- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
nullpoint #7428 üzenetére
Ennek a 1660v3-nak 1.05V kell 3600MHz-hez. Ami már -50mV offset. Végülis nem is olyan rossz.
Lóttón én se szoktam nyerni. Az összes jó processzorom úgy vettem, amikor már más leváltotta. Legalább lehetett tudni mit tud....
pl. 1998-ban Pentium 166MMX @ 262MHz (igen, unlocked). Ami nekem volt 1997-1998-ban 166MMx az max 188MHz-n volt stabil.
1999 végén Celeron A 300 @ 462MHz. (ami nekem volt Pentium II 266, az 300-on se volt stabil...)
Ezután az összes új procim antitnunig volt jóideig.
Celeron 633 nem ment 950-en.
Thunderbird 1000 nem ment 150-es FSB-vel...
Athlon XP 2100+ épp hogy tudta a 2400+ -t. Itt inkább az ECS VIA chipsetes megoldása csinálta a CRC hibát adatmozgatáskor. (alap órajelen is)
Ezután amikor már volt pénzem és mindenből új dobozost vettem, mégse nyertem a lottón.
Pentium 4 NW 3.0GHz, max 3.2-ig volt stabil (Abit IC7-ben...)
Core2 Duo E6400 @ 3GHz, amivel már elégedett voltam.
Core2 Quad Q9650 @ 3.2GHz, ezzel is végülis.
i7 4790K-t végüls jónak tartom. Bár átlagon aluli a pasztázása, de a feszültségigénye az tetszik (1.15V @ 4.5GHz)
Ryzen 5900x és 5950x tavaly, na ezekből mind a kettőben volt olyan mag, hogy csak +4 vagy 5 CO értékkel volt yCruncher stabil. Skippeltem is a platformot.Visszatérve a Xeonra. Xeonból legalább a rossz Xeon is jó Xeon. Csak nem annyira jó, mint amennyire lehetne.
#7429 MasterDeeJay:
Milyen terheléssel, és TDP-vel? -
-
válasz
nullpoint #7047 üzenetére
Win11 fut nálam X99-en régóta. Eredeti MS ISO ment fel módosítás nélkül. Teljesen rendben van, nem találkoztam semmi problémával.
Igaz, Aliról rendeltem pluszban TPM modult pár ezerért a lapba, ne sírjon a Win11 miatta.
Nem tudom vannak-e már szoftverek amik egyébként megkövetelnék. Az is lehet hogy feleslegesen raktam bele ...
A verzió frissítést majd így is úgy is módosított Win ISO-val kell csinálni, a cpu miatt nem engedi az online upgradet TPM ide vagy oda. -
Toomy
senior tag
-
törölt tag
válasz
nullpoint #5194 üzenetére
Ehh, igen.
Összességében azt kell mondjam, az első gépem egy 486 DX4 volt, azóta volt vagy egy tucat, vagy több. De ennyi orális örömöt, mint amennyit a mostani HEDT platformmal átélek, egyik konfiggal sem tapasztaltam, pedig volt Abit BP6 dual celeron konfigom is.
Nem azt mondom, hogy megbántam a vásárlást, mert tulajdonképp hozza azt a teljesítményt, amit elvártam. De ár/érték/szívás arányban... Kiforratlan. Még most is, hogy nyugdíjba küldik a platformot.
-
drsanya
aktív tag
válasz
nullpoint #5125 üzenetére
ROG Strix van nekem, meg még egy két fórumtársnak is, nálam az említett USB hiba egyszer jött elő, azóta se. Teljesen problémamentes a deszka, nekem bevált. Nem tudom azért e, mert szerencsém volt, de nekem ok. A korábbi X99 Asusokkal itt is olvastam problémákat, ennek ellenére én be mertem vállalni, nem bántam meg. Fontos, hogy nálam nincs szénné tuningolva, ITBU-val megy csak 3800ig a 6800k. Lehet, hogy ez is befolyásolja a működését egy két rosszabbul sikerült darabnak.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy ne írjunk már le így egy márkát, egyik sem jobb a másiknál, hibák mindenhol lesznek.
-
Siszibatya
tag
válasz
nullpoint #4624 üzenetére
Szia !
Nekem is segítettek memória választás szempontjából , engem is meggyőztek arról ,hogy hosszútávoon a 4x8Gigás kit mellett érdemes dönteni a 2db 4x4Gigás kit helyett - a miértjét megírták nekem :
subaruwrc 4405-ös hozzászólásában ezt írta nekem :
inkább egy kitből álljon a memória nem majd 25 hét múlva veszek egy másik ugyanolyat.
simán lehet hogy más IC kerül majd rá ( vagy az IC egy újabb revíziója ) és csak a szívás lesz vele hogy nem megy együtt.Előszőr én 4x4Gigásat akartam venni és később még 1db ugyonolyan 4x4Gigás kitet
-
westlake
félisten
válasz
nullpoint #3132 üzenetére
A magasabb MHz sokkal kevésbé növeli a fogyasztást, mint például a magasabb vCPU. Ezeket értem. Azt viszont nem, hogy két azonos technológiájú CPU hogy fogyaszthat majdnem ugyanannyit, holott a teljesítményük összehasonlíthatatlan.
Nyilván van valami magyarázat a dologra, csak nem tudom, hogy mi az.
Nekiállhatnék konnektoros fogyasztásmérővel szórakozni, de azt valahogy nem tartom megbízhatónak. -
sergiooo
csendes tag
válasz
nullpoint #2747 üzenetére
2 napom rá ment! Gyerekek ha ezt nem veszem észre a hajamat téptem volna ki. leszedtem az Intel Extreme Tuning Utilityt. Ott mutatta a Thermal Throttlingot. Amint elérte a 95Celsiust a CPU azonnal visszavette a teljesítményt. Megpucoltam, hőpasztát cseréltem ezüstpasztára, meg visszavettem CPU Voltot is egyből jobb, és megszűnt a játékokban a lagg is. (Cod Black Down 3, BF4, Mad MAx...)
Köszönöm a segítséget! Akinek Gigabyte GA X99 UD4 alaplap 5820K CPU, azok írjanak és küldök stabil Overlock beállításokat.
-
sergiooo
csendes tag
válasz
nullpoint #2741 üzenetére
Eistet találtam OFF...
1 picit javult de még így is minuszos.
Van ilyen C3 C6/C7 State support-ot kikapcsoljam?
KÉPEK a BIOSrólVan ott egy Turbo Power Limit és Core Current Limit(amp) Ezt mennyire állítsam gondolom ez is visszafogja.
Továbbá Fixáljam a Magok sebességét? 1Core, 2Core, 3...(6Core Active)Valaki átnézné a BIOS képeket és megmondaná hol mit állítsak be azt megköszönném... 4,3ghz Stabil, csak visszafogja magát pár másodpercen belül...
thx
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #1807 üzenetére
En meg nem vallalom a garanciat azert, hogy a user mikor megkapja, akkor elindit 4.7GHz-n egy 8 oras prime-ot, es megfozi a procit, vagy rapakolja a potot, es eszetlen modon megkuldi.(mert azt is lehet esszel meg nelkule...) Aki fizet ilyenert, annal az 1400 juro 1,5 heti fizetese, tehat ne magyar tarcaval gondolkozz.
SAS: Te alaposabb voltal. Viszont Te vagy az egyik pelda ra, hogy en azt mutatom, amit a cpu tud. Nem ez volt az elso, volt mar nalam brutal 4790k is, ami eladas elott egy bios bug miatt meghalt. De volt nalam platinum chippes 980x, amiert boven az altalam fizetett veteli ar folott perkalt az uj tulaj.(es kereshettem volna rajta dupla annyit is, mert meg Braziliabol is kaptam uzit, hogy vinnek)
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #1805 üzenetére
Akkor hajra, bar ramondassal nehez lesz. A gond csak az, hogy a sajatoddal meg egy nyamvadt 4.8GHz-s Cinebenchet sem tudtal kesziteni, pedig elvileg az nagyon laza dolog.
Egy ilyen hirdeteshez jarnak kepek, es video.(sot, felajanlottam, hogy teamviewer-el maga is csekkolthatja, mert return nincs) Es igen, csak azt lehet garantalni, hogy a Giga lapban megy ennyit. Sas forumtars amit vett tolem 5820K-t, szinten mondtam neki, hogy 4.5GHz-t 1.23v -n tudja stabilan, de csak a Giga lapban tudom garantalni. Megvette a Giga lapot hozza, es tud is annyit. Szoval nem fuznek hozza tobbet.
A hutes meg mind1, igaz en epitett vizet raktam ra, ellenben ezen a frekin es feszen meg nagyon nem melegszik. Aki ezt hasznalni fogja, az ugyis potot rak ra. -
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #1482 üzenetére
Cinebench nem futi be, nem kell hozza komoly hutes. Sxoval ha olyan egyszeru, akkor mar biztos tulvagy rajta, csak mert irtad, nem nagy dolog. Ilyet akkor ir le valaki, ha mar egyszer sikerult neki.
"addig photoshoppolok neked én is ha akarod, ahogy teszi azt egy-két ember....."
Szerintem a topikban senki nem csinal ilyet. Ezt valszeg nem ide akartad irni...
Miklos: Az normalis, a pontokat nezzed. Akkor ugrana fel arra az orajelre, ha 1 magot hagynal meg, ht-t letiltva. Vagy csak lodd be feladatkezeloben, hogy melyik cpu magot hasznalhatja olyankor.
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #1480 üzenetére
Meg mindig nem linkelted azt a 4.8GHz-s Cinebench eredmenyt.
Ezt irtad: "Én is fel tudom tenni 4,8-ra gond nélkül az 5820-at és lefut a cinebe" Allitasod szerint lazan kivitelezheto szamodra az 5820K-val, hiszen az nem nagy wast ist das. Szoval varom....(meg egyebkent sem lattunk meg 5820K-val ilyet, eddig ebbol a topikbol senkinek nem sikerult lefuttatni a tesztet azon a frekvencian.)
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #1413 üzenetére
En nem stabilitast tesztelek... A lenyeg az volt, mi az a legkisebb fesz, amin lefut az R15 azonos frekvencian. Ugyan ez vonatkozik a 3DMark -okra. Mikor majd arulom a cpu-t, ezeket kerik. Ezen a vonalon nem a teljes stabilitas a lenyeg, nem ez a celom vele. Ehhez a listahoz kell, es eddig mindenki ezt kerdezte. Senkit nem erdekel, hogy IBT-vel mikortol stabil.
4.8GHz-n pedig biztosan nem szamoltatok a procival, nem akarom sem megsutni, sem agyonvagni. IBT es tarsai alatt olyan termeszetellenes terhelest kap, amit a valo eletben soha nem fog.Nem hasznalom az IBT-t(csak az elso 10 kort, alapnak jo, 4.5GHz-ig), Prime -ot meg talan a Core2 -es idoktol kezdve nem eroltetem. 10 kor IBT, hyperpi32m, kis XTU. Egyebkent stabilitas tesztre igen jo a 3DMark11 cpu/fizika tesztje. Nekem IBT stabilnak tuno setupomat megfektette.(vagy bug, vagy tenyleg olyan jo) Meg a mindennapos hasznalat. Ha ott okes, akkor stabil.
Egyebkent megkernelek, hogy szurj mar be egy 5820K-s eredmenyt 4.8GHz-n R15 Cinebenchel. Nekem anno nem sikerult azon az orajelen lefuttatni a tesztet 1.4v alatt. Fole meg nem mentem. Es ha jol tudom, akkor Aferenczi87 -nek sem jott ossze ez, pedig neki eleg jo 5820K-ja van.
Az Aidas meresem pedig nem teszt setup, hanem 24/7-es beallitas. Azert nem szukitettem az idoziteseken sem, es mint latod az orajel is csak 4.5GHz, 1.16v-s fesszel.
-
brumi1024
veterán
válasz
nullpoint #1413 üzenetére
Én inkább azt vallom, hogy arra tesztelj, amire használnád. Az itthon vásárolt autóknál sem érdekel túlzottan, hogy a gyári hűtés bírja-e az adott teljesítményt 48 fokban, csúcsra járatva, mert nem fogom ilyen körülmények között használni.
Persze ha valaki Mersenne prímkutatásban szeretne segíteni, akkor tesztelje ki arra a prociját, de a 24 órás prime95-öt én nem szorgalmazom.
-
MPowerPH
félisten
-
ThodEE
őstag
válasz
nullpoint #1275 üzenetére
Igaz nem a topikba tartozó procim van, de egyből dobta az infót , semmit nem vártam , FPO hoz beírtam ami a procin látszik
Product: BOXED INTEL® CORE™ I5-3570K PROCESSOR (6M CACHE, UP TO 3.80 GHZ) FC-LGA12C
FPO Number : 3240c596Estimated Warranty Expiration*: Apr 27,2016
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #973 üzenetére
Nem a real temp-el van a baj. Azt csak azt olvassa ki, amit a cpu-ba epitett homero mutat. Azt kell megerteni, hogy ezek a szenzorok ilyen ertekeknel akar 30-40%-ot is tevedhetnek. A prime alatti 85 fok viszont realis lehet, ott szerintem 99%-os lehet ugyan az a pontossag. Nem is lenne ertelme beruhazni, maghot nem tudod semmivel merni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nullpoint #971 üzenetére
Nem az zavar senkit, hogy mennyit mutat a RealTemp. Hanem az, hogy te ezt kijelented, hogy annyi fokos a CPU. Visszaolvastam jó pár hozzászólásod, és mindenhol, konzisztensen a szövegkörnyezetből lejön, hogy a kettőt egyenlővé teszed, holott 10-15°C eltérés is lehet. Nálad úgy látszik, alulmér a CPU-ba épített szenzor, méghozzá jelentősen.
HGyu
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #943 üzenetére
Igen, elkezdtem csinalni. Aztan beszart a fogyasztasmerom.
A tapom is meri egyebkent, leven digitalis. Az meg nem kommunikal rendesen az alaplappal, a software csak idoszakosan mutat erteket. Eddig csak az Asus ROG lapokkal tudott csak egyutt mukodni.
De nem felejtettem el. Egyebkent biztos nem magas, leven megprobaltam, es alaphelyzetben nekem passziv a rendszer(vegre megoldottam), es a vizhofok igy is megall 95 fahreinheit-nel max, es ugye nekem a VGA is futi a vizet.Irtam mar, hogy az orajel ugralas nem karositja a cpu-t. Az Intel nem veletlenul talalta ki a speedstep-et, C1E-t anno. Ez nem hasonlithato az auto motorjahoz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #926 üzenetére
Nem feltetlen... Az a gond, hogy egy ido utan annyira felmegy a hofok Prime, LinX, IBT alatt, ami mar akar karos is lehet ilyen orajelen. Valos eletben pedig soha nem fogja megkozeliteni azt a homersekletet. Aida, es mindennapi hasznalat is eleg kell hogy legyen. Bar azt a 41 fokot nehezen tudom elhinni....
Alapon produkal annyit a cpu. Nekem az epitett vizzel 63 fokig felmegy a legmelegebb mag Cinebench alatt. Valszeg Te az 1 magos terhelesnel nezted.
-
MPowerPH
félisten
válasz
nullpoint #859 üzenetére
Az, hogy visszavette, az normalis, hisz ez a dolga. Az mar nem az, hogy terhelesen nem ugrik vissza a maximum beallitott ertekre.
Nem art a cpu-nak, ha ugral az orajel/fesz. Es termeszetesen ezek azert lettek kitalalva, hogy idle, es a kozeli allapotban visszafogjak a fogyasztast. Holnap lemerem 4.5GHz-n, hogy ez a par feature wattban mennyit jelent.mod: Azert vagyunk paran X99 tulajok, megis nagy a csond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest