- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel topik
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
B-L-A-C-K #50061 üzenetére
(Én megértem, hogy te itt milyen számokat látsz, nekem ez csak egy rosszul megírt akkuállapotkövető algoritmust jelent. Ni-MH akkuknál a fő kapacitáscsökkentő az „elektrolit kiszáradása” vagyis a két réteg közötti itatóspapírban száraz foltok alakulnak ki, ahol nincs KOH, ezt meg tudod szüntetni teljes lemerítés-feltöltés ciklusokkal (ha meg már túl sokat elektrolizáltad=túltöltötted, ez se sokat javít az állapotán). Ehhez képest Li-ion akkuban a szivacs-szerkezetű lítium porlad, omlik össze, amit viszont nem fogsz kívülről újraépíteni. A gyártók ezt a korróziót nem tudják pontosan becsülni, ezért pesszimista állapotsaccoló áramkört mellékelnek az akkuba, azt akarják elkerülni, hogy téves becslés miatt pl. ne 30%-nál kapcsoljon ki a készülék. A mellékelt képernyőmentésen én ennek az újrakalibrálását látom. Igen, én továbbra is elhiszem, hogy a Föld lapos, és ha elég sokáig hajózunk, leeshetünk a peremén valamint, hogy a Li-ion akkuk kondíciója nem javítható - viszont nem is romlik mindé olyan gyorsan mint a sokak által tapasztalt SANYO és SONY celláké. Azokat a visszahívásos SONY cellákat meg már meg se kell említenem, amiknél ez az összeomló elektróda cellán belül okozott olyan zárlatot, hogy meggyújtotta az akkut.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G531GU / I5 93300H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i9-9880H T2000 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- IDEAPAD 1 15ALC7 kamera és mikrofon nélkül
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Eladó iPhone 13 Pro 128GB független alaplap tesztelt
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest