- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
A C-state a processzor adott teljesítmény igényéhez (órajelhez) igazítja a feszültség értékeket. Vannak lapok, ahol ezt szintekhez is lehet igazítani. Előnye az energia takarékos funkció, hátránya, hogy terhelés csúcsoknál késleltetés lép fel (lag). Tömören.
Magam részéről nem preferálom ezt a funkciót. Sokkal kézenfekvőbb, mint már írtam is, a win alatti energia profilokat alkalmazni. A cpu folyamatosan megkapja a bios szinten beállított feszültséget és csak az órajelet veszi vissza, ezáltal megszüntetve, vagy minimálisra csökkentve a cpu-ra való várakozási időt. -
drsanya
aktív tag
Be! És lekopogjam semmi gond, semmilyen anomália nem volt az USB viccen kívül. Egyébként feleségem mondta, hogy lehet egyedi eset, ne variáljak, jó lesz Ő tudja
Ezzel a léggel egyébként 35 idle, 70 load hőfokok vannak, VRM loadban 60 fokos, ház 25-30 között. Ezek jók? VRM az, amire nem emlékszem. Tuning nincs, csak az XMP, az 2800 MHz. Kapcsolóval ment egyből, semmit se kellett mókolni az UEFI-ben. A későbbiekben tervben van még egy venti fentre is. Illetve lehet cserélem az összeset PWM-esre, mert csak a processzoré az.
-
gyiku
nagyúr
azert az 5.25" DAC-ot en kiprobalnam, fasza komponensekbol raktak ossze, biztos vagyok benne, hogy durvan szol.
sokaig vacilaltam en is a strix es ez a lap kozt, melynel foleg ez a DAC volt vonzo szamomra. viszont ezt hazon kivul kellett volna elhelyeznem, nincs 5.25 helyem. na meg rendes forrasbol nem volt 220k alatt, ennyit meg egy lap sem er.
vegul strix lett es egy kulon DAC, ami igy megallt 170-175k korul. -
dime27
őstag
" Volt egy kis boot problem, a DDR4-ek miatt nem indult el, de végülis kis mozgatás jótékony hatással volt a lelkére, most már megy minden."---hát reméljük h ez nem megint laphiba lesz! Am nekem ilyen akkor szokott lenni ha tul szorosra huzom meg az AIO hűtőn a csavarokat...erre eléggé háklis az x79-x99 úgy vettem észre!
-
MiklosSaS
nagyúr
Látom frankón bekaptad az Asus féle ROG marketinget. Lassan olyanok lesznek a lapok mint a karácsonyfa, még ROG teát és ROG logos WC papírt is adnak hogy szarás közben is ott legyen a ROG veled.
Persze lassan fél milliót is elkérnek...mert a pohár alátét az drága....meg a sok fém a lapon.
Ha legalább rézből volnának...el lehetne bugázni őket...de így mikor döglik a lap a sok fém is kuka.
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, sőt:
"Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül."
Forrás - érdemes tisztában lenni a dolgokkal.
Ezzel le is zárnám az offot, van külön garis topik, stb.
-
subaruwrc
félisten
ezt írták emailben vagy mondták személyesen ?
ha leírták akkor jó ha nem akkor kérd meg őket hogy ezt adják írásba aztán pedig a válaszban írd le hogy ez netto baromság és ne szórakozzanak 14 napon belül.
ha meg továbbra is okosak akkor hivatkozz a fogyvédre,tetszeni fog nekik a sztori -
#Morcosmedve
veterán
Teljesen mindegy melyiket veszed meg, már többször is bebizonyosodott, hogy X99-en a lapok elég necces hiba százalékkal jönnek le a szalagról. Ha viszont sikerült egy hibátlant kapni, akkor az tényleg jó lesz.
Asus-al azért lehet esetleg nehezebb, mert az OC socketjük miatt nagyobb a hiba ráta, több bekötést akartak, mint, amit elbírna igazán, plusz összetolták ATX-re a lap méretet. Ezen kívül a DIMM-ek bekötése, végül a gyenge/bonyolult BIOS-ok/EEPROM-ok is szeretnek behalni - ez a többi gyártóra is igaz. -
dime27
őstag
Hát Asuson kívül sok választásod nem igen lesz...Asrock, MSI, esetleg még EVGA...
MSI-ből én nem tudom hogy létezik-e 100%-osan oc socketes, ugye témaösszefoglalóban is csak azt írták h half-oc-socketesek...
Gigát meg kizártad...mondjuk azokat én is kerülném x99-ből elég sok gallyra ment meg bugos a BIOS-uk ilyenek...
-
drsanya
aktív tag
Nagyon sajnálom a sztorit meg a deszkát is, de ezen tapasztalat alapján úgy döntöttem, hogy elállok a vásárlástól a mai nap én is. Hétfőn vettem át, ki sincs bontva, ott áll dobozban az asztalon várva a többi alkatrészt. Nem akarok egy százezres alaplappal ilyen köröket futni. De továbbra is várom a fejleményeket Tőled. Kitartás kolléga!
-
Walter_White
senior tag
Én az egész gépet szétszedném, ki az asztalra, majd elkezdeném, összeszerelni, tápot rákötni, procit be, VGA-t a PCI-E 2. Slotba, majd 1db memóriával végigzongoráznám ismét az összes slotot. Persze mindenek elött CMOS.
(Engem pl Asus lapok álandóan a memóriákkal sz..tnak...) -
drsanya
aktív tag
B?szki! Itt figyel az asztalon nekem is a Strix, várom a többi alkatrészt, így most nem kicsit lettem ideges... Nagyon remélem, hogy valami apróság, mert ha nem, akkor... Bele se gondolok. Fejleményt ide a topikba mindenképp!!!
Ja és remélem nem kerül rá sor, de ha mégis, akkor ha gariztatod, az adatait a deszkának, vagy bárminek IDE!
-
Awil
tag
Ha hülye vagy és tényleg agyonfeszeled ... akkor meg is érdemled...
Van egy ilyen politikus szaga az írásodnak... kiszedtél belőle egy mondat rész, amit okosan értelmezel és/majd belerakod egy full idióta szövegkörnyezetbe.
"nem éreztem, hogy elhaláloztak volna egy kis fesz emeléstől, az meg hogy rontja az élettertamot... a 999 év helyett csak 80 évig lesz jó?"
Én ezt írtam, amit ezekszerint nem fogtál fel. Az előző 4790K-m kb 2 évig ment 4.9en, de sose volt 60 foknál melegebb...
-
gyiku
nagyúr
realtek audio jobban szol a sajat driverevel, mint a winnel.
SOHA NE ezzel a szoftverrel tuningolj, mert hazavághatja a Win10 telepítésedet.
valami nalad lehet, nekem sem az x99-pro-val, sem a strix-el nem volt semmi gond. amugy meg nem azon a frekvencian bootol be, ahol elhasalt, hanem az elozo stabilon.jo lenne, ha nem terjesztened ezt a sok baromsagot
a vizes topikban mar 'megjavultal'.
-
Awil
tag
4.3-mat is bírja nálam az összes magon 1.3xen, de nem vettem észre hatalmas változást, így vissza tettem alapra
Ami a driviereket illeti, én majdnem minden feltettem, nem vettem észre semmilyen anomáliát. Lehet hogy felesleges, mert tartalmazza már a WIN10, nem tudom.
Ha JasL útját járod, megértem, de az AURA drivert mindeképp ajánlom feltenni, mert azzal tudod állítgatni win-ben az alaplap világítását... nem kell állandóan BIOS-ba mókolni vele.Nálam az AI Suite az ami oriási gondokat okozott. Elindítottam ezt az auto tuning opciót és onnantól csak a baj volt vele, sehogy se akarta befejezni, mindig feljött egy hibaüzenet. Próbáltam letörölni, van egy progi, amivel le lehet szedni és mindent visszaállít (nem a gyári uninstall) és még annak se sikerült. Sajnos ez oda vezetett, hogy a szűz win-t újra kellett raknom, mert volt, hogy az se indult el csak többszöri újraindítás után.
Ha erre van valami megoldásod, akkor azt örömmel fogadnám.
Üdv
-
drsanya
aktív tag
A Strix együtt jött a "Broadwell-E tiszteletére"
az A II-vel, úgyhogy nem butább, csak kevesebbet tud picivel. Egész pontosan nem narancssárga RoG dizájn meg nincs benne wifi, ami nekem nem lételem. De azt hiszem más különbség nincs.
Bármilyen furcsa, de nekem szükség van hátul a 4 USB 2.0 portra, egyszerűen azt vettem észre, hogy a 2.0 eszközeim valamiért nem szeretik a 3.0 csatlakozót, kompatibilitás ide vagy oda.Ebben az árkategóriában pedig a Taichin 3 van hátul, azzal is kibékülök. És pluszba van wifi is ami később jól jöhet. Nem mintha nem pihenne egy kártya a szekrényben végszükség esetére... Itt a fő kérdés még mindig az, hogy van ez a Taichin OC socket?
-
jones965
Modder
Ez már nagyon off, de leírom és ezt a témát itt zárjuk is le!
Minek készítenének olyan alaplapot, aminek nem lenne értelme? A Z97-es alaplapba kerülő prociknak max 16 pcie sávja van. Minden gyártó az első pcie slotra helyezi a pioritást, érthető okokból. Ezért van az elsőre is ráírva, hogy CF/SLI esetén már csak x8 a sebesség. Nincs itt semmiféle átverés.
De hogy részben ON is legyen, az X99-es lapoknál a max támogatott pcie line:40. Ezért van, hogy az 1-3 slot x16, a 2-4 pedig x8. Ez ugye mind a négy használata esetében 16-8-8-8-ra módosul. -
Siszibatya
tag
Szia !
Látom sikerült választanod lapot és procit is.
Memóriából ahogy írtam és javasolva lett 4x8Gigás kit-et vegyél a támogatási listából , a 2db 4x4Gigás kit-re nincs garancia , hogy menni fog az általad elérni kívánt 3000 sebességen. Amennyiben 8db memóriafoglalatot telepakolod az jobban terhelheti a memóriavezérlőt elvileg, és a rendszer stabilitására is rámehet. Én nem vennék 3000-es ramokat gond lehet vele és ugyonígy kisebb sebességet erre a sebességre felhúzni. Összes többi alatta lévő sebességű jobb választás lehet vagy akkor már a 3200-as.
Ahogy néztem régebben a kiteket minél magasabb a sebesség úgy nől CL értéke. Talán a 2666os sebességű az arany középút.Az árakat ilyenkor ünnepek előtt nagyon felnyomják az 5820k normális ára ha jól emlékszem kb 115-125k körül van újonnan , használt garisba meg 80-90k.
A 6800k -nak 128-136k kb a normál ára.
A 6800k igaz újabb gyártástechnológia , vékonyabb a felépítése ,de talán utasításkészletben tér el egy kicsit. A turbo boost 3 a 2essel szemben nem tudom mekkor előny és hol mutatkozik meg.
Tuningba nem biztos , hogy jobb az 5820k-nál.5820knál és gondolom 6800k-nál sem érdemes 1,3 fölé menni feszben inkább alatta kimaxolni az elérhető sebességet. A 4.2GHz szerintem menni fog de nincs rá garancia . Számításigényes feledatokhoz mi a legjobb beállítás abba sajnos én nem tudok neked segíteni.
Uncore értéket nem tudom mennyire érdemes feljebbhúzni az alaptól és hol adja ki a plussz teljesítményt. Minél magasabb az uncore értéke annál inkább lehetnek a rendszerbe stabilitási gondok , kifagyások - melyik programba jön ki ennek az előnye nem tudom benchmark , renderelés, netán játék. Alapon is megfelelő teljesítményt nyújthat.
Jól szellőző és szerelhető ház is kell hozzá amibe elfér a rendszer , hacsak nem külső radis megoldást választasz a vízhűtéshez.
Épített vízzel le tudod hűteni a procit és a videókártyát is ha jól van méretezve a radiátor(ok) mérete és a hozzávaló ventik hűtési teljesítménye is rendben van és a blokkok is jól lettek kiválasztva. -
Awil
tag
VGA az 980TI a ramom az egy 2400mhz corsair 16gb
Képet tettem fel, a gépről, mire vagy pontosan kíváncsi? Nem, nem kellett frissíteni a BIOS-t.
4.3 GHZen a max hőmérsékletem 76 fok volt a 6. magon az alaplapi senzor viszont 84 fokot mutatott, ha jól emelkészem. A víz 29-30 fok kozött ment 2db 480radival úgy, hogy az 1ik push-pull a másik csak simán push.A
Üdv
ps: én csak játszom rajta.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Kizárt dolog, hogy ugyan olyat kap...ha nem akarod magad megszivatni, 4x4-et vagy 4x8-at vegyél élből (add lejjebb alaplapban, mert túlzás a Strix). Prociban, pedig 4,2-nél többet vélhetően nehezen is fogsz kihozni, ezért ajànlották az 5820k-t, azzal elérhetőbb 4,5-4,6 (jól is jönne egy 1070-hez).
-
drsanya
aktív tag
Quadba vedd a RAM-ot inkább, mert ha két ilyet rendelsz, akkor sanszos, hogy nem ugyanaz lesz a kettő és abból lehetnek anomáliák. Nem sok, de van rá esély. Legalábbis korábban ezt írták a tisztelt fórumtársak feljebb.
Egyébként nekem is összeállt a konfig 9 hónap után és ha sikerül akkor vagy karácsonyra, vagy újévre meglesz
Alig várom. AMD után azt hiszem döbbenet lesz a különbség. Ja ugyanez, csak X99-A II lesz a deszka. Meg G.Skill RAM-ok. Meg Phanteks ház. Meg EVGA táp. Meg 960 EVO 256-os.
-
Awil
tag
Jó döntés. Ha mást raknál össze meg se mukkannék, de 3 hete raktam össze én is egy 2011v3-mat, eddig stimmel a build-ünk
6800k nálam ment 4.4et 1.41en, de visszatettem alapra.
Az alaplap nagyon szép, egyszerűen kezelhető és elég sok opció van a "fine tuningra" ellenben nem tudom, hogy ez csak nálam, vagy 2011v3-ra jellemző, de amikor linx alatt mentek a tesztek kb az alaplap volt a legmelegebb komponens.... mondjuk a többit víz hűti, lehet az az oka.Üdv
-
Siszibatya
tag
Szia !
Megprobálok segíteni , szerintem fog még más is. Tapsztaltak majd leírják részletesen a memóriához tartozó dolgot és alaplapválasztásba is segítenek majd. Garanciális használt cuccost is érdemes nézni ha ez opció nálad. Amennyiben nem az árat meg kell fizetni az újnak.
Tesztbe ez a 2 asrock nagyon jól szerepeltek. Sajnos nem tudom neked ide belinkelni mert , előző laptopom winyoja elromlott és azon volt rajta. Külföldi oldal tesztje volt.
ASRock X99 Extreme6/3.1
ASRock Fatal1ty X99X Killer/3.1 ezzel a 2 lappal nem nyúlsz mellé
ASUS X99-PRO/USB 3.1 - ez már magasabb árkategória 112k tól , használt garisat lehet hogy talász
Msi-ből pedig: msi x99a xpower ac ez is magasabb árkategória 128k - használt garis ebből is érdemes nézni
oc sockettel rendelkező alaplapok listáját nézd meg
Most fel vannak nyomva az árak eléggé , én várnék vele . Nem tudom mennyire sűrgős neked a kiépítése.
- procibol az 5820k is érdemes beletenni a listádba szerintem
- a 6800k nem tudom , hogy mennyire húzható lehetséges , hogy kevésbémint az 5820k és még Bios frissítés is kellhet hozzá ha nem firss kiadású az alaplap
-memóriából corsair 4x8Gb 2400 , 2666 vagy 3200 - mindenképpen nézd meg a támogatottsági listát az alaplap és a memória gyártó oldalán is - corsair dominatort is nézd meg ha benne van a listában
- a gskill amit néztél nem biztos , hogy menni fog 3000-et
-a 3000Ghz az problémás kevés lapba megy , strap és imc miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged