- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Siszibatya #4095 üzenetére
5820K kell Neked! En tobb, mint 1 evig hasznaltam X99-et kulonbozo procikkal, majd innen valtottam 1 honapja 6700K-ra. Sajnos rafizettem, es nem vagyok meggyozve, hogy megerte. Azt vedd, amelyik olcsobban kijon. X99 ara a hasznaltpiacon a beka segge alatt van, szoval erdemes abban is gondolkozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4078 üzenetére
Nekem a SOC atszamolva 75k korul volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #4068 üzenetére
Te, Skylake egyenlore tobbe van, mint egy 5820K-s platform. En rafizettem. Jatekok alatt mind1, ellenben video konvertalasnal nekem szombaton nagyon hianyzott a plusz 4 vagy 8 szal. Eleg sokaig malmozott a gep rajta... 5820K -val ez nem kicsit tartott kevesebb ideig.
De nem bantam meg, hogy valtottam, pont a Broadwell-E miatt. Eleg nagy csalodas lett minden szempontbol. Semmi valtozas nincs, nem lett tobb FPS -em, nem gyorsabb az altalanos napi hasznalat alatt a gep, csak a fogyasztas teren nyertem eleg sokat. -
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri #3999 üzenetére
Persze,. De ez csak egy a sok kozul. Ha legalabb 50-50 aranyban lenne az eloszlas, az erne valamit. A gond megint ott van, hogy high-end cpu teren mar nem tudnak semmit 'harcba' kuldeni. Ez meg is latszik a piaci arakon.
Az 5960x, 5820K is nagyon keves helyen elozi meg a 6700k-t, hiaba a sok szal, ugyan ott vagy vele. Ha rendesen meglenne irva egy game, akkor az sem igy lenne. -
MPowerPH
félisten
válasz
netguru10 #3978 üzenetére
24/7-re nem, a 4.9GHz mar sok volt neki. 2D -s tesztekre meg jo volt. En 1.4v-ig mentem csak vele. Valszeg 1.45v korul 3D-ben is jo lett volna, de nem az volt a celom, hogy kinyirjam.
De ismerve a felhozatalt, az 5960x -ek par szazaleka tudja ezt. Meg is fizettek a felarat, mikor eladtam.
-
MPowerPH
félisten
Szar.... Nalam az 5960x a Championban 0.05v-al kevesebbel is beerte. Es mig a Rampage-ben nem volt boot sehogy sem 4.9GHz-n, addig a Championban a 2D-s tesztek lazan futkostak. UNCORE 4700MHz-n 2D-n szinten.
Mirol beszelunk akkor? Szar kis fapados lap, se matrica a dobozban, se gamer tag az ajtora, se muanyag gamer disz a lapkan, 40% -al olcsobban, es megeszi az elvileg legjobbnak kikialtott Asus lapot.Ti is jo idoben vitatkoztok ilyen nyilvanvalo dolgon.
-
MPowerPH
félisten
Az en fapados otvar Championom is koszoni, de megvan az uj BIOS-okkal is. Persze azert az I/O cover nagyon hianyzik, folyton interfellal, meg a "do not disturb" door tag hianya is megmutatkozik, mert folyamat ramnyitnak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
teglasatesz #3915 üzenetére
Igen, a ramok nem szoktak szeretni a 100-as strap -ot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
teglasatesz #3912 üzenetére
Probaltad 100-as strap -al? Tudom, hogy azt a lapok tobbsege nem szereti, de nalam mukodott. Akkor a 4.4GHz meg foghato, 1.35v korul. VRIN -nek adj 1.9V -ot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
teglasatesz #3902 üzenetére
Hogy mit? LOL, szerintem orulj annak a 4.4GHz-nek. Ha ilyen 4.7GHz es felette akarsz hajtani 5960X-et, akkor handpicked peldanyokat kell venned, vagy BATCH alapjan kell vasarolnod.
Ezek szerint Nalad egy nagyon gyengus peldany van, es ez a vege. A 36 -os szorzo mar tul nagy lepcso, az a 125MHz a Te esetetben 0.1v+ feszigennyel is felerhet, es mar nem valoszinu, hogy stabil lesz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3868 üzenetére
En tudok mondani, mert itt a 6600K is a masik szobaban. Semmi extra, nem erosebb semmivel sem, mindennapokban sem gyorsabb(a boot ido is hosszabb) es ott ahol kell a tobb mag, nagyon elverzik.(ezen a HT sem segitene) Tehat en tovabbra is fenntartom, hogy messze nem egy kategoria.
woros: A dolog egyszeru. Nem hasznalok mar semmi olyat, amihez kellene a 6 mag... Igy marad az, hogy az orajel, na meg annak valos erteke legyen eros, amiben a 6700K jobb. Ettol fuggetlenul meg ugy voltam vele, hogy akkor veszek Broadwell-E -t, mert az a 10% pont hozta volna, amit a Skylake. De a latottak alapjan hulye lennek... Igy most ugy all, hogy a 6600K is megy a haztol, a helyere jon egy A10-7890K, az -E -t meg valtja egy 6700K. Penzem marad a cserebol, csak szerelnem kell.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3864 üzenetére
Pedig mindent egybeveve az lefele.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kujkuj123 #3789 üzenetére
Csodalkoznek rajta, ha komolyabb lapok is jonnenek "for Broadwell-E" cimkevel.
West: Ez igaz... Bar ugye pont amit irsz, az a par hiba, esetleg par extra miatt pont lett volna ertelme. Mert igy ebben a formaban ezek az uj lapok semmi pluszt nem adnak. Vagy megis.... Elore telepitett az uj gen. -t tamogato BIOS.
Johetnenek mar a procik, mert e miatt nem vettem 6700K-t. C to C az is 10% -al tud tobbet, mint a Haswell-E, igy megsporolnam a teljes rendszer cseret.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3761 üzenetére
A 10 magos olcso lesz?
Az 5960X megy most hasznaltan £650 korul. A 10 magos arazasa pedig alapbol 500 dodoval magasabbrol indul. Csodakat ne varj, az az 1500 usa dollar 1500 euro lesz, mire ideer. Hasznaltan sokat nem latsz majd belole, mert nagyon szuk vevokor ruhaz be ilyenbe, es utana nem is igen adjak el az uj generacio erkezeseig. Ennyi penzbol mar egy komoly gamer gepet is osszeraksz, monitorral egyutt.
-
MPowerPH
félisten
Mar most is lathato, hogy a 6700k arak merseklodtek mint kiskerben, mind a hasznalt piacon. Mar ott voltam, hogy valtok, de igy lehet varok meg vele. A c to c 10% varakozason feluli, kiindulva a 4 magos verziokbol, es tekintve, hogy a Skylake is itt tart. Remelem az alaplap is megeszi majd, es nem kell azzal szivni. Azert az OC-ra meg kivancsi lennek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #3668 üzenetére
Ne koltsel ra sokat, rendszernek siman jo egy sima sata3 -as ssd, mint a 850EVO. A mindennapi hasznalatban nem eri meg a pci-e, mivel masolason kivul sehol nem fogod erezni a tobblet tempot. Az ssd-n pedig otthoni kornyezetben nem igen van nagyobb adatmozgatas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #3462 üzenetére
Es Te meg csak nem is az alaporajeleket irtad, hanem a turbo orajelet.
5820K eseten 4.5GHz, ami azt hiszem mindegyikkel elerheto: 36%
5960X eseten 4.5GHz, ami igazabol sima liba: 50%
6700K, 4.7GHz, mivel tapasztalatom szerint mindegyik tudja: 17,5%Ami nalam volt 5960X a maga 4875MHz -s 24/7 -es beallitasaval(1.33v) 60% -os OC-val futott. Maig siratom.
Ekkor ment el a kedvem az egesztol. Maga a proci talan jobb volt, mint anno a 980X-em, pedig az is utott mindent. Kar, hogy soha nem fog kiderulni, valojaban mit ment volna LN2 alatt, leven egy spanyol ujgazdag srac vette meg 'just for fun' -bol. Nekem meg tul draga buli lett volna kiprobalni.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3446 üzenetére
Default, ahogy irtam. Szornyen nez ki, de ha azt nezzuk, hogy majdnem ott van, mint 3200-on a Skylake -el, akkor annyira nem gaz. Ha csak az idozitesekhez hozzanyulnek, mar elozne. Es igen, akkor meg az orajelhez meg az Uncore -hoz nem is nyultam. Ezert irtam, hogy X99 -nel nem kell a memoria oc. (5960X -el pedig magasabb az alap ertek is, tehat azzal osszevetve meg nagyobb a difi)
En OC-s eredmenyt most nem rakok be, ugy latom mar masok megtettek/megteszik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3438 üzenetére
Megvan a viz. 290X-et szervalok FC blokkal a Ti helyere atmenetileg, nincs ido jatszani.
Az MSi lapot ket dolog miatt csereltem le. Egy, az OC Socket. Igen, benchekre, tesztelni kell. A masik pedig az ara. Jo penzert tuladtam rajta, es atszamolva maradt 44k-m, miutan megvettem a Champion -t. Mar az elejen azt kellett volna vennem, nem a meregdraga MSi lapot.
A cpu -kat nem azert cserelgettem, mert rosszak voltak. Hanem mert jo uzletnek tunt. 5820K-val kezdtem, azt a 5960X-ig nem csereltem le. Az van most SAS -nal. Egy teljesen vallalhato peldany. Az 5960X-ek darabjat £520 -ert vettem. Az elso £1000 -ert ment el, a masodik £910 -ert, ugyan az a batch, majdnem ugyan ugy mentek. A 3., ami az uj bachek tekinteteben kicsit atlagon feluli volt, pont olyan, mint Akoskanal, az meg £690 -ert talalt gazdara.(pontosan kaptam egy 5820K-t £250-ert, es a maradekot kp.-ban) Ez volt a dolog uzleti resze... Postat, csomagolas ktg. -t levonva kicsivel tobb, mint £1000 -et kerestem rajta. Ebbol lett a Ti, a tobbi meg ment felre a lakodalom alapba.
A memoriat pedig kivancsisagbol vettem meg, volt ra 53% kedvezmegy. Elhoztam, beraktam, egybol quad -ba, OC nem ment, masnap vittem vissza, penz vissza. Tudtam hogy rossz lesz bele, de nagy volt a kisertes a jo ar miatt. Megprobaltam, legalabb autoztam egyet arrafele is.
A tobbire nem valaszolok, leirtam, hogy befejeztem.
En leirtam a velemenyemet, tapasztalatomat, az valtozni sem fog, eszi-nem eszi. Igazabol az elsore sem akartam valaszolni, csak sok valotlan dolgot allitottal, es engem is belekevertel, igy kenytelen voltam.
mod: Nem ertem, hogy tudtad a Champion -t olyan aron megvenni. Bar ha emlekeim nem csalnak, akkor volt keszlethianyon, igy magas volt az ara. Amikor en vettem, akkor atszamolva kb. 80k volt.
Mindentol fuggetlenul, eltekintve a vitatol is, nekem tovabbra sincs problemam Veled. Ezutan is ugyan ugy kommunikalhatunk, es szerintem most sem mentunk at trollba. Ennyi belefer. Emberek vagyunk, van velemenyunk, es ez egy forum, ahol meglehet ezeket vitatni.
Peace
Azert majd egy aida tesztet rakhatnal a 3000-es, vagy 3200-as memokkal. Meg mindig varom. Aztan linkelek egy eredmenyt defaulton, ertsed default -on, es egyet 3000-es memokkal, es a hozza tartozo idozitessel. Ebbol kiderul, hogy hol is all a Haswell-E vs. Skylake, es majd latni fogod azt is, miert nem kell az X99-ben a memokat huzni, miert jo a quad ch.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3435 üzenetére
Egyebkent ez sem igaz. A Z170 + 6600K egy nagyon jo alternativa. Egy kozepkatos lappal egy nagyon jo jatekos kombo jon ossze normalis aron. Gamingre a legjobb valasztas, mindenki ezt keri.
Azert, mert valaki onhibajabol csalodott a platformban, es ilyenkor mar megy a koponyegforgatas. Kesztetest ereztem belinkelni a regi hsz -eit, amiket meg regebben sutott el a Skylake topikban. Ugyan ezt csinalta, csak akkor a Skylake volt porondon. De idom sincs ra, meg kedvem se. Mindenki nezzen vissza, ha gondolja, megfogja talalni. Detto ugyan ez volt, csak az ellenkezo oldalon. Azt hiszem meg moderalas is volt. Onnan tudom, mert en is ott trollkodtam.
Egyebkent amiota platformot valtott, azota nem porog a topik sem. Senkinek semmi gondja, elotte meg folyamat ment a tema, hogy most ez nem megy Nala, most az rossz, most az oc-ban segitsunk.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3431 üzenetére
En az osszes dolgot default -ra ertettem, emelt turboval. Nekem epitett vizem van, ami alig-alig jobb, mint egy hangoskodo dupla radis kompakt.
"neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy). Illetve mennyi memória lett cserélve, mire elindul mindig kikapcsolás után a konfig. Sokadik és sokat."
Nekem soha nem volt semmi problemam az alaplappal, cpu-val, memoriaval, egy ujjat tudok felmutatni, annyi eleg ra. Volt egy draga MSi alaplapom, ami nem OC Socketes volt, de azt leszamitva rendben volt, OC teren nem jeleskedett. Amiota a Champion lapom van, soha nem volt vele gondom. Az alap bios, amivel jott a lap, meg elso szerias volt, es nem frissitettem, azert voltak a gondok. Amiota azt megcsinaltam, nincs problemam. A memoria nem ment, mert Skylake -hez valo 2db dual ch kittet vettem. Szamitottam is ra, hogy rossz lesz, igy nem lepodtem meg. De az csak egy probavasarlas volt, elore sejtettem az eredmenyt. Tehat ezt leszamitva semmi, se rossz alaplap, se ujraindulas, se bugolas oc alatt, semmi. A BIOS -ok rendben vannak, nem talaltam bugot egyik lapnal sem.
De akkor a hiba valszeg bennem van.A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel. Szoval engem ne keverj ide.
"Kicsit az elsővel összefüggésben, kínlódás mentes alaplap és amiben van OC socket, tehát egy teljes értékű és használható(nak tűnő) alaplap bizony 100-120k környéke vagy több. Ezért sajnos drágább jóval az X99."
En nem ezt tapasztalom. £200-ert eleg korrekt alaplapot lehet venni, ami meg 100k alatt van. A Champion meg kevesebb is volt, de van egyeb OC Socketes lap is, ami ugyan ennyibe faj. Tehat ez megcafolt dolog. Arrol nem tehetek, hogy nem tudtad beallitani magadnak a gepet. Ez hozzaertes, talalekonysag kerdese. Amennyi hibad volt, arra is siman lehet gondolni, hogy Te magad kuldted a lapokat a halalba. Ne haragudj, de ez igy van. Az elmult fel evben 6db X99 gepet raktam ossze, mindegyikbe £200 erteku alaplap kerult. Megkaptak tolem az OC-t, amire igeny volt, es azota mindegyik rendben van. Szoval en az esetedre azt mondom, hogy user error. Na most sarat dobalni ilyenkor nem illik.
Es nem is szerencses, hogy Te adsz masoknak technikai helpet, mert nincs ralatasod a dolgokra, legalabbis X99-nel biztosan, hiaba hasznaltad par honapig.
"3 db VGA-hoz kell már az 5930k vagy 5960X, viszont 3 kártyával 0 lesz a gyorsulás. Kettő elég."
Erre irtam, hogy a pci-e lane -ekkel nem kell jonni, mert meg az 5820K-val sem szuk keresztmetszet.
"Ki használja itt, westlake-en kívül, bármire is 50%-os kihasználás felett 4 szálát? 8 szálát? 12 illetve 16 vagy több szálát valójában? Szerinted akkor elég 4 szál és 2 minden másra, tehát Z-s i7-ből marad is 2 db szál."
A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik.
"Memória OC-re nincs szükséged, de Uncore-ra van, logikus
Mondjuk inkább azt, hogy addig tuningolsz mindent, amíg 24/7 alá stabil, mindegy az, hogy mi és mennyi."
Akkor utoljara, minden default, nincs piszkalva se a memoria, se az uncore orajel. Linkelj mar be egy aida sebesseg tesztet 3000-es ramokkal. Megmutatom, mire gondoltam. Irtad itt Sas -nak, hogy megall a tudomany 3200 korul. Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default. Szoval ne "szerintem", hanem lodd a tesztet.A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is.
Szumma szummarom, az X99 mas kategoria, tobb oldalu felhasznalasra van. Pont a game -ek nem igenyelnek komoly cpu erot, igy oda tulajdonkeppen mind1, eleg a 6600k. De a 6700K -nak nem latom ertelmet.
akoska07 : Legalabb a duplajat.
-
MPowerPH
félisten
Mert 290X-et blokkal egyutt kapok £220 korul, annak az ara mar nem fog akkorat zuhanni. Tudasban sima 980 szint, de £150-el olcsobban, igy azzal elleszek, nincs most sok idom gamelni.(anno voltam nagy marha, amikor a 290X-et dobtam a 980-ert...) A Ti-t meg dragabban eltudom blokkal adni mostan, mint amennyiert megvettem.
gyiku: Erre en is kivancsi lennek.
drsanya: Oksa.
-
MPowerPH
félisten
válasz
drsanya #3415 üzenetére
En nem is lattam, hogy a Te kerdesedbol kerekedett a vita. Mit kerdeztel?
Ha annyi penzed van, hogy futja 6700K-ra, es ragaszkodsz a HT-hoz meg a tobb szalhoz, akkor X99, mivel ugyan annyiba kerul. Nem lesz kulonbseg, de mivel a Skylake erosen tularazott, igy nem adnek erte ennyit.
De en azt javallom, ha veletlen megsem uszol a penzben, hogy vegyel egy 6600K-t, meg egy olcsobb lapot(ne a legszarabbat), es a maradek penzt koltsd el VGA-ra. Ha alapbol Ti-t terveztel, akkor meg tedd el zsebbre a maradekot, vegyel csak hasznaltan egy 980-ast. Majd nemsokara megjon a Pascal. Akkor eladod a 980-ast, nem buksz rajta akkorat, mint a Ti-n, de abbol a penzbol, meg abbol, ami a zsebedben maradt, veszel egy Pascal -t. Ez lenne a legokosabb dontes. En is tervezek tuladni a Ti-n, addig veszek egy 290X-et. Kesobb a tularazottsaga miatt nagyot fog zuhanni az ara, es nem szeretek a pc-n sok penzt vesziteni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #3412 üzenetére
Es had vegyem ezt ugy, hogy amit irok, az inkabb igaz, mint a Te allitasod. Nekem itt figyel mindketto platform, tudom melyik mit tud. Egy hetkoznapi embernek boven eleg a 6600K is egyebkent valami olcso lappal, meg 8Gb rammal, alapon, OC nelkul, egy 980 Ti-vel.
CPU -ra meg jobb alaplapra nem eri meg kolteni, ahogy a 6700K sem eri meg a felarat a 6600K-val szemben, mivel a HT -nak tenyleg nincs nagy jelentosege. Legalabbis nincs annyi, mint +2 magnak.Ezt itt fejezzuk be, nem erdemes errol tovabb beszelni. Az X99 jobb valasztas, mint a Skylake, es csakis az arazasa miatt. Mert aki kiad annyi penzt cpu-ra, az mar akkor 6 magosat vegyen. Elszalltak az arazassal. Ha a Haswell arszintjen menne a Skylake i5-i7, akkor nem lenne semmi problema.
Meg valami: Ha meg nem hasznalhato ki a quad ch nyujtotta savszel, akkor nyugodtan tedd vissza Te is a ramjaidat alapra. Sot, elarulom, hogy a cpu oc is badarsag, foleg 4.6Ghz-n kicentizve. Mindketto maximum epenis noveles, ha nem benchelgetsz, es csak siman jatszol vele, mert egyik sem hoz gyorsulast.(Te magad irtad) Ezt annak a tekinteteben irom, hogy a +2 magra azt irtad, hogy epenis. Innen latszik, mennyire ertesz hozza.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #3403 üzenetére
Nem felejtettem el semmit. Az alap az default, tehat semmi nincs allitva. A sebesseg itt alap ramokkal annyi, mint Skylake -nel 3000-en. Linkelj csak be egy mem sebesseg tesztet 3000-es ramokkal.
A lapok araval kapcsolatban nem ertunk egyet. £184 -ert vettem a SOC -ot, es Skylake -ra is ugyan ennyibe fajna egy hasonlo katos lap. Maga a cpu dragabb, a memoria kozott pedig minimalis a kulonbseg.
A problemakrol pedig annyit, hogy 2db X99 -es lap, es 3db 5960X, 2db 5820K utan nekem meg mindig nem volt problemam semmivel sem. Ami volt, az megoldodott. Skylake -nel is voltak zurok rendesen, akkor meg X99-et hajtottal, es a mellett predikaltal.
En viszont azok koze tartozok, akiknek mindkettobol van itthon. Igazabol nem erzek kulonbseget, ellenben az X99 olcsobb.
Sebestyen01: Menjunk sorban.
A tuningpotencialrol annyit, 2db 5960X-em volt, amik lazan mentek 4.8GHz-t 24/7(az elso 4.9-et is...), a 3. 4.7GHz-n tetozott, es nem leptem at az 1.35v -ot. Nem sok Skylake cpu van, ami tud akar 4.8 -at. Az elso 5820k-m nem volt atom tuning, egy atlagos darab, de siman tudtam 4.7Ghz-n is hasznalni 24/7. Persze nem tettem, mert nem volt ertelme, mint ahogy mar irtam, maga az OC is epenis, semmi mas,(nalad is a 4.6Ghz), mivel mindenhol vga limit van, es a cpu csak 50%-os terhelesen vergodik.Nem melegszik jobban, egy bizonyos frekvenciaig, hiaba a 6 mag. Mint irtam, alapon nem lepik at a magok a 45 fokot. 4.5Ghz-n 65 fok a teto. Folotte prime -ban elszabadul, de jatekok alatt ott se megy 60 fole. Pont a forrasztas miatt. A kupak alatti paszta az sporolas az Intel reszerol.
A tobb mag nem pont csak epenis, meg ha nem is hasznalod ki. Azert mikozben gamelsz 4 magon, van meg 2 szabad, amit barmivel terhelhetsz, es kozben nem megy a jatek karara. Streamelni pl.
Az X99 fogyasztasa nem meredekebb, nekem netezes, filmezes kozben konnektorbol 95W, amibol lejon 36W a D5 pumpak miatt. Terhelve pedig maximum 360W, de az huzott Ti-vel. A 6600K sem volt sokkal kevesebb.
A quad ch pont arra jo, hogy nekunk igazabol meg a memoria OC -re sincs szuksegunk, mivel annyi a savszelessegunk igy, mint ahogy Te huzod a memoriat. Ertsed mar meg... Te is huzod a memoriat. Ha nincs ertelme, akkor miert csinalod? Mi nem huzzok, mert igy is eleg a savszel. Itt az elonye. Nekunk nem kellene piszkalni a ramokat sem.
BIOS teren nincs kulonbseg, mindegyik gyerekjatek.
Tobb pci-e lane. 2 kartyaig mind1, tehat nem erv. En a 2db Ti-vel is elvoltam az 5820k-val. Tudod, pci-e 3.0 8x -os sebessegen is boven eleg ezeknek a vga -nek. Aki meg vesz 3db Ti-t pl., az nem 6700k vagy 5820k -val gamel, hanem 5960X-el.
Tehat tovabbra is ott vagyunk, hogy ugyan annyi penzert van +2 magom, meg quad ch-m. Es mivel a szalankenti teljesitmeny mindegyik paltformon boven eleg(ha nem, akkor ott az OC, de 4GHz jelen allas szerint mindenre eleg), igy az egyeduli kulonbseg a +2mag, amit azert kihasznalsz, ha nem sima kocka vagy.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sebestyen01 #3397 üzenetére
Akkor Te miert is huzod a memoriat, es miert nem gyari frekin jaratod oket?
Tudod, jossz olyan dolgokkal, aminek nincs valosagalapja. Amit leirtal, en arra valaszoltam, kijavitottam, mert abszolut helytelen, es felrevezeti a zembereket. Az allitasod ugy lett volna helyes, hogy c to c erosebb a Skylake, aminek csak cpu limites kornyezetben van elonye. Na, olyannal nem talalkoztam mar jo par eve, valahogy mindig a vga volt a szuk keresztmetszet.(meg a Ti sli-vel is)
Jelen allas szerint olcsobb egy x99, mint egy i7 Skylake. Ez a lenyeg. Es kapsz +2 magot, es forrasztott kupakot.(azt hiszem a cpu-ban itt a minosegbeli difi)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sebestyen01 #3395 üzenetére
"A platformok kozt a quad chaennel(nem specifikus programokban semmivel nem lesz gyorsabb maga a rendszer, nincs kulombseg), a plusz 2 mag (jatekokban lemarad a haswell nem kicsit), es talan a tobb vga-s rendszerek kihajtasa a kulombseg(egy vga ebbol nem profital semmit sem), de ezeknek szerintem nincs koze a minoseghez, te hat a kerdes meg mindig adott."
Meselj meg.
Ha a quad ch nem szamit, akkor Ti miert huzgaljatok a memoriat? X99-nel nincs ertelme, mert meg alapon is nagyobb a savszel, mint Nalatok huzott allapotban.
Jatekokban miert maradna el? En alapon hasznalom az 5820K-t, igaz emelt turboval, mert nincs gyorsulasom 4.5GHz-m. Mit is jelent egyaltalan az, hogy elmarad? Te 1600x900-ban gamelsz, min. grafikai beallitasokkal? Ha 1440P -ben jatszol, es folotte, ultra grafon, akkor 2db VGA-ig majdnem mind1, milyen cpu van a gepben. En kiprobaltam mind a 6600K-s gepemet, mind a 5820K-t a Ti-vel, es nem volt kulonbseg FPS-ben. Szoval ird le kerlek, hol is van az a kulonbseg.(es azt a netes videot hagyjuk, mert ha az 5820K-nal 3600Mhz to 4500MHz nincs gyorsulas, akkor egy Skylake -el sem lesz) Tehat jatekokban nem marad le a Haswell semennyire sem, amikor VGA limited van, es alt. mindig az van.
En ezt ugy irom, hogy itt van a masik szobaban egy 6600K is, tehat van tapasztalatom. Te pedig mendemondak alapjan nyilatkozol, mivel azt sem tudod, hogy nez ki az X99.Ellenben itt van forrasztott kupak, ami annyit tesz, meg stress teszt alatt sem megy a cpu magho 45 fok fole. Es van +2mag, ugyan azert a penzert, amibe egy rendes 6700K alap kerul.
X99 -bol pedig megeri a kozepkatos lap, nem kell a £300 -as peldanyokat venni. Az OC Socket nem dragito tenyezo, eleg csak megnezni a listat, milyen lapok is vannak vele folszerelve. Az en lapom+cpu-m olcsobb volt, mint ha 6700K-t vettem volna, egy ugyan ilyen katos lappal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #3356 üzenetére
Pedig azon van tobb x16 -os slot is. Egyikben sem megy gyorsabban?
Nekem meg mindig nincs semmi gondom a geppel. Takarekos, turbot szepen belottem, nem fagy, mindig azonnal indul. Bar ha jol belegondolok, akkor az X48-at leszamitva egyik platformommal sem volt soha semmi problemam. A Skylake is egyszeru mint a szog, 2. gepben a 6600K -t 5 perc alatt lottem be 4.2GHz-re, alacsony fesszel. Most annyira nem kell a cpu ero, hogy hihetetlen. Lehet nem is valtoztatok, elleszek ezzel egy darabig. Max egy 6 magos Broadwell majd befigyel, de semmi tobb.
-
MPowerPH
félisten
Nekem csak 98W korul eszik konnektorbol, ugyan ebben a felallasban. No OC, ellenben van 2db D5-os szivattyu 3-as fokozaton a rendszerben, ami plusz 35W. Tehat azok nelkul, meg a radikon levo 9db venti nelkul ez inkabb 63W.
Ha filmet nezek, akkor 112-115W a maximum, amit lattam a meron.Ugye jo helyzetben vagyok, mert a 3 monitor miatt nem kell OC meg a Ti ala sem. Most, mivel busy vagyok, a 2. Ti ki van kapva a slotbol, aramtalanitva, csak a viz folyik at rajta. Minek zabalja az aramot?
Meg nem dontottem el, hogy eladom, addig meg nem akarom szetkapni a rendszert.
-
MPowerPH
félisten
Azt hogy? Alapbol a tartalyban levo folyadek tavozik, egyutt a felso radiban levo folyadekkal.
Mod: jo, hat kulso radival megint mas. Ott raadasul siman megoldhato egy kuplungos bekotes, igy a radit is barmikor levalaszthatod. Nekem is erik a MOORA3 beszerzese, csal lusta vagyok nekiallni.
-
MPowerPH
félisten
Lehet azt szerelni, csak ugy kell a rendszert osszerakni. En alaplapot es cpu-t ugy csereltem, hogy a vizhutest nem bontottam meg. VGA es a cpu blokk csak felre volt kotozozve. VGA cserenel persze szivas van, akkor igaz csak reszben, de le kell engedni a rendszert, majd utana legteleniteni. Az ido, de legalabb nem cserelgeted a VGA-t minden honapban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #3188 üzenetére
Most vagy kifogtal egy nagyon antituning darabot, vagy valaminek nem adtal feszt, amitol az egesz instabil. Megprobaltad ugy, hogy minden mas erteket auton hagysz, es a lapra bizod az oc-t? 4.2GHz-nel meg lehet igy is, mert a lapok alt. Eddig a szintig nem feszelnek tul semmit sem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #3143 üzenetére
Ez Z170, es nincs. A teszt komolysagat pedig elorevetiti, hogy kinek a csatornajan fut, es kinek a hangja van a video alatt.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
m0h0senator #3076 üzenetére
Tudja az szerintem, csak rossz helyen nezed.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
m0h0senator #3062 üzenetére
Jo szorakozast.
-
MPowerPH
félisten
Ami utana van, az szinten Hynix, CL12-ot csak azok tudnak. Nem tavolodtunk el a tematol, de amig a regi jol bevalt az osszes lappal szepen megy, addig a Samsungal mar furodtek be masok is. Nalam pl. egy 3866Mhz-s kit volt, es nem ment sehogy sem.
Az arakat nem tudom otthon, itt a Corsair LPX-ek semmi penzert mennek, mig az uj memokert, foleg a linkelt dominatorert elkernek 2,5x-es arat is, es semmivel sem lesznek jobbak.
-
MPowerPH
félisten
Nem nezem, mert nem latok nagy dolgot. Majd ha valamelyik Samu produkalja azt, amit pl. ez a low cost Hynix tud, akkor azt mondom, tan erdemes megprobalni. Hogy a topikbol idezzek. Nekem a CL14-et csak 3200-ig tudta 1.42v-al, ami meg igy is boven oks.
-
MPowerPH
félisten
Annak a Samsungnak nagyon hasznalhat az a 1.55v.... Ez meg mindig nem bizonyitja, amit irsz.
Azt megkerdeznem, hogy milyen platformod is van? Csak mert olyanon vitazol, amin lehet nem kellene, ha meg nem szereztel tapasztalatot veluk. Nezz vissza itt a forumban, hogy a toredek aron vett Corsair LPX-ek hogy mennek.
Pluszban en mar probaltam Samsung IC-st, es vissza kellett kuldenem.
-
MPowerPH
félisten
A 3400-4000MHz-s ramokat egyikotok sem fogja futtatni X99-en. Nem szereti a platform a Z170-el bevezetett Samsung IC-t. Igy egy alternativa maradt, a Hynix MFR, aminek 3200 a csucsa. A forumbol is az derult ki, hogy a Corsair LPX szeriaja a legjobb valasztasm ind ar, mind teljesitmeny szempontjabol. Lasd ffodi kitje pl. 3200 CL14-et tud, nem emlekszem pontosan. Enyem is 3000 CL13.
-
MPowerPH
félisten
válasz
m0h0senator #2960 üzenetére
Szia. Corsair 3000 LPX modulokat. Megeri a nagyobb orajelut venni, mert alig van arkulonbseg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #2935 üzenetére
Nem kell altalanositani, mert mint kiderult, mindegyikkel van valami gond. Egyebkent ujra van Champion a boltok polcain, eleg szep szammal kerultek a raktarakba.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2860 üzenetére
Sot, volt Broadwell teszt, ott meg lett talan nezve, hogy mennyivel lett erosebb, mint a Haswell azonos orajelen. Az itt sem fog valtozni, hiszen az architekturan, magok felepitesen nem modositottak.
Volt, Cryengine alapu jatekok szeretik a 8 szalat, Crysis nalam gyorsult a 6-rol 8 magra valtas utan. GTA V szinten.
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2860 üzenetére
Jah, mert a 20Mb-t jol irtad. Egy az egyben viszi tovabb az 5960X specifikacioit, csak mar nem EX.
Egyebkent annyira nem is baj, mert a 10 mag nekunk mar tenyleg folosleges. Arra a keves 'szakmaibb' dologra eleg a 8 is akar, a jatekok pedig nem hiszem, hogy megerzik a meg plusz 2 magot. A 8 neha tenyleg ki volt hasznalva, de nem tudok rola, hogy lenne olyan game, ami annal tobb szalat hasznal.
Gyorsabb lesz, valahol a Skylake es a Haswell kozott lesz, szoval olyan 5, maximum 10%-ot varok.Keldor papa: En ebben nem hiszek. Es elmondom, hogy miert, bar az osszehasonlitas kicsit igazsagtalan, mert ugye Broadwell -nel mas az egesz igp, mint elotte a Haswell -nel. DE! A Haswell is joval erosebb OC-ban a maga kis beepitett IGP -jevel, mint az -E a nelkul. Nincsenek csodak....
Skylake -et ne hozzuk ide, annak semmi koze a Broadwell -hez.Es csak gondolj bele, ha a Skylake 4600MHz korul maxol, akkor abbol is az -E majd valahol 4400MHz kozott lesz. Broadwell meg...hat, a 4 magosok is alig mentek 4200MHz fole.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #2855 üzenetére
Az a 1k$ is erosen tulzas, ez meg tulajdonkeppen bekaphatjak kategoria.
westlake: A 6900K az 8/16-os.
Egy az egyben az 5960X, csak szerintem joval kevesebb OC potanciallal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest