- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy le fogom cserélni az Asus X99-A/USB 3.1 alaplapomat egy Gigabyte X99M-Gaming 5-re. A jelenlegi memóriát amit használok nem találom a támogatási listán. Annak idején az Asus-szal is voltak gondjaim, míg végül 04ahgy segített és javasolta, hogy szerezzek egy ilyen memória kitből két darabot. Ezekkel aztán nem is volt gondom. Eléggé egyszerű, alap RAM-ok.
Mit gondoltok, a Gigabyte-tal is működhetnek?
-
Ðávid
aktív tag
Kipróbáltam a kártyát a másik gépben, de sajnos ugyanaz a helyzet. Ha a videokártyára bedugom a két tápkábelt, akkor semmit se csinál a gép indításkor. Ha nem csatlakoztatom őket, akkor felpörög a tápegység és a processzorhűtő ventilátora, de semmi más nem történik. Úgyhogy sajnos búcsút inthetek a GTX 970-nek.
#5593 Reggie0
Lehet ezzel valamit kezdeni? Javítás esetleg? Sajnos már pont nem garanciális. Tavaly karácsony előtt járt le a 3 év. Úgyhogy szépen kivárta azt, majd annyi neki. -
Ðávid
aktív tag
Igen, ezek sajnos nem jutottak eszembe, pedig nem ez az első alkalom, hogy valamilyen géphibával találkozom.
#5589 atidzsiforc
Ez a kártya egy EVGA GTX 970 FTW. Nem ért hozzá másik PCI-E sínhez. Egyelőre úgy néz ki, hogy a kártyának van valami baja. Ma fogom egy másik gépben is kipróbálni, hogy ott ad-e képet.Egyébként érdekes volt a tegnap esti próba, mert amikor bent volt a GTX 970 és úgy indítottam a gépet, hogy a kártya tápkábeleit sem csatlakoztattam, akkor vagy csak próbált felpörgetni a ventilátorokat, vagy maximum pörgette őket. Nem tudom mi befolyásolta ezt. Képet viszont nem adott, se Display Porton, se DVI-on. Amikor meg bedugtam a VGA tápokat a kártyára, akkor meg meg se nyikkant a gép.
Ha érdekel titeket, akkor megírom, hogy mi lett az eredménye a próbának a másik gépben.
-
Ðávid
aktív tag
Kivettem az alaplapi gombelemet, vártam 15-20 percet, aztán csak egy RAM modult hagytam bent, minden USB és SATA kábelt lehúztam és gondoltam kihúzom a VGA tápkábeleit is. Elindult a gép, de amikor úgy próbáltam, hogy a VGA tápkábeleket visszadugtam, akkor megint semmi. Eközben természetesen továbbra is le volt húzva minden SATA és USB. Gyorsan elővettem egy elfekvőben levő GT 520-as kártyát, hogy megnézzem azzal indul-e. Indult. Sőt, visszaraktam az alaplapra az SSD-t és a GT 520-szal a Windows is ment. Úgy néz ki, hogy mégsem az alaplap a ludas, hanem a videokártya. Holnap a másik gépemben is megnézem a GTX 970-et.
Még egyszer köszönöm szépen ffodi a segítséget!
Jelentkezem a fejleményekkel.
-
Ðávid
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Tudna esetleg valaki segíteni nekem letesztelni az alaplapomat és a processzoromat? Pápán lakom, nincs autóm, de a Dunántúlon meg tudom oldani az utazást. -
Ðávid
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Tudna esetleg valaki segíteni nekem letesztelni az alaplapomat és a processzoromat? Pápán lakom, nincs autóm, de a Dunántúlon tudom oldani az utazást. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5578 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Azt elfelejtettem írni, hogy a ventilátorok nem pörögnek fel, gyakorlatilag olyan, mintha meg se nyomtam vola a bekapcsológombot. A tartalék tápegységem aktív hűtésű, annak a ventilátorát látom nagyon kicsit megmozdulni amikor indítani próbálok, de semmi más.Akkor most nézhetek alaplapot magamnak...
Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy mégse azzal volt a gond, mert potyára nem akarok költeni.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este az adatlapomon részletezett X99-es gépem hirtelen leállt, mintha áramszünet lenne. Utána hiába próbáltam bekapcsolni, nem sikerült. Az előbb kipróbáltam egy másik táppal, amiről tudom, hogy működőképes, de sajnos azzal sem indult. Az alaplapon két LED világít, amikor a tápegység be van dugva a kobnektorba és a hátlapi kapcsolót is bekapcsolom. Ez a két LED az alaplapi bekapcsoló- és újraindítógombé.
A gépben alapból használt tápom teljesen passzív, ezért induláskor és leálláskor hallat egy kapcsoló hangot. Azt most is hallom, amikor megpróbálom elindítani a gépet. Saját magam még annyit tudok tenni, hogy ezt a tápegységet kipróbálom egy másik gépben, de sajnos az alaplapot nem tudom másik processzorral megnézni, hogy működik-e és másik LGA 2011-3-as alaplapom sincs elfekvőben.
Van valakinek valami ötlete, javaslata? Minden segítséget előre is köszönök!
-
Ðávid
aktív tag
Esetleg van valakinek tapasztalata Asrock X99M-el vagy Gigabyte GA-X99M Gaming 5-tel?
Nem célom a tuning, csak stabil, megbízható működést szeretnék. Nekem a mATX méret is megfelel, azért ezeket az alaplapokat kérdeztem.
-
Ðávid
aktív tag
Köszi a tippet!
Tegnap kivettem az elemet, de sokkal rövidebb időre. Nem gondoltam volna, hogy kicsit több idő kellene és megteszi a hatását. Kivettem 10-15 percre és azután több kör Linx is lefutott hiba és fagyás nélkül. Prime95 alatt se volt gond.
Az Asus support is válaszolt nemrég. Ők is azt javasolják, hogy 1-2 percre vegyem ki az elemet, csináljak CMOS resetet és használjak Windows 8.1-et vagy 10-et.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
MiklosSaS #3918 üzenetére
Visszaraktam a 2001-es BIOS-t, amivel korábban rendben működött és újratelepítettem a Windows 8.1-et. Eleinte minden rendben ment, de miután az alapvető illesztőprogramokat feltmode exceptionettem és le akartam futtatni a Prime95-öt, illetve a LinX-et, néhány másodpercen belül jött a kékhalál a KMODE EXCEPTION NOT HANDLED üzenettel. Most már nem tudom eldönteni, hogy hol a gond...
Mindenesetre írtam az Asus Supportnak. Kíváncsi vagyok mi lesz a válasz.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
MiklosSaS #3907 üzenetére
Én is feltettem ezt a BIOS-t. Nem kellett volna. Mindent alapon használok, semmit sem tuningolok és mégis véletlenszerű fagyások vannak azóta a Windowsban. Teljesen mindegy, hogy alapjáraton van a gép vagy esetleg játszom. Mindegyik esetben előfordult már. Ráadásul sokszor gépindításkor a BIOS-nál lefagy, amikor még csak azt írja ki, hogy nyomjak F2-t vagy DEL-t a belépéshez. Már próbáltam visszatenni a stabilan működő 2101-es verziót, de azóta azzal is ugyanez van.
Van valakinek valami ötlete esetleg? -
Ðávid
aktív tag
Tegnap visszavittem az Iponba a Hyperx memóriát, visszaadták az árát. Hoztam egy ilyen kitet. Tegnap éjjel lefuttattam mindegyik modulon a Memtest-et, nem talált hibát. Ma pedig már órákat üzemelt a gép, játszottam is és eddig semmilyen gond nem volt. Se kékhalál, se lefagyás. Remélem így is marad minden.
Amint lesz gépfejlesztésre fordítható összeg néhány hónapon belül, akkor azonnal fogok venni még egy ilyen kitet.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #3124 üzenetére
Igen, közben én is megtaláltam már.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #3122 üzenetére
Ezt hogy érted? Nem azonnal adják vissza a pénzt?
-
Ðávid
aktív tag
Köszi szépen!
A Corsair-ből van egy ilyen, egész emészthető áron az Iponban. Ez talán jó is lesz.Lehet meg kéne rendelnem, hogy holnap ha visszaadják a pénzt, akkor már el is tudjam hozni ezt. Akkor elvileg tényleg csak annyi ez az elállás, hogy beviszem nekik és ők meg adják is vissza a pénzt?
-
Ðávid
aktív tag
Őszintén szólva, én sem hiszem, hogy az operációs rendszer lenne a gond. Nem gyári telepítőt használtam, hanem saját készítésűt, de az eredetihez képest nem változtattam semmit rajta, csak beleintegráltam az SP1 óta megjelent frissítéseket, plusz a telepítés végén automatikusan elindult az Explorer 11 és a .net keretrendszer telepítése. De ezek szerintem nem kellene, hogy ilyen hibákat okozzanak. Sokkal valószínűbb, ahogy te is mondod, a memória és az alaplap közötti kompatibilitási probléma.
Ha elállok, akkor visszaadják a vételárat, 26 ezer Ft-ot. Nos, annyiból kellene néznem olyan 2x8 GB-os memória kitet, ami biztosan normálisan együtt tud működni az alaplapommal. Sajnos most nem nagyon tudok hozzátenni ehhez az összeghez.
Mit tudsz javasolni?
-
Ðávid
aktív tag
Megcsináltam Memtesttel az ellenőrzést. A memória kezelést XMP-ről Auto-ra állítottam. Mindegyik modulon hiba nélkül lefutott a teszt. Na, már kezdtem örülni, amikor Windows-ban megint jött a kékhalál, ismét program telepítés alatt. Most éppen ez volt az üzenet: PFN_LIST_CORRUPT. Azt hiszem tényleg nem úszom meg a memóriacserét.
Nem tudja valaki, hogy működik ez az elállási jog? Az Iponban vettem a memóriát. Neten rendeltem meg, személyesen vettem át. Egyáltalán lehetséges még az esetemben az elállás?
Szerk.: Nem tudom számít-e az operációs rendszer. Windows 7 SP1-et használok (x64).
-
Ðávid
aktív tag
Itt már írtam, hogy az is megvolt. Mondjuk akkor még az XMP be volt kapcsolva.
Ha ma még lesz rá időm, akkor lefuttatom újra a Memtest-et, már XMP nélkül.
-
Ðávid
aktív tag
Továbbra sincs minden rendben. Azt hittem a tápegység cserével letudtam a dolgot, de ma 2-3 alkalommal megint lefagyott a gép: BIOS-ban, Windows frissítések keresésekor, játék telepítés közben. Az utolsó fagyás után amikor újraindítottam, a BIOS azt írta ki, hogy nem sikerült a tuning, ezért lépjek be a BIOS-ba és ellenőrizzem a beállításokat. Csak tudnám mire gondolt. Egyedül a memóriakezelést állítottam be XMP-re. Ez már tuningnak számít?
A biztonság kedvéért most áttettem Auto-ra. Kíváncsi vagyok így is lesz-e fagyás.
Írtam az Iponnak a RAM miatt, hogy mit lehet tenni, erre jött egy standard válaszüzenet, hogy hiánytalan csomagolásban juttassam el, hozzájuk, mellékeljek hibaleírást. 15 nap az átfutási idő. Nem tudom mit csináljak, mert addig nem tudom használni a gépet, hirtelen venni másik memóriát meg most nem tudok, mert kimerült a kassza.
Más. Az utolsó 4 SATA csatlakozón (fekete színűek) nem megy a Hot Plug funkció. Legalábbis nekem nem sikerült működésre bírnom. A BIOS-ban bekapcsoltam az Aggressive Link Power Management-et, ami kell a Hot Plug-hoz. Konklúzió: ezek a SATA portok csak fixen bekötött merevlemezekhez használhatóak.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
m0h0senator #3106 üzenetére
Az Asus támogatási listáján nem szerepel, de ahogy már írtam, ők elsősorban 4 darabos kiteket teszteltek, nem 2 darabosakat, pláne nem önálló modulokat.
Lefutott mindkét modulra a Memtest, nem volt hiba. Most akkor mi lehet?
-
Ðávid
aktív tag
A gyártói oldal szerint ahhoz való. Ezek szerint mégsem?
Itt a pontos típus: HX421C14FBK2/16. -
Ðávid
aktív tag
Néhány hónapon belül veszek még 2x8 GB-ot, de most első körben ennyi fért bele a költségvetésbe. Maradnék a 8 GB-os moduloknál, mert a távlati cél minél több RAM a virtuális gépek futtatása miatt.
#3102 Bale_E
Most kipróbálom külön-külön a modulokat Memtesttel.A BIOS-t is lefrissítem.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
m0h0senator #3099 üzenetére
Pont ezért kérdeztem, hogy hoz-e valami pluszt a legújabb BIOS. Az egyesével próbálgatást még meglépem. De most már kér órája megy fut a Prime95 és semmi hiba nincs.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
m0h0senator #3097 üzenetére
Nem, Aida rendszerstabilitás teszt. Azon akadt ki például. Nálam nincs tuning.
Nem találom a listán, de ahogy elnézem ők 4x4-es kiteket vettek főleg bele. Olyanból találtam egy Hyperx-et. -
Ðávid
aktív tag
és #3095 Bale_E
Értem. Köszönöm.Lenne még egy kérdésem. Egy Hyperx 2x8 GB-os 2133 MHz-es kit-et vettem hozzá. Lehet tudni valami olyat, hogy ezt esetleg nem kezeli jól ez az alaplap? Mert tegnap este telepítettem a Windows-t és utána többször volt kékhalálom. Részletek itt és itt.
A BlueScreeView három eseményt listázott ki:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Az utolsó kettőnél az ntoskernel.exe-t írja okozónak. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Asus X99-A/USB 3.1 gyárilag a 1801-es BIOS-szal jött. Érdemes a legfrissebb 2001-et feltenni? Ad valami kimondott pluszt?
Tudom, hogy általában célszerű a legutóbbit feltenni, de gondoltam inkább érdeklődöm előtte. -
Ðávid
aktív tag
Igen, ezt nézni fogom. Volt már, hogy ilyenből gondom adódott.
Az a helyzet, hogy van egy Brocken 2-m, de sajnos nincs hozzá LGA2011-es felfogatóm, csak LGA115X-hez. Szerintem az 5820K-val is megbirkózna. Még itt vettem régebben do3om kollégától. Ő csinálta a felfogatót hozzá. Már kérdeztem tőle, hogy tud-e LGA2011-hez is készíteni, de sajnos már nem foglalkozik ilyesmivel.
-
Ðávid
aktív tag
Most meg nem mondom fejből, hogy pontosan így néz-e ki a rajta levő matrica, mert már elég régen vettem le a gép oldallapját, de ha hazaérek (éjjel), akkor megnézem. A gyártói oldalát viszont megtaláltam: [link]
Különösebb bajom nincs a vízhűtéssel, csak eddig nekem nem volt rá szükségem, így nem is foglalkoztam vele. Meg most sem tervezek tuningot, mert nekem az LGA2011-v3 platform főleg a több processzormag miatt kell, így szerintem egy normális léghűtés is teljesen jó lesz.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
LGA2011-v3 platformra tervezem az áttérést. Több virtuális gép egyidejű futtatására, illetve videokódolásra használnám a gépet. Hardveraprón találtam egy Asus X99-A alaplapot, ami egész elfogadható áron van a számomra. Ehhez szeretnék majd venni egy 5820K processzort. Tuningot nem tervezek. Így is fenyegethet a veszélye annak, amit mások írtak itt ezzel az alaplappal kapcsolatban?
Milyen léghűtőt ajánlanátok?
RAM-ból milyet érdemes vennem? Kezdésnek 2x8 GB-ot tervezek.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mobil flották
- Formula-1
- Android szakmai topik
- Nyaralás előtti hardverszemle
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest