- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
drsanya
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7014 üzenetére
Nagyon valószínű a tápegység egyre inkább. Ma mindenféle gond nélkül elsőre indult...
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, hátha valakinek van ötlete. A kliens egy X99 ROG Strix és egy 6800k. Tegnapelőtt óta azt csinálja, hogy bekapcsolom, 00 hibakód, nem pörögnek fel a ventillátorok, de a Front Base-en pörögnek a kódok. Teljesen random, hogy melyiken áll meg az alaplap akkor is 00. Kikapcsolom, újra bekapcsolom, ugyanez. Megint kikapcsolom, bekapcsolom és elindul minden probléma nélkül.
Szétszedés, újrapasztázás megvolt. Valaki találkozott már ilyennel? Tápegység gyanús nekem vagy alaplap esetleg, de remélem nincs nagy gond, mert baromi idegesítő a dolog. -
drsanya
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, hogy a 6800K bekapcsolt virtualizálási képesség mellett a Virtualboxban miért nem akarja engedni, hogy bekapcsoljam a VT-x-et (inaktív szürke)? Mit nem állítok jól be? Vadiúj a rendszer, 20H2. Raknék egy windowst játszani, de anélkül olyan fos lassú, hogy megőszülök mire bármit is megcsinál...
-
drsanya
aktív tag
válasz
F e Z o #6306 üzenetére
Na akkor röviden a sztori.
A történet a kormányos topikban keletkezett, ugyanis szimulátorozom. A kormányom elkezdett makacskodni, az volt az érzés, hogy nem kap elegendő energiát. Kozmy fórumtárs jelezte, hogy ő bizony tudja mi baja, és megcsinálná. Egyeztetés oda vissza, elvittem neki fullra felújította és megtuningolta a Fanatecet, nagyon szuper lett az egész. Ez az öröm olyan 15 percig tartott, aztán ugyanaz a hiba előjött. Sírni akartam, mert azt hittem alaplapos lesz. Valamilyen kínban lévő percemben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a túlfeszvédős hosszabbítót kivenném a körből és direktbe kapná az áramot... Nosza nekiálltam, kapott egy sima gagyi 500 ft-os hosszabbítót, és abban a pillanatban megszűnt a hiba. De olyannyira, hogy a kormányt is vissza kellett vennem 70-80%-os FFB erősségre, mert hogy az ereje is visszajött.Ebből kifolyólag gondolom azt, hogy az OC is ezért halt meg állandóan áramszünet logbejegyzéssel.
Kérdeztem itt a melóhelyen a villamosmérnököt, azt mondta simán okozhat ilyet a védett hosszabbító, ha mondjuk túlméretezik a védelmet. Szerintetek?
-
drsanya
aktív tag
Na csak hogy nekem is legyen sikerélményem, sikerült stabil (úgy néz ki) 4,2Ghz-et beállítani a 6800K-ra. Adaptive Voltage 1,325V-al sikerült elérni, minden más maradt Auto-n, így Aida stress test alatt 84 fok a package. 1,3V-al sajnos 15 perc stressz teszt után kékhalál volt. Részemről ez a max, ettől feljebb nem szeretném emelni a feszt. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy egy Noctua D15S kerüljön rá, de most örülök
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Sajnos olyan helyzetbe kerültem, hogy jó lenne egy kicsivel több sebesség a 6800K -hoz, így 3 napi információtúrás után kérem a segítségeteket. Adott az adatlapomon lévő konfig, egy stabil 4,2 lenne a cél, mert ahogy olvastam nincs értelme többnek Broadwell-E-n. Jó lenne ha valaki fogná a kezem, ugyanis eddig csak a szorzót emeltem, minden más Auto-n és hát bizony elhasalás lett az eredmény. Érzésem szerint kihozható a dolog, ugyanis még 4,3-on is elindult csak kifagyott, viszont ott már 1,375--re állította magát az alaplap, én meg léghűtéssel nem szeretném átlépni a bűvös 1.4-et.
Ha megtisztel valaki, megköszönném.
Üdv, Sanya
-
drsanya
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5980 üzenetére
Azigen. Első pillantásra Gigabyte SOC Champion a színek, másodikra Asus X99-A a bordák
-
drsanya
aktív tag
válasz
m0h0senator #5877 üzenetére
A BCLK nem nálad van 125 MHz-en véletlenül? Lehet az baj ilyen esetben?
-
drsanya
aktív tag
Asus X99 Rog Strix 6800K-val az utolsó 1903-as UEFI-vel ismét van CPU tuning az aktuális Windows 10 mellett. Hátha valakinek új információ, csak azért dobtam a topikba.
-
drsanya
aktív tag
Számomra a megbízhatóság elsődleges szempont, nem azért vettem Asust mert csőlátásom van, hanem azért mert ők nem hagytak még sosem cserben. Volt Giga is, menet közben halt meg, MSI nekem nem volt, de ismerősöknek igen és nem szerették. Asrock volt utoljára AMD vonalon, ez a két márka mai napig működik gond nélkül, Asus tízen éve. A mostani platformmal sincs semmi bajom, főként az itt lévő kollégák győztek meg, hogy ez a vonal legyen, az akkor csak Z170-el szemben. AMD sehol sem volt még a Ryzennel, mikor beruháztam ez tűnt a legokosabb döntésnek. Ma egyértelműen visszaülnék az AMD vonatra. De a kérdés és ez a poszt sem kapcsolódik a kérdéshez, ami továbbra is fenn áll az X99 Strix tulajokhoz.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Asus X99 Strix Gaming tulajokhoz intézném a kérdést. Ma láttam, hogy van új Bios 1902 néven, mely az ominózus mikrokód problémát hivatott megoldani. Viszont béta, de nem pirossal van jelölve mint korábban, hanem simán van kiírva. Valaki esetleg feltette már közületek? Mik a tapasztalatok?
-
drsanya
aktív tag
válasz
m0h0senator #5692 üzenetére
Lehet. Bár nem értem, hogy ebben a felsorolásban nincs is megemlítve az enyém. Mondjuk az is igaz, hogy a korábbi hírek a teljes 6. generációt felöleli. Gondolom azért.
Mindegy, tökön szúrni nem fogom most magam emiatt, nem érzem (még) annyira a hiányát, a záróvizsgámat így is meg tudom (???
) csinálni. Visual Studio csak nem vérzik el 400 MHz hiányától.
Amikkel meg játszogatok, azokhoz overkill az egész konfigom.
-
drsanya
aktív tag
Nos jelentem ma reggel felment az ominózus frissítés, és valóban elvitte a tuningot, ha fent van az ITBU, ha nincs. Tök mindegy mit csinálsz, ha fent van, 3,6 GHz. Ha törlöd, akkor visszaáll minden. 6800K, X99 Strix
-
drsanya
aktív tag
válasz
F e Z o #5684 üzenetére
Én alapon használom a ITBU 3.0 viszi 3.8-on a 6800K-t, nem próbáltam feljebb mert a levegő miatt nem érzem biztonságosnak. Viszont így sem érzem azt, hogy bárhol limitem lenne. Időközben elkezdtem C#-ot tanulni, külön öröm hogy hasít a pici feladatoknál a fordítás. Lehet ma kipróbálok egy 40x-et aztán meglátjuk. Asus tulajokat kérdezem, hogy újabb biosra már ne nagyon számítsunk?
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Közületek valakit érintett ez az új mikrokód probléma? Vagy mindenki megszabadult az X99-től, azért csendes a topik? Mi a Ti véleményetek a témával kapcsolatban?
-
drsanya
aktív tag
válasz
Carlytoo #5571 üzenetére
Szép! Ugyanez van nekem is, esetleg segítenél majd abban, hogy mit hova állítsak egy stabil 4.0 beállításhoz? A cél a lehető legkisebb Vcore lenne, meg a lehető legkisebb idle fesz. Semmit sem állítottam még, így 0.767-1,269V az idle-load fesz. Egyszer próbáltam egy 40es szorzót, ahhoz Auto beállítással 1.293V ment, amit nagyon sokalltam...
Igazából az irányra lenne szükségem, hogy mit hova és miért, aztán elboldogulnék később.
-
drsanya
aktív tag
Kijött a ROG Strix-hez a 1801 bios. Valaki feltette már?
-
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Lapozgattam a topikot, és mivel nem nagyon találtam választ, ezért megkérdem.
Van itt valaki, aki 4.0 Ghz-re állította a 6800K-t? Értem ezalatt azt, hogy a szorzót feltolta 40-re. Nekem a ROG Strix ehhez Auto módban 1,293V-ot ad, amihez loadban jön egy 60-65 °C-os hőmérséklet. Tudom, hogy ez nem olyan vészes, de ahogy néztem a videókat ezzel kapcsolatban, mehetne a feszültség lejjebb is, és ezáltal pár fokot nyernék is...
Az UEFI-ben csak a szorzót emeltem, minden alapon van, ja és a RAM-nak van még egy 1,2V-os 2800 Mhz-es XMP állítva.
Teljesen láma vagyok a témában, nem nagyon tudom, hogy mihez nyúljak.
Köszi, ha valaki megtisztel
-
drsanya
aktív tag
Szomorú ilyet olvasni
Hogy egy klasszikust idézzek: “Kár érte, kiváló ügynök volt!”
Többiekhez, de legfőképp Strix tulajokhoz:
Lehetséges az, hogy az UEFI-ben bármi amit tuning rá állítok, legyen az manuális OC, vagy akár az ASUS TPU saját beállítása esetén is, ahogy Windowsba érek, visszaáll minden az előző értékre? Pontosabban attól lehetséges e mindez, hogy az alaplapon az XMP kapcsoló ON állásban van? Elsősorban én erre gyanakszom, de az este már nem volt energiám kibontani a gépházat a helyéről...Kb 15 év Full Low end AMD után sok lépcsőt átugorva váltottam egyből Intel high end-re, nagyon nem értek hozzá. Mármint az OC-hoz
Köszi
-
drsanya
aktív tag
válasz
Stanchore #5257 üzenetére
Szia!
Ha a RVE új lesz, akkor nem fog menni a processzorral, csak BIOS frissítés után. Ha nem, szólj az előző tulajnak, hogy frissítse, vagy a boltnak ahol veszed.
A memória kérdésében inkább quad kitet kellene venned, és igen két oldalra kell őket rendezni, ebben segít majd a manual. 3200-as RAM-okat vegyél inkább, mert kb az a vége az X99-es rendszernek, a 3000 MHz-hez 125-ös Strap kell ami nem mindig lesz stabil, illetve sok lesz az anomália.
A 6xxx i7 széria a régi itteni emlékeim szerint forrasztott, de szinte biztos, hogy azt a procit nem fogod tudni addig húzni, stabil 4,0-4,1 lesz a vége. Nekem és pár fórumtársnak 6800K van, 4,2ig jutottak vele, én nem bántottam az enyémet. Eléggé antituning a Broadwell-E.
Üdv a klubban
-
drsanya
aktív tag
válasz
mpierre #5245 üzenetére
Ez nem kér 2800-on 125-ös strap beállítást, és ezt a frekvenciát az alap 1,2V-on tudja. Nekem a deszka automatikusan be is állt erre az XMP értékre,semmit sem kellett mókolni hozzá a biosban. Egyedül az XMP kapcsolót tettem ON-ra az alaplapon. Van még egy 3000 MHz-es XMP is, de az egyből 125-re állítja a strap értéket, 100-al nem indul. Szóval nekem ez a RAM bevált, és azért lett ez, mert a G.Skill nem érkezett meg időbe, két hetet kellett volna rá várnom. Fekete van nekem, de minden paraméter megegyezik ezzel.
Az itteni fórumtársak szerint az X99 platformnak 3200 MHz RAM beállítás a stabil vége, efölött lutri, vagy el se indul.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Segítség kellene nekem RAM OC-hez.
Adott egy 4x4gb Corsair kit 2800 gyári XMP profillal, de van hozzá egy 3000-es profil is. Az megemeli a BCLK-t is 125re, amit viszont nem szeretnék. Az alaplapom max támogatott RAM frekvenciája 3400 MHz. Na eddig jutott valaki ezzel a kittel? Vagy 3200-nál kifullad a platform? Egyáltalán elbírja ezt a frekvenciát a kit?
Sosem tuningoltam még manuálisan, ehhez kéne segítség.
-
drsanya
aktív tag
Feltettem a Strix-re a 1701-es UEFI-t. Ami meglepett, hogy alapból 2800-ra áll a Corsair RAM anélkül, hogy bármit beállítottam volna, sőt a tuningot a nagy melegre és a Scythe hűtőre való tekintettel megszüntettem.
A rendszert pedig valamiért gyorsabbnak érzem, és a boot idő is javult. Lehet placebo hatás, de ez az első benyomás. Na meg persze változott az UEFI maga is, sokmindent összevissza pakoltak benne. Összességében a részemről megérte a váltás
-
drsanya
aktív tag
válasz
m0h0senator #5209 üzenetére
125-el?
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
Megtaláltam elásva a kutyát
Az volt a gond, hogy a CPU Core Ratio-t Auto-ra állítottam, így nem volt hajlandó boostolni. Átraktam All Sync Core-ra, majd ott a szorzót Auto-ra már működött. Ha ugyanígy állítom az XMP 3000-re, akkor a 125-ös CPU Strap és CPU BCLK miatt 4 GHz-ig boostol 1,224V mellett, de azt meg nem tudom biztonságosan hűteni. Főleg így ebben a kellemes melegben a lakásban... Nyilván ha több lesz a tapasztalat, meg idő arra hogy reszelgessek, kevesebb fesszel is beérné szvsz.
Csináltam Aida Ram benchet és durva különbségek vannak 2400, 2800 és 3000 között, hiába a magas késleltetés értékek.
Valaki erősítsen már meg abban, hogy jól emlékszem e arra, hogy az X99 rendszerek a 125-ös strap és BCLK értékeket nem szeretik hosszú távon. Nem akarok visszakeresni most a topikban, gyerek is épp ugrál az ölemben. Köszi!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
A ram fesz oké, ahhoz nem nyúltam. A cpu feszhez sem, de akkor értem miért nem változik energiatakarékosban. Mert az van az XMP profilban. Igen, könnyen elképzelhető, hogy valamit elk?rtam
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5167 üzenetére
Ezt mondjuk pont nem értettem.
Igen igen, tudom, hogy láma vagyok, de akkor se. Hogy értsétek miért kérdezek f?szságokat, tudni kell, hogy elkezdtem nézegetni az uefit, és rögtön nem volt fogalmam se semmiről. Olyannyira sok a lehetőség, hogy egyszerűen eltéved benne az ember. Mindegy a kérdés továbbra is adott, nem tudom hogy jól használtam e a turbo boost maxot, illetve nem értem az XMP tuningnál azt, hogy 3000 1,35 V beállítás mellett bekapcsolt energiatakarékossággal az 1500 MHz is 1,226V, és a 3875 MHz is annyi. Ha visszaveszem a 2800 1,2 V profilra akkor meg 1200 MHz 0.765 V a max pedig 1,269 V.
Maxot pedig azért írtam mert tegnap még a következő történt. Beállítom az XMP profilt, majd átmegyek EZ Mode-ba és az AI Tweakerben a cpu core ratio-t autora állítom áll sync core-ról, akkor nem megy el 3800ig. Nyilván azért, mert a 6 magra eltűnik a szorzó beállításának a lehetősége, ezt értem is. Azert tettem autóra, mert azt hittem, hogy akkor a boost max magától fogja állítani a magokat. Mit kell oda állítani egyébként ami szerintetek helyes? Egyáltalán jól gondolkodom-e? Köszönöm ha útba igazítotok!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5165 üzenetére
1,226 V a CPU fesz így, load és idle egyaránt. Eddig ilyen nem volt, ha elment idle a feszt is visszavette 0,769 V-ra. Érdekes...
-
drsanya
aktív tag
És még egy kérdés! Lesz bajom, ha a Ramok miatt a Strap 125-re van állítva? Ennyit állított auton az XMP profil. Elindult, rendben is van, csak kérdezem. Így most Load 3875 MHz a 6800k.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Elolvastam az új Intel HEDT cikket, és egy momentum megragadta a figyelmemet. Ez az Intel Turbo Boost Max 3.0. Mi az, hogy nem jó, és hogy problémás? Egyáltalán jól volt nekem beállítva? Ha használja valaki, leírhatná hogyan van nála, mert lehet nálam nem is jó.
-
drsanya
aktív tag
válasz
nullpoint #5125 üzenetére
ROG Strix van nekem, meg még egy két fórumtársnak is, nálam az említett USB hiba egyszer jött elő, azóta se. Teljesen problémamentes a deszka, nekem bevált. Nem tudom azért e, mert szerencsém volt, de nekem ok. A korábbi X99 Asusokkal itt is olvastam problémákat, ennek ellenére én be mertem vállalni, nem bántam meg. Fontos, hogy nálam nincs szénné tuningolva, ITBU-val megy csak 3800ig a 6800k. Lehet, hogy ez is befolyásolja a működését egy két rosszabbul sikerült darabnak.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy ne írjunk már le így egy márkát, egyik sem jobb a másiknál, hibák mindenhol lesznek.
-
drsanya
aktív tag
ASUS Strix X99!
Valaki feltette már az új UEFI-t? Vélemény?
-
drsanya
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5085 üzenetére
+1
Nálam azt csinálta míg aktív volt, hogy 40-es kóddal indult a gép néha, aztán az iRacing meg is halt általában olyankor 10-ből 8-szor. Mióta kikapcsoltam, mindig AA-val indul és semmi gond. És valóban semmit sem lassult a cucc.
-
drsanya
aktív tag
válasz
m0h0senator #5075 üzenetére
Én örülök, hogy végre nem csak kérdeztem, hanem segíthettem is
-
drsanya
aktív tag
válasz
m0h0senator #5072 üzenetére
BCLK esetleg?
-
drsanya
aktív tag
Nem és nem! És akkor sem ha mindenféle Fast boot be van kapcsolva valamint a legfrissebb UEFI sem segített ezen. Én már észre se veszem. Az ATX 2 be akkor kell dugó, ha szénné akarod hajtani a processzort. Alapesetben nem kötelező. Kézikönyvet lapozd át, abban is benne van.
Viszont mióta kikapcsoltam a Windowsban is a gyors indítást, azóta csak AA kóddal megy a rendszer full stabilan, úgyhogy azért a tippért köszi Maci -
drsanya
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5020 üzenetére
A hitközség nevében köszönjük szépen
-
drsanya
aktív tag
A Strix tulajokat, meg úgy egyáltalán az Asus tulajokat kérdem! Van mikor 40es post kóddal áll fel a rendszerem. Nem találtam a manualban ennek a jelentését, rendben van ez így?
-
drsanya
aktív tag
És akkor az adatlapomon lévő konfig már egy hónapja hibátlanul üzemel, ebben már volt egy masszív 24 órás verseny is, akadály nélkül vette. OC továbbra sincs, csak az XMP megy. Hőfokok gyönyörűek, ja és a régi AMD gépemhez képest kb. akkora a különbség, mintha egy trabantból beültem volna egy GT3 Mercibe
Már csak az 1070-re gyűjtögetek, és akkor végre meglesz a Full HD kompromisszum és minden egyéb nélkül. Mielőtt megkérded miért ahhoz 1070, akkor mondom, hogy a későbbiekben tervezem a 21:9 x 3 db monitor üzemeltetését, mert szimulátorhoz nem bírom az Oculust. Próbáltam, 4 percig elviseltem, aztán 4 napig szédültem
Pedig nyilván jobb lett volna. Elnézést, elég az offból.
Mégegyszer megköszönném a Tisztelt Fórumtársak iránymutatását a vásárlás előtt, nagyon meg vagyok elégedve a cuccal. És az oldalbordám is, meglepetésemre
Hamarosan tesztelem majd videókészítésre és streamelésre is.
Na csak még egy off: streamre OBS (esetleg más?), de videókészítésre esetleg valami nem fizetős/warez lenne? Movie Maker pl? Tudom nem ide tartozik, de köztetek vannak profik, esetleg hamarabb célba ér a kérdésem.
-
-
drsanya
aktív tag
válasz
jones965 #4961 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. DE! Kikapcsoltam, és ugyanúgy mozognak a feszültségértékek, 0,76 (1200 MHz) és 1,26 (3800 MHz) között. Ez normális így? Viszont a gép így már el tudott menni alvó állapotba 30 perc után. Úgy maradt a sémabeállításban. Meg is lepődtem
Ki is kapcsoltam, nem szeretem az alvó állapotot.
Egyébként azért kérdeztem, mert iRacing alatt többször tapasztaltam a mikrolagot, és volt bizony akár 1 másodpercre is teljes képmegállás. Nem részletezem mivel jár egy ilyen, de 10-ből 9-szer töréssel. És időmérőn duplán szopás, de ez mellékes. Pár hete gépvásárlás előtt a teljes topikot az elejétől végigolvastam, és valamiért a C-State ugrott be ludasnak az emlékeimből. Ezek szerint akkor jól emlékeztem.
-
drsanya
aktív tag
Kérdések: C-State? Kell az nekem? Okozhat az Auto beállítása mikrolaggot és egyszeri nagy szaggatást?
-
drsanya
aktív tag
Be! És lekopogjam semmi gond, semmilyen anomália nem volt az USB viccen kívül. Egyébként feleségem mondta, hogy lehet egyedi eset, ne variáljak, jó lesz Ő tudja
Ezzel a léggel egyébként 35 idle, 70 load hőfokok vannak, VRM loadban 60 fokos, ház 25-30 között. Ezek jók? VRM az, amire nem emlékszem. Tuning nincs, csak az XMP, az 2800 MHz. Kapcsolóval ment egyből, semmit se kellett mókolni az UEFI-ben. A későbbiekben tervben van még egy venti fentre is. Illetve lehet cserélem az összeset PWM-esre, mert csak a processzoré az.
-
drsanya
aktív tag
Óriási amatőr dolgot kérdezek, de muszály, úgyhogy a lámaságért előre is elnézést.
Szóval van a CPU tetején a kicsi furat vagy lyuk ahogy tetszik. Ha azon keresztül bekerül egy kicsi paszta az okozhat problémát? Figyeltem rá, de előfordulhat azért. MX-4et használok.
-
drsanya
aktív tag
UEFI-t mindenki frissített a legújabbra? 1401
-
drsanya
aktív tag
Nekem akkor jött elő, amikor az uefiben turkáltam és próbáltam kikapcsolni a felesleges erőforrásokat, pl soros port, Bluetooth, hang kártya ilyesmi. Aztán ugye restart, USB meg semmi. Uefiben minden ok volt. Win reinstall után rendbejött. Egyébként tiszta forrásból van winem, csak még aktiválva nem volt ugye...
Csak mellékesen döbbenetes a különbség a régi AMD-hez képest. Semmi tuninggal, csak Turbo Boost 3 és bekapcsolt xmpvel 54300 olvasás és 68000 írást mértem a Ramon aidaval. Eszem megállt. És mi lehet még benne.
Strix tulajokat kérdem: a bekapcs utáni post folyamat mindenkinek sokáig tart? Kb 10-15 mp aztán jön a Strix logó és utána pikk pakk a rendszer. Azon lehet rövidíteni?
-
drsanya
aktív tag
Minden megérkezett végre, az új gépről írok, úgyhogy az X99-ről üdvözlök ismét mindenkit. Egy tréfa már volt a rendszerrel, egyszercsak nem működtek az USB-k windows alatt, de egy win reinstall segített rajta. Barátkozunk, egyelőre annyit csináltam csak, hogy átkapcsoltam az XMP kapcsolót, és a RAM full magától 2800-al megy azóta. Mérek majd ezt azt, aztán jelentkezem még, biztosan lesz kérdésem, vagy ha érdekel titeket valami akkor szóljatok és ha tudok válaszolok.
-
drsanya
aktív tag
Na a cuccaim csak januárban érkeznek. Beszívtam a rambazárral így az ájponból kellett rendelnem ramot. Így a corsair lett a nyerő. Sajnálom a G.Skillt, de ez van.
-
drsanya
aktív tag
Az Asus tulajokat kérdezem, hogy ti az új lapokhoz adott Cpu keretet használjátok? Van neki értelme?
-
drsanya
aktív tag
Ugyanez a típus? Elmondom mi a bajom. Helyesebben hogy miért aggódom.
Fentebb írtam, hogy jó egy évig ment a malacpersely, feleségemet is nehezen vettem rá. Továbbá jó pár évre szeretnék berendezkedni. Fontos az is, hogy megbízható stabil legyen mert iRacingen mi hosszútávú versenyzést űzünk, 6-12-24 órás versenyeket. Ezzel egyidőben a legtöbben streamelünk is, és én videókat is szeretnék csinálni ezekből. Ezért választottam a High End platformot. Mivel azért nem vet fel minket a pénz, szerintem érthető a félelmem. Nekem nem fér bele az, hogy így használat köz meghaljon a cucc, az meg pláne nem, hogy vigyen magával mindent. A malacperselybe nem maradt tartalék.
-
drsanya
aktív tag
Nagyon sajnálom a sztorit meg a deszkát is, de ezen tapasztalat alapján úgy döntöttem, hogy elállok a vásárlástól a mai nap én is. Hétfőn vettem át, ki sincs bontva, ott áll dobozban az asztalon várva a többi alkatrészt. Nem akarok egy százezres alaplappal ilyen köröket futni. De továbbra is várom a fejleményeket Tőled. Kitartás kolléga!
-
drsanya
aktív tag
B?szki! Itt figyel az asztalon nekem is a Strix, várom a többi alkatrészt, így most nem kicsit lettem ideges... Nagyon remélem, hogy valami apróság, mert ha nem, akkor... Bele se gondolok. Fejleményt ide a topikba mindenképp!!!
Ja és remélem nem kerül rá sor, de ha mégis, akkor ha gariztatod, az adatait a deszkának, vagy bárminek IDE!
-
drsanya
aktív tag
Az Asus Strix lett végül. Sajnálom az A II-t, de ez meg a feleségemnek tetszett, úgyhogy azt mondta rendeljem inkább ezt, mint az Asrockot.
-
drsanya
aktív tag
Az első fecske meg is érkezett
-
drsanya
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #4799 üzenetére
Akkor ez a kérdés megválaszolódott! Köszönöm a segítséget.
-
drsanya
aktív tag
válasz
jones965 #4796 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, így új hsz-t kell írnom. Gyanítom én is, hogy az, de inkább megkérdeztem a Tisztelt Fórumtársakat. Meg ahogy fentebb írtam, a Techpowerup is ezt állítja. De hogy te ebből a képből hogy látod, az rejtély nekem
Sebaj, hiszek nektek, Ti vagytok a szakértők.
Kitalálom akkor ma még hogy ez, avagy várjak e az A-IIre. Ha esetleg másnak is van konkrét infója, megköszönném.
Egyébként nem szempont most nekem az OC, ismerkedni fogunk az Intel platformmal, 20 éve volt utoljára, azóta AMD-zek. De a lehetőség legyen ott, és ez az Asrock deszka úgy látom kellőképpen időtálló az igényeimhez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest