- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Kérdezd meg az árazós topikban. Nemrég 90k-ért ment el egy példány itt hardveraprón.
-
drsanya
aktív tag
Nekem akkor jött elő, amikor az uefiben turkáltam és próbáltam kikapcsolni a felesleges erőforrásokat, pl soros port, Bluetooth, hang kártya ilyesmi. Aztán ugye restart, USB meg semmi. Uefiben minden ok volt. Win reinstall után rendbejött. Egyébként tiszta forrásból van winem, csak még aktiválva nem volt ugye...
Csak mellékesen döbbenetes a különbség a régi AMD-hez képest. Semmi tuninggal, csak Turbo Boost 3 és bekapcsolt xmpvel 54300 olvasás és 68000 írást mértem a Ramon aidaval. Eszem megállt. És mi lehet még benne.
Strix tulajokat kérdem: a bekapcs utáni post folyamat mindenkinek sokáig tart? Kb 10-15 mp aztán jön a Strix logó és utána pikk pakk a rendszer. Azon lehet rövidíteni?
-
Siszibatya
tag
Szia !
Ezen besírtam és leestem majdnem a székről : " youtubos fickón az asus ing és stabilan sikerült a tuning 1kattra ! "
- Gondolom csak az ing miatt sikerült neki !XD
általánosságba megkérdezném :
- oprendszer tényleg összemlik ettől az ai suittól ? vagy ez csak a win10en fordul elő ?
-van akinek rendesen működik és nem okozott ilyent , akkor másnak miért ?
- elvileg akkor más alaplap gyártóknak a saját tuning programja is okozhat ilyent ( ha van ilyenük) ?
Manuálisan kell beállítani biosba az értékeket az a legbiztosabb utána meg tesztelni programmal , játékkal.
- 1,3-1.35V feletti feszültség károsíthatja az elektronikáját a cpu-nak - ezt olvastam vhol
- ez a feszültség már fűt rendesen és hűteni is kell rendes vagy kompakt/játék vízzel
- csak kíváncsíságból megkérdezem akinek el kellett távolítani az asus ai suite az melyik programmal tette hogy ne okozzon problémát a rendszernek tovább / csak Win újratelepítése a megoldás ?
Én win7et használok de majd vmikor kiprobálnám a 10et is
-
gyiku
nagyúr
siman adminkent installatam, ennyi volt a trukk.
fan controllert nem hasznalom, egy venti sincs a lapra dugva. amire kellett, hogy a dip5-el belovettem a tuningot 4500mhz-re (noob tuning), utana kezzel belottem a ramot 3200mhz-re, a cachet 4000mh-zre, kicsit allittottam a feszultsegeken es ennyi.
azert csinaltam igy a klasszikus
biosuefi tuning helyett, mert igy idle alatt visszeveszi a feszt 0.7-0.8V-ra, mig ha 125 strappal nyomom, akkor a feszultseg fix es csak az orajelet veszi vissza, valamint a ram csak 3000mhz-en megy. -
JasL
őstag
És nálam is víz hűti majd a procit
Akkor ikergépeink lesznek kb. VGA-d neked is GTX 1070?
Én azért majd húzom a procit, csak nem extrém, szerintem be fogom érni 4.2-vel. Nekem kell a bika, i7-4790k 4,6Ghz-en is rohadt lassú nekem (nem játékra használom).
Csinálnál egy vidit vagy fotót, hogy néz ki a cucc működés közben? Egy boot-ot esetleg lejátszhatnál nekem rajta.
BIOS-t kellett frissítened vagy gyárilag ment vele a 6800k? 3000-es RAM elmegy benne? Én ezt pakolom majd bele, alaplap leírása szerint működnie kell: [link]
A víz/magok hány fokosak alap/10 perc/1-2 óra terhelés után?
-
Awil
tag
Srácok, miért van az, hogy prime95ben (Small FFTs opciónál) lemegy egy csomó teszt sikeresen, de egy idő után már nincsenek szinkronban a tesztek... értem ez alatt azt, hogy egy adott "csomagban" (16K, 10K, stb -mindegyik 5 körös) első-második-harmadik mag megcsinálta a 3.kört, a negyedik-ötödik még a a 2. kört nyomja a hatodik mag meg még az elsőt.
Van olyan hogy az 5 körös "csomagon" átnyúl már a késés. pl. az egyik még a 16K-s tesztet nyomja, míg a másik már a 10K-t elkezdte.
-
Awil
tag
Hello,
Perpill 1.29v-on 4.3-nál olyan dolog történik a prime95-ben, hogy a második kör után a 6. mag fatal error hibával leáll, de a teszt tovább megy...
Kérdések:
1, az normális, hogy a teszt tovább megy, úgy hogy az egyik mag úgy döntött, hogy nem működik tovább?
2, Emeljek feszt? Meddig mehetek el?
3, Megéri-e egyáltalán tovább próbálkozni, vagy a 4.2 1.265v-on elegendő?Köszönöm a válaszokat.
u.i: játékra használom csak és kizárólag.Üdv
-
-
ffodi
veterán
Értem én, de olyan dolgokon dilemmázol, ami egyrészt meg lett többször válaszolva, másrészt felesleges ennyi szót pazarolni rá.
Összefoglalás gyanánt:
Veszel egy neked tetsző RAM-kitet (lehetőleg Quad kitet) , és használod intel ajánlása szerint 2133-2400 MHz-en, jó eséllyel nem lesz semmilyen anomáliád (kb. annyi az esély a gondra, mint bármilyen más rendszernél...). Ha OC-ra szánod magad, akkor a 2666, 2800 MHz szinte biztosra vehető (ha a RAM-od tudja), a 3000 MHz 100-as bclk mellett sok esetben nem szokott tetszeni a rendszernek, így ne arra pályázz, 125 MHz-es bclk mellett viszont szokott menni, az X99 rendszerek vége 24/7-re pedig ~3200 MHz.
-
ffodi
veterán
Nyilván tehetsz bele olyan RAM-okat, amik gyárilag magasabb órajelűek, max te csak 2400-on fogod használni.... Lutri a dolog igen, de azért elég ritka az az eset, amikor nem mennek 2800MHz-en vagy efelett.
Aki meg azt mondja, hogy minek gyorsabban járatni, hisz nem veszel észre különbséget, na ő az, akinél nem mennek a magasabb órajelek.
-
woros
őstag
Én azt mondom, hogy ha rá van írva a lapra, hogy 3200+ akkor az nem a laptól függ, hanem csak és kizárólag a procitól ugyanis abban van a memóriakontroller. Lásd példa: BMW001 kollégának simán mentek ugyanabba a lapban mint nekem a 3000-es ramok, igaz nálam is, de nálam mindig volt anomália. De a 3200-as nekem is simán, gond nélkül megy.
De miért is? Mert a 3000-es ramhoz az alaplapon 1.25 strap-ot kellett beállítani, amit a gyengébb IMC-vel rendelkező procik nem viselnek jól, ezért nem annyira javasoltak a 3000-es ramok.
-
Reggie0
félisten
Passz, az en tapasztalatom fasorban sincs a kollegakhoz kepest. Nekem Xeon E5-van, ami nem tuningolhato. De a gyakorlati megfigyelesem, hogy az egyszerubb szerkezetu IC-k(tehat a kisebb sorszamuak) altalaban tovabb huzhatoak, mivel kisebb teruleten kell szallitani az orajelet az IC-ben es esetlegesen rovidebbek az adatutak. De az egyes tipusokkal kapcsolatban majd megmondjak a tobbiek a varhato ertekeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel találgatós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged