- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #54178 üzenetére
Ha megnézed, akkor a gyári RGB LED-es panelek legtöbbje is vörösbe hajlik kicsit.
Szerintem elég nagyjából belőni, adott LED-et kisebb áramon hajtani, a finomhangolást pedig kalibrációval megoldani. Fényerő van elég ha valahol ejteni kell, nekem max. 120cd/m2 elég.
Az érintésvédelem egy más dolog. Egyébként a legjobb lenne egy három csatornás szabályozható vezérlés, bár lehet hogy felesleges.A High CRI LED-el az a baj, hogy inkább csak melegfehérből van igazán széles spektrumú, az nem jó.
Végeredményben nem hiszem hogy összerakható igazán széles spektrummal.Amit viszont nem tudok, hogy valójában egyforma fényerő kell-e nekik, hogy fehér fényt adjanak, vagy el kell tolni az arányokat. Nyilván ezt ki kell kísérletezni. Találtam amúgy egy frankó Cree LED-et, ami simán jó lenne, 10-20mA, 2-3V, de a piros konkrétan 3x akkora fényt ad benne mint a kék, a zöld a kettő között van.
Mondjuk ezt még be lehet állítani szerintem. -
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Gondwana #54041 üzenetére
Kíváncsi leszek, az X200 kiérdemli-e majd a legtovább támogatott/használt/buharált gép címét a következő 10 évben
(#54029) Borote:
Az nem 80, ZBook... és .... O_O
Mindenki meghülyült?! Könyörgöm, ezek munkagépek. Ez olyan, mint az igásló. Nem azért szeretjük, mert szép. Amúgy az igásló sem csúnya, csak más. Miért nem lehet békénhagyni ezt a kategóriát? Akkor legalább a dokkoló sem változna állandóan és nem kapna agyérgörcsöt minden cég IT szektora. -
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #53793 üzenetére
Ja, még van egy X61 tablet darabokban nálam, kb. minden megvan hozzá, csak az idő és az energia hiányzik az összelegózáshoz. Abból utazós gép lenne, ha valaha lesz egy zavartalan napom, amikor a csillagok állását, a szelek járását és a random lemészárolt énekesmadár-belekből kiolvasható jósjeleket is kedvezőnek ítélem az összeszereléshez.
Mondjuk abba sem ártana egy SXGA+ kijelző meg 8 GB RAM. (XGA és 3 GB adott. Halogatásban nagy vagyok, ha erről a gépről van szó.)
-
válasz
Gondwana #53775 üzenetére
Hmm, csak annyiszor emlegették, hogy mennyire rossz a nem szigetes/új szigetes bill, amit a háttérvilágítás címén alkottak, hogy húha, de eddig nem igazán esett le nekem ,hogy mi változott.. o.O
Már rákérdeztem más topicban is, de kíváncsi lennék a hardcore tp-sek véleményére is -
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #53567 üzenetére
Neeem, hát az egyik lap az úgy tűnik marad szervernek, házat építek hozzá ha lesz időm
Azon meg megy majd kis p2p, albitárs rendszergazda, szóval ez neki remek lesz játéknak is, meg én is ellesek pár dolgot a hálózatokról
Nem-nem. Én az akksi lötyögésre mondtam. Ahogy elemzem a kis retesz, ami rugós, egyik gépen így másikon úgy tartja az akksit. De a belső rész ahová felülnek az mindegyiknek ugyanakkora, zérus tűréssel. Ez van, már érdemes volt venni egy rakattal ebből
A régi cellazáras akksinak tűnő dolgot viszi mind3 új lap, az új 9 cellás is megy tökin. Teszteltem őket, pico bello mindegyik, gyönyörű házakkal, nulla karc vagy kopás, ventik is szépek, csendesek, és megvan minden amit írt a srác, jó vétel volt. Szóval a gép az összeáll lassan. Thinklight is meglesz ha lesz kis időm, meg nem remek a kezem az idegtől
És aztán összerakom és egy ideig kuss.
-
SzaboZE
addikt
-
Naigen
aktív tag
válasz
Gondwana #52997 üzenetére
Igen, ha ezt írtad volna, akkor értelmezési hiba lenne. De előtte csak a cseréről olvashattam, szó nem volt arról, hogy vissza is tetted és újra sípolt, ergo nem volt mit félre érteni
Egy tipp volt a leírtak alapján. Gondolom tiszta, ha visszatéve ugyanazt a tünetet produkálja, nem jut eszembe a kontakt hiba
-
xcds
őstag
válasz
Gondwana #52442 üzenetére
Na, most produkálta megint a hibát (nem ment el alvóba). Egy dolgot tudtam kihámozni az eseménynaplóból: amikor elmegy aludni, akkor az a bejegyzés van, hogy a rendszer alvó állapotba lép(kernel 42), amikor nem, akkor pedig a rendszer távolléti módba lép( kernel59). Mi a répa ez a távolléti mód?
-
mhorvat
senior tag
válasz
Gondwana #52517 üzenetére
Sajnos így sem működik. Optikai meghajtó plusz SSD, az SSD egy partíció, teljesen üres, tehát a parancs szépen megtette a magáét. A Windows feltelepül, de a bejelentkezés helyett kiírja, hogy kijelentkezés, leállítás, majd az újraindítás után nem engedi bootolni a rendszert.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Gondwana #52517 üzenetére
Köszönöm, ezt most meg is próbálom. De ha jól sejtem, az MBR az merevlemezhez, meghajtóhoz tartozik, nem a géphez. Tehát nekem valahogy az UEFI bootból kéne a Win8 beállításait, szemetét törölni. Alfa156 kolléga szerint is lehet az a gond, hogy a Win8 serial van beadva a BIOS-ban, és ezért nem enged mást futtatni.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #52212 üzenetére
Nekem meg olyat csinál néha a T61p, hogy nem megy el alvó módba, hanem lefagy.
Nem mindig, de előfordult már. Kb. mindent csinál(ThinkLight, HDD karistolgat, DVD-t ki lehet nyitni, talán még a Capslock-ot is lehet ki-be kapcsolni), de fekete képernyő, és nem akar visszatérni.
Kinyomom, bekapcsolom, rendben van.Nem tudja valaki mi okozhatja?
-
Mike...
tag
válasz
Gondwana #52112 üzenetére
A probléma csak annyi, hogy az eredeti tollamnak a gumírozott felülete ragacsos volt, maga az a felület lett olyan, már használtként került hozzám. Szereztem egy másik tollat ami jo és működik, csak mozog benne a panel és nincs meg az oldalsó nyomógombja. Szóval, csak a külső részt cserélném át, amihez szét kell szednem.
-
brekiisti
tag
válasz
Gondwana #51899 üzenetére
@beszizoli2&@Gondwana
Ez marhaság a-z ig már ne haragudj power on nem volt rajta master meg igen előző tulaj / tulajok sem vették észre mert nem kellet elemet cserélni ill állítani a BIOSban semmit. Valaki le PW zted mikor megetted te meg nem nézted meg a gépek nem írnak maguktól PW ket ahogy programokat sem Egy BIOS update bug volt thinknél valahol akörül amit írsz kb 1 hétig volt fent a neten utána leszedték
Bocs ha elsőre olyan mintha 100% neked szólna Gondwana de már nem fogalmazom át
-
-
ielektros
senior tag
válasz
Gondwana #51821 üzenetére
Mondjuk bar ne mutattak volna be oket... Sajnos a Lenovo standjan nem volt sok idom vergodni tegnap, de en igy futolag nem is lattam oket. Marmint T440 540. Vagy csak atsiklott a szemem a full kommersz kinezetuk felett. Meg par leanyzo igen lehengerlo tekintete is hatraltatott. Igazabol a Lenovo mobiljait akartam megnezni ez sikerult is. Ott voltak nem messze a notik is, de amiket nezegettem az mint a G szeria volt. Az meg annyira nem hatott meg.
-
oliverthomas
csendes tag
-
-
rekop
senior tag
-
soldi3r
veterán
válasz
Gondwana #50996 üzenetére
nekem volt tartalek laptopom, aztan amikor kellett volna, akkor x ezer km volt koztunk, el is adtam utana
de pl nalam az auto is munkaeszkoz, abbol is tartsak tartalekot?
en azt megertem, hogy aki pesti es ott van a segge alatt 6 szerviz, annak ez nem gond, de pesten kivul is van elet... -
Vegha
senior tag
válasz
Gondwana #50915 üzenetére
Nem teljesen értelek. Hol kéne lennie annak a másik forgáspontnak szerinted ? A zsínérok beépítési pontjától számítva, a kijelző vonalán felfelé indulva pár mm-cm ? Magyarul arra gondolsz, hogy esetleg a zsanérok nincsenek kellően meghúzva a vázban ? Lehetséges.... De ettől még akkoris kérdés marad számomra, hogy az első napokban miért tartott olyan fixen, hogy semmi problémám nem volt vele. Aztán hamar kilötyögősödött. Érdekes módon viszont egy "potnál" tovább már nem lazul jobban. És ez a pont kb. _pont_ ott van, ahol a korábbi zsanér is : (
-
-
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #50526 üzenetére
Igen, ezt tudom. Ezért nem akarja a szerviz sem erőltetni. Viszont az még mindig kérdéses, hogy ilyen esetben mi a helyzet? Cserélni nem akarják. Szétszedni nem akarják. Akkor marad ilyen? Egy business kategóriás notebook, amelynek bogarak döglenek a paneljába. Szép...
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #50379 üzenetére
Igen, korábban emlegettétek a W/T500 hűtőt. Ez minden további nélkül belemegy a T61p alaplaphoz?
Amúgy asszem ennek is 3 hőcsöve van, kettő megy a processzorig, egy a GPU-hoz.Az jó ha halkabb, de a jó hűtés az elsődleges szempont. Ha jól látom a W500 hűtő gap pados, az nem ront a hűtésteljesítményen?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gondwana #50067 üzenetére
Ebben aláírom hogy lehet igazad van hogy az elektronikán javít, bevallom ennyire nem értek hozzá mint te, viszont ha az elektronikán javít, azaz tegyük fel egy 20% elhasználódást belő ezek után 3% és a kalibrálás miatt így nem 20% veszteségről indul hanem 3%-ról akkor a lényeg az hogy javult a helyzet mert többet bír az aksi, és ez is volt a cél.
chab7: Érdekes nekem R51-be a Win7 magától felismerte a Wifit, viszont mitán mindent beállítottam/feltelepítettem 5-10 perc után gondolt egyet és nem reagált a billre semmit, nem jöttem rá egyszerűen mitől lehet, így fogtam tegnap az XP-t visszaraktam...
Az meg hogy 0%-on kapcsol ki az is jogos, de ilyen bios-os lemerítéssel közel lesz a 0%-hoz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gondwana #50056 üzenetére
Értem, akkor az apple mint az egyik legnagyobb világ cég hülye, meg én is. Ha még azt mondtam volna hogy minden héten megcsinálom, akkor egyértelmű hogy egy idő után gajra vágja az egészet, de fél évente 1x érdemes megcsinálni. Nekem eddig bevált, aki szerint meg orbitális nagy hülyeség ne csinálja, de akadjunk már le a témáról, mert nem érdekel. Holnap még mutatok egy képet és sz@rok rá az egészre.
Mindenkinek: R51-nél az normális jelenség hogy a töltő adapter tűzforró?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Gondwana #50056 üzenetére
Nem minden esetben sületlenség ám! Volt már nekem is olyan tapasztalatom, hogy teljes kisütés, aztán folyamatos teljes töltés ismételgetése javított litium-ion akksi állapotán. TÉNY, hogy mindenütt azt írják, hogy nem szabad teljesen lemeríteni. De ennek ellenére nekem sikerült "formázni" litium-ion akssikat az első néhány nem laposé volt hanem telefon, de volt régebben, egy céges Asusom, aminek az akksiját sikerült így helyrepofozni. A telkó akksija nagyon **ar volt. Fél napokat tudott. 5-6 ilyen ciklus után kb. 3 nap lett az üzemideje. Viszont van most egy Toshibám, ami újonnan lett véve, és kb egy év múlva, gari után lement pár percesbe. Azon viszont nem tudtam segíteni. De erősen gyanakszom hogy ott valami elektronika is lehet a ludas. Véleményem szerint a mai gépek legtöbbjénél az elektronika is sok mindent elront.De szerintem is szükség van mondjuk félévente arra, hogy teljesen lemerüljön és utána teljesen feltöltődjön (kikapcsolt állapotban!).
-
PNP
őstag
válasz
Gondwana #49822 üzenetére
5D2 (21mpx) RAW (néha sRAW). A procival nincs mit tenni, kérdés, hogy a 4 és a 8 giga közti különbséget fogom-e érezni.
De ha például van rá esély, hogy lejjebb mennek a ram árak (emlékeim szerint karácsonykor sokkal olcsóbbak voltak), akkor várok.
Azért nyugtass meg, hogy SSD-t nem volt hülyeség venni bele. -
Chaser
legenda
-
-
Veron
addikt
válasz
Gondwana #49663 üzenetére
Akkor nagy hülyeséget csináltam azzal, hogy 1280-as felbontású LED-es T400-at vettem az 1440-as nem LED-es helyett? Utóbbin volt valami hiba, egy világosabb folt a kijelzőjén ezért nem mertem megvenni.
Amúgy tényleg elég fényes a LED-es kijelző, szívem szerint még jobban levenném a fényerőt, ha lehetne. Win8-ban egyébként a csúszka utolsó 3 állásában már nem csökken a fényerő. Tudtok erre valami megoldást esetleg? Mintha lenne benne még lehetőség, de már nem változtatja. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #49663 üzenetére
Rendes HiCRI LED helyett azért egy RGB LED megfelelő homogenitással szerintem 100-as CRI indexet tud, legalábbis ha összeadjuk a spektrumgörbéket. Amúgy meg normális HiCRI LED-et még világításban is ritkán látni, nemhogy panelekben, ha külön megveszed a gyártótól a megfelelő LED-et, akkor már kaphatsz 90-95CRI indexűeket.
Amúgy meg tényleg parasztvakítás ez a sok LED-es LCD. A gagyi itt is ott is gagyi, a fényerő meg 3x akkora, vakulj paraszt!
-
Shatterstar
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #49207 üzenetére
Megnézem azt is. Előbb elfelejtettem, hogy ultrabase is játékban volt
meg benne egy hdd. Nélkülük mértem 15W körül de még az is sok. Ki kell kapni a wireless egér vevőjét is, 1-2W-ot leszippant.
Egyedül a thinklight hiányzik nekem ebből a gépből, de x200 mod hát nem tudom. Ez a gép 3 év 3 hónapos, szinte még gyerek -
YumeD
tag
válasz
Gondwana #49159 üzenetére
Nekem most jött meg Smily64 fórumtárstól, de ez FRU-s
Amúgy, ha valakinek hiányzik a locationsensor(ha mar egyszer van, ne használjuk a gpsdirect-et), meg carrier specifikus firmwareket akar a későbbiekben cserélgetni akkor a drivert igy kell felrakni:
Setup.exe /i /l GPS=1 WIN7DRIVER=1 LOCATIONDRIVER=1 SS=1 CARRIER=1
Vodasok hozzáfűzhetik a DEFAULTIMAGE=0 opciót is, nekem így stabilabbnak tűnt. -
válasz
Gondwana #49123 üzenetére
Ilyen cpu-t még nem láttam eladóba, nyilván egy vagyont nem ér meg nekem sem. Kérdés az, hogy mennyivel lenne jobb/gyorsabb..
Nekem Nvidia-s a gép, és higgyétek el karcmentes, és újszerű, nagyon szeretem...
ModBios amugy sikerűlt, Security Chip-et kellett kikapcsolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest