- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #7535 üzenetére
Került hozzám egy 2011-3 socketes, 1 CPU-s Dell Precision gombokért. 1660v3 van benne. Érdemes cserélnem másra? Mi a best deal? Fontos a single core perf (is).
-
Miért verte le ennyire a v3-as ws az LGA2066-ost? A low clock mesh miatt?
[link]Szerk.: Oké, pont az előttem lévő hsz-e DJ-nek pont erről szól.
derp
-
-
Kicsit felraktam a benchre a nagyvasat:
Amit nagyon szeretek ezekben a nem kínai X99-ekben, meg binnelt procikban, hogy ha ért hozzá az ember, akkor nagyon szépen be lehet őket lőni.4 GHz mag, 3,7-3,8 GHz ring, 4x8GB 3200C14-13-13-24-1T B-Die, GTX1060 és így idle-öl a gép:
És közben ugrásra kész, Cinebench R20@3742, R23@9567 pontokat generál.
Mindezt egy némára belőtt, 600 RPM körül menő ventis, 15 éves Thermalright Ultra alatt, 62 fok max hőfokkal. -
válasz
Czmorek #7458 üzenetére
Akár ide, akár a topikjába, akár privátban leírnád, hogy melyik hol állt meg órajelben és milyen fesz mellett ment 4400-at és/vagy 4500, vagy fölötte? Valami összehasonlítási alapot keresek, mert most jól belém verted az ideget és eBay-en berántottam 3 db-ot kezdésnek.
-
-
válasz
KROK640 #7452 üzenetére
Kicsit megálltál, az idő meg ment tovább.
Egy Sandy i7-2600K/2700K RX580-nal tényleg jó és korához képest meglepően jó gémer gép VOLT... 3-4 éve. De semmilyen azóta megjelent játékban nem tud magas beállítások mellett értelmes natív felbontáson jó FPS számot generálni. A low 720p beállításokon 40 FPS-es eredményeket meg ne mondjuk már használhatónak.
Nekem is van pontosan ilyen konfigom, 5,2 GHz-es 2600K, 2x8GB 2200MHz (kis BCLK-val) CL9-es Hynix MFR RAM, csurig kihegyezett subtimingokkal, meg egy 1400MHz-es RX580 8GB, de nagyon eljárt felette az idő. Főleg 2021 óta.
Imádott X79-em se nagyon akar már erős lenni, pedig mindent megtettem érte:
[link] -
válasz
Bile Demon #7430 üzenetére
Elég hurka példányt sikerült kifognod belőle. J-batchesek akadnak ennél 100 mV-nál többel is kisebb feszt kérők.
-
válasz
MasterDeeJay #7400 üzenetére
20k alatt ment el egy 1660v3 nemrég. Ami azt nézve, hogy 1 éve még közel 100-ért elkelt egy vele egyenértékű 5960X, beteg olcsó!
-
válasz
Bile Demon #7392 üzenetére
Relatíve kis feszen, egy öreg 240-es AIO-val hűtve ezt tudta nálam mindennapra a mag. a RAM tudja a 3200C13-at is daily, de a képen nem úgy van.
-
válasz
MasterDeeJay #7386 üzenetére
2643v4 ami kb hasonló, de allcore 3,6 GHz, single 3,7, 135W.
Nincs v4-ben 2620v3 ekvivalens. -
válasz
MasterDeeJay #7384 üzenetére
Közel 6 éve ezt tudta egy Dell RMA stockból kiszedett 2620v4:
-
válasz
MasterDeeJay #7379 üzenetére
Mi a legkomolyabb Xeon, amit rendes nem china X99 lap megesz? Legkomolyabb alatt értem a legtöbb magot és legnagyobb össz számítási kapacitást is.
-
válasz
MasterDeeJay #7199 üzenetére
Na, el nem cserélném a 3200MHz CL14 quad channel samsung b-die-t mondjuk egy 2133-as setupra, az fix.
-
válasz
MasterDeeJay #7197 üzenetére
Az igen, akkora cache az komoly lesz. Mennyiért vesztegetik azokat a procikat? RAM-ot meddig bírja órajelben?
-
válasz
hobizoli #7194 üzenetére
Órajelet nem bírnak magasan. A v4-eknek a 4,2-4,3 már kimaxolt és ott zabálnak, mert már bőven az efficiency peaken túl van órajelben. Szerettem volna egy 1680v4-et és belőni eco-ra mint állat, de nem tudja sajnos. A fent vázolt 1660v3-as gép idle 38W-ot eszik konnektorból! Ezt sok mai gép se tudja (főleg ha nincsenek jól belőve).
-
válasz
MasterDeeJay #7192 üzenetére
Nálam X99-es desktop lapban megy egy válogatott 1660v3, 5-ből a legjobb tuningos példány. 1 V alatt megy 4 GHz-et allcore, ha még eco-n akarom tartani, vagy a vége kimaxolva 4700 körül van kis vízzel (240-es aio), 4800 nagyvízzel (épített víz morával, stb) de ott már 300W fölött eszik, vs <170W 4 gigán.
-
válasz
MasterDeeJay #7181 üzenetére
Amelyik a legmagasabb 4-6 magos turboval rendelkezik és legalább 8 magos. 1680v3?
-
-
-
válasz
Kaslerka #7023 üzenetére
Előfordulhat, hogy ilyenre cserélem mindkét jelenleg lapom.
Az MSI nagyon bivaly tuner lap, 3400MHz CL11-en ment quad chan a RAM benne 24/7 és soha nem dropolt csatornát. Viszont a kinézetétől én hányok.
Ha a R5E10 meg szar lesz Haswell tuningra, akkor lehet akármilyen gyönyörű, megy a háztól.
És akkor ésszerű döntés a platformban a sima R5E marad. -
válasz
KROK640 #7022 üzenetére
Az MSI már nagyon sok éve megvan, állt azonnal vétel után vagy 3 évet érintetlenül. Azóta is csak benchmarkokra volt használva, kb. új a lap, de minden porcikáját ismerem proci és RAM tuning szempontból.
A Rampage is tök újszerű, de annak nem ismerem a tuningját.
Ami elsőre feltűnt, hogy a Rampage nagyon csak Broadwell-E-hez valónak tűnik, úgy látom, hiányzik belőle a komoly Haswell-E cache overclockhoz szükség 3-4 fesz. -
-
Na jó, most már nagyon érdekel a dolog, olyan sok embert látok ilyen masinákon gémelni.
Mikkel játszotok?? Nekem ugyanis egy 4600MHz-re húzható 1660v3-am van az egyik bohóckodós gépemben, 8 mag 16 szál, de egy 1080Ti-vel egyszerűen szar volt rajta játszani, egy non-k 9700-zal is sokat javult az élményem.Milyen játékokat lehet kompromisszummentesen élvezni egy 3,5GHz-es Haswell IPC-s procival?
-
-
Sziasztok!
Néhány hónapja binneltem 3db 1660v3-as Xeon-t (1:1 5960X) és a legjobb tuningost megtartottam. Azt akartam használni mindennapos melós/gémer gépnek, de az 1% és 0,1% low FPS-eim elmondhatatlanul rosszak voltak 4,6GHz-es proci, húzott ram és ring mellett is, egy 1080Ti társaságában. Azóta már építettem egy komolyabb gémer gépet és külön van melóra is gépem. Így ez a rengeteg öregebb konfig (20-25 féle összeállítás sandytől rocketig) "bohóckodni" maradtak meg. Benchmarkolni és daily/game-re tesztelni őket, megnézni hogy megy, bírná-e még kompromisszummentesen, elég lenne-e és aztán szétszed és jön a kövi konfig.
Most épp megint az X99-et raktam össze és nem hittem el, de megszűntek a recegések, minden próbált játékban (Rocket League, GTA Online, Control) hozza a jó átlagot ahogy korábban és a minimumok is jók lettek.
Megpróbáltam leszűkíteni, hogy mi okozhatta régen a bajt és valamelyik energiagazdálkodás lesz, mert most full core parking off, max órajelre lockolva megy a gép. Ki fogom próbálni, hogy most a win energy saving okozza-e, vagy valamelyik C-state esetleg, vagy a parking, vagy bármi más.
Addig is itt a jelenlegi stabil tuningról egy screen és egy syspic:
(A ram és a ring még csövesen megy, egyelőre a mag végét keresem)
-
válasz
m0h0senator #5697 üzenetére
Próbáld meg, hogy kiveszed a karit és megpucolod a pci-e sínjét alkohollal, megjavul-e.
-
-
-
-
válasz
kicsipapucs #5608 üzenetére
5600MHz lett a proci vége bench stabilan, 7 és fél órán át ment a setup bármiféle elázás nélkül -125 fokon. Soha ilyen jól szigetelésem még nem sikerült. Eredményeket illetően nem volt túlságosan eleresztve a session viszont...
-
-
Sziasztok!
Ma megnitrózom a jó kis alza support 5820k-mat az X99 XPower Gaming Titaniumban, cinebencheket terveztem nézni és 3D-ket (Vantage, 11), érdekel valakit valami más innen esetleg a topikból?
A proci egyébként szobában egy H100i GTX-szel 4730MHz körül stabil 1,35-1,39V között benchfüggően, udvarra kirakva 1,4-1,43V között 4820MHz-et tud.
-
-
-
-
Sziasztok!
Mivel az 5960X ES-em elveszett postázás közben, 4 hete nem jön meg, az Alzás barátaim (ezúton is kösz nekik) kisegítettek egy 5820k-val. Nem volt még a kezem alatt X99, amit tuningolni is lehet, nemtom mik az elvárható core értékek mondjuk 24/7-et nézve. J-batch a proci, de nagyon kései, J709A az fpo eleje.
4-4,5-4,7GHz IBT, mennyi az elvárható? 4GHz 1,2V-tal kezdtem, azon IBT stabil 30 percet. Rendes Haswell-ből kiindulva ez elég gyász MHz/volt.Köszi minden ötletet.
-
-
Nem, mert olyan feszről beszélünk, amit külön fesszabályzó állít elő az alaplapon/prociban a 12V-ból a táp felől. A táp max egy picit megnövekedett fogyasztást érzékelne, de annyira minimális szinten, hogy arra tuti nem fog lekapcsolni=kinyírható többletfesszel egy proci könnyedén, nem a tápon fog múlni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Egérpad topik
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged