-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
Tim82 #108737 üzenetére
Persze, teljesen jó külön is a töltő csak egybe még jobb lenne
Eddig a 40A1 volt ami olcsóbb volt (6000-6500 vagy 8000 körül kulccsal). De mostmár ebay alapjan kb pariban az az 40A02 az a01-gyel (kulcs+ töltővel) ha mákosan kifogom. Csak kicsit elkeseredtem. Eun belülről ez a 13 ezer Ft ami reális töltő nélküliekre, csak kulccsal ahogy nézem. A töltő mondjuk 4-5ezer. Tehát ja..ugyanott vagyok. Gyakorlatilag mindegy akkor hogy 01 v 02t veszek.
-
Fifi
őstag
válasz
Tim82 #108726 üzenetére
Nem ahhoz nem nyúlt.
A zsanérok maguktól adták fel, pedig nem volt intenzíven használva. Amikor ezt észleltem, azóta én nem hajtottam le a fedelet.CoolBoy323 vette meg tőlem még tavaly szeptemberben, gondolom ő azóta az eltelt kb. fél év alatt párszor lecsukta. Nem tűnt szívbajos srácnak.
Sikerült helyrepofozni, vagy gazdasági totálkár volt szegény T410s?Ezek utána T430s-eim rendbetételét már nem is vállalod?
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #108529 üzenetére
Ez biztos, szeretem a csendet.
Viszont ami objektív, hogy a T420 gyári 7200-as HDD-je alapzajra bőven összemérhető volt a gép hűtésével alacsony-közepes terhelésen.
(#108531) FoxiestFox: Egyszer megszokod a csendet, nem akarsz már utána ilyen zajos vackokat, ezt garantálom.
(#108532) Ganz-[HUN]: 1,5-2 órás akku idővel, no igen. Nálam az a vicc kategória.
Esetleg szünetmentes táp kategória, hogy kitart, amíg elmented a munkát, és kikapcsolod a gépet.
Nyilván ilyen torkos gépeket nem fog földhöz vágni a HDD +0,5-1W körüli idle fogyasztása. Egy takarékosabb konfignál viszont ez simán lehet 10-15% körüli különbség is.
(#108533) nemethbalazs: A T460s már gumiborítás nélküli volt.
Amúgy a Turbó kikapcsolásával csak az a baj, hogy elég alacsony órajelre kényszeríti a négymagos CPU-t. Energiatakarékossághoz hozzáadható egy opció, meddig engedje turbózni, azzal azért kedvezőbb értékek érhetőek el sebesség/fogyasztás kompromisszum tekintetében [link] . Pl. egy 2,5Ghz környéke könnyen sweet spot gyanús, ha ilyen módon kívánod szabályozni/korlátozni.A dokkot én mindenképpen megvizsgáltatnám hozzáértővel, mielőtt esetleg hazavágja valamelyik gépet.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #108493 üzenetére
"csak ragaszkodtak a zsákutca 2242-höz"
A smiley-t is értelmezd hozzá.Mondjuk az nekem durva, hogy ilyen kategóriában egy DRAM mentes egy chippes SSD kerül, bármennyire is kicsit hülye ez a konfig.
Intelekbe bezzeg PM981a volt, ami a piac legjobbja. -
-
-
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Tim82 #108383 üzenetére
Azt hittem, hogy a Win specifikus probléma, azért is mentem oda a kérdésemmel - de ott nem tudtak segíteni, ahogy a neten se találtam semmi használhatóz.
Legközelebb jövök ide is - tanulság levonva -
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #108252 üzenetére
A csavar helyek is lehetnek tök máshol, sajnos nagyon nem standard, sőt lehet olyan helyen ami miatt vagy nem megy bele egyáltalán, vagy egyszerűen le kell vágni. Ez nagyobb probléma mint a fényerő állítás.
(#108256) meri: A S-es P-k azok csak sima T-k Quadro-val, szóval azok 15W U CPU-k.
Ha jelenlegi legnagyobb teljesítményt akarod akkor az AMD-s T14 a leggyorsabb, nem tudom számít-e a Quadro neked. -
-
-
-
-
válasz
Tim82 #107656 üzenetére
Ja kb egyetértünk. Én is úgy említettem az E1-et, hogy szerintem szépen skálázódik időben a két eszköz.
Linux alatt még nem próbáltam, csak Win alatt ASIO. A Win10 olyan jól hasít a Frankin, hogy el is engedtem a Linux projektet a szélbe.
Ax X-Fi Notebookra amúgy én is pályázom, kíváncsi vagyok, mit tudhat. -
válasz
Tim82 #107650 üzenetére
Szerintem kifejezetten jó kártyák voltak, főleg a használt áraikon, és főleg, hogy akkoriban még a mostaninál is rosszabbak voltak az integrált megoldások.
Az utólagos driverekkel pedig gyakorlatilag kategóriát lépett a hangjuk.
Jó, ma már egy 15k-s kínai dac lenyomja őket, de én nagyon szeretem ezt a kis kártyát.
Egy csomó notimhoz jó, a Frankiban pedig napi szinten használom éjjelente, és csak jót tudok róla mondani.
Megvan még az E1 is, amit tőled vettem, ez a jóval régebbi kártya fül alapján lazán tudja azt, amit az, csak jóval kisebb, támogat 5.1-et, és van optikai ki és bemenete.Egyedül az ősrégi, bomladozó csillió Ohmos AKG-mat nem tudja normálisan megszólaltatni (a csöves fejeserősítőmmel nem tudom próbálni, mert a munkahelyemen ragadt hónapokkal ezelőtt :\ ) de az Ath-m40x-em szerintem egy marha jó páros ezzel a kártyával.
Meglepő tere van, egyedül talán a középtartomány alját mossa kissé össze, de elnézem neki. Felváltva hallgattam ugyanazokat a lossless Tangerine Dream számokat a noti Audigy2-n, az E1-en, az SB X-FI HD-n, és egy Fiio Q1-en, és nem kell szégyenkeznie szerintem. (Ezeknél jobb cucc most nincs a háznál).
Ha tudom, hogy ilyen menő, veszek egyet 10 éve.
És akkor ott az előny ugye, hogy tudtommal ezekbe a régi notikba ez a létező legjobb hangkártya, aminek nem kell kanócon lógnia. És ez a kényelem sokkal jobb hangkeltőket is kiüt az én szememben. -
válasz
Tim82 #107647 üzenetére
Szerintem kifejezetten rendben van a hangja a korához képest, a mai noti hangkimenteket pedig pépesre fugázza.
Mondjuk az alapból bekapcsolt dobozosító effekteket, amik a gyári driverben vannak, ajánlott kikapcsolni.
Win7 alatt hót szarul szólt, nem tudtam mi baja, 10 alá feltettem a kx drivereket, és álom. Széles, dinamikus, nagyon elégedett vagyok vele.
XP alatt meg a játékokhoz főleg király, gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a régi PCI kártyáim. -
peti_s
addikt
válasz
Tim82 #107550 üzenetére
Erre gondoltam először én is, amikor kihúztam az adaptert akkor 1 mp-re halkabb lett, majd ugyanúgy ment tovább.
A korábbi fejhallgatóm nagyobb ellenállású volt, azzal kevésbé hallatszott, de akkor is hallottam már, ezzel a 32 OHM-ossal viszont határozottan zavaró.
Egy jobb minőségű külső hangkártya, vagy egy újabb laptop között nincs nagy árkülönbség, így azért nem egyértelmű számomra az irány.
Köszönöm előre is. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #107402 üzenetére
90W-nek jelez mindet, amúgy mintha már korábban tárgyaltuk volna.
Grrr, az új Vantage még minding nem jelzi a töltőt, most már minden mást megcsináltak benne(toolbar, aksi reset, egyebek), de ezt hiányzik. (Meg a GPO-k...)
Win 10 2004 energiagazdálkodásával biztos nem jó valami folyton belefagy a sleepbe...
-
-
fkenny
senior tag
válasz
Tim82 #107394 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget, sikerült egy kis trükkel megoldani.
A windows alól futtatható Winflash minden alkalommal összeomlott "driver loading failed" hibával. Látszott, hogy maga a szoftver 2009-ből maradt, egy újabb X201-es winflash szoftverét másoltam át hozzá és, ezzel már fel is frissítette úgy mintha gyári lenne. Mostantól hasít benne az Intel AC7260, Köszönöm!
-
-
válasz
Tim82 #107347 üzenetére
Pontosan, most miattad meghalt az intellektuális macskám.
Amúgy tényleg azt hittem, hogy ezeket egyféle verzióban gyártják, figyelmetlen voltam.Viszont szerintem simán lehet refundolni az előzőt, hisz a címben nem az van, ami a termék, a képet meg t*köm silabizálja nagyítóval.
-
válasz
Tim82 #107345 üzenetére
Na bazzeg... legközelebb specifikáld már, mielőtt valami másik núb is benézi.
Ez már jónak tűnik? -
válasz
Tim82 #107341 üzenetére
Ilyet vettem, nem jó? Nem tudtam, hogy többféle van.
-
-
-
z123456789
addikt
válasz
Tim82 #107328 üzenetére
Na, hát azt a sort esküszöm észre sem vettem.
Mi az istenért van az alapból kikapcsolva?
A 2,4 GHz-esnél alapból be volt kapcsolva, fel sem tűnt hogy ott van olyan.(#107329) rootkit3
Viccen kívül, még a hsz-etek után is csak a Hide SSID sor mögötti Disabled-et láttam, már majdnem kezdtem megmagyarázni nektek, hogy ti vagytoka hülyék.(#107330) HSM
Mentségemre szóljon, totál friss a router, két nap alatt eléggé elvesztem a menüpontok tengerén...Elnézést mindenkitől a vaklármáért, és köszönöm szépen.
-
-
-
eszgé100
őstag
válasz
Tim82 #107071 üzenetére
köszönöm srácok
háztartási fotó és videószerkesztés fogott ki a gépen, Adobe Premier és Lightroom. elboldogult vele azért, de most fordult először elő, hogy párszor az ingerküszöbömnél többet gondolkozott. mellesleg szerintem a 8gb ram is kevés lesz, azt is nézegetek. korábban nem foglalkoztam ilyenekkel, így tökéletesen megfelelt, egyedül a gyári kijelzőt kellett kukázni. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #106951 üzenetére
A win7-es aktiválás jó tipp, lehet addig be sem kapcsolja a kamerát, amíg nincs hozzá a kezelőprogram.
Már nem emlékszem melyik hardverelem (BT vagy 3g modem), de volt hogy csak azután tudtam működésre bírni, hogy a hotkey programmal bekapcsoltam.zsizsef: szóval adott esetben lehet megérne egy próbát a windows 7 telepítés.
-
zsizsef
senior tag
válasz
Tim82 #106951 üzenetére
Facebook, skype, https://hu.webcamtests.com/check. A kamera led nem világít, a kijelző világítás működik (Fn+PgUp). Bios:3.23 (6FET93WW) . Amit beraktam kamerát az is használt, de működőnek mondott. Kínából úton van egy új. Azt még megvárom, ha az se lesz jó akkor apró lesz a vége.
-
smiti
veterán
válasz
Tim82 #106926 üzenetére
Köszönöm szépen, ez egy nagyon hasznos infó.
Ahogy rákerestem ez a panel ha jól látom 30k-n felül van. Ennyit nem biztos, hogy áldoznék már rá, annak fényében pláne, hogy a jelenlegi kijelző is hibátlan, csak az úri kedvemben akartam járni a cserével. Ha jól gondolom nem nagyon ajánljátok az ebay és hasonló társoldalain fellelhető kijelzőket amik majdnem fele ennyibe kerülnek?
+1 : Természetesen online rendelném, errefelé vidéken ahol élek semmi ilyesmit nem lehet kapni, beszerezni.
-
-
-
-
-
válasz
Tim82 #106373 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Igen, fent van, de nem állítottam még semmit rajta.
Amúgy Solus linux (5.5 kernel), alapon minden, csak a BT-t kapcsoltam ki.De ha a 4-5 óra sovány, akkor mindenképp reszelek rajta, Guglis tippek alapján.
(A kezdő linux topikban folytatom ennek finomhangolását.)vicze1: létezik, hogy az edge közel dupla olyan üzemidőt engedne meg?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tim82 #106347 üzenetére
Kedves vagy! Sajnos nem, nem ez a helyzet.
Annyit mondott hogy egyik pillanatról a másikra ilyen lett a kép.
Mondtam neki hogy csukogassa-nyitogassa a kijelzőt, de nincs változás.(#106348) HSM,
Mondanám hogy igen, de egy kisebb faluban lakik, nem is ért hozzá. Gondolom hogy a szalagkábel mert ha a videokártyával lenne gond szerintem nem tudtam volna újratelepíteni a driver-t, meg produkálna más problémákat is. De teljesen hibátlanul működik a gép, csak ilyen a kép. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Tim82 #106345 üzenetére
Az a probléma hogy az ismerősömnek semmi olyan külső megjelenítője nincs ami kompatibilis lenne a gépen lévő portokkal. Van HDMI-s TV-je, de a laptopon DP port van, asztali számítógépük nincs, se monitoruk amit össze lehetne kötni VGA kábellel.
Teamvieweren keresztül letöröltem meg felraktam újra az integrált vga driverét, szépen felment. Gondolom hogy nem azzal van a gond.
Képek alapján mit gondolsz?
-
-
-
-
-
fungi
aktív tag
válasz
Tim82 #106187 üzenetére
Rémlik mintha a 20asoknál a bios-ban lehetne beállítani hogy melyikről bootoljon, egyszer szórakoztam azzal hogy az egyikre Win7-et, másikra win10-et raktam, lehessen választani, de akkor voltak anomáliák,aztán miután az a Sata Ssd-m sajnos egy melegedő, belassulós fajta,
/Crucial BX500/ leszedtem az oprendszert, és inkább csak tárhelynek használom. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106175 üzenetére
Élezést a többiektől a további spamért.
Abszolút és pusztán csak megjegyzés semmi több tisztában vagyok vele, hogy nem érv egyáltalán.
*20 és *30 gépek HMM-je:
"Important:
• If the computer is equipped with both a hard disk drive and an mSATA solid-state drive, do not use the mSATA solid-state drive as a bootable device. The mSATA solid-state drive is used for the “cache” function only."*40 és *50 gépek HMM-je:
"Important:
• If the computer is equipped with both a hard disk drive and an M.2 solid-state drive, do not use the M.2 solid-state drive as a bootable device. The M.2 solid-state drive is designed and developed for “cache”function purpose only." -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106171 üzenetére
"*40-es és *50-es szériában ez az egy méret-opció van M.2 foglalatra?"
Ez nem igaz megint. X1C gen2 és X1C gen3-ban(aka. *40 és *50) nincs a WWAN-ban SSD támogatás. Miért is lehet ez?
Tudom tudom a kivételek erősítik a szabályt..."miért van beledrótozva SATA csatorna? "
Képzeld nem létezett Nvme SSD 16/24GB méretben.
Jé később kikerült...Miért nem lehet az X1C-k vagy A T460s/70s/80s/90s 2242 portjába SSD-t rakni, ha a Lenovo erre szánta? Kínzó kérdések válasz nélkül...
"zsákutca 2242-höz."
Ha akkora zsákutca miért van mai napig használva? Miért csinálta pontosan ugyan így a Dell és a HP is? Mindenki hozott a user számára szar döntést?"Ez egy teljesen jó definíciója a "felhasználókra nézve szar üzleti döntésnek"."
Azt mondod, hogy a usernek az szar, ha gyorsítva a HDD-je?
Ha jól értem te azt akartad volna, ha a 2242 sose támogatott volna SSD-t? :S -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106169 üzenetére
"miért pakoltak bele SSD-t is, miért alkalmas annak fogadására is?"
Talán, hogy támogassák az Smart Response Technology(Ez maximum 24GB-s gyorsítótárat támogatott, így csak ekkora került bele.), mert az Intel pénzt ad a szarjai terjesztésért. Meg mellesleg a csiga HDD-k használhatók voltak vele valamennyire, talán esetleg feltűnt, hogy kiemeltem, hogy csak HDD-k mellé rakták. Talán nem véletlen?
Jelenleg az Optane Memory miatt megmaradt a WWAN SSD támogatása, de már csak NVme-t támogat, és nagyon kevés gép esetében aktív. Talán ez se véletlen?Megsúgom, hogy az SSD only gépekben mint pl. az említett X1C a 2242 kizárólag WWAN-t támogat és SSD-t nem.
"a *40-es és *50-es szériák esetében"
Egyáltalán nem igaz. Mert *40 óta pontosan ugyan ez a méret mehet bele semmit se változott ez az ég világon semmit. A WWAN ugyan úgy M.2 2242. Nem csak két generációban volt, hanem az összes generációban így van.
Elég nyilván valóan, hogy a méretszabvány megváltozása miatt cserélődött le a miniPCIe és nem akármilyen hibás tervezési döntés. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106166 üzenetére
"megoldhattak volna úgy is, hogy a 2242 méretű WWAN kártya mellett minden nagyobb méretű M.2 SSD-t is fogadhatott volna.
A példát, ahol meg is oldották, magad hoztad."
Mit felhoztam, az nem WWAN-ra van, hanem egy fullos 2280 ÉS van egy 2242 is mellette, ahogy minden gépben jelenleg. Semmit se oldottak meg a példában, egyszerűen a 2,5" helyett egy 2280 van. Ennyit a szavak kiforgatásáról.
Ezt szerintem nem atomfizika megérteni mi miért van/volt.Befejeztem.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106162 üzenetére
Tehát szerinted a kizárólag opcionális 16GB SSD cache-re való használat kizárólag HDD-k mellé, az a 2242-es SSD erőltetése?
És persze totálisan figyelmen kívül hagyva, hogy 2242 lett a szabvány WWAN kártyákra, most is az van az összes modellben, és minden egyes gyártó más modelljében.
Mert akkor nagyon erőltetik ezt a szabványt...Tehát ha a Lenovo soha nem adott el gépet úgy, hogy 2242-ről bootolt volna, akkor még egyszer mit erőltetett a 2242-es SSD-ken?
Csak megsúgom, hogy azért nincs 2242-es SSD és válaszék, mert 1 kezemen meg tudom számolni hány gyártó használta OS drivenak, így sose gyártott belőle senki nagyobb méretet mert nem volt rá igény.
Intel Turbo Memory az Core i-ban már nem volt, Smart Response Technology volt az utódja, ahhoz vannak a 16/24GB-s SSD-k. A Optane opció simán "Optane Memory".
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106158 üzenetére
"elég sok kiépítés esetén a *40-es, *50-es szériából gyárilag SSD volt abban a foglalatban"
Psref-ről linkelnél egyetlen egy darabot is? Fel van tüntetve. Opciók amikre szűrhetsz: "Storage", "WWAN / M.2 SSD", és "Smart Card Reader / M.2 SSD" 16GB-ket fogsz találni kizárólag HDD-s modellekben.
*40 és *50 esetében is van egy második M.2 foglalat(Smart card helyett), ahova a kis 16 vagy 24GB-s SSD került, ami HDD mellé volt cache SSD minding!(Már nem emlékszek mi az Intel gyorsítótár technológia neve.) Egyetlen gépet se adott el a Lenovo, amiben a 2242-es helyen OS drive van. Több okból se létezett ilyen."Ha ezen apróságok nincsenek meg, akkor elnézést"
Számodra van meg valami nagyon nagyon hibásan. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #106147 üzenetére
Ezen mit változtat, hogy 2242 NEM SSD-nek volt szánva elsősorban?
Az az nem látom az erőltetését az "M.2 2242 SSD"-knek.
Mellékesen M.2 2280 először a X1C-ben(gen1) volt, 1,5-2évvel azelőtt, hogy a M.2 2242 be lett volna vezetve a WWAN-hoz egyetlen gépben is, ugye a miniPCIe lett cserélve M.2-ra a Core i Gen4-eseknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asztalos klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest