- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115150 üzenetére
"akinek tényleg fontos a megbízhatóság"
Ez általában sajnos csak akkor lesz szempont, amikor már megvan a baj... Főleg, amikor kiderül, hogy a szervízben általában zéró garanciát kapsz arra, hogy visszakapod-e az adataid.Megnéztem a gépet is, amit írsz... Oké, az OLED jópofa, de nem mindenre jó. Azért írnak róla érdekeseket: "The weak hinges were already mentioned in the review of the Ryzen ZenBook, but the author didn't find them particularly annoying. However, this needs to be contradicted here. They are already very annoying when the device is placed on the lap, because the screen always tends to tilt backwards. The hinges should have a much firmer grip." [link]
Az USB-C-s jack kiement és USB-A-s LAN sem épp jópont nálam, főleg egyszem USB-A port mellett.
De arra szerintem is jó példa, hogy azért lehet igényes(nek tűnő, nem ismerem közelebbről) consumer gépet adni relatív kedvező áron is. Persze, a notebookcheck tesztje szerint éppen annyiba kerül, mint egy T14 (~1300€), szóval ez tényleg érdekes, hogy ez a felére tud itthon akciózódni, így persze relatív jó vétel lehet. -
zsolti75
senior tag
válasz
S_x96x_S #115150 üzenetére
Az utóbbi 2-3 évben, a Notebookcheck teszteket összehasonlítva az általam lefuttatott pár teszteredménnyel, olyan durva eltéréseket tapasztaltam, hogy nagyon erős fenntartásokkal kezelem az ott leírtakat. És ez a számszerűsíthető eredményekre vonatkozik, nem a szubjektív pontozásos értékelésre.
Szóval szerintem az nem igazán alkalmas gépek összehasonlítására. -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115137 üzenetére
"3 év garanciával
"
Remek kaland, amikor hordhatod szervízeltetni, a gépnek persze buli, hogy beutazza a világot, de addig neked marad a bosszúság."amit 2.5 év után el kell adni"
És akkor 2.5 évig volt egy géped, amin egy rémség gépelni, nincs trackpoint csak egy túlméretes érintőpad, ami csak úgy gyűjti a melléklikkeléseket, és még véletlenül sem ajánlott egykézzel megemelni nehogy megrepedjen a tejfölöspohársága.Ja, és persze, mivel nem csak te tudod, hogy ezek nem az örökkévalóságnak készültek, így az anyagi bukta is erős lehet a garanciaidő végére.
-
-
-
válasz
S_x96x_S #115137 üzenetére
A TP topikba jött, erős a gyanúm, hogy az fröccspadnál magasabb minőségre pályázik.
Komolyan, ez a topik teljesen agyhalott, ne haragudjatok, de Tika egyik irányból vágja pofán a kérdezőt (nem csak ezt, mindet), még pörög a feje, de már a másik irányból is jön az értelmezhetetlen "segítség"
Át fogom irányítani az angolul tudó kérdezőket a Thinkpad Discordra vagy Redditre.
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #114828 üzenetére
Azért a T szériában vannak hasznos dolgok.. Pl. magnézium merevítés, többnyire jobb kijelző opciók, dupla Type-C, az újabb simákban jó minőségű felfelé szóló hangszóró.
#114831 RoryBreaker : Az asztali i3-10100 tempóját már hozza egy modern laptop 15W körül.
Akár egy minimum 4000-es Ryzen, akár egy 11. generációs Core. Gondolom, ilyesmi felhasználásra nem árt az sRGB színtér, ahhoz viszont olyan modellt kell nézni, amiben ezt tudó panel van, a legtöbb FHD IPS 14"-on csak olyan 60% körüli fedést tud, ami finoman szólva sem túl jó. E-ből csak a legfrisebbeknél van ilyen elvileg, T szériában pedig a low-power panelek tudják.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
S_x96x_S #114830 üzenetére
Igen, nagyon sokat gondolkoztam az M1 -en.
Használtam már régebben imacet erre a célra.
De most 1 kicsit bizonytalan vagyok, mert ez az M1 platform nekem kissé még olyan kísérleti dolognak tűnik. Jó, ezzel túloztam, de pl a ps, lr csak natívan fut és vannak vele gondok, legalábbis ahogy én utoljára hallottam...
plusz drága nyilván az almás cucc.
Bár ha normális thinkpadot akar az ember, főleg ha újonnan, az is drága, ja........
Ha nagyon megmakacsolom magam, akkor maradok az asztali gépemnél, ami egy 10100i3 16g ram, samsung 970 evo plus m.2, azzal azért elfutogat a ps rendesen. Csak a mobilitás lenne kicsit a cél most......... -
RoryBreaker
aktív tag
válasz
S_x96x_S #114828 üzenetére
Nagyon köszi a sok info-t, most már képben vagyok.
Nem lesz nagy tortúrának kitéve a gép fizikailag, szóval elég lehet a T széria alatt kapirgálnom akkor. Eddig meg voltam elégedve a T430s -el, de az már kissé lassú, főleg, hogy PS, LR megy rajta a melóim miatt. Nem is értem eddig hogy bírtam vele......
Nézek valamit, de a használt laptop árak az egekben vannak, ja......
Köszi még 1x!!! -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #114681 üzenetére
Az hogy 1-1 BIOS verziban van bug, a mechanizmus oldaláról lényegtelen. Egy fizikai kapcsolóról van szó, amit csak destruktív módon lehet nem aktiválni.
Nekem meg az az érzésem, higy nem találkoztál még értelmesen és valósan lelockolt géppel.
A temper detection-n nak nem az a lényege hogy tudjam, higy hozzáfértek, hanem hogy teljesen lezárja a gépet.
@FoxiestFox: Thinkpad esetében a BIOS jelszó kitütése elég messze van az 1bitedtől és modelltől függően igen macerás, mivel nem publikussak a Lenovo titkosító certek a BIOS imagehez, igy mindenképp venni kell és 3. félre hagyatkozni.
Mondjuk fogalmam sincs hogy aktivált tamper számít-e flashes kiütésnél.De itt van nálam két brickelt gép temper aktiválva jelszó ismeretlen, és több jelszavas SSD is, várom az ötleteket...
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #114679 üzenetére
Tovább ra is van fizikai temper detection ThinkPad-ekben, és megfelelően beállitva teljesen disabled lesz a gép, ha leszeded a hátlapot. A hátlap fizikai megrongálása nélkül nem kijátszható, így nem csak régi de még akkor is csak viccnek volt jó.
Ja igen a Thunderbolt-os hibakuhasználáshoz még az az aproság is kellett, hogy a gép legalább sleepben legyen, ne kikapcsolva. -
Atos23
senior tag
válasz
S_x96x_S #114650 üzenetére
Igen, ez jó gondolat, hogy a TBW legyen minél nagyobb.
A Samsung 960 EVO 2,5" SSD-m 2,5 év alatt 10,5TB írt adatot gyűjtött be, és 97%-os állapotban van.Most éppen két-három SSD között vacillálok:
- Samsung PM981a 1TB M.2 PCI-E NVME
- Samsung PM9A1 1TB M.2 PCI-E NVME
- Samsung MZ-V7S1T0BW 970 EVO Plus 1TBMindegyiket hardverapróról venném, próbagarral, így a megbízhatóság is fontos
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #114569 üzenetére
Új szintre emelt biztonság...
Engem továbbra is a Pluton teljes kikapcsolhatósága izgat ezzel az APU-val kapcsolatban, mert azt leszámítva nagyon tetszik.
Számomra ez az ábra a megoldás működéséről inkább aggasztónak, mintsem biztonságosnak tűnik: [link].
Nem szeretem a beépített backdoor-okat/rootkit-eket, remote hozzáféréssel a net felől.
Lásd pl. [link] .
Persze, tudom, a legbiztonságosabb akkor lenne, ha benne sem lenne a hardverben, de egy teljes kikapcsolás + külső TPM, esetleg hagyományos "offline" fTPM megoldással már kiegyeznék.Én a fizikai hozzáférést igénylő TPM támadásokat nem tartom valós veszélynek, arra figyelmeztet is a gép, ha úgy van beállítva, és különben sem hagyom soha őrizetlenül.
-
-
arcsin
senior tag
válasz
S_x96x_S #114533 üzenetére
úgy érted a "bronze vegan leather" színű thinkpad
Mondjuk én már a dobozánál kiégtem.
Szürkében cégesnek elfogadnám duzzogva. Szimpi az AMD miatt. Én fizikai gombbal szoktam a mikrofont mute-olni(x250) ami jó pofa végül is a pöckön is. Nekem is még emészteni kell, az áráról van info? -
yodee_
őstag
válasz
S_x96x_S #114436 üzenetére
Valaki meg tudná erősíteni hogy x280-ba tudok második SSD-t tenni vagy sem?
-
bencze
senior tag
válasz
S_x96x_S #114107 üzenetére
Ez az E14 konfig egy elég erős ár / érték aránynak tűnik, a második SSD slottal főleg, de azért zavart a gondolat, hogy 1.4 HDMI van rajta és összesen 1 usb-c, 2 usb-a amiből az egyik 2.0, azért jól megadják a módját, hogy feljebb tereljék az embert. Hogy jól megkavarjam a történetet találtam összesen 1 cégnél egy kínálathoz képest jó árú P14s-et és az lett végül, r7 5850, 16+16 gb ram, iga csak 256-os ssd amit ki kell cseréljek, hivatalosan ennek nem lehet 2 ssd de gyakorlatban azt mondják ha szerencsém van létezk olyan amit befogad az LTE helyre. Realtek wifi de olcsón cserélhető Intelre. 1400 euró (3 év garival számolva 300-al kerül többe az E-nél, + 16 GB RAM, - 512 SSD). Szorítok, hogy ne jöjjenek vissza, hogy ja bocs mégsincs raktáron. Ez nekem overkill árban és teljesítményben, de féltem, hogy 1-2 év múlva veszek egy 4k monitort aztán máris megbánom, hogy dokkolóval kell tökölni mert az E-t nem tudom rákötni HDMI-n.
Németországban vásárolom és sajnos ANSI-t szeretnék, de amúgy a P-ben általában egyszerűbb cserélni mindent, ha egyáltalán lehetséges layoutot cserélni, bekockáztatom, hogy mennyire zavar. Nem nagyon lehet válogatni, legtöbb cucc egyszerűen nincs raktáron sehol. Egyébként sajnos úgy értettem a P billentyűzete már az új, 1.5mm billentyűutas az 1.8mm helyett szóval újra sikerült rontani, de ez van, azt hiszem, így is jobb az összes többinél.A frameworkben a legjobb a right to repair támogatása, nem hiszem, hogy 1.5-3 ezer eurós gépekkel akarnának versenyezni így ehhez hasonlítani nincs értelme, nagy cégek úgysem vesznek mert nem elég erős a cég háttere, magánembernek meg drága. R2r támogatásban meg senki nem rúg labdába sem, és amúgy fontosnak gondolom, hogy az ember szavazzon a pénztárcájával, legalább aki kicsit műszaki és érti mit jelent, ha csak teheti ne olyan cégnél költse a pénzét aki fogyasztó ellenes (ez jelenleg kb mindegyik, csak a mérték nem egyforma).
Ha most elérhető lett volna vettem volna egy DIY verziót, az elég olcsó relatíve. Sokkal életképesebb ezen a vonalon, mint pl a fairphone ami papíron jó projekt gyakorlatban meg fanatikus kell legyél, hogy megvedd. De ha meg is nyitják az előrendelést idén Németországban amint ígérték, az Q1 vége-Q2 lehet mire megjön. Gondolom a hiány miatt is, de a használt piac is eléggé elszállt. -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #114102 üzenetére
"elég erős alternatívája lesz a thinkpad-nak"
Nálam addig szóba sem jöhet, amíg nincs trackpoint, három normális gombbal hozzá. Én ki nem állhatom ezeket az óriási érintőpadokat.Egyébként a koncepció igencsak tetszik, hogy cserélhetőek a komponensek, illetve hogy az alaplap natív USB-C portjaira tudsz mindenféle alternatív portokat kötni igény szerint, ez egyből megoldja az USB-C töltőkkel/dokkokkal kapcsolatos félelemeim, mint pl. elkopás, port-letörés, és az ehhez kapcsolódó javítási lehetőség, azaz komplett, borsos árú alaplap csere.
Ezen kívül már csak egy 16:10 kijelző kéne 14"-on (16:9 anyagokhoz a 3:2-es 13,5" kijelző elég picinek tűnik), és egy kellően merev, erős gépház, lehetőleg felfelé szóló hangszórókkal.Így alternatívája lehetne a jelenleg használt T14 Gen1-emnek, vagy a kinézett T14 Gen2-esnek.
Jelen állapotában egyébként én inkább a konzumer gépek erős alternatíváját látom benne.
-
bencze
senior tag
válasz
S_x96x_S #114102 üzenetére
Köszi. Csereberében nem vagyok jó, mindig rossz üzletet csinálok.
igen a 8 széria óta igen erőteljes fejlődés volt, az bizony megvan, 8350-es dellt használok munkára (szar is mert melegszik és throttlel de az más kérdés).
Ehhez képest az 5700 és 5800 közötti különbség elenyésző, de tisztában vagyok nagyjából ezekkel, hogy az 5700 újabb technológiával készült 4000-es.
Várakozást meggondolom, a frameworkot nézem és baromira tetszik a koncepció, az adapterek, meg a 16:10 de a billentyűzet az egyik kardinális kérdés és még egyik sem tetszett thinkpad óta (attól függetlenül az igét lelkesen terjesztem róla ismerősök és munkatársak közt). A billentyűzet volt a fő ok (mert nem bízom benne, plusz numpados ami borzasztó idegesítő hogy kerülgetni kell, desktopon is TKL-t használok régóta) amiért lemondtam a legionról, pedig egy lower end megfizethető, nem néz ki karácsonyfának és még játszani is lehetde nem mertem billentyűzet miatt bevállalni (no meg nem igazán kapható).
Vagy az e14 lesz, vagy még meggondolom. Az az egy fránya billentyűzet ami zavar, nem tudom mennyire cserélhető, de ha az is valszeg garivesztéses mert FRU nem CRU ha minden igaz de azt sem tudom ezek vásárolhatók vagy csak a hivatalos szervzinek van. -
válasz
S_x96x_S #113998 üzenetére
van egy ilyen leírás:
"A számítógép két M.2 szilárdtestalapú meghajtóhoz rendelkezik csatlakozóval. Amikor az UEFI BIOS
menüben beállítja az M.2 szilárdtestalapú meghajtó bővítőhelyét, ellenőrizze, hogy a megfelelő
menüelemet választotta-e.
• 0 csatlakozó: ATA HDD1 vagy NVMe0
• 1 csatlakozó: ATA HDD2 vagy NVMe1"
De ezt a menüt nem találom a BIOS-ban.
valszeg ez lehet a megoldás. -
kacsento1
senior tag
válasz
S_x96x_S #113241 üzenetére
Megvan a probléma. Sikerült vissza raknom, (szegény r61i nagyon oda van már, konkrétan több helyen szét van repedve, de még mindig indítható
), és ubuntu van rajta, ekkor jutott eszembe, hogy jópár éve felraktam rá próbából, mert win sajnos már nem futott rajta. Így megvan, miért nem látja a win. Köszönöm!
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #112666 üzenetére
II.
sima Legion/ideapadból - már van ~800-900 EUR-tól .. de az nem Thinkpad. -
Penguin95
senior tag
válasz
S_x96x_S #112633 üzenetére
Mit adtak nekünk a
rómaiakdokkolók?Felsorolom, de hosszú lesz a lista. Én a T61/T500 esetében a dokkolóval nyertem:
- 4 további USB portot, így nem kell állandóan a gépbe dugdosni mindent mikor hazaérek. A minden jelen esetben 2 külső HDD, de ebből majd 4 lesz később, és akkor még szó sem esett az egérről és az USB-s DAC-ról.
- Egy ethernet portot, ami a dokk hátulján van, így ezt szintén nem kell minden alkalommal dugdosnom, plusz nem oldalról lóg ki egy bazi vastag kábel.
- D-Sub / DVI portot. Utóbbiból a gépen nincs, előbbiből a megjelenítőn, de így dokkolás esetén megszűnik ez a probléma. Plusz ha menni kell hibát keresni, akkor a T500 esetén egyszerre áll rendelkezésre egy DisplayPort, egy DVI, és egy D-Sub is.
- Akad még itt PS/2, jack, soros, illetve párhuzamos port is, de ezeket nem használom.Így bárhová viszem a gépeket, elég csak lenyomnom egy gombot, és már le is választottam mindent. Nem kopnak a gép portjai, nem kell vacakolni 6-8 kábellel, hanem csak fogom és viszem, itthon pedig ki sem kell nyissam a gépet, mert ott van a dokkon a bekapcsoló gomb. Igaz, így kell egy külön töltő itthonra is, de szerencsémre ezekhez fillérekért lehet kapni, és annyi van belőle mint a szemét.
Ha ezt nem tudnám megoldani ennyivel, vagy olyan gondjaim lennének mint a többieknek, szerintem már kivágtam volna az ablakon az összes laptopot. Ráadásul én csak ritkán használom munkára, míg mások rendszeresen, ahol minden egyes dokkolási gebasz pénzbe is kerülhet ha sokáig tart, vagy sokszor előjön.
-
Tikakukac
titán
válasz
S_x96x_S #112633 üzenetére
dokkoló ???
Egy 5k-s gyári dokktól leestél a székből? Kemény világ ez.én a T480s -emet "dokkoló" nélkül használom monitorral,
A netkábelt és a külső monitort is simán rá tudom dugni a gépre.
Ahogy sokan mások is. A kérdés nem az volt, hogy mit tudnánk megcsinálni, hanem, hogy adott körben mi lesz a racionális.Dokkoló nélkül is van élet ..
Van. Az asztalimat mondjuk sosem dokkoltatom. True.Többit el is engedtem.
-
-
-
-
Tikakukac
titán
-
Gondwana
addikt
válasz
S_x96x_S #112462 üzenetére
Az a TB-bug nem arról szólt, hogy valamelyik tanult kollégájuk betolta a teljes eseménynaplózást a flashbe, mert akadt ott még pár szabad Byte? Wear leveling meg... ha volt is, akkor se mindenható. (De SPI flashhez kétlem, hogy megírták volna)
Szerk.: Amikor a kettes már átmenő osztályzat a felsőoktatásban...
-
Penguin95
senior tag
válasz
S_x96x_S #112459 üzenetére
Őszintén szólva szerintem nagyon rossz irány az, hogy megpróbál alkalmazkodni az ember ezekhez a dolgokhoz. Még egy sima mezei gépnél is morognék, ha olyan hibákkal jönne ki mint az itteni dokkolós példák, de itt vadi új üzleti gépekről van szó, amik vetekszenek egy régebbi használt autó árával, és elsődleges céljuk, hogy tudják amit ígérnek. Aki ilyet vesz, az szerintem joggal várja el, hogy stabilan és megbízhatóan működjön a munkaeszköze már az első naptól, pláne hogy kereskedelmi forgalomban kapható.
Félreértés ne essen, kis hibák nyilván beleférnek, esetleg még egy tervezési hiba is, ami csak bizonyos esetekben jöhet elő, de az, hogy évek óta megbízhatatlan és kiszámíthatatlan legyen egy komplett eszköz, azért kissé sok. -
Tikakukac
titán
válasz
S_x96x_S #112459 üzenetére
nem lehet, hogy ez pszichológiai gyökerű?
Mindenképpen az. Ugye itt a programozó kollégák mentális egészsége a gond, ami kihat az eredményre. Amit meg sajnos 1:1 kiadnak publicra. Valamikor réges régen ezt maga a technológia akadályozta meg, hogy így legyen, mostanra viszont elszabadult a pokol.ahogy tapasztaltabb/öregszik az ember,
egyre magasabbra teszi a "lécet" bizonyos területeken ..
legalábbis magamon megfigyeltem ...
míg fiatalabb addig az apró stresszeket is jól viseli ..
A léc az mocskos alul van. Elfogadtam, hogy egy szatyor pénzért cserébe is egyes márkák között ugrálok, mert munkára keresek laptopot, nem pedig saját magam képzésére.Ha rádugok egy gépet egy amúgy pokoldrága dokkra, az menjen. Ne dobáljon el dolgokat, ne vergődjön, ne kelljen nekem azon agyalni ki és milyen feladatot nem végzett el és azt hogyan oldom meg. De leginkább ne azon pörögjek, hogy egy 4 vagy 6 éves már bevált típusra menjek vissza, mert épp következik 2 hét az életemben amikor a munkaeszközömnek úgy kell működnie, ahogy az specifikálva volt valamikor a tervezőasztalon.
az első 2 év - a külsős - fizetős "béta tesztelőknek" van fentartva,
akik még fizetnek is azért, hogy tesztelhessék a legújabb termékeket.
Igen. És akkor vagy 2 évente veszek gépet, hogy ne legyen gazdasági totálkáros a javítás vagy tesztelő leszek. Hadd ne írjak vulgárisakatAzért 2 év után .. a 3. BIOS frissítéssel,
már egy picit használható a rendszer
persze néha nem,
de ezek a heurisztikák/"ökölszabályok" már csak ennyire pontosakProtip akkor azoknak, akik így mozognának: egyes szakmákban az ilyen megközelítésbe emberek halnak meg/esnek ki milliók percenként az ablakon. Lehet kicsit meg kéne dolgozni a gyártókat, hogy legyen némi support és 1 ember legalább teszteljen 2 hétig az adott kikerült hardveren.
A világ nem tökéletes .. és egyre komplexebb ..
Nincs ezzel gond. Csak legalább 1 szerencsétlen tesztelje már le amit kiraknak az adott hardverre pls mielőtt kiszórják. -
Tikakukac
titán
válasz
S_x96x_S #112457 üzenetére
Én lassan main gépnek 6 évvel régebbi vasat fogok venni, mert bocsássa meg nekem a világ és mindenki, de elvárásom, hogy egy dokkoló az működjön. Ha ezt 20 évig sikerült megoldani akkor talán nem nagy elvárás manapság sem. Jelenleg ezt 2 éven belüli gépek semmilyen márkából nem tudják. Ha igen akkor jöhet a pontos kombó, de az első anomália után a dupláját kérem a számlámra
Itt tartunk és ez rohadtul szomorú.
-
golya87
őstag
válasz
S_x96x_S #112401 üzenetére
Jól hangzik a 11.gen, csak kérdés mikorra fog az lecsorogni a céges beszerzéshez. Így is lassú beszerzéssel, iraki krumpliválsággal és a nagybani helyzettel riogatnak...
Az a baj tényleg, hogy olyan programokat használok, aminek a világ minden erőforrása kevés. (Chrome, Teams)
A thunderbolt és a Type-C töltő miatt szimpatikus nagyon az X13. -
hszilard666
veterán
válasz
S_x96x_S #112355 üzenetére
Nem biztos hogy javaslom!
Pár hónappal ezelőtt majdnem csináltam egy E-GPU projektet nagy unalmamban, de utánajárva nem nagyon éri meg. Egyrészt azért mert elég drága maga az enclosure, valamint a thunderbolt csatoló eléggé lefogja a teljesítményt, sőt ha azt szeretnéd hogy a GPU által számolt kép "visszamenjen" a laptop kiejlzőjére, mégtöbb teljesítményt veszítesz. Ezen túl a win10 is elég rosszul kezeli ezeket a gyakorlatban. Redditen van külön egpu subreddit, és ott is mindenki épít a GPU köré inkább ITX PC-t.Én is ezt tettem. Lett egy 11" es macbook air rohangálósgépnek, és maradt a PC.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
S_x96x_S #112229 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nagyjából egy szinten van a 5980 a 11980-al.
Nincs egetverő különbség, se fogyasztásban se melegedésben, nanométerek ide vagy oda.
Mindenki vegye azt ami tetszik.
Én mint workstation használó sajnos nem fogok találkozni AMD-vel, pedig szívesen birtokolnék egy Ryzen+Quadro-s gépet. -
atatax
csendes tag
válasz
S_x96x_S #112192 üzenetére
szia!
nem mondom, hogy gyorsan, de felfogdostam, amiket írtál, köszi!
Notebook Lenovo ThinkPad E14 14"FHD Ryzen 3 4300U 8GB SSD256GB Radeon 10PR Black
erre eléggé ráflesseltem, ha jól értem ez tök új, garanciás.
arról van infód talán, hogy milyen a szervízük? ha esetleg elbaszódik, akkor küldhetem Lengyelországba? -
Balinov
titán
válasz
S_x96x_S #112197 üzenetére
Vpro matrica van, meg bitlocker on, szintén.
Lehet ha nyugdíjba megyek, csinálok egy külső vinyora egy Win10 install, ezzel a cpuval azért egy irodai munkának hasitani kéne. De nem. Egy word megnyitása 30-40sec, Ms team meeting indítás 2 perc, Edge indulás min 1 perc, ie11 jobban hasít, mint amaz
-
Apollyon
Korrektor
válasz
S_x96x_S #112158 üzenetére
Elsőre megtévesztő, mert 7-8 éve kb. tényleg így nézett ki fb., hirtelen én is annak néztem. Annak aki manapság már nem használja, valszeg nem az outlook jut eszébe elsőre a kék-fehérről. Ami itt igen, lila, de a mára már mindenhol túlerőltetett corporate flat design nem segít benne azonnal megkülönböztetni az egyes eltérő programok totál egymásra ütö GUI-ját.
-
-
RAiN91
őstag
válasz
S_x96x_S #111782 üzenetére
Ismerem a passmark pontszámokat, nem vártam csodát, tudtam, hogy gyengébb a proci, nem amiatt váltottam. De ég és föld volt a váltás, egyáltalán nem bántam meg. Vékony, könnyű, és nem forró, a venti hangja is kulturált. Minőségre is sokkal jobb a T450S. Azt a is passmark eltérést pedig úgy vettem, hogy kb. ugyan az a szint. Nem csodát várok, csak megkérdeztem, normális-e, hogy átlag felhasználás ki tudja pörgetni a gépet. Új gép mostanában nem lesz, jó ez.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
S_x96x_S #111774 üzenetére
köszönöm a kimerítő választ.
valóban elbizonytalanítottál a használt gép vásárlását illetőenez a Lenovo Ideapad Flex5 nagyon megtetszett, elég strapabíró ez is?
nincs tartósságbeli hátránya a kihajtható zsanérnak és az érintőképernyőnek?miért lesz 1-2 hónap múlva nagyobb a kínálat?
-
Dhampir
félisten
-
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #111559 üzenetére
Ugye Lenovo már bejelentette korábban szóval nincs meglepetés.
Megint ők kapják elsőnek, mondjuk 4000-es PRO-ból is csak HP gyártott senki más.
Inteles megint csak 4mag lesz a Core i7-1185G7 mint max.
Core i7-1185G7 - Cine20 - ~2500
AMD Ryzen 7 PRO 5850U - Cine20 - ~3600
Elég sokat behozott az Intel, legalább a workstation-ök már nem fognak olyan hülyén kinézni. -
Tikakukac
titán
válasz
S_x96x_S #111289 üzenetére
Szerintem eljöhet a Legózás és az Ikeás korszak (== saját összeszerelés) a Laptopoknál is!
Kár, hogy ezt egy másik párhuzamos világban fogja meglátni a te és az én nickem is. Ugyanis az iparág 110%-ra pörgetett módon pont az ellenkezője felé halad és fog is menni amíg csak lehet. Ez senkinek nem éri. Fuji az utolsó ilyen lovag, aki valóban darabozható gépeket csinálgat, csak nézd meg milyen áron és mit kapsz most ilyen módon. Már a tervezőasztalon lehet zsebre pakolni a kegyetlen durva veszteséget.A lenovo pedig... szépen halad a Mac vonalon, ahogyan kell, zero bővíthetőség, maximális színház, brutális kasza.
-
válasz
S_x96x_S #111271 üzenetére
Durva, hogy lassan 4 éve volt ez a gép, és azóta süket csend.
Akkor kerültem Budapestre, mikor kijött, és még a metrókban is voltak hirdetések a kicsikéről.
Kár, hogy akkor még csóró voltam hozzá, most pedig már nem lehet őket normális áron fellelni.
Egy 51nb mod szinte olcsóbban kijönne. -
Gaben92
őstag
válasz
S_x96x_S #111257 üzenetére
Ja neeeem... semmi ilyesmi csak valakinek felsőbb körökben ez az agymenése... Az volt a legviccesebb mikor i7 U-s gépeket kellett venni i5 H helyett, aztán 2,3GHz-nél már jött is a throttling mert hát a hőnek ott kellene távoznia. Ha dokkolóra tennéd akkor meg 2/3 ekkorán mert az aljából letakar a dokkoló valamennyit.
#MindenLifebookHulladék
"jó főnököd van"
Legjobb főnököm valaha. Gyakorlatilag ha elmenne a cégtől, mennék utána.zsolti75: Gyorsan ránéztem az ország webshopjaira, de kifutott mindenhol szóval nem hiszem, hogy beszerezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest