- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
Kis update. Tegnap megkaptam a csere procit. Sokat nem tudtam tesztelni de úgy fest most minden rendben működik szóval a lapnak semmi baja nincs.
-
hash99
senior tag
válasz
Olajka02 #5567 üzenetére
Szerintem flasheld újra a biost a memória xmp-t pedig hagyd a csába. Használd őket alapon. Ha úgy is fagy akkor más lesz. Nálam a mem xmp csinált folyamatos fagyásokat azt hittem a proci oc de oc nélkül is csinálta mikor visszatettem alapra a memóriát megszűnt. Ha a lap elem merült ki akkor a bios óra is megáll illetve nem pontos.
-
hash99
senior tag
válasz
Stanchore #5515 üzenetére
Ez elég érdekes szerintem memóriával nem oo lenne a kód. Nálam ugyanezt csinálta igaz én végigpróbáltam a stickeket és úgy is próbáltam hogy kivettem mindet. A proci halt le nálam bár lehet a lap is mivel még nem kaptam vissza gariból 1 hónap alatt így nem tudtam kipróbálni... Majd az okosak megmondják de a memória hibára tudtommal más kódot kellene kiírnia.
-
hash99
senior tag
válasz
Carlytoo #5460 üzenetére
A mostani platformodra sem érkezik már újabb téma és az x99 -re sem. Ha most a kettő között kellene vacilálnom az x99 -es a jó választás hiszen több magot kapsz ezek szerint azonos áron. Ha viszont felmerül annak a lehetősége is hogy az új hedt-re vagy 8-as intel szériára váltsál akkor persze az újabbal hosszú távon jobban jársz mert érkeznek még bele frissítések. Viszont ezért rá kell fizetned. Ha ez nem opció én a helyedben megcsinálnám a cserét és ha ez még mindig nem elég egy év múlva váltanék valami újabbra.
Esetleg még elgondolkozhatsz egy ryzen-re váltáson is valószínűleg nem kellene túl sokat ráfizetned egy 1700/1700x platformra ha eladod a jelenlegit. És ha munkára kell ott jobban jársz egy 8 magos ryzennel mint egy 6 magos haswell -e -vel.
-
hash99
senior tag
Kis segítséget kérnék alaplap ügyben.
Az ASUS WS alaplapokkal van valami tapasztalat? Ezek is gyakran elhullanak vagy itt azért jobb az arány?
Illetve van még két versenyzőm Gigabyte SOC Force és ASROCK OC Formula. Ezeket nyugodt szívvel vehetem vagy lutri ?
-
hash99
senior tag
Értem. Bár miután beállítottam az xmp-t és kiléptem a biosból kilistázta mit állított át és feszek közül egyedül a dram volt ott. Persze bármi lehet. Mindenesetre elég tré hogy egy gyári xmp ami az ilyen analfabétáknak lett kitalálva mint én hogy ne kelljen finom hangolni a ramot képes megölni egy procit.
-
hash99
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5406 üzenetére
Elvileg nem vezető gyári lötty van benne de a vizes topikban hallottam már csodákról
a folyadék az folyadék.
Sajnos nincs elég hely a házban a háttértáraknak ha kiveszed a hdd ketrecet a radik miatt :/
-
hash99
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5403 üzenetére
Egyre jobb ez a nap
Remélem mire hazaérek az egyik blokk is elkezd ereszteni és eláznak a vinyóim is.
-
hash99
senior tag
válasz
subaruwrc #5392 üzenetére
Nem a lapot nem próbáltam más cpu-val. Mivel a lapra amúgy sincs már garancia és mint kiderült a cpu (is) elpukkant gondoltam előbb gariztatom a procit aztán ha azzal se indul a lap akkor veszek egy lapot is... :/
Ha már itt tartunk neked / nektek jóval több tapasztalatotok van ezzel a platformmal tudtok valami értelmes alaplapot ajánlani mert ahogy nézegetem amazonon neweggen az értékeléseket kb. minden második lap behal... Az egyetlen megkötésem hogy csak atx méretig vagyok jó az e-atx-t problémás lenne betuszkolni a víz miatt.
-
hash99
senior tag
Amúgy a feszre reagálva a corsair lpx 1.2v -os xmp-t lőtt be 2666 -hoz amivel ment egy darabig aztán kifagyott a gép előszőr azt hittem hogy a procit húztam túl vagy kevés fesszel de alapon is fagyott amíg nem reseteltem a cmos-t.
Ezek után már ha beállítottam az xmp-t újra el se indult a gép csak ha megint reseteltem a cmos-t és hagytam alapon menni. A dominator ramoknak volt egy 2-es profilja ami a 2800-as beállítás 1.35v -al ez ölte le. Beállítottam és többet nem indult...hiába a cmos reset vagy bármi aztán pár indítás után átállt 00-s code-ra.
-
hash99
senior tag
válasz
subaruwrc #5387 üzenetére
Igen a foglalat megsérült amit javítottak a szervízben és sérülés előtt illetve után is ugyanazokat a bajokat produkáltak amit ők nem tudtak kimutatni nekem meg sikerült 3 különböző gépben és még 2 hónap se kellett hozzá. Mind1 ez régi sztori.
Viszont ha beleolvasol ebbe a fórumba láthatod hogy most is ugyanaz a hozzáállás. Ezért nem számítok tőlük semmi jóra.
-
hash99
senior tag
Igen az xmp ölte le. Eleinte ment xmp-vel is aztán elkezdett lehalni ezért visszatettem alapra úgy nem volt gond csak közben memóriát cseréltem és bepróbáltam újra az xmp-t és úgy fest ezzel megadta magát
@subaruwrc sajnos már volt szerencsém az ipon garanciális ügyintézéséhez...
Anno beadtam hozzájuk egy hibás z77 -es lapot. Egy hónap után kezdtem el irogatni hogy mégis mi van. 2 és fél hónap levelezgetés és kurvaanyázás után végül visszaadták hogy szerintük nincs is baja... végül eladtam hibásként. De elég ha megnézed a saját gariztatós fórumukat másfél - 2 hónapig vár mindenki a cuccára.
-
hash99
senior tag
Csatlakozom egy 6800K halálával...
Pénteken bepróbáltam egy 2800 -as ramprofilt. Az eredmény qcode 00.
Köszönöm a segítséget Morcosmedve fórumtársnak hogy ki tudtuk nála próbálni a procit.
Jöhet a két hónapos ipon gari szopóág juhééé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest