Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz vicze #106160 üzenetére

    Megint félreértelmezel, de nagyon csúnyán: én nem azt írtam, hogy "OS drive", hanem azt, hogy "SSD". Ezeket az átírásaidat meg már tényleg unalmas állandóan korrigálni. Főleg úgy, hogy továbbra is arról beszélek, hogy hangsúlyozottan szerintem volt mellényúlás a 2242 méret erőltetése, magad írtad, hogy az X1C-nél meg tudták oldani a 2280-as méretű M.2 foglalatot. Azért ahhoz nem kell mérnöki bravúr meg hatalmas helyszorítás, hogy - a 2,5"-M.2 átalakítókhoz hasonlóan - legyen két extra csavarhely a 2242-nél hosszabb M.2 moduloknak, főleg úgy, hogy korábban a mini PCI-e foglalatoknál jó pár generációval előbb nem okozott problémát a half-size és full-size méretű moduloknak is megfelelő csavarhelyeknek ugyanezt megtenni.

    Az általad említett 2. foglalat egyébként gyakran opcionális (utólag is beszerelhető), de technikailag annyi a különbség, hogy a beépített foglalat "single sided", a 2. foglalat meg talán "double sided" SSD-ket is fogad. Tökéletesen alkalmas mindkét foglalat "OS drive" SSD fogadására is, épp csak a kínálat nem nagy most már a megfelelő méretű SSD-kből (gyakorlatilag a Transcend és az általad is a T440p-dben alkalmazott noname kínai megoldások vannak).

    Egyébként szerintem az Intel Turbo Memory-ra gondolsz, mint Intel-only megoldás, de az jóval régebbi történet és mini PCI-e foglalatot használt. Esetleg az Intel Optane-on belül voltak még cache-nek használt M.2 SSD-k, de a Lenovo nem (csak) ezeket használta cache-célra.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák