- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kacsento1 #123875 üzenetére
A mobil Ryzen procik kb az 5000-es szériától vannak pariban az Intellel fogyasztásilag. 7000-es szériától peddig jobbak már az inteles társaiknál.
A T480s alap fullhd IPS kijelzője egyébként nem egy nagy szám, színben valami 60% sRGB, szóval hulladék kategória. Viszont a kontrasztja, élessége meglepően jó. Ha mégis kell jó minőség, akkor elvileg lehet bele 100% sRGB panelt szerelni.
-
Tim82
félisten
válasz
kacsento1 #123869 üzenetére
A T480 mellett esetleg L380-at, L480-at, L580-at nézz meg ebben az ársávban, hogy megfelelnek-e. (Mindegyiknek még 2 db RAM foglalata van.)
Az SD kártya slot sebességre nem fogunk tudni mit mondani, gondolom, fotózás miatt fontos, de általában a Notebookcheck tesztjei erre is kitérnek.
A *80-as széria után lassan elhagyják a normál SD foglalatot is, vagy microSD van, vagy már nincs kártyaolvasó.
-
válasz
kacsento1 #123871 üzenetére
T480 most van az aprón 55-70e körül is. Esetleg lehet próbálkozni még AMD-s variánssal, pl A485, de ez akkuidőben gyengébb. Nálam a családban több T480s is van, az bevált, többit nem ismerem.
T480s-t ki lehet fogni 60-70e körül, habár állapotra ezek nem a legjobbak. Én pont pár napja vettem egy jobban felszereltet 70e-ért, de teljesen kifényesedett billentyűzettel, kicsit karcosan. Ám ezek a gépek a fotókon rosszabbul szoktak kinézni, mint a valóságban; általában csak fénynél, bizonyos szögben látszik hogy mennyire lehasznált.
SD kártya sebességről fogalmam sincs, nem használtam soha, de szerintem USB 3.0, így gyorsnak illene lennie.
Ha konkrét modellekről ha keresel infót, akkor csak beírod a modell nevét a Google-be, utánaírva, hogy PSREF, s akkor lesznek PDF találatok a specifikációról, hogy forrasztott RAM van-e vagy se meg egyebek. Pl T480s, T480, A485. Most nézem, mint érdekesség, hogy ugye a T480s 4K-t cask 30 Hz-en tud, de az A485 már 60 Hz-en, hmm.
-
válasz
kacsento1 #123869 üzenetére
Ha jó ár/érték arányt szeretnél, akkor ez a 80-as széria a legjobb szvsz. Itt jött be a mainstreambe a 4 magos processzor, de még nem forrasztott minden is. T480s-nél egy slot van, általában 8 GB van mellette forrasztva. T480-nál asszem már két slot van. T490s-ről írták itt nemrég, hogy már full forrasztott.
-
donjohnson
addikt
válasz
kacsento1 #113240 üzenetére
használsz Y usb kábelt ahhoz az orico külső házhoz?
az is lehet, hogy olyan régi a hdd, hogy nem elég neki az 1 portos usb (tápként), ezért kéne y usb kábel, hogy kapjon áramot 2 usb portról egyszerre.nekem is van egy olyan, ami szimpla usb kábellel csak felpörög valamennyire, de nem látszik win alatt, y kábellel pedig normálisan működik, adatokat is lehet olvasni róla.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
kacsento1 #113240 üzenetére
> viszont a harmadikat, ami a régi r61i thinkpad-ből lett kivéve nem
- ha még vissza tudod rakni a régi gépbe, akkor próbáld meg, hogy működik-e egyáltalán.
( és ha kinyiffant, akkor kinyiffant .. )- bitlocker vagy valami hardveres(BIOS) alapú titkosítás nem lehetséges?
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
kacsento1 #113125 üzenetére
Szerintem ebbe a gépbe (SATA II csatlakozó) elég lesz a Green is. Nem éreznél használat közben érdemi különbséget a Green és a Blue között, hacsak nem másolsz rendszeresen, hosszabb ideig nagyméretű fájlokat.
Ettől függetlenül úgy általában abszolút működő megoldás az M.2 SATA SSD + 2.5" átalakító, nem szokott vele gond lenni. (3-4 noname kínai adapter + 3 db Axagon (itthon vett) adapter a saját merítésem, egyikkel sem volt soha semmilyen probléma.)
-
Dhampir
félisten
válasz
kacsento1 #113118 üzenetére
Nem bővítettem a memóriát, 4 GB (2x2) található benne. Samsung SSD-t vettem bele. Samsung 860 EVO SATA 2.5" SSD 250 GB, ha jól emlékszem.
-
Tim82
félisten
válasz
kacsento1 #113107 üzenetére
Régebben volt már, amikor én utoljára matricáztam Thinkpad-billentyűzetet, de akkor a Laptopsystemnél és west fórumtárstól is beszerezhető Rana matricaszetteket használtam, amikből biztosan volt akkor Thinkpad-modell specifikus is. Nem tudom, hogy jelenleg ezek beszerezhetőek-e, illetve rajtuk keresztül szerezhetőek-e be.
Akkukból nekem beváltak a Green Cell utángyártott akkuk (és viszonylag sok, 8-9 darabos merítéssel rendelkezem), de ha visszaolvasol, másnak nem, szóval arra nyugodt szívvel így most nem tudok tuti ötletet mondani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest