- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Grampy #112164 üzenetére
> Hmm, lehet érdemes megvárni a júniust. Tetszik.
a prémiumosabb ... T14s (AMD Ryzen 5000 Pro ) is közel lehet
https://www.lenovo.com/my/en/laptops/thinkpad/thinkpad-t-series/T14s-AMD-G2/p/22TPT144SA1
Forrasztott RAM -al van .. úgyhogy legalább egy 16GB-os kell belőle.
ha mobilisabb ( == könnyebb ) gépet keresel - akkor jó vétel lehet.
én a T480s után egy ilyenre váltanék.Ha nem fontos a Thunderbolt(3/4) - akkor ideálisabb lehet mint az Inteles párja.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Grampy #112150 üzenetére
Amúgy rákerestem - az új Ryzen 5000-es Thinkpad-ek
EMEA-ban ~ Júniusban lesznek elérhetőek
( ha tudsz várni )----------------------
forrás: Notebookcheck-es hír:
Lenovo ThinkPad E14 Gen 3 - which uses the newer AMD Ryzen 5000 chips. / 57 Wh battery /1.64kg / "optional better screen with 100 % sRGB coverage; color gamut has been a sore point for the ThinkPad laptops of the E series till now.""Update: Lenovo gave us the spec sheet of the Lenovo ThinkPad E14 Gen 3. There will be no formal announcement for the ThinkPad E14 G3 - as for availability, Lenovo expects it to be available in June in the EMEA region."
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Grampy #112150 üzenetére
> Ha jól rémlik, a Thinkbook nem annyira ajánlott,
> de lehet rosszul tudom.az én "szubjektív" ökölszabályaim
- Ha a megbízhatóság extrém módon fontos: Thinkpad
( mert 1-2 napos kiesés jobban fáj, mint a Thinkpad felára )
- Ha üzletileg bemutatózol: Thinkpad
- Ha irracionálisan piros pöcökegér függő vagy: Thinkpad ( ez jellemző rám .. a 3. Thinkpad-emet koptatom )
- Nosztalgia szempontból : ThinkpadVagyis két hasonló teljesítményű konfig közül - a Thinkpad-el jobban jársz, hogyha meg tudod fizetni ..
A probléma, az, hogy jelenleg a Thinkpad - le van maradva 1 generációval AMD vonalon.
döntést kell hozni, hogy mit áldozunk fel.Én amúgy se értem, hogy Hobbi/otthoni gépnek minek PRO -s processzor és Windows Pro licensz ..
főleg ha egy profi Thinkpad árából
tudsz ~ 2 db Gamer notit venni RTX3060-al.
( azért kettőt, mert az egyik kell tartaléknak! )
Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 5-5600H 8GB 512GB SSD 15.6 Inch FHD GeForce RTX 3060 6GB ( ~ 1200Eur )A legnagyobb probléma, hogy most egyáltalán nincs még Thinkpad Ryzen 5000-el a piacon ..
úgyhogy vagy vársz
vagy kompromisszumot kötsz.
vagy intel 11gen -est választasz.mindenesetre 3 év garancia alatt ne vegyél új gépet.
és ha visszaolvasol itt a fórumon, megy az örökös nosztalgia panaszkodás, hogy a jelenlegi Thinkpad-ek minősége .. már nem a régi ..
vagyis érdemes árnyalni a régi ökölszabályt.
de amúgy egy 11Gen -es Inteles gépek ( akár Thinkpad -ban ) szerintem jó döntés.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Grampy #112143 üzenetére
> melegedősebb ; 11. gen jobb lett?
"általánosságban"
a 10nm-es 11gen - már elég jó - teljesítményben.
- jobb grafika, AVX512, jobb gyártástechnológia, újabb mag
vagyis jövőállóbb
persze - le kell ellenőrizni konkrétan a processzort,
mert nem minden 11gen - egyben 10-nm -is.A melegedés a háztól is nagyban függ.
de a 10nm-es 11gen - amúgy nem rossz döntés.
ha van konkrét jelölted, keresni kell 2-3 tesztet - és átlagolni, hogy mit irnak ..> nem nagyon találok itthon.
kompromisszumos döntés lesz .. valamiből engedni kell.
- ha már tudsz utazni, vagy van ott ismerős,
akkor érdemes ránézni a német piacra.
vagy a laptopsdirect.ie akcióira- sajnos ryzen 5000-ek csak még a Thinkbook/IdeaPad/Legion
notikban vannak,
és a Ryzen PRO -s prociknak felára van.viszont az E/L/X13/T14/... -ből van Ryzen-es
Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD, Ryzen 5 4500U
Lenovo ThinkPad E15 G2 AMD, Ryzen 5 4500U,
Lenovo ThinkPad L14 G1, Ryzen 5 4500U,
Lenovo ThinkPad L15 G1 AMD, Ryzen 5 4500U,
Lenovo ThinkPad X13 AMD, Ryzen 5 PRO 4650U
Lenovo ThinkPad T14 G1 AMD, Ryzen 5 PRO 4650U
...persze itt is igaz, hogy nem minden Ryzen 5000-res cpu ZEN3-as; vannak ZEN2-esek is. pl. Ryzen 5300u 4c/8t - ZEN2-es
.
-
-
vicze
félisten
válasz
Grampy #112138 üzenetére
3500U a 8/8.5 Gen Intek i5u-vel van egy szinten, némileg magasabb fogyasztás mellett.
Ha az említett Intel elég akkor az AMD is.
4750U teljesítménye több mint a duplája 3500U-nak, így nézd a dolgot.Azt hozzátenném, hogy az LowPower display-t én nem ajánlanám annyira fotóra, mert borzasztó lassú tud lenni a válaszideje attól függően milyen panelt fogsz ki, nagyon össze vissza tud mennyi a fényerő sajnos, ezt mindenképp külső monitoron csináld, semmi képp se bízz az LP színeiben.
AT-s s jelölésű modellek RAM-ja nem bővíthető, így ezt is vedd figyelembe a leírt feladatokhoz, mert kellhet bőven attól függően mit csinálsz.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Grampy #112138 üzenetére
> Thinkpad T495s-t néztem ki Ryzen 5 Pro 3500U-val
pár apró dolgot említenek a notebookcheck-en:
- egy picit hangos ventilátor,
- egy kicsi melegedésde hozzá kell tenni, hogy teszkonfig ( 3700U ) erősebb CPU volt,
és lehet, hogy a BIOS-t is tunningolták azóta.
Szóval a melegedést és a teljesítményt is - korrigáld egy picit lefelé.
( a cikkben is a Ryzen 5 Pro 3500U - konfigot javasolják )"Neither during idle operation, nor under load are there any problems with the surface temperatures. While at about 44 °C (111 °F) under load, you might get warm fingers sometimes, these values are not critical. However, you can see here that the cooling became significantly weaker compared to the old ThinkPad T480s. "
https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-T495s-Review-The-AMD-business-laptop-is-good-but-the-fan-is-annoying.435254.0.html> a zeneszerkesztés és hobbi fotószerkesztés a cél.
nehéz hangtalan - erős - és olcsó laptopot találni.
de ha ventillátor zaj bezavarhat ..
akkor én egy Apple M1 16GB -os csendes gépen is elgondolkodnék.
( az Apple még a ventillátort is kispórolta a gépből .. szóval emiatt biztos nem lesz zaj .. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest