ki. Ma délután ment simán egy órát, majd nomtam egy újraindítást, az óta nincs kép és nem világítanak az USB-s eszközök sem (egér, bill, hangkártya...).
Látszólag minden rendben, lap sem ír hibakódot, de valami nem okés. Elsőre videokártyára gyanakodtam, hogy nincs kép, de fura, hogy az USB-k sem mennek, viszont egy USB-s kislámpát ha bedugok, az világít...
Sanszos, hogy lap? Kipróbáltam egy másik gépben lévő táppal, igaz csak egy kis 350-es táp, amin nem volt videokártyához csak egy csatija, de az USB-s hiba része ugyanaz volt. Proci vagy memória gondolom nem csinálhat ilyet..?
Az a baj, hogy sem itthon, sem ismerősi körben nincs 2011-es konfig, hogy elkezdjem csereberélgetni a dolgokat, mi a rossz, de valahogy ki kéne szűrjem. Valami tipp esetleg, merre induljak?
-
Stanchore
senior tag
Hey Ffodi, jó látni újra, rég jártam errefelé
Köszi mindkét helpet
Hét végén megpróbálkozom vele. Tervben van még egy ugyanilyen memória kit, csak egyenlőre ennyi volt a keret. A lap egyébként használt, 5930k ment benne eddig, a proci-memo viszont új lesz.
Szinte biztosra veszem, hogy egyedül nem fogok vele boldogulni, úgyhogy még jövök majd pár kérdéssel
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
A hét végén fogok 2011-v3 platformra váltani 1155-ről (2600K), az utóbbi években nem nagyon követtem a változásokat, így lenne néhány kérdésem:
- Rampage 5 Extreme lapba lesz egy 6850K, ezt meddig érdemes húzni, ami még nem extrém tuning? Inkább hűvös, stabil rendszert szeretnék (4,2-4,4 GHz környékén). H75-ös hybrid hűtés lesz rajta.
- Lehet láma kérdés, de a memóriákat (2x8gb G-skill 3000 MHz) melyik slotokba kell/érdemes tenni? Egy oldalra, vagy a proci mindkét oldalára egyet-egyet?
- Régebbi i7-eknél tudom, hogy kellett mókolni a kupakokkal, ezeknél az újaknál is érdemes valamit kezdeni vele, vagy ezek már meg vannak rendesen csinálva?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Goddess of Victory:Nikke
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest