- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
cadeyrn #57161 üzenetére
Ez akkor botrany. Pedig milyen szep, a merete meg maga a tokely.
Tim82: csak ne lenne annyira ritka. AFFS meg ugy ahogy e-bayrol levadaszhato, de 12.1-es 1440x900 panel egen-foldon nincsen. Lehet, hogy kalibralgatas utan egesz elfogadhato kepet ad szembol. Na majd szoljatok ha lattok 1-et aproban valahol
-
hito
nagyúr
válasz
cadeyrn #56864 üzenetére
A víz lever a Zenbook-októl. Valamiért nagyon nem tetszenek. Egyébként miért is ez a sci-fi és nem a Vaio? Hol az érintőkijelző? Hol a Haswell? Hol az NFC? És még 40dkg-mal nehezebb is. Hagyjuk már a zenbukot!
NFC nekem a 1020 miatt álom lenne fájlküldésre.
Szerk.: egyébként a 11.6-os Zenbook nekem is tetszik. Az UX21A. Asszem az a második generáció, aminek már van bill. világítása.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
cadeyrn #54411 üzenetére
Akad olyan Ubuntu alapú, amely tényleg nagyon közelít hozzá, ilyen például a Zorin OS.
Túlságosan jó Windows imitátor a Zorin OS (magyar cikk)
Asztali környezetben nekem leginkább a Gnomera fejlesztett Cinnamon nyerte el a tetszésemet.
Ubuntuk disztribúciók közül hatékony erőforrás-felhasználás tekintetében a Lubuntu viszi el a pálmát.
-
Borote
addikt
válasz
cadeyrn #54411 üzenetére
Én egy Lubuntu-val újra életre keltettem barátnőm édesanyjának az atommeghajtású netbookját, kb csodát tett azzal az akadozó kis bughalmazzal. Még a könyvtárakat is lassan lehetett vele böngészni, nem hogy netezni
Ráadásul olyan ember kapta azt a gépet, aki előtte soha nem használt linux-ot... A Lubuntu-t meg azért ajánlom, mert azt ismeremAz R50 korában még nem működött a pendrive-ról való bootolás?
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #54333 üzenetére
Windows-t lehet már róla futtattni, vagy nem érkezett még rá megoldás?
oleee: Az X220 mSATA portja csak SATA2-es, azaz 3Gb/s az elméleti max átvitelisebessége. Nekem is ez a dilemmám a T520-al kapcsolatban, vajon mennyi lehet az előnye gyakorlatban a SATA 6GB/s-nek egy mSATA SSD-vel szemben?
-
Dhampir
félisten
válasz
cadeyrn #54274 üzenetére
Ez az Orion még Wine nélkül futott.
-
-
soldi3r
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #53995 üzenetére
Csak háttértár lesz, de annyira nem féltem, MLC, szerencsére nem TLC, passzív wear-levelinggel, ami már régen is tűrhetően működött Transcendéknél. Az intel SSD marad napi bajuszcibálásra, elvileg használhattam volna a beépített kártyaolvasót is a feladatra, de gyakran használom rendeltetésszerűen, kártyaolvasásra.
-
-
Dhampir
félisten
-
Az-X
őstag
válasz
cadeyrn #52860 üzenetére
Belső foglalat?
Vagy az sem játszi? Csak mert mSATA-ból nagyobb a választék mint az 1,8"-osból. Illetve akkor az 1,8-as helyre tehetnék mondjuk egy 500-as winyót. -
Francia91
veterán
válasz
cadeyrn #52616 üzenetére
Na így, hogy már van 1,5 Tb-os 9.5 mm magas noti HDD, már tényleg van értelme az SSD-nek
. Köszöntöm az infót
. Akkor ez lesz a következő lépések egyike (256 Gb SSD + 1,5 Tb HDD Caddy-be).
Más: Kinek van dokkra kötve állandó jelleggel külső USB-s HDD?
Olyan problémám akad, ami még a T60p-nél is jelen volt, hogy amikor a gépet bekapcsolom, a Windows betöltés kezdetéig csak ki-be kapcsolgatja a külső HDD-t, amikor elkezd tölteni a Win, akkor már normálisan üzemel. Ha közvetlenül a notira kötöm a külső vinyót, akkor ezt nem produkálja. Jelenleg is notira van kötve, hogy ne kapcsolgassa oda-vissza bekapcsolásnál... Van erre vmi beállítás BIOS-ban? Bármilyen külső HDD-vel ezt csinálja, ha dokkra van kötve -
Dhampir
félisten
válasz
cadeyrn #52616 üzenetére
Idegen szerverre nem bíznám a dokumentumaimat.
Semmi nem garantálja, hogy egy komolyabb Cyber-háborúban ne semmisülne meg végleg a fogadó tárhely. Azok az adatok vannak úgy-ahogy biztos helyen, amelyek nem kapcsolódnak az Internethez.
(#52617) Chaser
Az biztos, a pendrive-Linuxok is hasítanak. Nekem bőven elég a "klasszikus" technológia is.
-
Dhampir
félisten
válasz
cadeyrn #52531 üzenetére
Feltehetem az XFCE-t vagy az LXDE-t és a legközelebbi indításkor arra jelentkezek be.
Amúgy 32-bites az Ubuntu. Akadozást nem tapasztalok.A Sysinfo szerint 82% szabad memóriám van.
A GKrellM szerinti CPU használat 35-31%, 19-17% stb., folytonosan változó, pulzáló értékeket mér mindkét magon. A ventilátor hallhatóan, folyamatosan megy.
-
Dhampir
félisten
válasz
cadeyrn #52521 üzenetére
Én most az Unitys Ubuntut raktam fel ismét, és jól hallhatóan pörgeti a ventit, már nem "néma" a gép és a csuklótámasz is jobban felmelegedett, főleg jobb oldalon.
Kíváncsi lennék arra, hogy Xubuntu, Lubuntu, Opensuse vagy Mageia alatt elérhető-e a Windows alatt megtapasztalható némaság.
-
mhorvat
senior tag
válasz
cadeyrn #52363 üzenetére
Íme az eladó válasza az eBay-es billentyűzet kérdésre:
"There is no fake keyboard for Thinkpad in the world.There is the brand new or refurnished keyboard for thinkpad.
So,I think you need to ask such question.Is the keyboard brand new or refurnished one?
My reply is this is a brand new keyboard."Hmm.
-
Tim82
félisten
válasz
cadeyrn #51928 üzenetére
Lapa hsz.-ei között keresgélj.
-
krisi047
senior tag
válasz
cadeyrn #51482 üzenetére
Köszi! Szívesebben venném a vékonyat, de a hivatalos spec. szerint csak a 4 cellás aksival vékonyabb. Tényleg így van? Nem nagyon találtam képet róla. Én úgyis 6 vagy 9 cellással használnám. Jobb lenne vékonyabb ház és a hosszabb üzemidő, de kicsit tartok, hogy kevés az SL9400. Állítólag az X200 P8600-osa is alulfeszelhető szükség esetén, hogy hasonló legyen az üzemidő. Ez tényleg így van? Amúgy valahol olvastam, hogy 3G csak a X200-ban van, de láttam s verzióban is már.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50343 üzenetére
De játszik (és nem csak azért, mert nekem is az van, mármint X200 szalagkábel X201-ben), csak arra van szükséged, hogy kimérd, a másik kábellel a másik gépen az állapot ugyanaz-e, azaz ha nem volt 3.3V, akkor most lett, vagy ha volt, akkor most nem lett, és ebből megvan, hogy a kábel a rossz, vagy az alaplap. Nem is kell, hogy kijelző legyen rajta közben, de egyébként átteheted egyiket a másikba, úgyis ki kell bontanod, amikor hozzá akarsz férni a kábelhez.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50319 üzenetére
Én átkötném az X200 kábelét az X201-be, vagy fordítva (mert csereszabatos, nekem is X200 CCFL kábelem van az X201-ben), hogy kiderüljön, hogy a kábellel van-e a gond, vagy az alaplapi tápmeghajtóIC-vel. (az én X201-emben pl. a HDD-hez tartozó 5V-os ág viselkedik nagyon gyanúsan, de esélytelen, hogy ezt nekem szervízben sikerürljön demonstrálnom, hogy kicseréljék az alaplapom. HDD-vel semmi gond, intel X25M-mel időnként kékhalálba bootol, változó gyakorisággal, Samu 470-nel merevre fagy szintén random, de már meló közben, hogy kellemetlenebb legyen, viszont X18M-ekkel, mert kettő is van itthon, semmi tünet, az meg 3.3V-ról megy.)
Illetve van még egy 5lábú IC a kijelző oldalához kivezetve, ami egy Hall-szenzor, ezzel érzékeli a CapsLock alatti mágnest, azaz, hogy lecsuktad a kijelzőt, itt is kell lennie 3.3V-nak. -
brd
nagyúr
válasz
cadeyrn #48939 üzenetére
T9600-ról írtam kicsit, sokban nem hiszem, hogy különbözne a kettő.
-
rgeorge
addikt
válasz
cadeyrn #48939 üzenetére
Féloff válasz: ha jó az akksid, azaz kibír 1-2 órát megbízhatóan, és fel is töltöd, akkor nem történhet semmi baj, már amennyire ezt ki lehet jelenteni. Azt is döntsd el, kell-e Neked ez a frissítés, nézd meg a system update-ben, hogy a mostani verzió és a legfrissebb között mik változtak.
-
metal01
őstag
válasz
cadeyrn #48676 üzenetére
Szerintem sokat nem tudsz vele kezdeni. Az akku élettartama a gyártók ajánlása szerint is 1,5-3 év. Inkább a "gondozáson", helyes használaton szokott lenni a hangsúly.
Az én T400-amban 4 éves az akku (Sanyo), jelenleg 147 ciklussal 13% az elhasználódottság. Volt ez már 38% is. Havonta egyszer nyomok rajta egy reset-et, és 50%-os max. töltöttségre állítom az akkut amikor hálózaton van. Azóta hol romlik 4-5%-ot, hol javul.
Kb. ennyit lehet tenni szerintem az élettartam növelése/megtartása szempontjából.
-
Tim82
félisten
válasz
cadeyrn #48392 üzenetére
Azért szemlátomást nem bírtam az előző hozzászólásomban kihangsúlyozni a szerintem szócskát, csak dőlt betű és aláhúzás volt ott. (Bocs.
)
Komolyra fordítva a szót, meglehetősen rétegigény szóló feature-kről van szó, amit a lehetséges vevők 90%-a nem használna ki. Ezért (is) írtam, amit írtam.
Tikakukac: a modellre vagy az eladóra gondolsz? Az utóbbi megbízható. Az előbbiről meg a kereső használatával sok információhoz tudsz jutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest