- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Reggie0
félisten
-
161
csendes tag
válasz
westlake #5762 üzenetére
Ahoz a laphoz a 3.20 -as bios a legjobb xeon -hoz, az utána lávőkkel amúgy sem lehet 'percore' -ba állítani csak auto -ba. Az újabb bios -ok csak a k procikkal vagy a valóban szorzózármentes qs xeonokkal jobb. Az eggyik csipre felteszed a 3.20 -at a másikra meg a legutlsót, így legjobb.
-
161
csendes tag
válasz
westlake #5759 üzenetére
Ez nem teljesen és általánosan igaz. Kb. 8 éve írtam át először bios -t, eleinte csak a raid rom -ok és sata portok ahci kompatibilissá varázslása érdekelt de az idő úgy hozta, hogy később már a mikrokódok frissítése is csak pár klikkel lett több. Fernando hozott össze egy közösséget a neten meg sokat vezekelhetsz a bios-mods.com is olyan megoldásokért cserébe amire még a gyártó azt is azt mondaná, hogy lehetetlen. Szóval egy biztos: Az AsRock x99 lapok simán beindulnak mikród nélküli bios (uefi) -vel. Egyébként a mentes mikród egy időben divatban is volt mert a v3 -as xeon -ok -hoz van buhera mikrokód amivel allcoretubo lesz viszont ezt windóz alatt szokás betölteni de előtte kell a deszkába egy kódmentes bios. Én csak v3 v4 xeonokat próbáltam kódmentes lapban futtatni, a windózban is ki ki kell nyirni a dll -t ami mikrokódot adja és megy. Mondjuk nem túl stabil az állapot mert általában a proci fixen a legalacsonyabb teljesítményén megy. Hozzátenném, hogy 1150 -es asrock z97 -es lapon is kipróbáltam és az nem megy kód nélkűl pedig az apito4 amit sokkal könyebb buherálni mint az x99 apito5 efijét.
-
Reggie0
félisten
válasz
westlake #5702 üzenetére
100% terhelesen alap frekin jar a proci, vagy tudtal valamit tuningolni rajta? Nekem msi x97-A lapban csak alapon hajlando, barmit csinalok. Igaz 2697v4 ES van benne.
Errol a xeon turbo chergerrol van valami ertelmes leiras? Raguglizva semmit sem talaltam, manualban 2 sorral elintezik.
-
-
korion
senior tag
válasz
westlake #4154 üzenetére
Már várom!
bár nem tudom minek??!!!(heti 2 óra BF4 ; pár sori és 1-2 film,de az is 1.2Gb-os)de ahogy megláttam... nekem ez kell érzést keltette!
bár áteveztem a AM4 foglalathoz és ott ha 2x nagyobb teljesítményt ad a Zen,mint FX8320 az felkavarná az Intel Óceánját (talán)
-
Reggie0
félisten
válasz
westlake #4052 üzenetére
Sajnos nincs rola kozeli, de igy a felvetelrol nem annak tunik. Persze attol meg lehet, vannak jo kis femotvozetek amelyek mar akar -19 fokon olvadnak, ilyet ken ra(Gallium+indium+egyeb), miutan leszedte a trutymakot. Van is egy ilyen tervem, hogy galinstanbol csinalok folyakekhutest, mert a viznel 6x hatekonyabb, csak baromi draga.
-
bpx
őstag
válasz
westlake #4041 üzenetére
Úgy választottam paramétereket a LinX-ben, hogy 1 menetet kb. 15 percig csinált folyamatosan, aztán hogy valójában mit csinál a háttérben, már nem tudom. LinX-et is csak azért néztem, mert indítottam valamit, ami hosszabb ideig terheli a CPU-t. UEFI-ben a power limitet Auto-n hagytam, azzal még teszek egy próbát este, hogy beállítom kézzel.
-
Reggie0
félisten
-
gyiku
nagyúr
válasz
westlake #3781 üzenetére
ASUS Announces ROG Strix and All-New X99 Signature Motherboards
meg tobb kep. u.2, thunderbolt, aura (rgb led) es 4 pin rgb header. kb ennyi a plusz. na meg a safeslot. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
westlake #3770 üzenetére
Sztem nem gond, nézd meg a kupakot rajta, nem hiába hozták le a nyák széléig. Egyébként eleve komolyabban tart a 2011-v3-as socket, plusz adott a hűtő felfogatás, mert nincs adapter stb.
Skylake-nél is user errornak mondanám, topikjában 1-1,5 kilós hűtők alatt is stabil a NYÁK.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3766 üzenetére
Most nézem, hogy a 6900K nem is pontosan a 5960X (E5-1660 v3) Broadwell-E megfelelője. Az 5960X base sebessége 3.00GHz (all-core turbo 3.20GHz), a 6900K-é pedig 3.20GHz és (feltételezem) 3.40GHz. Végülis nem annyira lényeges, mivel a 6900K-n le kell tiltani a turbo-t, és így mindkét CPU 3.20GHz-en üzemel majd.
-
gyiku
nagyúr
-
netguru10
aktív tag
válasz
westlake #3748 üzenetére
Próbáltad más CPU-val is,ott is jelentkezett az említett hiba? Vagy másik BIOS-al?
Mondjuk én az X99S XPower AC-val szemezek éppen és nem pedig az X99A MPower-al...bár nem tudom,hogy valójában mennyiben másabb,de ha jól gondolom,akkor elég jelentős lehet az eltérés PWM téren,ami már valamelyest,magyarázhatja az általad említett hibát is. De nem vagyok szaki... -
netguru10
aktív tag
-
válasz
westlake #3731 üzenetére
Ha a 390$ a 6800K az érdekes lehet,amennyiben jól megy majd tuningban ("akkor a 6850K értelmét veszti").
Az a 200MHz különbség semmit nem fog érni.
Persze ez csak azokra a felhasználókra érvényes,akik tuningolják a procit.6900K és a 6950X túl drága,ahhoz,hogy cseréljenek az 5960X tulajok.
Akik durván komolyan dolgoznak a géppel és abszolút érvényesül "az idő pénz",azoknak megéri. De szvsz azok meg nem ilyen procikkal dolgoznak,vannak komoly xeon procik.
Ez az én gyors véleményezésem a refresh procikról,ilyen árazás mellett.
Szvsz a 6800K procikat kell majd figyelni mire lesznek képesek erőben és játékok alatt.
Azoknak lehet érdekes,akik most váltanának vmi gyengébb gépről.Amúgy én azt gondolom,ha beválik a 6800K minden téren,akkor a 6700K procik árát csökkenteni fogják. Így még jobban segíthetik a játékosokat "olcsón" hozzájutni procihoz.
-
-
válasz
westlake #3627 üzenetére
Már másodszor kérdőjelezel meg!Nagyon jól tudom hogy melyik proci mit tud és hogy mi mire való!Valószínű hogy nem játékra lesz mert akkor nem adtam volna el a skylake konfigomat.Különben meg lehet hogy azért nem veszek 5960x-et mert nincs rá keret.Most csak ilyen kategóriába tudok gondolkozni.
-
válasz
westlake #3616 üzenetére
Az alaplap amibe használom egy gigabyte x99 soc force.M.2-es ssd úgyhogy az m.2-es csatlakozóba használom.Gondoltam hogy nincs köze a procinak de valamiért mégse engedi a memóriát húzni.A proci meg nem volt vészesen drága pont az 5930k fele, de most erre volt keret aztán majd egy 5960x ha összejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Renault, Dacia topik
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest