-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali, elég sürgős lenne a kérdés:
T440 touchpadja Windwos 10 alatt miért nem működik? Bisoban be van kapcsolva, és Synaptics driver fel van telepítve a lenovo oldaláról. A Touchpad része az egér beállításaiban ki van szürkítve, alias nem tudok rajta állítani.Szombatra lesz ajándékba a gép, de így hogy adjam oda?
-
BlackJapan
tag
Sziasztok!
Adott egy T440p, venti nem megy, ssd a szokott helyén és a processzor / dGPu felől zümmögő hang jön. Tegnap pasztáztam újra (nem először csinálom) és eddig nem is adott ki ilyen hangot, csak most, hogy felraktam rá újra a win 10-et / frissítéseket.
Azt vettem még észre, hogy ha a venti nem megy, csak akkor van ez a hang, ha beindul a ventilátor, megszűnik a hang is.
Van esetleg valakinek ötlete?
-
Eladó445
tag
Sziasztok!
Hol lehet venni 1db billentyűzet gombsapkát?
Eltörött a t440s -en az fn gombom
köszi -
Sziasztok!
T440s-hez szeretnék 160MHz ac kártyát,amit kinéztem az az intel ac 9260. Most 7260 van(200mbit a max és kevés a gigás nethez). Sok olvasgatás után a whitelist problémát is megtaláltam. Bios modding elég nehéznek tűnik.
Tud valaki hozzá BIOS-t?
Vagy azt is olvastam,hogy a 2.36 bios lista mentesen jött ki. De nekem újabb bios van. Tudok lefelé menni biosban? -
Xero
nagyúr
válasz
z123456789 #100705 üzenetére
Tuti, hogy a wwan kártyát kell kivenni és oda megy az SSD.
Mondjuk én nem bohóckodnék ezzel. Ár/érték arányban sokkal jobban jársz egy hagyományos SATA SSD-vel. Persze ha 2 meghajtó kell, akkor csak így tudod megoldani.Nekem az öreg tartalék T440s (kb ugyan az mint a 450s) is így van felvértezve egy 850 EVO-val.
-
97bandy
tag
Nekem a rég(ebb)i thinkpadekkel sem volt semmi különösebb gond W10-en. X200s-en talán csak a 3g kártyával kellett mókolni kicsit, de az is ment, X220-on szintén. X230-ban instant működött minden a W10-zel, a mobilnet is (nekem sokkal szimpibb is volt, mint a 220).
A múltkor pont egy T440s-sel szívtam egy kört (pedig ez már hivatalosan is W10-zel jön) egy hálózatot hébe-hóba eldobáló wifi kártyával. Cseréltem egy T450s-re, ez ismét normálisan működik
-
donjohnson
addikt
tech.hu-nál járt egy t440p és egy idepad 330
kár, hogy pont a 40-es szériával hasonlították össze -
válasz
Polarstar #100494 üzenetére
Engem zavarna, ha a párom nappal dolgozna vele, mikor én ép aludnék!
Ha egyebekben tetszik a 440-es széria, akkor vedd meg és keress megoldást arra, hogy übergagyi tapipad csattogása ne zavarjon alvás közben.
Legolcsóbb megoldás, ha nem alszol napközben
Második legolcsóbb megoldás, hogy veszel az asszonynak egy egeret mellé
Harmadik legolcsóbb megoldás a T440s tapipadjának a cseréje egy 450-es tapipadjára.
Ha ezek nem szimpatikusak, akkor ne vegyél 440-es gépet
-
tgtom
tag
Sziasztok!
Van egy T440s-em, amit 1 éve vettem használtan. Akkoriban nem igazán akart tölteni, de aztán valahogy megoldódott, már fogalmam sincs hogyan. Most megint előjött ez a probléma. A töltő biztosan jó, mert külső, belső akksit eltávolítva, majd töltőre dugva elindul a gép szépen. Ha viszont rádugom a belső akksit, akkor már nem tölt egyáltalán. Ugyanez a külsővel is.
Egyszer sikerült töltenem a belsőt, amikor lehúztam a cmos elemt is, majd töltő rá, bekapcs és közbe rádugtam a belső akksit. Ekkor feltöltött 80%-ig, azóta egyáltalán nem tölt...
Volt valakinek hasonló gondja? Mi a fenét csináljak?
Köszi! -
97bandy
tag
Üdv!
Az imént került hozzám egy T440s. Egész barátságos kis cucc, egy dolgot leszámítva: a wifit folyamatosan eldobálja. Intel 7260-as modul van benne. Legújabb W10, legújabb driverek. Se a windows által leszedettel, se az intel oldaláról származóval nem jutottam jobb eredményre.
Tegnap lehúztam egy pár gigányi cuccot (képet, amik nagyjából egyforma méretet képviselnek) az itthoni szerverről rá és ott lehetett látni, hogy először 9-10MB/s, majd 5-6, 2-3, aztán megáll teljesen a dolog és elveszti a kapcsolatot is, újra kell csatlakozni. Böngészés közben is előjön, elég véletlenszerűen. Van hogy fél óráig teljesen jó, van hogy 5 perc alatt 3x is ledob.
Az eladó felajánlotta, hogy szívesen kicseréli, de szerinte ez beállítás/sw hiba. Lehetséges?
Az előző gépemben is ugyanilyen wifi volt, csak mPCIE-s kártyán. Azzal nem volt semmi ilyen jellegű gond. -
kraftxld
félisten
válasz
Tikakukac #99939 üzenetére
Jah.. egyik ügyféltől jött ki, mert új Dell laptopkra frissítettek, gondoltam, hogy jó lesz a zasszony T520-a helyett, de inkább marad
Egy 256GB-os tetű lassú Toshiba SSD van a T440s-ben, hogy értelmesen használható legyen kellene egy ugyanekkora M.2 meg egy 1TB-os 2.5" vinyó, de ennyi pénzt nem költök rá. -
kraftxld
félisten
T440s, ehhez milyen értelmes M2 SSD-t lehet venni mostanában?
A HMM szerint M2 slot van, de azok az M2-es SSD-k amikkel mostanában bütyköltem sokkal hosszabbak voltak. -
BlackJapan
tag
válasz
donjohnson #99447 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni használt TP vásárláshoz:
Követelmény: full HD-s, valamint könnyen szerelhető (CPU hőpaszta + venti portalanítás).
Amit eddig néztem az a T440p valamint a 13-as típusú versenyző volt (bár ez igen drága még használtan is...)
T440p-ra azt mondja az eladó, hogy fehér háttérnél látszik egy "keret" a képernyőn és hogy ez típushiba, igaz ez?
Átlagos felhasználásra, hurcibálni, nem félteni.
Mit javasolnátok?
Köszönöm szépen előre is!
Üdv!
B.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
krisz77 #98729 üzenetére
Sziasztok.
Nagyon megtetszett a t440-es. A fiamnak venném iskolai felhasználásra. Olvasom a forumot és kissé elbizonytalanodtam.
Erről a cuccról lenne szó: Lenovo ThinkPad T440 Szép!Ci5/1600x900/8GB/500GB/Magyar világítós bill/6hó Gari/Bomba ár.
Megvehető, vagy hagyjam állva? -
ghost364
senior tag
válasz
Tikakukac #99304 üzenetére
40-es szériából szerintem a p-s vonal korrekt lett, egyedül a touchpad borzasztó, azt meg ki lehet cserélni az 50-es szériájéra
T440p is egy kifejezetten jó gép, lehet bele 4 magos i7-et (ráadásul nem u-sat, hanem rendes TDP-set), meg FHD IPS-t is tenni modok nélkül. Hosszútávú tapasztalatom mondjuk nincs velük, egy ismerős használ egy ilyen, de nekem is tetszik. Zsanér kialakítás is még a régi, T-vonalról ismert verzió.
-
válasz
Chaser #99007 üzenetére
De ez még a 420-430-ra is igaz... T30 volt az első TP-m, de 2000 körül még a HP is tudott tartós gépet gyártani... Meg többen mások is. Előző munkahelyen Dell volt, ott a 6410-6420-6430, D620 -ak állták a hülye usereket, becsülettel. Viszont ott kevésbé vettem észre, hogy a 7xxx széria hullott volna, ami utánuk jött.
A mostani melóhelyen levő T440+... 780-ig gépek, szintén jól bírják, inkább az anyagminőségen és a megoldásokon fogom a fejem.Konzumer vonalon csak a fejem fogom, mi megy... .
-
ÜDv, rég jártam erre
Ismerősnek keresünk strapabíró gépet, én első körben egy használt üzleti modellt javasoltam, T440-est néztem.
Kérdés, hogy ez bővíthető mSATA SSD-vel? vagy jobban járunk egy ODD Caddy-vel?
Photoshop és Illustrator lenne, ahhoz elég elvileg az Intel HD, legalábbis én egy 2.genes géppel is bőven eldolgozok.
-
GIJoe
addikt
T440 2.48 BIOS meddig lehet ill, lehet e downgradelni? (tetszik egy nagyobb akku hozzá, de új BIOS nem engedi, az eltérő akkut)
-
GIJoe
addikt
Üdv, elvesztem a Thinkpadek között, már öregnek érzem a T440em, vennék jobbat, de lenne pár szempontom tudnátok ajánlani nekem?
(én nem találok vmi mindig nem stimmel)
Jó lenne ha modernebb lenne a proci,a GPU és lazán vinné a HEVCt, (röhej hogy a lassan 5 éves MX4 telefonom videója kiakasztja)
NVE SSDnek örülnék (x4) 2 féle háttértár (most is m2 SSD van a rendszer, háttértár 1 lassú 1 TB...)
Nagyobb kivitelű akku, tetszik h ebben most 2ő van.
Nem feltétel de vmi jó modern cuda magos NV vga nem lenne hátrány, vmi kikapcsolható v váltható,
videót kodolni, jó játszani sosincs már idő, meg nem is erre...
És ez mind, megfizethető áron ha létezik... -
Tikakukac
titán
válasz
krisz77 #98731 üzenetére
A 40-es szériának vannak gondjai. Egyfelől az alaplapjaik úgy hullanak, mint a legyek. Másfelől az anyagminősége vetekszik a kínai tornacipő fűzőlyukainak kamuszegecseivel. És az a touchpad
Hát az tényleg mindennek a legalja.
Szóval jah, hacsak nem cél, hogy direkt nagyon rosszat tegyél magadnak: T420, T430 vagy T450. De nem T440/P.
-
krisz77
tag
Sziasztok valaki meg tudná nekem mondani melyik lenovo thinkpad jobb a L440 vagy a T440p?
-
whited
addikt
válasz
thomasvold #98462 üzenetére
T430, T440p
Eddig ilyeneim voltak/vannak, es barátnőmnek keresek gépet -
Tim82
félisten
X240-et nem igazán ajánlom, ha a "régi jó Thinkpad"-színvonalat szeretnéd.
X220, ha kell a még nem szigetes billentyűzet, X230, ha ugyanazt a házat akarod, mint az X220, de jó lesz a szigetes billentyűzet opcionális háttérvilágítással.
X201-be amúgy csont nélkül át tudod tenni a komplett kijelzőt, fedlappal és szalagkábellel együtt.
*
Gyárilag T431s-től, T440-től van IPS opció (vagy legalábbis egyszerű cserelehetőség, onnantól van eDP csatlakozó az LVDS helyett). T420, T430, T420s, T430s esetében van eBay-ről kínai eDP-LVDS adapter pár hónapja, de az kb. annyiba kerül, mint maga az IPS panel és ott gyárilag csak TN panelek voltak. -
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy leonovo T440-es laptopom, melyet szeretnék összekötni egy UFHD-s (2560x1080) (esetleg később WQHD-s) monitorral. Ez lehetséges? Mini display port ami a gép oldalán van az tudja majd kezelni? Illetve ha igen milyen kábelt ajánlanátok hozzá? Nézegettem és nem mindegyik kábelen megy át ez a felbontás, többség csak FHD-t tud. Plusz nem tudom, hogy a gép oldalán lévő port mennyit bír? -
Vegha
senior tag
A T440/450 mintajara az x240 touchpadja is "javithato"/cserelheto ?
-
whited
addikt
Sziasztok
T440p
Szeretnék alá egy hűtőt mert alapjáraton csak böngészve 48-52fok a hdd
Cpu frissen kenve, az normális hőfokon megy.
Mit ajánlotok? -
whited
addikt
Sziasztok
T440P, akku 100%-os de nem kapcsol be róla csak töltőről.
Ha lehúzom és újraindítom, akkor meg csak akkuról.
Mi lehet a probléma? -
törölt tag
Sziasztok,
Thinkpad T440 (sima), Touchpad feature: az asztalon több ablak megvan nyitva majd a kurzort mozgatva, ha kifutok az adott ablak keretéből akkor átvált a másikba. Nagyon minimális írást találtam erről, felteszem kikapcsolhatatlan.
Ötlet?Köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
azbest #97893 üzenetére
Pluszban sincsen ott semmilyen M.2 foglalat, M.2 foglalatba illő cache SSD, merthogy az M.2-t egy generációval később kezdik alkalmazni, meg extra, 3. hely is a T440-től, X240-től van (illetve a hardveresen még Ivy Bridge, de más szempontból már "generációváltós" jellemzőket mutató T431s-től van egészen pontosan M.2).
A T430s-ben (ugyanúgy, mint a normál T430-ban) van két darab mini PCI-e foglalat. Az egyikben van gyárilag a wifi kártya, a másikba mehet vagy a WWAN kártya, vagy egy mSATA SSD (és csak ebbe a másik foglalatba mehet az mSATA SSD, a wifi kártya helyére nem). A linkelt PH!-s "tesztben" lévő képen is van két mini PCI-e foglalat, az egyiket elfoglalja a wifi kártya, a másik (a WWAN/mSATA képes foglalat) meg üres.
Szemléltetésnek az mSATA és az M.2 közötti különbségre két SSD-t megnézve:
A felső M.2, az alsó mSATA.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
T440p-vel kapcsolatban mitől van az hogy újratelepítettem és hiába állítom át a touchpad 2 újjas scroll funkciót csak ideig óráig működik úgy hogy ha lefele húzom akkor lefelé görget. Visszaállítja mindig fordítottra. pl ha rádugom töltőre akkor is egyből. Hogy lehet ezt megoldani?
-
Xero
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #97669 üzenetére
Én még anno vettem egy touchbaros mbp-t, majd eladtam és most t440s van, amit hamarosan cserélek 480s-re. Ez a billentyűzet katasztrófa egyszerűen.
Mondjuk én is végigjártam mindent anno. Kezdtem 12-es iBook-al, majd volt 12-es PB, 15-ös PB, 15-ös MBP-ból meg vagy 4. Sajnos már nagyon más a célcsoport, pedig a Mac OS-t a mai napig a legjobb rendszernek tartom, a HW-ek stílusa és megmunkálása is páratlan, viszont olyan dolgokat áldoznak be a design oltárán, amiket nagyon de nagyon nem kellene.
Windows vonalon, pedig csakis Thinkpadet vagyok hajlandó használni. Szóval egyszerű volt a döntés.
szerk: Mondjuk ha az extreme valóban hozza azt amire számíthatunk (6 mag, normális hűtés, HDR kijelző, értelmes billentyűzet), akkor még én is elgondolkozom rajta. Igaz on the go manapság már nincs szükségem akkora erőgépre.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ron Swanson #97454 üzenetére
Jelenleg egy T440s-t hajtok hasonló felhasználásra a 480s beszerzésig (backend programozás, db, minimális frontend, több VM néha 2 párhuzamosan, néha lol ). Teljesen jól elviseli. Ár/értékben elég erős, gyakorlatilag egy csúcs configot lehet összelapátolni 100e környékén (i7, 12GB RAM, SSD, WWAN). Első körben gyorsan ki kell cserélni a touchpadet vagy a teljes palmrestet egy t450s-ére, valamint IPS panelt beledobni és kész.
Programozással jól elvan, ha nem akarsz helyben túl nagy projecteket fordítani, LOL-al is megbirkózik lebutítva 40-70fps között.
-
Tim82
félisten
válasz
Regirck #97354 üzenetére
Fn + F8 Ubuntu alatt is működött (működik) a régebbi billentyűzetkiosztású Thinkpad-ek esetében. T440-nél mintha már nem lenne erre amúgy Windows alatt sem gyorsbillentyűkombináció.
Mindenesetre az Ubuntu Vezérlőközpontjában le tudod tiltani a touchpad-et (akár arra az időre, amikor gépelsz), nem kell ehhez a BIOS-ban letiltani. (A képernyőkép Ubuntu 16.04 LTS MATE alól van.)
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy ThinkPad T440-es laptopom, melyet nagyon imádok. Ubuntu-val használom programozásra leginkább.Viszont egy dolog zavar amire nem találtam megoldást. Van olyan billentyű kombináció ami ki és be kapcsolja a touchpad-ot? Néha gépelés közben hozzáérek és akkor sokminden nem úgy jön össze ahogy szeretném. Olyasmire gondolok, mint f1 némít, f2 halkít stb...
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrégen vettem egy T440s notebook-ot és az a bajom, hogy renderelés és pl. aida 64 stabilitási teszt alatt is a proci csak 80%-ra terhelődik, azaz nem teker 100%-on.
Mit kell beállítanom, hogy 100%-on használja a processzort?
Először mindig 100%-on megy, majd kb 30 mp után beáll 80%-ra.
Nem ér el kritikus hőmérsékletet, nem throtlingol.Power management-be és egyéb helyen már maximálisra állítottam a teljesítményét.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrégen vettem egy T440s notebook-ot és az a bajom, hogy renderelés és pl. aida 64 stabilitási teszt alatt is a proci csak 80%-ra terhelődik, azaz nem teker 100%-on.
Mit kell beállítanom, hogy 100%-on használja a processzort?
Először mindig 100%-on megy, majd kb 30 mp után beáll 80%-ra.
Nem ér el kritikus hőmérsékletet, nem throtlingol.Power management-be és egyéb helyen már maximálisra állítottam a teljesítményét.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!Üdv: Olaj
-
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
Kérdés:
Az X240-50 es billentyűzet kompatibilis a T440-50 ével? ahogy nézem korábban azonos billentyűzet volt az X2 és T4 széria között. Csak mert ha kompatibilis az nagyban mekönnyítené a backlites billre történő cserémet. -
timer32
csendes tag
válasz
bigrock #96730 üzenetére
Én nem vagyok generációk óta ThinkPad használó, néhány hónapja nyúzok csak egy T450-est, de rengeteget olvastam előtte. Nyilván az érveket és ellenérveket úgy lehetne legjobban hozni, ha ismeri az ember az igényeket és az anyagi hátteret. Engem egy relatíve jó állapotúval (bár nem 100%-os), szerintem korrekt áron hozott össze a sors. Azt hiszem, 130 ezer alatt költöttem eddig, a gép az alap akkuval + egy 72Wh-s akku, valami egyszerű tok. Tervben van egy rendesebb táska, később 8 GB RAM bővítés, és vagy egy USB 3.0 dokk, vagy egy ThinkPad dokk, bár eddig nem érte meg beruháznom.
Persze, kompromisszumok mindig vannak, de nekem eddig nem volt egy rossz döntés (mondjuk ma jött egy windows frissítés, remélem nem cseszekszik majd a driverekkel).Ellenérv lehet esetleg az, hogy nem macbook air vékonyságú, noha azért nem egy nehéz darab.
Talán az egyik legerősebb ellenérv, hogy nem a legújabb generációs gép, így a hardver, főleg a processzor nem mai, egészen pontosan ugye 5. generációs, ami bár teszi a dolgát, de persze attól is függ, mire használod (meg attól is, hogy az i5 vagy i7). Nyilván ha van rá pénz, érdemes lehet újabb modelleket keresni, vagy akár konkrétan 8. generációs cuccokat nézni, amikben már négymagos processzorok dolgoznak. Nyilván ha lenne annyi pénzem, T480-at vagy valami másik 8. generációs gépet vennék, de sajnos erre nincs 300+ ezrem, és nem is biztos, hogy kihasználnám.
Ha nálad feltétel az USB Type-C megléte, akkor az is hátrány, ugyanis ezen a gépen nincs.
Nem tudom, hogy milyen specifikációjú gépet szereznél, de itt a profik szapulják a kijelzőket. A T450 hivatalosan nem volt FullHD-val kapható, 1600x900-as HD+, illetve a sima HD felbontás volt elérhető. Nekem sajnos utóbbi, gyengébb jutott, de az a véleményem, hogy bár valóban nem az életemben látott legszebb és legjobb kijelző, de szerintem közel sem annyira használhatatlan, mint sokan tartják. Hozzáteszem, ha eddig FullHD-s géped volt, akkor biztos érezni fogod a különbséget a minőség visszaesésében, és ismét előkerül az is, hogy mire használnád, nyilván Photoshopra nem ez a kijelző a legmegfelelőbb. Ezt a problémát mondjuk egy plusz kijelző nagyrészt meg tudja oldani, kivéve ha tényleg állandóan máshol vagy. Adott esetben pedig buherálni is lehet.
HDMI-hez átalakító kell, ha ez számít.Ezen túl persze rengeteg előny van, szóval nem tudom, milyen áron és mihez jutnál hozzá, illetve milyenek a saját igényeid és lehetőségeid, de összességében még mindig nem egy rossz kis gép. Én szerintem mellé tudok állni, és remélem, hogy azért valamelyest tudtam segíteni. Alternatívának egyébként talán valami business HP-t néznék, de konkrét modellt nem tudok mondani. Sokan még a ThinkPad T440s-t mondják, ami nálam is játszott ebben a kategóriában, de végül ez jött.
-
Tikakukac
titán
Az a bajuk garis már nincs, 25k-s alaplapokkal zsonglőrködni meg nekem nem pálya
Most kell eladnom a 840-et, mert kifut gariból és a gondolata is rossz, hogy ebbe is mennyi cucc került bele 1,5 év alatt
T450-nek az előnye, hogy ott nem pattantak el hajszálerek 2-3 hónap után a munkafelvételen. T440-nél azért görcsölés volt rendesen -
anorche1
őstag
Sziasztok!
A t440p milyen verzioju mini displayporttal rendelkezik?
-
Yoyoyo
tag
Udv
Egy gyors kerdesem lenne a hozzaertok fele:
T440-hez szeretnek rendelni uj angol billentyuzetet. Van ajanlott, vagy elkerulendo tipus/marka?
Koszonet!
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy olyan gondom, hogy a laptop kijelző nem világít, olyan mintha maga a kijelző működne, de nincs megvilágítás ezért nem sokat látni rajta. Ez milyen gond lehet - inverter? És Budapesten hol érdemes érdemes javításra vinni?
T440-ről van szó, sima kijelzős.Köszönöm előre is az ajánlásokat!
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #96208 üzenetére
Talán egy fokkal.
T440-ben lehetett volna remek panel. Amit néztél akkor egy csontos konfig volt. Azokban már eDP csati van, olyan IPS panel van bele 25 rugóból, mint a szél. Akár gyárilag is.
Ahham. Két szélen van csavarozva. És könnyen törik.
Többihez is annyi a panel. Sőt HP-k és Dellek még nem is fognak menni csak némi csiszatolás után. Akinek megér ennyit, megér. Még olyan ember nem volt aki azt mondta, nem éri meg. A fejeket látnod kéne csere után. Fizetni egyszer fáj, okádék kijelzőt bámulni meg mindig.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #96207 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos elemzésed!
-Ez nem hangzik túl bíztatóan, hogy nyikorog mind. Jobbak a 20-asok?
-Ha ennyire rossz a kijelzo az ismet nem egy jo hir. A W520 TN panele egész elfogadható, legalábbis számomra. Alapvetően akkor a ritkább 12 és 14 collos kijelzőkkel van a baj eszerint általában? A T440p-nek valóban kritikán aluli volt a kijelzője sajnos tapasztalatom szerint, reméltem a 30-asé jobb azért.
-Az antenna keret törés az amikor az a külön csík kilötyögősödik a hátlap tetején?
-Ez a kijelző mod azért a gép árához mérten húzós nem? Ugyanannyi, mint maga a gép kb. gondolom... Akkor már lehet valami rivális Dell vagy HP amit nézni kéne, csak az ugye más kinézet, meg mégsem Thinkpad
-
timer32
csendes tag
válasz
SMartin-HU #96191 üzenetére
Szia!
Én nemrég ruháztam be egy T450-be, és eddig nagyon nem bántam meg! Még én is ismerkedem vele, meg ízlelgetem, de eddig bejön (ezért is fordulnak elő tőlem néha amatőr kérdések itt a fórumon, de a nagyon alapokra van,hogy válasz sem jön).
T440S-nek egy memória slotja van (4GB integrált), és bár azt is szép nagyra lehet növelni, a T450 esetében ez még jobb a két slot miatt. De úgy is nézhetjük, hogy a T440S-t egy 8GB-os bővítéssel csak 12 gigáig húzza az ember, míg a T450 már 16-tal fog rendelkezni. (Mivel nekem nincs pénzem egy vagy akár két 16GB-os ramra, ezért inkább így közelítettem meg.)
Az X1-nek nem cserélhető az akkumulátora, már ha fontos ez neked. Szerintem egy Thinkpadnél nem utolsó. Vettem ehhez az új masinámhoz egy 72Wh-s akkut, amivel bírja elég rendesen, de ugyanez van T440S-hez is.
A T450 készülék esetleg kijelzővel lehet szegényesebb, attól függően, hogy milyenre van lehetőséged. Nekem a legkisebb, HD paneles jutott, és biztos jobb lenne egy HD+ vagy egy ennél is komolyabb FullHD IPS, szerintem ez a meglévő sem annyira gáz, legalább nem fogyaszt sokat (bár a fogyasztásról nincsenek forrásaim, illetve max a távolabbi jövőben, ha nem váltom le a gépet, képernyőt cseréltetek). De a profibbak biztos azt fogják ajánlani, hogy válassz HD+ kijelzőset, talán még én is tovább kereshettem volna, de egy szinte új gépet szereztem, ezért nem panaszkodom. FullHD-s legjobb tudomásom szerint a sima T450-ben nem volt opció.
Nem tudom, hogy milyen szempontból van lehetőséged választani, de még egy dolog T450 mellett: nagyobb eséllyel foghatsz ki garanciás gépet. + Újabb is, a processzor is jobb egy generációval. -
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Lehetőségem lenne most 3 Thinkpad közül választani. Ti melyiket ajánlanátok?
Árban majdnem ugyan ott lennék.
T440s - i5 4200U, 8GB RAM
T450 - i5 5300U, 8GB RAM
X1 (2.gen) - i5 4300U, 8GB RAMA válaszokat előre köszönöm.
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #96099 üzenetére
Ezt én is így látom... ami a 40-es sorozattól én csak fogom a fejem... Nemrég volt több különböző gépbeszerzés is különböző helyeken ahol megfordulok... T440-et megeszi a fene az 1 slotos felépítéssel a T440s meg a forrasztott rammal... A T450 már megint tudott normális lenni ilyen szempontból. Egyébként a processzorok innen végig ilyen 15W-os hulladék CPU-kat kaptak... X260-nál egy kicsivel jobb a helyzet, de az sem acélos...
Volt pár hónapja egy másik helyen egy gépbeszerzési tender... Én raktam össze, hogy mi kell bele... Ott annyi volt a korlát, hogy csak HP játszott... Hát azt hittem besírok. Ott is az utolsó normális gép a 70-es sorozat volt. Azután rámentek erre a buta ultrabook vonalra és nincs normális kétmagos CPU-s gép. Oké, akkor nézzünk Zbook-ot... Hát az meg nyilván más árfekvés volt...
De nemrég egy kolléga aki külsőskét saját motyót használ, éppen a gépvásárlás posványába süllyedt. Apple vonalon mozog, de folyamatosan beleütközik a 8GB-os limitbe... Van/volt egy Lenovo Y szériás gépe, mert ott relatíve olcsón megkapja a 4 magot meg a sok memóriát. Ezt egyébként relatíve sokat látom mostanában szakmán belül. Üzleti gépek közül a gyengítés miatt nem tudnak választani, a workstation meg drága... Mi marad így? Hát a gamer szériák... Szóval akart váltani nagyobb Macbook-ra, de hát ott is beleszaladt a nagyobb változat milliós árába... És akkor azt mondta, hogy forrasztott cuccért amit 1-2 év múlva bővíteni kell és még throttlingol is, hát nem fog ennyit fizetni...
Azért már elkezdtem keresni a T420 utódját, de ebből még bármi lehet biztos nem mostanság lesz.
Egyik esélyes a T470p....talán amikor kicsit konszolidáltabb ára lesz. De nemrég belefutottam ebbe: Librem Az amit leírnak nem rossz... De nemrég néztem az új Dell XPS 13-at...15 beteges... -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95847 üzenetére
Érdekes ez a piac, az biztos, nem irigylem a kereskedőket sem, mert valóban kínos, ha rajtuk rohad egy ilyen drága gép. Bár ahogy elnéztem, mikor jön az új típus, nem kezdik el őrült módon akciózni az előző szériákat sem.
Én egyébként használtam cégesként TP-t, itthon meg van egy régi SL300-as, és mindkettőt nagyon szerettem, pedig TP-ból is a sokak által leszólt T440-est használtam. -
Xero
nagyúr
Haliho!
Egy T440s-hez kellene nekem egy FHD ips panel. Lehetőleg AUO, vagy bármi amit megesz és megy a fényerő állítás W10 alatt is vele.
Valaki ki tudna segíteni megbízható forrásokkal vagy ne adj Isten egy kijelzővel?Előre is köszi minden segítséget!
-
Tim82
félisten
Azoknak nem most hullanak sorban az alaplapjaik?
*
Ha számít az IPS képernyő, Thinkpad-vonalon az X szériát leszámítva a T431s-től felfelé kapsz vagy legalábbis onnantól egyszerű megoldani az IPS panelt utólag beszerelni. (T431s-nél váltottak LVDS-ről eDP-re, eDP-s 16:9 14" IPS panelből meg rengeteg fajta van.)A T440 esetében a touchpad éppenséggel kicserélhető a T450-ére. A minőségről már ejtett szót más, abban valóban a 40-es széria mondható a legproblémásabbnak.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A T440 mennyire megbízható? Egyik ismerősöm szeretne laptopot vásárolni és neki próbálnám ajánlani a Thinkpad szériát. Árban 120 ezer forint könyékét célozta meg és ezért pont lenne egy ssd-vel ellátott T440. Én nem szeretem a szigetes billt, de neki teljesen mindegy lenne. Most egy új asust nézett és próbálom róla lebeszélni. Szerintetek a T440 használtan mennyire jó vétel?
Köszi
-
kromatika
veterán
Sziasztok.,Légyszi segítsetek hogy hogyan tudok be lépni biosba Think PAd T440S nél.Már több fajta notit is telepítettem,és beléptem a biosba,de itt hiába nyomogatom ujra indításnál az f1,f2,vagy f12 öt be tölt a rendszer.próbáltam ugy is hogy az fn gombot hozzá nyomtam az f1 hez. mit csináljak?
-
aDamker
aktív tag
Sziasztok.
Van tapasztalata bárkinek abban hogy T440s-hez milyen AC wifi modult lehet bele biztonsággal megrendelni??
Mióta 500 Mbites a netem, kicsit zavar hogy 22-24 Mb/s-nél gyorsabban nem jön a cucc.
Néztem a lenovo parts-okat, bár lehet rosszat néztem, de ott még az se volt ami most per pill benne van most:
Intel® Dual Band Wireless-N 7260A szériaszámom: 20ARS1UT00
A válaszokat előre is köszönöm. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy tp t440s -e, amiben egy intel 7260 -as wifi kártya van. Ez elméletileg támogatja az 5ghz -es wifit, de gyakorlatban még sem. A driver dátuma 2017.10.01. Szerintem a win10 rakta neki föl, nem a gyártó. Esetleg próbáljam meg a tp oldaláról leszedni?
-
GBotond
tag
Gyors segítséget szeretnék kérni. T440p nem veszi a tápot, van benne még 20 perc töltés, tehát ellenőrizni tudtuk, hogy a főkapcsoló működik, vissza lehet kapcsolni, de kivett akkuval sem veszi fel a tápot. Másik táppal/konnektorról próbáltuk, azzal sem. A tápcsatlakozó kicsit lötyög, de bedugott kábellel megmozgatva sem szöttyen semmit. Első körben remélem, hogy a csatlakozóval van csak gond, aki már szerelt ilyet, és képben van, attól kérdezném, hogy itt is külön kártyán van a tápcsatlakozó, vagy egyből az alaplapba megy? A HMM-et töltöm közben, de határidős munkám van reggelre, mire kiismerem magamat, megőszülök...
-
denorbi
tag
Sziasztok! Tulaja lettem egy T440 típusú laptopnak. A kijelzővel nem vagyok elégedett! Hiba nincs rajta csak hát a betekintési szöge gáz! Érdemes lehet bele másikat tenni, tetetni?
-
csubuka
addikt
Nagyon szépen köszönöm!
-Ezzel mindenre megoldást mutattál, szuper. Nincs PATA vinyóm, így az üres. Ez megmagyarázza a felesleges tökölést.
-A venti elég zavaró, de akkor megszokom.
-Mókolásra fel, szuper, akkor megoldom, pedig én is mindent okosba beállítottam a BIOS-ban már, csaknem adta be magát mégsem.Poénból a pár ezrest megéri. Meg mert apám kért egy random műhelyes gépet. Csak egy "space"-t kell szereznem és újra szól az elpusztíthatatlan T43. Amúgy valami DOS-os akármit kell majd rajta futtatni, szóval nem kell egy core-iPaks2 erre a célra.
Van egy elfekvő 32 gigás SD karim. Ez akár jó lehetne nem? Vagy a 32GB tól sok ha DOS-t akarok futtatni rajta mert az nem fog bírni vele?
(#93774) Mirr Murr: Sajnos, gondolom csodák nincsenek. Szerencsére el vagyok árasztva modern TP-kkel: céges T440p "átok" becenévvel (talán idén cserélődik már
Egy 420-as jöhetne simán helyette
Az tuti kényelmesebb) meg a saját W520-om. Az korrekt mondjuk. El akartam adni mert nagy szükség nincs rá, de egyszerűen jó. Ez csak ilyen trollkodásra kell, meg mert csoda, hogy 11 éves akksival egy órát bír.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor #93627 üzenetére
Na akkor koncoljuk fel.
Szerintem a T440 azért fiatalabb modell, vagy nem?
Hát érzésre inkább időutazás. Hogy papíron fiatalabb-e? Igen. De kit érdekel.
Nem szeretnék átalakítással usb 3.0-át, ha van modell, ahol van alapból 3.0-ás port.
Akkor T430. Még mindig olcsóbb és kevésbé gatyaság.
Gyorsaságot nem írtam egyik modell vonatkozásában sem, az arra vonatkozott, hogy "gyorsan" ránéztem a T420-ra és megállapítottam, hogy nincs benne usb 3.0.
Akkor azt a 2 sort sikerüljön leírni rendesen és akkor nem vesszőhibát feltételezek. Így elírás volt, ami telibe félre is vitte a bulit.
Leírtam, hogy kb mire kell és hogy megbízható legyen hosszú távon.
És sokan kifejtették már előttem is, hogy akkor esélyesen ez nem a te géped.
A "jó gép" kérdés is nyilván erre vonatkozott. Az alaplap hibát sem tudom, hogy miben merül ki
A nem működő gépben esetleg bootloopban, esetleg lehaló belső portokban, esetleg átvezetőkben, esetleg IC-ben.
mert pontos válasz nem jött, hogy pl mikor és miért jelentkezik
Az elromlás pillanatában szokott, oka általában műszaki hiba. De komolyan. Tényleg azt kívánod, hogy minden egyes diagnosztikai lapot és oszcilloszkópos mérést kiszedjen valaki? Ha valóban ennyire nem vagy a témában ez nem tudom mit segítene.
mennyire gyakori
Úgy, hogy az igen megregulázott felvételisek is legyintettek rá, sokkal fiatalabban is. Innen sok logika nem kell hozzá, hogy összerakd: magától nem szokott megjavulni semmi. Sőt, ha javítanak sem sok sikerrel. Lásd revíziós LG panelek.
van-e esetleg egy széria, amit érintettstb.
Igen, az egész széria. S-es tulajok alapján azok is szépen újulnak fel.
Azt is írtam, hogy a touchpad nem annyira lényeg, mert egérrel használom az esetek 95%-ában.
A maradék 5%-ban pedig nem fogod érteni miért nem tudsz szerkeszteni egy szót, hiszen te húzod az ujjadat és kattintasz.
Gondolom azért ez a T440 is még bőven jobb, mint egy hp 15 széria újonnan vagy más, hasonló kategóriájú gépek, billentyűzet terén is, habár biztos elmarad egy T61-esétől.
Ebben mondjuk nem vagyok biztos. Főleg mivel van fölötte és alatta is választás így főleg nem tudom miért ez a 2 gép akadt be a lejátszóba.
Amihez NEM ragaszkodom, csak leírtam, hogy nagyon szeretem a billentyűzetét.
Na, ha megvetted a csodát, akkor máris kihúzhatsz 1 pontot a listádról.
Egy használt Thinkpad mellett azért döntenék, mert eddig úgy tapasztaltam, hogy megbízható tartós gép, és nem azért, mert egész nap a Thinkpaden dolgozok stb, - viszont használtan jó áron hozzá lehet jutni. De ez is kiolvasható volt szerintem abból, hogy megbízható gépet szeretnék netezésre, letöltésre és irodai használatra (office).
Mondjuk ha a tied is NV-s lett volna, ez a pont sem feltétlen élne, bár ez az NV sara volt leginkább.
Nem önigazolásra van szükségem, hanem segítségre, azért kérdeztem.
Pedig nekem úgy tűnik sajnos.
Sajnos nem vagyok egy laptop guru, így ezek a félszavas valaszok, hogy szar, meg gatya, meg ilyen szart még életedben nem láttál, nem igazán segítenek sokat, mert amúgy kicsit szubjektívnek hatnak és nem igazán van megindokolva az állítás, hogy pl a billentyűzet miért is szar pontosan. Pl én azt sem tudom, hogy miért volt megosztó a 40-es széria.
Mert mindig kisregényt írni meglepően unalmas, ott a kereső, a tesztek. Amik pölö noticsekken is azzal indultak, hogy hopika, összeszerelési, minőségi hibák vannak, amik eddig nem voltak (mondjuk ez nem igaz ebben a formában, de tény, hogy inkább recsegjen 2 műanyag egymáson néha, mint horpadjon a kezem alatt nonstop). Ez tényleg az első képalá. Milyen módon szeretnéd, hogy leírjam, a burkolat minőségét? Anyagösszetételét? Vastagságot? Torziós merevséget? Képzeld el, hogy veszel egy 10 évvel fiatalabb gépet, ami olyan, mint egy konzumer gép. A T61-hez képest átfingható fedlap, kopogós béna palmrest, kellemetlen fogás, mintha gyárilag UV ette volna a színét. A billzet meg azért szar, mert nincs nyomáspont, billeg a kupakon a fej és az egész modul is. Talán kezded kapisgálni a megosztás gyökerét. Ja és kegyetlen backlight bleeding, ofc.
Meg nyilván minél fiatalabb gépet szeretnék a lehetőségekhez képest.
Akkor ott a T450, igen szépek suhannak el 150k-ért. Újabb is, frissebb is, jobb is.
Vehetnék újonnan is, de nem akarok annyi pénzt költeni, nem használom ki, használtan viszont a megbízhatósága miatt már megéri egy ilyen kategóriájú laptop és itt.most nem pont a T440-re gondolok..
Hát a megbízhatósága miatt mondjuk pont nem. Lélekben E7440 társa, az a másik ami tuti befektetés. Nagyon okosban 20-as egy lapcsere, kevésbé okosan 30, halandó embernek a gép piaci árának a fele. És oda is kell, random vezérlő lehalás, belső széthullások alap.
Aztán lehet, hogy rosszul gondolom. És egy szóval nem állítottam sehol, hogy én barmit is jobban tudnék
Szóval valóban nem, tettel igen. Ugyanaz sajnos.
-
FerNandor
őstag
Sajnalom, hogy raboltam az időtöket.
Nem vitatkozni akarok egyáltalán, viszont lenne azért pár gondolatom:
Szerintem a T440 azért fiatalabb modell, vagy nem?
Nem szeretnék átalakítással usb 3.0-át, ha van modell, ahol van alapból 3.0-ás port.
Gyorsaságot nem írtam egyik modell vonatkozásában sem, az arra vonatkozott, hogy "gyorsan" ránéztem a T420-ra és megállapítottam, hogy nincs benne usb 3.0.Leírtam, hogy kb mire kell és hogy megbízható legyen hosszú távon. A "jó gép" kérdés is nyilván erre vonatkozott. Az alaplap hibát sem tudom, hogy miben merül ki, mert pontos válasz nem jött, hogy pl mikor és miért jelentkezik, mennyire gyakori, van-e esetleg egy széria, amit érintettstb.
Azt is írtam, hogy a touchpad nem annyira lényeg, mert egérrel használom az esetek 95%-ában.Gondolom azért ez a T440 is még bőven jobb, mint egy hp 15 széria újonnan vagy más, hasonló kategóriájú gépek, billentyűzet terén is, habár biztos elmarad egy T61-esétől. Amihez NEM ragaszkodom, csak leírtam, hogy nagyon szeretem a billentyűzetét. Egy használt Thinkpad mellett azért döntenék, mert eddig úgy tapasztaltam, hogy megbízható tartós gép, és nem azért, mert egész nap a Thinkpaden dolgozok stb, - viszont használtan jó áron hozzá lehet jutni. De ez is kiolvasható volt szerintem abból, hogy megbízható gépet szeretnék netezésre, letöltésre és irodai használatra (office).
Nem önigazolásra van szükségem, hanem segítségre, azért kérdeztem. Sajnos nem vagyok egy laptop guru, így ezek a félszavas valaszok, hogy szar, meg gatya, meg ilyen szart még életedben nem láttál, nem igazán segítenek sokat, mert amúgy kicsit szubjektívnek hatnak és nem igazán van megindokolva az állítás, hogy pl a billentyűzet miért is szar pontosan. Pl én azt sem tudom, hogy miért volt megosztó a 40-es széria.
Meg nyilván minél fiatalabb gépet szeretnék a lehetőségekhez képest. Vehetnék újonnan is, de nem akarok annyi pénzt költeni, nem használom ki, használtan viszont a megbízhatósága miatt már megéri egy ilyen kategóriájú laptop és itt.most nem pont a T440-re gondolok.. Aztán lehet, hogy rosszul gondolom. És egy szóval nem állítottam sehol, hogy én barmit is jobban tudnék. -
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor #93621 üzenetére
azért olyat nem vennék, nem egy mai darab
Mert a T440 friss és üde?
és gyors
Hát az átlag konfigot nézzük a 4300U és átlag 2520M az egy pite. Cserébe dupla olyan drága a másik. De örülök,hogy tudod milyen gyors
ránéztem usb 3.0 sincs benne
3k EC kari és lesz 2 is.
ha válaszol az eladó, lehet, hogy ránézek erre a T440-re.
Sziasztok! T440-et akarok venni. Igen?
Igen. Akkor vedd meg ha hitelen annyira jobban kezdesz tudni mindent. Ha valami fel tud paprikázni a fórumon az ez. Mikor az eleve ingyen betolt időm teljesen átalakul szemétté és ablakon kidobott felesleggé. -
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #93616 üzenetére
ezek nem túl jó hírek. lenne egy hp-15 széria i3-6006u 256gb ssd laptop újonnan 115ért, de aztán tálaltam ezt a t440-et, és mivel szeretem a t61-et, ezért gondoltam, hogy maradnék ezen a vonalon. akkor így szerinted egy használt t440 vagy egy új garanciális hp-15?
két külön világ, nem is az összehasonlítás a lényeg, hanem, hogy melyikkel jövök ki jobban hosszú távon. irodai használat, netezés és letöltés.
touchpadet lattam, hogy fura, de annyira nem lényeg, egérrel használom általában a laptopokat.
t440-nél az alaplap hiba mit jelent? még ennyi év után is jelentkezhet vagy csak az elején volt jellemző?
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Thinkpad T440 (i5-4300U, SSD, 8GB ram) milyen? Találtam a hardveraprón egy T440-et, ami megtetszett.
Jó gépek? Mit jelent az, hogy szigetes a billentyűzete, T61-hez képest milyen összességében?
A T61-em majdnem 10 éves és nagyon szeretem, főleg a billentyűzetét. Hasonlókat várnék egy ilyen T440-töl. Annyi, hogy én a T61-et sose vittem tisztíttatni, pasztáztatni, mert nem rég hallottam erről először, de nem igazán van baja. Sose kellett szervizbe vinnem. De ezt persze vinném majd karbantartásra.
-
Tikakukac
titán
Na, akkor megnyugodtam, nem véletlen nem értem. Igen, foltosodnak. Nem én mondtam, ezt is a smartban bökték be. Mint a raklapszám halt T440 lapokat sem a kisujjamból szoptam ki, se nem a szopóroller X230 LG paneleket, sem semmi mást. Ezek létező jelenségek. Szokták mondani minden pletykának van alapja. Na most ha tudom, hogy az x200-ak repesztik a palmrestet és mondjuk a T420 nem, akkor esélyesen ha beverem a gugliba ezt a 2 dolgot az egyikre nagyon sok találat lesz, a másikra kevés. Nyilván azért mert zöldség. Ha tetszik érteni, mi itt a problematika.
-
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #93539 üzenetére
Nekem igazából olyan gépre van szükségem, ami 5-6 év alatt sem pusztul meg, és van rá normális támogatás. Most egy Sony üzleti ultrabookom van, amit 2012-ben vettem és kifutó széria volt. Teljesítményre most sincs rá panaszom, de már vannak hülyeségei és hát ugye semmilyen támogatás nincs rá, a speciális driverek miatt max win 8 rakható rá. Korábbi melóhelyemen egy T440-et használtam és nagyon szerettem, most egy 5470-es Dellem van, de nagyon érezhető a különbség, jobb volt a Lenovo.
Valami komolyabb teljesítményű gépet keresek, mert Photoshop is menne rajta (főleg külső monitorral, dokkolóval).
Valahogy az Apple-t én sem szeretem... -
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
T440-esemen nem megy az ujjlenyomat olvasó
cannot communicate with sensor fingerprint lenovo hibaüzenetet kapom, BIOSban töröltem már a régieket stb. de semmi.Valakinek valami tapasztalat vagy ötlet? Köszönöm!
-
dqdb
nagyúr
T440s-ben lévő i5-4300U-ra mennyi pasztát (és hogyan) érdemes tenni?
-
GIJoe
addikt
üdv, a T440esem akkuja gyengélkedni kezdett, hogy tudom a legjobb teljesítményt üzemidőt elérni, ha veszek eredeti TP akkut, vagy elviszem vmi modderhez és 3400as pana akkukat rakatok bele, (külsőbe...)
-
marton.m
tag
Sziasztok!
Van egy T440s típusú Thinkpadem. A burkolatán már található néhány nem túl mély karc, illetve a touchpad kifényesedett.
Régen olvastam már módszerekről, amikkel ezeket el lehet tüntetni. Tudnátok ajánlani valamit, amivel otthon szebbé tudnám varázsolni szeretett Thinkpadem?
Ebayes csodaszivacsom van itthon, de még nem mertem kipróbálni rajta. -
Uzi74
senior tag
válasz
Janoska26 #92968 üzenetére
Nekem a registry módosítás vált csak be t440p-n:
pl:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lenovo\PWRMGRV\ConfKeys\Data\xxxxxxxx]
"FirstInstID"=dword:00001d26
"ChargeStopControl"=dword:00000001
"ChargeStartControl"=dword:00000001
"ChargeStopPercentage"=dword:0000005a (90)
"ChargeStartPercentage"=dword:00000028 (40)
"Automatic"=dword:00000002 -
Uzi74
senior tag
válasz
eastsider #92762 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol hasonló dilemmám volt, dell XPs 13-re esett a választás (i7-es legerősebb proci amit adnak) a t440p (i7-4800MQ) mellé kistesónak, gyengébb a proci 15-20%-al, de az ssd és a ram gyorsabb. Aggódtam hogy gyenge lesz, de nem sáfárkodik a boost-al, 3,7 Ghz-et tartja ha kell - sokmindenért kárpótol hogy sokkal kisebb és könnyebb - és a 13,3-as képernyő sem sokkal kisebb az infinity display-el
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92705 üzenetére
Az biztos hogy egy T430, robosztus terminátor ehhez képest. De hogy ropogna, nyekeregne stb. én ilyet még nem tapasztaltam. Az ezzel pariban lévő G1-es Probook-ot is szemügyre vettem, hát a zsanér az műanyagból van, de még az Elitebook-nak is, ebben a kategóriában az vicc kategória. Dell E7440-nek a minősége viszont fasza.
Ja és a félreértések elkerülése végett nem vitatkozni akarok, se meggyőzni Téged az állításod ellenkezőjéről. (Mondjuk meg se tudnálak, de nem is ez a célom)
Csak a véleményemet szeretném elmondani.
Viszont ahogy mondtad is, hogy most elég sok lett belőle a piacon, biztos hogy van valami bibi velük.
Szerencsére nekem még nem volt velük gond.Amikor kaptuk a T440-eket, akkor kaptunk velük egy időben T450s-eket is, meg is lepődtem, mert nem nagyon szokták 2 év alatt lecserélni a gépeket, és ezekre még 1 év gari volt. T450s-nél is ilyen siralmas lenne a helyzet?
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92701 üzenetére
Most nekem is T440s-em van, előtte még nagyon régen volt T61-em, meg most 1 hónapig X240-em, eddig más vonaton utaztam. Touchpad szerintem is szar, szokható, bár cserélni fogom T450-esnek a touchpad-jára. Az anyag minősége rendben van, jobban tetszik mint a régebbieknek, Nekem azok nagyon műanyag hatást keltettek. Ez a "gumírozott" bevonat számomra minőségibb érzetet kelt. Az alaplap hibával szerencsére nem volt még dolgom, most már eladtam párat belőlük, és ezért választottam én is ezt a szériát. Azt amúgy lehet tudni, hogy az alaplapon, mi száll el?
Amiért ezt választottam az a dupla akku, szerintem nagyon szép gép, hardvere rendben van, és ebben az árban nagyon jobbat nem találtam.
Visszaolvastam már egy csomót, mivel én eddig is megvoltam a régi Thinkpad-ek nyújtotta előnyök nélkül ezért nekem nem hiányozhatnak.
-
antihero0112
tag
T440-esek amúgy miért nem ajánlott gépek?
-
Ezekről a panelekről mi a vélemény? Ringben van még olcsóbb T440 és hozzá egy FHD panel.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #92615 üzenetére
Megnéztem, másik kábellel jó Win7 alatt, valamint ugyanazzal a Win alatt "bugos" kábellel bezzeg Ubuntu alatt jó
De feltehetően nem hardveres így.
Ugyanakkor most utánamentem a 65W táp hardveres korlátozásának és AIDA64 stressz alatt ˇ~2.6GHz-en megy a CPU (i5-4300m), GPU is stresszelve van. CPU-Z-ben néztem a frekit. Eszementen akad a gép a stressz teszt alatt, Turbo látszólag nem megy, bár ezt nem tudom hogy kéne nézni. A vicc, hogy ha nem megy a stresszteszt akkor is max frekin ketyeg elvileg...
Balanced séma van BIOS-ban meg Win-ben is mindenhogyan.
Ugyanakkor terhelés alatt az SSD helyes működését hogyan tudnám ellenőrizni? Sima sebességtesztet nyomva, miközben mondjuk a GPU-CPU AIDA alatt terhelve van és 65W táppal tolom? Majd összehasonlítani nagyobb táppal vagy stresszteszt nélkül a sebességeket?
*Lehet, hogy a Balanced felel a gondért, mert a W520 szépen megy stressztest alatt is, mondjuk az éppen High Power-en van (a Turbo is ment). Ja és az képes levenni a frekit ha nincs terhelve, vlami szoftveres vagy driver gondja lehet a "szegény" T440p-nek?
-
Ti mit vennétek? T440, X240 vagy X250?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
-Olyannal találkoztatok már, hogy a "powered USB"-be (a céges, átkos T440p, bár azért meg lehet vele barátkozni: a lötyögős dokkjával, a foltos kijelzőjével az értékelhetetlen, beragadó gombos billentyűzetével és tapipadba ágyazott, "csodás" trackpoint gombjaival. Idén talán elér engem is az új széria hullám asszem, tavaly év végén még kimaradtak a dzsuniorok
Amúgy eddig a mi kis irodánkban a 460-ak többet voltak szervízben, ettől még a 440p nem lesz egy jó gép...A hotswap caddy hiányzik a legjobban (az van a T420 után amúgy?) az tök hasznos lenne még ha a maradéka közepesen sikerült barátok között is.) dugva egy telót azt mindig újracsatlakoztatja a gép? Az egér meg egy pendrive-om is jól megy abban a portban. Driver dolog? Nem raktam fel semmilyet. Megnézem holnap Ubuntu-n, hátha... csak mert ha hardveres, akkor még gariba kicseréltetném, csak azért is, a kijelzővel egy füst alatt.
-Kikukáztam egy T43-at
Abban még volt anyag, tök vicces.Van annak a gépnek valami nagy gyíkja, amire készülni kell? Tápom nincs mellé sajnos...
Csak kíváncsi az vagyok, bár az ma már Windows alá teljesen használhatatlan lehet.
-
GIJoe
addikt
Üdv, adott egy T440es, raknék bele magamnak egy m2 2242 SSDt, de abba a slotba ami belső aksi alatt van (másik slotban egy 4g modem maradna), elég szoros meleg lesz ott, butaság rakni az ssdre, egy 1mm vagy esetleg 0.5 mmes gap pad-et, mi a véleményetek?
-
antihero0112
tag
Én T450/s-t ajánlom Full HD IPS-el, könnyű szerelni, ki lehet fogni már elég olcsón, és gari is van még rá. Most itt van előttem egy T450s, T440s. A T440s az enyém, de a touchpadot egy az egyben cserélni fogom az újabbra, kijelzőt is szerintem, mert TN paneles. Nagyon jó kis gépek ezek.
-
yodamastah
őstag
A tapipad alja kattan, de nem olyan undormány módon mint a t440-nél ahol fél métert besüpped az egész tapipad. T440nél a fő gond a trackpad gombjainak hiánya volt. Próbálj ki egy t440 felettit és kiderül tetszik vagy sem.
T460s egész jól szerelhető, a hűtése pedig nagyon jó. Netezés / filmnézés közben be sem szokott kapcsolni a ventije.
-
Tim82
félisten
Hogy egyértelmű legyen: a trackpoint-hoz tartozó dedikált gombok maradtak ki a T440 generációjánál, a T450 generációjánál meg visszahozták őket. Illusztrált magyarázat a sok-sok "hogyan cseréltem a T/W/L440-em béna touchpad-ját a T/L450/W541 jobb, dedikált gombos touchpad-jára és ezért büszke vagyok magamra" blogbejegyzés közül egyből.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
yodamastah #92510 üzenetére
A t440 tapipadja valóban kritikán aluli, de beszerelhető helyette az újabb 450/460-ba való.
-
yodamastah
őstag
T440 volt azzal a nyomorék touchpaddel, utána következőkben normális van. Én meg vagyok elégedve a T460s bill+tapi kombóval. Leszámítva a home-end-insert-delete pocsék átrendezést, a mostani billentyűzetek nagyon jók szerintem.
Ha sok garancia kell akkor T450/T460. Itt az IPS panel sem lesz ritkaság. S verziók sem elvetendőek, sőt.... Ha hurcolod sokat akkor a T460s nagyon menő az 1.37kg súlyával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Wuthering Waves
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest