- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez ide való-e, vagy linux topikba, úgyhogy sorry, ha nem ide való.
Még mindig az E495-ről van szó, és mostanában 99%-ban asztalon használom, külső monitorral, 4db perifériával, viszonylag magas fényerőn.
Ilyen körülmények között nálam 2 órát sem bír ki akksiról.Arra is gondoltam, hogy kiveszem belőle az akksit, hogy ne nyírjam ki.
Viszont előtte gondoltam meghallgatom a véleményeket, hogy ez mennyire jó ötlet, illetve van-e olyan mód, hogy töltőről megy a gép, ennek megfelelő energia-beállításokkal, de mégsem tölti az akksit, csak ha úgy döntök, hogy visszatöltök rá - néhány havonta.
Mindezt linux alatt.Köszi szépen a válaszokat előre is!
-
válasz
azbest #126652 üzenetére
Köszi!
Teljesen gyári, és azért akartam újrakalibrálni, mert egy év alatt 92%-ra ment le az egészsége a TLP nélküli folytonos töltőről használat mellett, és reméltem, hogy ez nem a valós adat.
De sajna a rekalibrálás sem műxik.
Találtam a hibával egyező kérdéseket, bugjelentéseket, de semelyikben nincs megoldás rá. -
Sziasztok!
TP E495 laptopom van, ami 95%-ban töltőről ment eddig linuxon.
Feltettem a tlp-t, de vannak vele gondjaim:1.) Rekalibráció nem műxik, mert 1%-nál abbahagyja, mert szerinte valami firmware megszakította a folyamatot.
2.) Beállítottam, hogy 40%-nál kezdjen el tölteni és 60%-nál hagyja abba.
A beállítás félig sikeres volt, de nem teljesen. Most folyamatosan 59%-on van az akksi.Valakinek van ezzel tapasztalata?
Köszi!
-
válasz
donjohnson #126418 üzenetére
Sajnos, nem segített.
-
Sziasztok!
Egy E495 laptopom van, amine ma reggel óta nem nagyon műxik a Touchpad-ja.
Néha meg-meg mozdul, és a gombok is jók, illetve a pöcökegér is hibátlan.
Létezik valami TP specifikus ilyen hiba?
Linux alatt nézem, eddig is azon működött, nincs Win a gépen.
-
válasz
Tim82 #120351 üzenetére
Az a fura, hogy amikor elndítottam a gépet nemrég, ott volt az lsusb listában az ujjlenyomatolvasó, valami synaptic cucc.
Nagy bőszen feltelepítettem egy progit, amivel hazsnálatba lehet venni, erre nem találja.
Otthagytam, elment alvóba, után már nem volt ott a listában.
Reboot, teljes leállítás, újraindítás, azóta nincs ott.
A telepített progit leszedtem, azóta sincs ott.Szokott ennél a típusnál valami kontakt hiba fellépni, vagy hasonló, amitől néha műxik, néha nem?
Mert ha nem jellemző, akkor átvonulok holnap a linuxos topikba.
Kössz!
-
válasz
vicze #120295 üzenetére
Köszi az infót!
Lehet, hogy hülye vagyok, de én azt az oldalsó dokkkoló csatiról azt hittem idáig, hogy egy komplett csati, de most, hogy írtad, hogy kettő usb-c van rajta, rájöttem, hogy a fele egy sima USB-c.
Mentségemre legyen mondva, hogy főleg sötétben használom kültéren.
Azóta van egy újabb kérdés az A285-tel kapcsolatban:
Valaki használ linuxot Thinkpad-en, amin ujjlenyomat olvasó van?
Nálam nem akar működni, sőt, elvileg az USB eszközök közt kellene lennie legalább ismeretlenként, de nincs ott.
Először gondoltam itt kérdezem meg, mert elég hardver specifikusnak tűnik, de majd megyek a linuxos topikba, ha itt nem tud senki infót erről.
Van bárkinek ezzel tapasztalata?Kössz előre is!
-
Sziasztok!
Van két Thinkpad a családban: E495, és A285.
Valamelyikhez szeretnénk használni egy olyan monitort, ami USB-C-s, és a tápot is az USB-C portról kapja.
Műxik is szépen, de nagyon hamar lehúzza az akksit.
Viszont mindkét laptop csak az egyetlen rajta lévő db usb-c-n veszi csak a töltést, tudtommal.A kérdés, hogy a kettőt együtt tudom-e valahogy működtetni; töltőre dugva szeretném használni a plusz monitort.
Létezik e célra valami adapter, vagy olyan hub, vagy dokkoló, ami nem túl drága?
Nincs szükségem mindenféle portra.Köszi előre is!
-
Sziasztok!
A285 géphez hol érdemes billenytűzetet cseréltetni (német->angol/magyar), és/vagy tapipad gombokat?
A fő gond a jobb gomb rossz működése, de opcionálosan nem lenne gáz, ha nem német lenne a billentyűzet ezután.Köszi!
-
válasz
Tikakukac #106377 üzenetére
Igazából arra voltam első körben kiváncsi, hogy mennyire gáz ez az üzemidő.
Már tudom, hogy gáz (a tesztelős eredményről nem tudtam h menniyre reális a valóságban), így van értelme tovább nézelődnöm.
Ha nem tudok hamar sokkal jobb eredményt elérni linuxon, akkor jön a wines próba. -
válasz
Tim82 #106373 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Igen, fent van, de nem állítottam még semmit rajta.
Amúgy Solus linux (5.5 kernel), alapon minden, csak a BT-t kapcsoltam ki.De ha a 4-5 óra sovány, akkor mindenképp reszelek rajta, Guglis tippek alapján.
(A kezdő linux topikban folytatom ennek finomhangolását.)vicze1: létezik, hogy az edge közel dupla olyan üzemidőt engedne meg?
-
Sziasztok!
Van egy vadiúj Thinkpd E495-öm. AMD Ryzen 3500U van benne.
Kb. 5 óra üzemidő jön ki webböngészés közben.
Ez mennyire reális? 30% fényerő, BT kikapcsolva, wifire szükségem van.
A háttérben semmi sem fut, és általában csak egy fülön böngészek Krómban.Köszi!
-
válasz
donjohnson #106133 üzenetére
Köszi!
HDMI->DP adapter nem létezik, csak aktív, amihez USB kráft kell, ami ritka és drága.
DP->HDMI irány műxik csak passzívan.Ilyet találtam, ami sztem pont tökéletes.
Köszi mindenkinek!
-
Sziasztok!
Egy E495-ös TP-em van.
Az USB-C porton keresztül lehet tölteni, és azon jön ki a Displayport jel is.
Szerintetek egyszerre műxik a kettő? Mármint displayport és töltés?
Milyen eszköz kell ehhez? A bazinagy dokkolón kívül.Néha használnám monitorral és olyankor jól jönne, ha töltőn lenne.
Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest