- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #121381 üzenetére
Na félig működik a T61 is. Szét kellett kapnom teljesen és magán az IC-n zárni a lábakat de minden frankó. CMOS akku úgy néz ki halott benne és a venti kerepel kicsit illetve win is boot közben BSOD-zik Unmountable Boot Volume hibával. Lehet haldoklik a HDD benne.
3 napig még itthon vagyok, azalatt ha lesz időm megpucolom őket és talán próbálok húzni rájuk egy Win7-et (vagy inkább XP?), vagy ha más nem majd Decemberben mikor hazajöttem.
Mindenestre eddig örülök.
-
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #111396 üzenetére
ThinkPad P15 + ThunderbBolt Workstation Dock második felvonás:
Teljesen tanácstalan vagyok.
Gép dokkolón, lezárva. Dokkolóval bekapcsolom, mindkét külső monitoron bejön a BitLocker. Ezt eddig stabilan tudja. Utána viszont a windows login már kérdéses. Néha eljutok addig, bejelentkezek és megy minden, néha nem jön kép a külső monitorokon.
Ma pont ez történt, felnyitottam a gépet és bejelentkeztem. Windows-ban bent vagyok, lezárom a LID-et erre lemegy sleep-be. o.O Ilyen beállítások mellett...
Ébredni már nem akart. Lehúztam a dokkról, kinyitom, semmi.... Fura az, hogy a power gomb villog szóval elvileg sleep-ben van, de a venti meg megy és FN+ESC-re is van reakció.
Ötletem nincs mit csináljak....
-
Picco
addikt
válasz
Gaben92 #111392 üzenetére
dokkolo FW frissites megvolt mar?
ha nem akkor ajanlom, nalam a 40AS csak azutan kelt eletre, de azota szepen teszi a dolgat az AMDvel.
frissites elott huzz le a dokkrol minden kabelt, csak aram + 1x Type C amivel a gephez kotod legyen bedugva.
remelem ez meg amit vincze1 mondott megoldja a problemakat. -
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111386 üzenetére
Továbbra is ez megvan csinálva?
"Enable the dock
To enable the dock when connected to the computer for the first time, do either of the following:
• Confirm the change when prompted if you have the administrator privilege.
• Enter the ThinkPad Setup program (BIOS) and go to the Config menu. Select Thunderbolt(TM) 3 ➙ Security level ➙ No Security."Többi kör a BIOS és minden FW frissítése a dock-on.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Gaben92 #111386 üzenetére
Hát sajnálom.
Nem vígasz, de mikor gondolkodtam hogy 7540 vagy 7550-et vegyek tele volt a net ilyen és hasonló hibákkal a Dell dokkolójánál is.
Most vagy elkezded bújni a netet, firmware-eket frissítgetsz meg bios beállítások rejtelmeit kicsomózod, vagy odaadod az IT kolégának, hogy oldja meg legyen szíves.
Én az utóbbit választanám.
De jók is voltak a mechanikus dokkok, ezt a két villás szart dugdosni is nehezebb, de valaki eldöntötte hogy mi ezt szeretnénk. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Gaben92 #111385 üzenetére
Néha be szoktam ide nézni némi horrorért, sosem csalódok.
Azért komoly, hogy az egyik "legfelsőbb" TP-vel ilyen gondok vannak, így már érthető Tim82 kolléga lemondása is. Viccet félretéve, én is még reménykedem egy T470 25th szerű variánsra 30. évforduló alkalmából, de kb. 2% esélyt látok a dologra hogy ha lesz jó is lesz, ezeket olvasva. Mindegy, nem kell erre a kommentre reagálni, csak leírtam amit gondolok.,)
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #111385 üzenetére
Na szóval ez szokott kb történni. Nem mindig de előfordul és nem csak akkor mikor dokkolóra dugom, hanem akkor is ha dokkolón van és úgy hagyom legalább 10 percre, hogy lekapcsolja a külső monitorokat.
Dokkoló nélkül nem sikerült triggerelni.
Tróger mechanikust nem nézni.
2500Ft-ért vettem még annó 3 ugyanilyet halottan, kifűrészeltem (szó szerint) belőle a vezérlőt és forrasztottam a helyére saját elektronikát. Hobbiprojektnek jó volt.
-
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111378 üzenetére
4éve vannak TB-s és USB-C dokjaink és lecsukva használom a gépet miota az eszemet tudom. A probléma a BIOS beállitások, meg tudom oldani régi dockon is, hogy ne legyen boot alat kép a külső monitoron, ez egy BIOS beálliás alapból. Egyszerűen számodra rosszul van beállítva.
Még egyszer a sleep az power beállítás és semmi köze a dockhoz, egyszerűen más a két Windows beállítása a power settingsben ennyi és semmi több. Hiába irod le hogy a másik géen más volt a beállítás.
A laptop monitora a lecsukás során a hall szenzortól kapcsol ki odaraksz egy mágnest ugyan ugy kikapcsol. -
zsolti75
senior tag
válasz
Gaben92 #111380 üzenetére
Volt nekem régen P50 és P51-hez is bepattintós workstation dokkom, annyira hibátlanul működött.
Utána lett P52/53-hoz ilyen USB-s vacak rengeteg szoftveres hibával, nem is merültem bele a dologba, eladtam a francba.
Ezek mind szoftveres gondok, meg lehet oldani szép lassacskán sok utánaolvasással őket. -
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111374 üzenetére
"Windowsig nincs kép"
Akkor ott valami nincs jó beállítva a BIOS-ban, bár nem a workstations TB, de se TB-s se USB-C dokkolóval nem volt ilyen gond. Magán a laptopon pl. mindenképp kell legyen kép."ahhoz szoktam, hogy csak akkor megy sleep-be ha nincs dokkolón"
Olyan nincs, hogy dokkolón van/nincs dokkolón, csak olyan, hogy tápon van nem tápon van. Ez is Windows 10 beállítás csupán, semmi köze a dokkolóhoz. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
Gaben92 #111256 üzenetére
A P53 már nem beszerezhető nálatok.
Lehet jobban járnál egy 9850/T1000 OLED-es konfiggal árban szerintem ugyan ott lennél.
Nézegettem bontós videókat és a klaviatúra jóval gyengébb, a klickes touchpad meg az alsó műanyag burkolat meg.
Na mindegy beszámolok majd róla hétfőn. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Gaben92 #111256 üzenetére
> az i7 és i9 only
ó ... én naív módon azt hittem, hogy az AVX-512 / DL Boost miatt ..
> a főni értette a "kib.szom ezt a sz.rt az Ymer ablakán" célzást.
jó főnököd van
de mint már irták .. Jönnek az új ThinkPad-ek Május körül .. vagyis megint célozgathatsz ! -
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111215 üzenetére
Jelenleg van egy olyan "humoros" helyzet, hogy CPU-ban i7-H-hoz elég közel van a Ryzen 7 4800U/4750U -5% a 6magos Intelre, -10% a 8magos Intelre, de 8magot és 16 szálat kapsz.
Na most L15 Gen 1/E14 Gen1 esetében is megkapod a 2 RAM solotot és így 64GB RAM-ot egy 8magyos CPU-val AMD esetében.
Ami negatívum mindképp az a gyengébb minőség, illetve a gyengébb kijelző.
Ha beéred 48GB RAM-mal a legtöbb AMD-s gép játszhat, amiben legalább 1 RAM slot van.@zsolti75: A P15v az = a T15p-vel.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Gaben92 #111219 üzenetére
Akkor P15, I7-10750. 10850 csak akkor kell ha tuningolsz.
UHD-tól ne félj, simán beállítod a régi progikat kompatibilis módba.
Nálam is így fut pl a vlc meg pár egyéb régi program.
A T15p-nek láttad hűtését?
Ha processzor igényes alkalmazásokat futtatsz, és nem csak pár másodpercre kell a sebesség, akkor felejtsd el! -
zsolti75
senior tag
válasz
Gaben92 #111215 üzenetére
Hozzám pénteken érkezik pont egy ilyen P15, beszámolhatok róla ha érdekel.
Esetleg a P15v-t nézd meg ha nem kell erősebb gpu, vékonyabb/könnyebb mint a sima P15.
Ha sok virtuális gép megy egyszerre, akkor érdemes lehet 8 magost venni. Én a UHD-t ki nem hagynám ha belefér a keretbe.
T15p eszembe nem jutna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest