- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigilante
őstag
Én pont a Cyberpunk miatt cserélem le. A városban a forgalmas részeknél egyszerűen nem bír a 3080-al 1440p-ben sem.
Hiába néztem 4.8 GHz-en 1.281V-al viszi azt is, de valahogy nem bírja a lépést tartani ezzel a kártyával. Igaz pokoli ereje van a 3080-nak 1440p és 4K-ban.
BTW: 4.8 GHz-en Prime-nál egy kis idő után elkezd visszavenni a magok terheléséből. 268 watt-nál állt a max fogyasztás, sztem a 8pines CPU tápcsati kezdett ott kevés lenni.
Egy épített vízhűtéses rendszerrel, sztem ez a proci menne 5.0 GHz-et is, az a durva.
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
i7 5960X - 4.7 GHz - 1.228V 2 óra prime 95-t ment, de egyébként így megy már hónapok óta, amióta ismét hideg van. Egyébként meg nyáron 4.5-en ment 1.135V mellett.
Egy 100-asért lehet feldobom, amennyiért 2 éve vettem itt aprón. Szerintem nem sok ilyen 5960X van a földön ami így megy. Egy Rampage V Extreme lapban még -50mV kb le is jönne ebből az 1.228V-ból, ha abból indulok ki, hogy az ez előtti 5820k-m-nál pont annyival kellett emelnem a feszt, hogy stabil legyen a mostani Asrock Fatal1ty X99M Killer/3.1 -es lapomba. (Igen régebben Rampage V Extreme lapom volt akkor még 5820k-val.)
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
válasz
m0h0senator #5935 üzenetére
Hát az elemet kiveszed beveszed a szádba, rögtön meg tudja mondani az ember, hogy van-e még benne nafta?
-
Vigilante
őstag
válasz
perfegor17 #5919 üzenetére
BIOS reset, gombelem ki, majd vissza. Meg kifújatnám a foglalatot alaposan. Ha utána se megy, akkor bizony az megdöglött benne.
-
Vigilante
őstag
Nah beszerváltam egy kompakt vizet erre a tuningos 5960X-re.
A kérdésem az lenne, hogy prime 95-nél 4.5 GHz - 1.131V mellett (Large FFT beállítás), 5 perc után ekkora hőfokok legyenek egy 19°C-os helyiségben?
Thermal Grizzly Conductonaut van a blokk és a CPU között, és pl érdekes, de először valahogy nem is volt meg a jó kontakt és ennék majd 15°C-al magasabb értékek voltak nagyobb radi hűtő fordulatszámok mellett (1900-2000 rpm). Most meg 75°C-os kuapnál állítottam be a max 1500 rpm-et.
Ennél esetleg lehet még lejjebb vinni ezeket hőfokokat?
-
Vigilante
őstag
Pedig, ahogy nézem OC Socketes a lapom. ASRock X Series OC Socket áll a honlapján a gyártónak.
-
Vigilante
őstag
válasz
Zé_Mester #5724 üzenetére
3000 MHz az uncore és 2800-on mennek a ramok.
Az uncore-t lehet még feljebb kell piszkálnom, hogy stabilabb legyen a dolog. Mondjuk egy 4300 MHz-re.
RECSKA: Igen, úgy elég nehéz. Én max 4,4-en használtam 1,27V-al. Egy Rampage V Extereme-ben 1,268V-al ment a 4,5 vele anno. De most egy mATX-es Fatal1ty lapom van. Az nem annyira OC-s azért. Valszeg abban még ez a 5960X is jobban duruzsolna.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4737 üzenetére
De egy erősebb GPU-val minek váltanék 5820k-nál feljebb!?
SLI-nél lett volna igazán értelme, hogy menjen a 2x x16.
De, ha teszem azt kivárom az 1080 Ti érkeztét, akkor fölöslegessé válik a CPU upgrade. 1 GPU mellé a 28 szálas kezelés untig elég nem? Van még egy Nvme-s M.2-es SSD-m. Az az ami még zabálhat elv ezekből a szálakból.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4734 üzenetére
Igen ezt akartam kérdezni, hogy a videók szerint romlik a minőség (igaz ott x16-x16 -ról butítják x8 x8 -ra).
Csak engem full HD-ban érdekel a butulás, nem 1440p-ben, mint a vidin. BTW: nálam akkor x16 és x8-al menne? Nem x8 x8-on!?Ha lenne értelme mostanság az SLI-nek, mert én azért játszom régebbi gamekkel is, akkor egy 5930k-ra átruháznék.
Gyiku: Quantum Break, Deus Ex Mankind Divided, Rise of the Tomb Raider. Hidd el, már spec ezek is igényelnék az SLI-t. Illetve a Mafia III, főleg, ha lenne SLI profil hozzá.
Illetve már nem tudom mire elb@szni a pénzem. Nem verhetem el az egészet 7végente a csajokra meg a bulikra azért. Egészségügyileg sem a legkifizetődőbb az a mentalistás.
-
Vigilante
őstag
válasz
jones965 #4731 üzenetére
Ebben az esetben, ha én birtokolom ezt a Rampgae V lapot, de csak 5820k-val rendelkezem, akkor egy 2. 980 Ti esetén, 3.0 x8 -al menne még az 1-es és a 3-as SLOT-ban is mi?
Nagy dilemma ez nekem a 2. 980 Ti beszerzése előtt, hogy mennyi FPS-t bukhatok full HD-ban egy x8 x8 limitációval. 1440p-ben már találtam vidit róla: [link] és még1-et [link]. Jó kérdés, hogy 1080p-ben mennyivel kisebb lehet a limitáló tényezője az x8-x8-nak az x16-x16-al szemben.
Ahogy láttam a videókban, főleg a Project Cars átlagán és a The Witcher 3 min és átlagán dobott nagyot az x16-os SLI felállás.
-
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
Le is vettem a hirdetést. Inkább nem adom el ezt a f@sza kis ASUS lapot. Ebbe jól megy a CPU minek kockáztassak más lappal?
Ezt az OC panelt lehet külön eladnám, mivel az életbe nem használnám úgy se.
[link]
Kérdés, hogy van-e rá kereslet?
-
Vigilante
őstag
Azóta egy konvertálásnál kék halálozott, de 1.076V-on lefutott a konvertálás, pedig az annyira nem is ette, mint a prime 95. Vicc. Lefuttatom ebből a stress test-ből a v2.0b10 RC6-ot akkor és jelzek. LLC egyébként lvl 9-en, annyira lőtte be anno az auto tuning a 4,5 mellé és aztán ott csökkentettem a feszt 1,35/1,25-ről, végül 1,27-1.17-re. Így jött ki a 4,5 mellé az 1,268V, az viszont napok óta stabilan, Crysis 3 multit is bírta folyamat 6-8 óráig, pedig ott minden CPU kifagy, ha kicsit is instabill a tuning.
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4525 üzenetére
Akkor kékhalál a bootnál is.
Hát meglesem, hogy a 4,5 hez képest visszavet valamennyire ez a 4.0 full HD - 144 Hz-en.
GTA V talán ami nagyon szereti a 6mag/12szál CPU-t, nah meg a Mafia 3.
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4523 üzenetére
4,5-et is megy 1,268V-al beton stabilan.
Csak most visszavettem, mert 1 szál 980 Ti mellé minek?
-
Vigilante
őstag
OC socket-es X99-es lapokról van egy lista valahol?
Vagy az adott lap honlapján ezt írják valahol a specifikációk között?v
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4510 üzenetére
Én is, de hát minél kisebb a felbontás, annál jobban kell a CPU kakaó nem? Akkor majd lehet belövök egy 4.0-s profilt is. Igazából még nem találtam meg az arany középútját a procinak. Szal a lehető legjobb sebességet, a lehető legkevesebb fesz emelésével. Az i7 2600K-m nál ez 4,5 körül volt, itt lehet kevesebb azért. Főleg, hogy nem vízzel hűtöm, csak egy batár nagy toronnyal.
-
Vigilante
őstag
Egyébként azon filózgatok, hogy kell nekem ez a 4,5 GHz, egy szál 980 Ti mellé?
eEm untig elég egy sima 4 GHz?
Vagy egy GTA 5 vagy Mafia III, szereti, ha minél jobban meg van cibálva a CPU!?
-
Vigilante
őstag
Hát, akkor lehet ott a táp lesz a ludas.
Nekem is egy 6-7 éves tápom van, Corsair TX850, elég jól bírja még a mai napig is a strapát. Pedig a hardver tesztek folyamán élt ez már R290 CF-et, saját GTX 480 SLI-t, és még csak most jön majd a 2. GTX 980 Ti, amik húzva megint csak nem fogják kevéssel beérni.
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
válasz
akoska07 #4479 üzenetére
Ebből kiindulva, főleg, hogy full HD - 144 Hz-en játszom, nem fogok kardomba dőlni, azon a pár FPS-en.
A balhét nem verem ki azért, hogy miért nem 5930k-t adott mondjuk ingyen.
Itt is max Witcher 3-nál volt szignifikáns különbség egy GTX 980 Ti SLI esetében, 1440p-ben. Valszeg 1080p-ben még kisebb a különbség.
-
-
Vigilante
őstag
válasz
#Morcosmedve #4469 üzenetére
Jönni fognak!
-
Vigilante
őstag
Akkor csak ezért is random adom tovább a teszt megírása után.
Mint írtam, 50 ért is van már jó, nekem megfelelő ASUS lapocska itt hardveraprón.
És az így keletkezett +60-70e-et szabadon félre tehetek, akár egy 2. 980 Ti-re, mivel az új rendszer már azokat is kitudná hajtani.
BTW, az azért elég gyász, hogy egy 150.000-es lap ilyeneket produkál.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4448 üzenetére
Jah, akkor nem ilyen Ivy Bridge-féle okádék van a kupak alatt!? Anno a 3570K-m emiatt kellett skalpolnom...
Azt lett inkább vissza 1 gen, de i7, és a 2600K-nak bizony forrasztva az tuti!
Bevallom fájó szívvel válok meg ettől a korosodó tuningos CPU-tól 4,8-at viszi 1,36V alatt beton stabilan 70-75°C gamek alatt, a 980 Ti adja neki a munkát rendesen.
-
Vigilante
őstag
Pontosítás, a procin csak a felületén lett lecserélve a paszta. Így már nekem is tiszta, mert olyan, hogy 5820K IHS removal, nagyon a neten sincs.
Reméljük müxik a CPU és akkor így az eddigi legjobb üzletet hoznám tető alá. Lehet, ha jön be elég pénz még akár meg is tartom a végén a lapot, csak ez nekem már kicsit urizálás.
Meg a Quad SLI-nek már leáldozóban.
Én is max egy 2. 980 Ti-t akarok ebbe a konfigma majd jövőre.
Igaz egy ilyen képet azért találtam egy 5960X-ről:
Igaz ezt a képet elnézve, sztem ez a proci, már nem fog elindulni többet!
-
Vigilante
őstag
50 körül van már nekem megfelelő X99-es lap [link]. Nem rajzolom a pénzt, így ezt a lapot is csak az ajándék proci miatt vettem.
A proci megy, akkor az tuti marad, Z77-ről váltok mindenképpen, csak nem ilyen piszok drága alaplapra.
netguru10: Már van is jelentkező az i7 2600k-ra, mert jól húzható, illetve, az alaplapomra is.
Majd 7végén jelentkezek teszttel, mivel írok is az esports-gear-re, ott vagyok teszter, csak most az ASUS-tól nem jönnek a termékek nyúzásra, így ez most pont jól jött.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4442 üzenetére
Valami paszta lecserélését mondta a hirdető. Aztán lehet csak simán a kupak fölötti részre érette. Lényeg, hogy működjön.
Ebből a képből sok nem látszik, hogy mi a fene van vele.
Ha megy, nyertem 100.000 forintot.
BTW: Eladóvá is válik a teszt után, sztem írok is egy hosszabb terjedelműt róla, a ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 alatta egyébként. 2,5 év garral, minden szarral. Elv alig volt használva.
Péntek-szombat magasságában minden kiderül.
-
Vigilante
őstag
Üdv mindenkinek, még a 7en egy 5820k-val (ha müxik is, mert ajándékba vót a lap mellé
) és egy Asus Rampage V Extreme-ben érkezik, mivel már kezd "öregecskedő feleség" lenni a mostani i7 2600K.
1 kérdésem lenne: Egy Dark Rock Pro 2-vel, milyen hőfokokra számíthatok 1,25-1,3V környékén, ha MX4-es pasztát használok majd!? 4,5 GHz lenne a cél, ha nem kell hozzá túlfeszelni.
Elv kupaktalanítva lett már a jobb hőfokok érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- ASUS routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Starlink
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 3 3200G processzor
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged