- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donjohnson #120516 üzenetére
Kivettem a 2,5"-os SSD-t, de a kábele benne maradt. Azt is kivettem, és a hiba megszűnt!!
Jövök egy sörrel, vagy csokival!! -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #120490 üzenetére
Ha most csak a T14 G4 AMD-t nézem a hivatkozott HP ellenében is, még akkor is kicsit morci leszek, mert HP ugyanabba a méretbe belerakott egy HS procit, 2db RAM slotot, 600nit-es 120Hz-s kijelzőt, kész szörnyeteg. Ez tényleg egy WS, nem úgy mint az annak kamuzott P14s.
Note: A P14s G4 esetében végre lett valós különbség a T14 G4-hez képest, a P14s rendelhető 64GB RAM-mal(forrasztott nyilván), T14 32GB-re van korlátozva.
-
válasz
donjohnson #120487 üzenetére
Nekem továbbra sem adja ez a palmrest színétől eltérő touchpad.
Olyan mintha valami alsópolcos játékszer lenne. -
vicze
félisten
válasz
Mi benne a döfi pontosan?
Turboban gyengébb, mint a G3 AMD és 40% throttling hosszabb futtatásnál. Az Inel továbbra is nevetséges.Ha döfit akarsz nézd meg a HP EliteBook 845 G10 AMD tesztjét...
-
moleculez
veterán
válasz
Sexy, amugy nem is drága.
-
nggabi
félisten
válasz
donjohnson #120077 üzenetére
úgy tűnik a képernyő villogás az eltérő felbontástól is van. az új laptopok nagyrészt 16:10-esek, 1920x1200 a régi monitorok nyilván fullhd.
de számít az universal dock firmware updatje is
szóval a megoldás windows update driver frissítés kikapcsolása különben visszarakja magától a márciusi intel UHD drivert. friss intel driver letöltés, feltelepítés ARC és egyéb spam nélkül. öröm bódottá.
-
atesss
addikt
válasz
donjohnson #120392 üzenetére
Na, aztán meg működik teljesen is !
Visszakötöttem az SSD-t és belső akksit. Elindult.
Visszaraktam a külső akksit is, úgy is elindult.
Lekötöttem a külső tápegységet, úgy is ment.
És azóta is megy...
Az Ubuntu szerint egy idő után feltöltött rendben mindkét akksi, 100%-ra.
Mi a franc lehet, lehet hogy kezd meghalni a belső akku, valami kezdődő zárlat, ami néha jön elő ? Vagy az alaplapon a töltő-áramkör résszel lehet gond ?
Annyi infó még, hogy amikor előjött a hiba, akkor lehet hogy lemerült teljesen a laptop.
Alig volt már az akksikban, pár perc csak kb., és azt sejtem hogy utána még vagy készenlétből bekapcsolt a táskámban véletlenül, vagy úgy raktam be hogy nem is kapcsolt ki igazából.
Valami nem teljesen oké a fedél-záró érzékelésével ugyanis. És ennek az egyik tünete szerintem az is, hogy készenlétbe rakás után várni kell pár másodpercet mielőtt lecsukom, különben lehet rögtön visszatér. És ezt lehet nem vártam végig rendesen mert sietve raktam el.
Olyat nem lehet beállítani vagy valami Tool-al vagy BIOS-ban, hogy a belső akksit csak egy bizonyos %-ig engedje merülni, és ha ezt elérte kapcsoljon ki ?
És ezt a %-ot akkor beállítanám valami jó magasra. -
moleculez
veterán
válasz
donjohnson #120395 üzenetére
Gondoltam, így hát neki is ugrottam 23.x telepítőnek. Aztán keresek valami sexy DE-t (javaslatok jöhetnek) és elleszek én azzal.
-
válasz
donjohnson #120341 üzenetére
Én azért tanácsoltam ezt, mert már csináltam ilyet, nem egyet.
A gép értéke kb 70-80e, és ami alkatrész bekerül 20-25eFt + munka.
A linkelt videón is látszik, hogy nem egyszerű, sok minden törhet (mondjuk a fickó szerintem kicsit szakbarbár). -
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #120328 üzenetére
Pontosan. Az az 1-2 ember akinek kell, az majd vesz bele kártyát.
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #120215 üzenetére
Tehat nem igaz az, hogy le lenne/volt korlatozva... Kulonben utolag sem menne bele a 64G. Remelem azert nem gondolod, hogy a lenovonal nem tudnak errol es azt sem vettek eszre, hogy eltelt 5 ev, de valahogy nem sikerult szintet lepniuk hivatalosan, mikozben a procik mar tudjak hivatalosan. Igy erted mi a gond?
(Mindekozben az M2-est mar 96-tal is meg lehet venni.) -
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120109 üzenetére
hat az asus zenbookokat 14 orasra mondjak 1260P-vel es ekkora aksival, erdekes.. szoval a thinkpadok enyit tudnak, koszi!
Akkor meg nem dolgoztal tengerparton egesz nap gondolom, ha eleg a 6 ora :-)
-
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120106 üzenetére
sajnos az aksi meretet nem irja :-( fura h vadi uj laptop, T14 gen3 1265U procival csak 6 orat bir csak, idle-ben 300 nites lcd-vel, ami 50%-ra van rakva, mikozben a legerosebb akkuval van 52.5Wh akkumulátorral..
raadasul a 1265U 15W-os, pl a 1260P-hez kepest joval kevesebbet fogyaszt is...mennyit kellene ennek birnia amugy?
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #120079 üzenetére
Mi változott a DP 1.1-ben a DP 1.0-hoz képest, ami megszüntet egy ilyen villogós jelenséget? DP 1.0 már támogatta a 1080p-t max. 75Hz-en.
-
nggabi
félisten
válasz
donjohnson #120077 üzenetére
jövő hétre kiderül. majd az egyiken a lenovo drivereit próbálom ki, nem az inteleset. van egy érzésem h új monitorok se oldanák meg a problémát, bár ki tudja.
-
nggabi
félisten
válasz
donjohnson #120075 üzenetére
sajnos az van h a dokkoló is egy rakás sz@r 100 ezerért (vicc h egy firmware update 40 perc
) , meg a monitorok se valami újak. azt ki fogom próbálni h felrakom az intel drivert és letiltom a windows update driver részét köszi.
i400: neten is sajna erre jutottam 2021 körüli posztokból h egy f0s a dokkoló. és akkor mit lehet használni thinkpadekhez?
[link] ez a DSC esetleg segíthet? 13gen új gépek tb4 universal dock v mi a tosz.
-
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #120068 üzenetére
Sajna nem műxik.
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #120058 üzenetére
Ritkán van használva a jack, de naponta igen. Nem piros a hangerő ikon, teljesen normálisan mutatja, mintha nem lenne probléma a hanglejátszással. Nem én használom a gépet, csak segíteni próbáltam a hiba megkeresésében.
Most például a fejhallgató kihúzása után sem állt vissza a hang. A fejhallgatón működik.
A jack okozhatja, kontakthiba?
Köszi a hozzászólást, már ez is segített a lehetséges probléma feltárásában!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #120041 üzenetére
-
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #120039 üzenetére
hát próbáltam mindenféle műanyaggal (plasztik kártyával mondjuk pont nem), de van nem fért bele, vagy elhajlott. sehogy se tudtam leszedni
nem tudom mi legyen, feszegetni nem akarom.ha a plasztik kártyát kicsit vékonyabbra vágom az jó lehet?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #120036 üzenetére
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #119967 üzenetére
Ennél kicsit hasznosabb tanácsokra gondoltam...
-
válasz
donjohnson #119938 üzenetére
Legtöbbször úgy szokta írni, ha nem az alap FHD, akkor még mellé ír valamit, hogy be tudd azonosítani. Még megnézheted a Parts menüben a Build in sekcióban a kijelző panel típust.
-
lanszelot
addikt
válasz
donjohnson #119941 üzenetére
Fan ID -re nincs semmi dugva, akkor is megy.
Egyik ventiben sincs azonosító.Leírtam, hogy különböznek a laptop ventillatorok.
Ez a gond. Gondolom az ellenállás más rajta.
A gyári 8 Ohm míg a chromebook 18 Ohm a mérés szerint.
Emiatt a volt sem egyezik. És itt a bibi. A ventiből kimenő jel gyenge, és hibásnak érzékeli. -
HSM
félisten
válasz
donjohnson #119938 üzenetére
P14-nél van utalás rá, ha LP.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #119936 üzenetére
Kössz! Ha csak annyit ír h. "14 FHD", akkor az nem a lowpower-es display lesz?
-
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #119897 üzenetére
danke!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
donjohnson #119861 üzenetére
Mutattam volna, de mérőeszköz nem volt nálam (bár szemre is gyanús volt, de nem voltam benne biztos). Humansofttal (4ig most már) volt kellemes tapasztalat, emiatt is kerestem meg őket.
Azóta találtam egy piszkot is a panelben (szerencsére a szélén) és észrevettem a jobb oldalon is egy intenzívebb bevilágítást. Bámulatos, hogy a küldött cserealkatrész mennyivel pocsékabb, mint a gyári szerelt panel.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #119861 üzenetére
Há' azé' ez ne múljon már azon melyik hivatalos szerviz jön ki hozzád
-
Dare2Live
félisten
válasz
donjohnson #119833 üzenetére
Használtam kaptam meg lehet én is emelgettem úgy. Mért?
De most ugrott be, hogy beszéltünk kollégával erről és neki ha újlenyomató környékén fogja fixen bedobja a gondot. Lehet HW hiba? A noti garis még...
-
t72killer
titán
válasz
donjohnson #119752 üzenetére
, akkor próbálok x-eset szerezni, bár lehet elcsábít egy esetleg jobb belső (pl elérhető 16giga RAM Alder lake proci mellett).
Várható idén valami nagyobb release, ami lejjebb nyomná a használt árakat? Csak utálok az a hülye lenni, aki áresés előtti napon vásárol be drágáért, v nominál árban 2 kategóriával 💩abbat.
-
válasz
donjohnson #119721 üzenetére
...ja, az én P53-asom is így műkszik.
-
garga pista
őstag
válasz
donjohnson #119707 üzenetére
Van rajta jack, csak (ezen) az asztalomon nincs hely még hangszórónak
Mindegy, remélem csak a Dell-el szórakozik, holnap kiderül a ThinkPad géppel mi a helyzet. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #119610 üzenetére
Az nem WiGig hanem sima Miracast, semmi kulönös. Windowsban ez szerepel Wireless screencémt és Intel is ez marketingeli annak.
A WiGig-et dokkolókhoz használta Lenovo kb. 1.5 generáción keresztül és eltűnt a fenébe. Más eszközökkel sose volt használva gyakorlatilag. -
moleculez
veterán
válasz
donjohnson #119607 üzenetére
Nagy pacsi, ezt végig is játszom.
Manuálisan felraktam a drivereket (chipset, videó, bt, lan). Kezdem belakni a kicsikét.
Ja és úton van a 32GB RAM modul, eBayen lőttem £54-ért (új, csak kibontott)
-
moleculez
veterán
válasz
donjohnson #119604 üzenetére
Pont most rakom fel pont ezt
mindjárt kiderül
-
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #119562 üzenetére
Használtam
-
válasz
donjohnson #119562 üzenetére
A P52-n az se segít. Az egy kazán.
-
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #119560 üzenetére
Tudja, hogy kell élni.
Volt nekem P51, P52 és P53 is de az P52-nél valahogy sz@rul lett eltalálva a hűtési rendszer.
Iszonyat sokszor felpörgött winfos és több linux disztro alatt is. A P51-nél és az P53-nál ez nem volt jellemző, én személy szerint azoknak a gépeknek nagyon megvoltam elégedve a hűtési rendszerével. -
newwave0507
aktív tag
válasz
donjohnson #119553 üzenetére
okés! köszi!
-
válasz
donjohnson #119500 üzenetére
Nincs jumper.
BIOS friss.
Ha menet közben csatolom, nem történik semmi, az elsőként hozzáadott drive működik csak.
Az eltérő típusú drive nem rossz ötlet, bár nem tudom, volt-e több beszállító, nekem TEAC példányaim vannak, próbálok keresni másfélét. -
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #119280 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #119278 üzenetére
Amit korábban írtam, azok 90W-os töltős tapasztalatok...
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #119156 üzenetére
koszi, ezt mar felraktam, szoval akkor TB rakfene fixalva
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #119140 üzenetére
Gondolom, megvan, hogy úgy két éve nem.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #119130 üzenetére
Amióta nem vagyok topikgazda, nem igazán érdekel, kik hogyan próbálják egymást meggyilkolni a topikban.
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #119126 üzenetére
Az USB-C nem bírja a napi többszöri csatlakoztatást, leválasztást?
(Mobilnál tudom, hogy nem bírja, de itt sem jobb?) -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #119126 üzenetére
Az kell a csudinak, ha nem pörög a kijelző szék alá se jó.
-
divergens
tag
válasz
donjohnson #118986 üzenetére
Megpróbáltam újabb tipusu monitorral, működik!
-
divergens
tag
válasz
donjohnson #118986 üzenetére
Megpróbálom másik, újjabb monitorral (dp) kábellel..
köszönöm! -
divergens
tag
válasz
donjohnson #118984 üzenetére
dell u2412m, megnézem.
-
zpkasa
csendes tag
válasz
donjohnson #118927 üzenetére
köszi
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #118662 üzenetére
OFF-ba is tettem. És amúgy nem kazán, minden hőfok tökéletes
Akkor, hogy topiknál maradjak, ThinkPad P70 vagy P50, azok 7 évesek, és ThinkPadok is
Mindkettő bőven megállja hardveresen ma is s helyét -
Celithrandi
addikt
válasz
donjohnson #118557 üzenetére
sajnos semmi
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118521 üzenetére
A BT ki van kapcsolva, a letiltást is próbáltam, de nem javult a dolog.
-
válasz
donjohnson #118514 üzenetére
...ok, így értem. Van az én gépemben is, de nem használom, egyszerűbb (nekem) telefonon keresztül. Az sem volt gond, h merül a telefon.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #118511 üzenetére
Nem az első eset volna, amikor az eladó sincs ezzel tisztában. Vagyis hát tisztában van ő, csak na
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118489 üzenetére
A driver szempontjából az a gond, hogy már több driver frissítés történt (folyamatosan frissítem, amint megjelenik az új), és nem oldja meg egyik sem.
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118484 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
Kipróbálom egy live Linux-al.donjohnson:
2.4GHz-es hálózaton vagyok.Narxis:
A Vantage szerint minden naprakész.Előbb-utóbb ennek lesz vajon megoldása vagy mi várható?
-
válasz
donjohnson #118468 üzenetére
Az a feleségemé, nem tekintem a saját gépparkom részének.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #118423 üzenetére
Úgy emlékszem, pont itt olvastam, hogy Rufusszal sem ment valakinek a BIOS iso kiírása úgy, hogy arról hajlandó legyen BIOS update-t csinálni a noti.
-
ksav
csendes tag
válasz
donjohnson #118339 üzenetére
Az a baj én autódiagnosztikához használnám ezért hordozhatónak kellene lenni..De egy táp sem árt.. köszi!
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #118297 üzenetére
Bárminél ahol kernel DMA aktív, ez a menü vagy nem létezik, vagy teljesen inaktív, illetve teljesen máshogy működik. Mivel TB4, ha Intel és van TB egyátalán ezért semmilyen ilyen beállítása nem lesz.
No Security-ra pedig soha semmilyen körülmények között nem állitsa senki! Ha nagyon kell akkor rakd DP/USB only-ra az is bőven elég. No security-val bármilyen a portba dugott eszköz azonali direkt hozzáférést kap a memóriához. -
bzolika10
aktív tag
válasz
donjohnson #118111 üzenetére
Akksicsere megoldotta vagy mélyebben keresendő a hiba?
-
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #118113 üzenetére
Nyilván erről szól a játék...., de azért ez egy kicsit fura.
Na mind1, elengedtem. -
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #118111 üzenetére
Na de ennyire? Az egyik barátom is ezzel a jelenséggel küzd a T470-en.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #118092 üzenetére
Akkor el se indulna CPU csere után a lapos, vagy bekapcs után hibaüzenetet írna ki, mondjuk nem támogatott CPU microcode-ra hivatkozva.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #118090 üzenetére
Miért ne lenne T60-hoz? Viszont csak a wifi és WWAN whitelist-et üti ki, más nem változik.
-
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #118072 üzenetére
MEGOLDÓDOTT.
Ránéztem megint a Vantage-ra, pont egy Intel Graphics Driver-t talált. Pedig, tényleg nem volt eddig ott meg az előző se volt régi!
Lefrissített, újraindult, és.... dobpergés.
USB-C-re dugva a monitort úgy nem reccen meg a 4k HDR videó, a monitorból lóg az ethernet kábel, a monitor hátulján egy puffernek használt külső SSD amire épp másol a gép 300+MB/s-mal.
Helo2023
.
.
.
Melyikőtök volt? -
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #118068 üzenetére
NA ezzel bepróbálkoztam.
A Bitlocker le is zárta a gépet, a helyreállítási kulcsot meg nem fogadta el. Kezdeti sokk után rájöttem, ez lehet az oka, most jó
Egyszerűen nem értem.
Ha független USB-re is dugom a gigabites netet, HDMI-ről hajtom a kijelzőt, akor is még egy HD videó is szaggat, egy 4k pedig szétesik meg 5fps, elcsúszik a hang stb...
a proci alig dolgozik, az Intel HD 100%-on megy, a dedikált 20-30%
Egy 11gen Intel HD-nek azért nem röhögve kellene vinni egy 4k YT videót már önmagában?Tényleg a 4.gen intel gép jobban boldogul vele. Szóval tuti, valami sw baj van, de nem tudom, mi akadhat be neki.
-
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #118060 üzenetére
Nem, nem homályos.
Egyszerűen laggol, mintha kevés lenne vagy a sávszél, vagy az RTX3080 meghajtani a kijelzőt.
Ami elvileg mindkettő kizárt. -
vasalarcos
csendes tag
válasz
donjohnson #118041 üzenetére
Igen, pont erre szeretném használni. Szerverként megy a gép. Keveset bír a szünetmentes, jó lenne, ha bekapcsolna miután újra áram alatt van.
Fedoraval próbáltam, normál leállítás után, táp ki majd be, semmi. Hiberálásnál is mennie kéne, ott sem kapcsolja be a gépet.
Egy T14s gen 1-en próbáltam ugyanezt, ott szépen megy minden scenarió - persze jó az akksi. -
szabozsolt87
tag
válasz
donjohnson #117916 üzenetére
Secure boot ki van kapcsolva, az eszközöknél engedélyezve a wwan eszköz.
-
szabozsolt87
tag
válasz
donjohnson #117916 üzenetére
Lenovo L460, WD m.2 SSD ez a típus:
https://www.westerndigital.com/products/internal-drives/pc-sn530-ssd#SDBPMPZ-256G -
BoB
veterán
válasz
donjohnson #117809 üzenetére
Kicseréltem a RAM-ot, az volt a hibás.
Köszönöm a tippet!
-
BoB
veterán
válasz
donjohnson #117809 üzenetére
Kivettem a RAM-ot, anélkül fekete képernyő mellett smartbeep-et ad: 0282-es kód, vagyis cserélje ki a memória modult / alaplapot (gondolom utóbbit akkor ha az előbbi nem segít).
Ha csak átrakom a RAM-ot a másik modulba, akkor szimplán nem csinál semmit fekete képernyő mellett (smartbeep sincs).
Szerzek egy másik RAM-ot, kipróbálom azzal.
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #117779 üzenetére
lejártam.
5.1 filmeket sem 5.1 el játszik le. csak sztereoban. -
carr
őstag
válasz
donjohnson #117777 üzenetére
közben becsatoltam egy képet. nincs, ő is csak sztereo módban operál. kimenetként Intel van megadva dekódolónak. :/
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #117767 üzenetére
-
válasz
donjohnson #117752 üzenetére
Céges gép, ilyet nem fogunk vele csinálni, valami kulturált lenne érdekes
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #117738 üzenetére
Ha a BIOS le van zárva nem lehet módosítani a boot bejegyzéseket. Szóval semmi nem fog működni.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #117736 üzenetére
Ennek semmi köze hozzá ezek az UEFI-be beírt boot loader bejegyzések. Ahogy barnam_ írta BIOS boot sorrend beállításban egyszerűen törölini kell és menteni.
-
válasz
donjohnson #117718 üzenetére
Sajnos nem lett jó. Ha HDMI-n vagy displayporton kötöm a monitort a dokkolóra az ment eddig is és nincs vele gond. De amin a dokkoló USB-C csatira kötöm.... nem akar képet adni.
-
válasz
donjohnson #117718 üzenetére
Érdekes. Ezt meg fogom próbálni. Köszi.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #117318 üzenetére
Erre a thread-re egy fontosnak mondható update, hogy kell, hogy legyen csatlakoztatva TB eszköz, legalábbis a T470 így volt hajlandó felismerni a TB kontroller meglétét. Így viszont Linux Mint alól is működik a TB kontroller firmware update, így sikerült is az utolsó előtti (TB szempontjából már oké) firmware-re frissíteni.
Az én esetemben a TB eszköz egy Lenovo Legion BoostStation, benne egy GTX 750Ti-vel (jelenleg ez a szabadon felhasználható VGA itthon, ami nincs beépítve). A Linux Mintnek úgy tűnik, kellett a TB kontroller firmware frissítés, mert csak utána volt hajlandó látni a 750Ti-t.
-
i400
senior tag
válasz
donjohnson #117547 üzenetére
Az eszközkezelőben minden ok, semmi nem felkiáltójeles.
azbest: fent van az is, semmi nincs letiltva
arra gondoltam még h megpróbálom kicserélni próbából h azzal működik e
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #117477 üzenetére
Ha van sajátja, akkor oké. Én nem néztem ki belőle, a mai világban, amikor már telefon mellé se adnak.
Nem vagyok meggyőződve róla hogy a Type C a helyes irány töltőknél. Volt egy Type C billentyűzetem, leesett a földre, a kábelvég pedig kitörte a kis lapos pöcköt az aljzatból. Nem egy tartós valami, nem is merem mondjuk ágyba vinni így a gépet, egy véletlen mozdulat, és volt töltőcsatlakozó, nincs töltőcsatlakozó. Formailag jobb lett volna az Apple féle Thunderboltot alapul venni, ahol a csatlakozóban nincsenek vékony törhető pöckök, a kábel meg filléres (egy notebookhoz képest), az nyugodtan törhet. Inkább az.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #117473 üzenetére
Hát mert a gépemhez gyárilag Type C fejű töltőkábel jár, és ugye azt kéne beledugnom a dokkolóba.
Most már itt is ez a divat. A téglalap fejes töltő még egy régebbi verzió, gondolom a dokkoló se 2022-es darab, de ez már a legkevesebb, igazából a bekapcsolás volt a lényeg. Illetve még az érdekelne hogy más típust is be tud-e kapcsolni, vagy csak Thinkpad only. Netán nem gyári, hanem ilyen általános dokkolók is tudhatnak-e ilyen trükköt, vagy azok biztos nem?
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #117347 üzenetére
Köszönöm - ezek közül valamelyik IPS? S az M végződésű proci melyik vonalhoz tartozik?
Szerk.: nyilván M=mobile, de a p így sem kerül minden hirdetésben oda a név mellé. Ez csak a hirdetők pongyolasága vagy nem mindenhova teendő oda a p, ahol M is van?A másik, hogy T540 és L540 milyen különbségek vannak, mert az őszintét megmondva a T500 után jött T530 okozta sokk/rém kellemetlen külseje után már kezdem elengedni az igényszintet. L-hez kedvezőbben tudnék jutni, T jobban terhelné a büdzsét, de ott a tudat, hogy nem a könnyítettet birtoklom. De ha a T540 is tré/alig jobb, akkor egyértelmű a döntés, ha számottevően jobb, akkor meg azért az. Melyik van..? Csak FHD játszik, ez beszűkíti a kínálatot. Félve kérdem továbbá, hogy a kamerás+dedikált videókaris+jobb panellel szerelt modellek minőségében is van-e eltérés, típuson belül netán.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #117316 üzenetére
Linux alatt, mint kitúrtam, menne amúgy a fwupdmgr install [letöltött TB firmware fájl cab formátumban] paranccsal, tehát pl. a fwupdmgr install 94a7d4e7880ef6e1b40b5f1601f37d65f0609719c1e3d7feeac3747bb0162468-Lenovo-ThinkPad-T470-SystemFirmware.cab paranccsal.
Lenovóék azonban Linuxra nem tették még elérhetővé a legutolsó firmware-t, csak az utolsó előttit.
Jól gondolom amúgy, hogy ez csak akkor fog menni (oprendszertől függetlenül), ha a TB csatlakozóhoz eleve TB-s cucc éppen csatlakoztatva van? USB C-s dokkolóval (nem TB-s, de nem is DisplayLink-es) nem érzékeli úgy a gép, hogy lenne itt updatelendő TB firmware.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #117312 üzenetére
A T470 BIOS update kiadási megjegyzésekben említenek TB-vel kapcsolatos hibajavitást, ebből feltételeztem, hogy van azért köze.
A T470 az aktuális roncsvadász project nálam (a következő egy E580 lesz), szóval valóban nem használtam még sokat az USB C/TB portot, de az egyik ok, amiért megvettem, az pont a TB. Ezért akarok biztosra menni, hogy ne haljon be (valószínűleg ugyanis lenne mellé valamikor egy TB-s eGPU ház).
Driver rész nem érint, nem Windowsszal használnám, hanem Linux Minttel, de a firmware-t megnézem, hogyan tudom az utóbbi alól frissiteni (lehet-e úgy, mint a BIOS-t, EC-t, mert azokat az fwupdate parancs használatával meglehetősen egyszerű volt). És persze köszönöm az utánajárást.
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #117256 üzenetére
+ FoxiestFox, vicze1
Köszi mindenkinek, átraktam S3-ra (Linux)m illetve kikapcsoltam a gyorsindítást.
Cserélni csak a gyári WiFi-t cseréltem, egy Intel AX210-re - nem tudom, hogy honnan tudom megállapítani (mmint a spece alapján), hogy támogatja-e a modern standby-t vagy sem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
donjohnson #117215 üzenetére
Ezt megértem, de amúgy van DDR5-öt támogató chipset DDR4-es kiadásban is. :)
-
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117101 üzenetére
Lehet hogy megtaláltam a ludast kozben, amikor elkezdtem, felfedezni a poblémát,
külon hosszabbítóba volt dugva a toltő, próbaképp a hosszabbítót kiszedtem, és kozvetlen a konektorba dugtam, azóta nem csinálja ezt a problémát. -
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117101 üzenetére
Èpp nem vagyok gèp előtt, de mindjárt megnèzem! Remèlem hogy meglelem a beállítást.köszi neked is.
-
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117099 üzenetére
Hmm. Akkor lehet hogy nemszereti a win11et magát, eredetileg ez nem is volna képes futtatni, csak kíváncsiságképp tettem rá, ment is hónapokig gond nélkül mostanáig, akkor a tudtom nélkül nem áll le benne minden, a win11 marhaságai miatt, csak látszólag... A logót a laptop logójára értettem de gondolom te is így értetted, Gyanús hogy hibásan fut akkor a win11 rajta nem megfelelően és emiatt van a gixer, fekete képernyő, de bios sem megy ilyenkor mikor sotétség van, bekapcs után, gondolom mert valahol zavar van ahogy írtad és azért. Win11 alatt még ezt meg nézem, ha nem segített megy vissza a 10, és ha megszűnik a probléma akkor ez volt a gond. Koszonom mégegyszer a segíségeket. Ki kapcsolom a gyorsítást, ha meglelem win11 alatt. De jobb a békesség és vissza toloncolom rá a win10et. Ne huncutkodjon nekem ilyesmivel ha win11 rosszalkodik valamilyen szinten. én a hibás elemre is tippeltem, mindegy, megy rá a win10. Megírom hogy jártam utána, ha megjavult akkor ez volt a gond, vagy a gyorsíndási probléma is.. De csak találgatok én is.
-
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #117095 üzenetére
Ezen már win11, de megnézem a lehetőséget köszönöm szépen, akkor sem volt hajlandó beindulni amúgy, ha kiszedtem a meghajtót a gépből, lehet hogy jó a megérzésem, De amit javasolsz máris megnézem, már ha win11 alatt is van ha nincs, vissza rakom rá win10et. Megnézem hogy nálam hogy van gép szerint. Köszi! egy pillanat, amúgy most is róla írok, még mákom van vele (:. Megnéztem, át állítottam, egyenlőre tesztelem, köszönöm szépen! lehet hogy nem tettszik neki a win11? bár ettől függetlenül be kellene kapcsolnia a logónak a bekapcsoláskor amúgy.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #117066 üzenetére
Igen ez már egy dupla csavar.
-
válasz
donjohnson #116942 üzenetére
Nincs dedikált PC mód. Vannak profilok...de ehhh... nem erre találták ki.
-
mahi1
csendes tag
válasz
donjohnson #116812 üzenetére
Rendben, meggyőztetek: Anyukám kap egy 90W-os tápot és kompenzációként - a gazdasági helyzetre való tekintettel - elveszem a hajszárítóját. A haja magától is megszárad, csak kicsit lassabban
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest