- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
barnam_ #122621 üzenetére
Na ez jó hosszú lesz részletesen kifejteni.
Röviden: a legjobban kereskedőtől vásárolt gyári konfiggal jársz, és ha lehet még vásárlás előtt kérj árat garancia bővítésre! Ha bővítésről van szó a CTO gépekre horror drága, újonnan és később is.
Az ADP-t én csak oled érintős gépekre javaslom, vagy az olyan gépekre aminek az lcd egybe van gyárilag a fedlappal.
Kopás karc miatt nem cserélik a burkolatokat! (tudom régen nem így volt...)
Az akksi garanciát meg vagy tudod érvényesíteni, vagy nem. De normál elhasználódásnál inkább nem, szóval 3évesen hiába van 30% kopásod, ha még működik akkor jó. Ha hirtelen döglik meg ami 1000-ből 1 akkor cserélik.
A nemzetközi gari az csak a kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozik, mint a TICRU, vagy a Keep my drive, egyébként minden Thinkpad nemzetközi garis.
A helyszíni meg ha pesti vagy debreceni vagy akkor oké, egyébként meg posta. -
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #122611 üzenetére
2.5", ODD, WWAN/mSATA, ezek ugye a SATA
wifi mPCIe, ExpressCard - ezek pedig NVMe, nyilván adapterrel.
én most a desktopnak használt T430-asomba rendeltem egy mPCIe-m.2 szalagkábeles adaptert, a wifi kártya helyére megy.
ja, és emlékim szerint a dokkolóporton is van még szabad SATA interfész -
Laca0
addikt
válasz
barnam_ #122498 üzenetére
Nekem van egy X230-as kis gépem: 12,5"-os, i5-3320M, 8GB, SSD, kb 3 órát bír egy feltöltéssel. 3 éve vettem használtan, fogalmam sincs, hogy hány éves, de nagyon szeretem
Csak terepen használom, hibakereséseknél, rendszer-konfigurációkhoz, télen-nyáron. Mondjuk 0 fok alatt kb 2 órát bír csak. -
thgergo
tag
válasz
barnam_ #122511 üzenetére
kis google: https://www.baeldung.com/linux/disable-cpu-cores
echo 0 > /sys/devices/system/cpu/cpu3/online
meg:
for x in /sys/devices/system/cpu/cpu[1-2]*/online; do echo 0 > "$x" done
De az a baj, hogy a core0-át semmiképpen se fogja engedni letiltani...
Az sok 400 MHz érték úgy is kijöhet, hogy 1s alatt végigzongorázza az összes magot 0.1-s-ig egy process max turbón.
Teams app meg amúgy is csak egy becsomagolt Chromium böngésző plusz a web App, Windowson is ha jól tudom. Tetszőleges weboldalt/URL-t lehet Chrome-ban címsor nélküli standalone app-ként definiálni - minek fusson 2x 3x is a webböngésző (pl. Spotify, Skype, Teams meg hasonlók amiknek ideig óráig adtak ubuntus .deb appot). -
vargas0502
tag
válasz
barnam_ #122512 üzenetére
Van itthon 4db W500 amiből 3 azonos felbontású kijelzővel,stb rendelkezik. Ha lesz időm felerőszakolok mindegyikre egy 22.04-es Ubit aztán megnézem alapbeállításokkal majd teamsekkel,stb. Ha meglesznek a teszt eredményei bedobom ide most már én is kíváncsi vagyok, hogy mennyivel fognak csökkenni az értékek,stb.
-
-
thgergo
tag
válasz
barnam_ #122498 üzenetére
Ki kell kapcsolni rajta a turbót. Érdemes korlátozni a max frekit is, 3 GHz felett ne menjen, megöli az akkuidőt. Sajna Teams/Zoom eszi az akkut, a legrosszabb... T14s r7 4750U-val is 8 óra wifis böngészés, vagy ~3-5 óra meeting nálam az arány. Max üzemidőre lehet érdemes kikapcsolni a 6 db Performance magot
TDP-t is lehet, hogy tudod limitálni. Tapasztalataim alapján az energiaprofil nem állít kb semmit, vagy igen?
Valahol itt első try:cat /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo
echo "1" | sudo tee /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo
-
-
válasz
barnam_ #122401 üzenetére
Igazából nem éri meg a T14 a nagyobb árat hacsak nincs benne valami olyan, ami neked kimondottan nagyon fontos. Garikiterjesztést pedig szerintem a németeknél is tudsz venni pluszban, és talán olcsóbban is, mint 500 euro.
Elviekben a T14-ben is pont annyi alu van, mint az E14-ben, és könnyebb nála. -
vicze
félisten
válasz
barnam_ #122390 üzenetére
Bekapcsolva be lehet, de nincs aktiválva.
Sajnos Lenovo egyre gyakrabban rak be alap dolognak promóciós "ingyen" szolgáltatásokat mikor laptopot veszel. Absolute Computrace ha jól emlékszek 3$/hó/gép, és van, hogy kapsz 1évet ingyen bizonyos gépekhez.
Új gépnél valószínű, hogy ez azt jelenti, hogy beregisztrálják Absolute-hoz és van egy folyamat amivel hozzáférsz az íntérfacéhez, hogy manageld.BIOS-ban írja, hogy ténylegesen aktív-e, ha aktív de nincs semmi policy kiküldve, akkor kikapcsolható BIOS-ban, ez kéne legyen az eset úgy gépnél.
Van végleges kikapcsolás, de az tényleg végleges és soha többet nem lehet használni utána. -
vicze
félisten
válasz
barnam_ #122388 üzenetére
A ténylegesen valósan aktiválva van és kivan küldve rá policy akkor nem lehet a Absolute felhője nélkül kikapcsolni. Ha ki lehetne a lopásvédelem nem lenne túl hatékony...
AT nagyon régóta van. Absolute az Intel Anti-Theft-et váltotta 2015-ben, azóta ez van azokban, ami AT-s. Többnyire minden vPro-s gép.
-
donjohnson
addikt
-
válasz
barnam_ #121795 üzenetére
Nem szabad, h mozogjon. Viszont az a tapasztalat, h ha nem eredeti, akkor sajnos nagyon hamar lötyögni fog. Én anno a T430s-hez rendeltem többször kínából, egy sem tartott sokáig. Majd itthon, márkaszervizből, (gyanakvásból 2párat, mert már minden bizalmam oda lett) rendeltem, az faxa volt.
-
-
-
válasz
barnam_ #121157 üzenetére
A gyári oldalon igen, ennyi az árkülönbség, de hivatalos kereskedőknél (nem itthon)10eFt alatti szokott lenni. Ők nem annyiért kapják az ilyen-olyan opciókat mint a halandók. Valamint vannak nagyon jó áron előre konfigolt gépeik.
Lődd be nagyjából mit szeretnél és mennyiért, aztán nézünk neked valamit! -
-
válasz
barnam_ #121065 üzenetére
Update ebben a Linux témában:
- a Manjaro addig volt hajlandó normálisan működni, amíg az open source driver volt fenn, az Nvidia 390-el csak a monitoron hajlandó képet adni. Ezt a disztrót kipróbáltam 3 különböző kernellel (6.5, 6.1, 5.15), egyik sem ment rendesen
- raktam fel egy Suse Leap 15.5-t, a driver telepítése után fel sem ismerte a monitortViszont gondoltam kipróbálom egy régebbi kiadással, Kubuntu 20.04 LTS-t tettem fel és ezzel bios Nvidia Optimus (*) beállítással van fényerő és DP audio is a monitoron. Olvastam, hogy a 6-os kernelben valami audio rendszer változás is volt, vélhetően ez kavarja meg a dolgokat.
*: igazi hibrid grafika nincs ezen, régi a hardver, de a GPU-k közötti váltáshoz így elég csak kijelentkezni.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #121066 üzenetére
Minden amit írtál egy sima munkafelvétel probléma, ahol a pultban álló nem tud 3 egyszerű dolgot sem megjegyezni. Ennyi a hiba.
A szerviz meg szerviz, világos mit kell csinálnia, nem 1-2 évig ültem ebben én sem. Ha a Samu meg így viselkedik akkor ott valaki a szerződéskötésnél kuffantotta el a dolgokat, ez meginta szerviz baja, hogy ebbe belemegy.
-
válasz
barnam_ #121063 üzenetére
...valamikor a FSC márka létezett, (honfoglalás környékén) ennek a gyártónak egyik szervizpartnerének laptop részlegén voltam szervizmérnök egy kicsit, talán két évig, de tényleg régen volt és nem emlékszem rá. De, arra igen, h a recepciós úgy vette fel a gépet javításra ahogy azt #121064Tikakukac
leírta. Nem volt apelláta, akkor ez fekete-fehér volt. Azóta sok idő eltelt, biztosan változhattak dolgok."A mondandóm lényege hogy a gyártó bármikor mondhatja hogy ez vagy az okok miatt nem fizeti ki a javítás árát a szerviznek."
Ha ez így működne, perek tömkelege zúdulna rájuk, azt meg egyik cég sem szereti!
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #121061 üzenetére
Munkafelvétel hogyan zajlik?
Megvan, hogy mikor és honnan van a cucc a számla alapján? Igen. Annyi éven belül van amennyit ír a törvény? Igen. Akkor gariba lehet is felvenni, munkalap megírás és cső.
Bármelyik nem stimmel, max fizetősbe veszed át.Melyik része nem megy akkor a Samunak? Mondjuk az, hogy számla mellé kérik a garjegyet, az eleve bukó, kéne már végre oda némi jogi megrángatás és leszoknának róla. Az összes többire kell egy minimum 80-as IQ-val rendelkező csimpánz és meg fogja oldani. Samut egy picit sem tudom sajnálni a supportjuk eleve vérlázítóan hulladék.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #120474 üzenetére
Én telefonokon is vigyázok az akkura, mivel jártam már úgy, hogy az akku elfáradása miatt kellett újat vegyek. A jelenlegit csak általában 65-80%-ig töltöm, egy év és több, mint 220 ciklus alatt nem romlott mérhető mértékben az akkuja, nekem ez egy napra mindig elég.
Szerencsére van egy remek app, ami csipog, ha elért egy beállított töltöttséget (AccuBattery), az is sokat segít. -
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #120221 üzenetére
P16s Gen 1 elmegy 65W-s töltővel, de nyilván a teljesítmény korlátozva lesz. A CPU elvileg 28W (gyak max. 64W) a GPU meg 30W.
A monitor estében a 80W a max., amit le tud adni, kicsit furcsa érték, mert vagy 65 vagy 100 szokott lenni, de lehet a szabvány alapján. Az hogy pontosan mennyit tud a P16s felvenni sajnos fogalmad nem lesz, amíg rá nem dugod, lehet csak 65W és lehet a full 80. Na most mivel a HW-ból adódóan ~100W is lehet a laptop fogyasztása, így mindenre biztos nem elég, még ha megy is bizonyos estekben.
Tehát tölteni fogja, de lehet hogy nem minding. -
-
-
vargas0502
tag
válasz
barnam_ #119364 üzenetére
Csak azért nem mert még nem láttál élőben.. ez egy szörny, de szó szerint.
Melléteszem a W530-at és olyan kb mint egy csecsemő egy 10 éves gyerekhez képest.
Mondjuk nekem ami iszonyatosan tetszik, hogy Pl. Win7,8.1 vagy akár 10 alatt sem igazán pörög fel a ventilátor.
Itt arra gondolok, hogy fut a torrent kliens, meg van nyitva rókában 10-15 lap, megy a spotify,stb.. és épp, hogy csak nagyon halkan pörög a venti szinte nem is hallani és akkor még nem is finomhangoltam TPfan-al hanem csak alap winfos beállítás.
Vannak még nagyon f@sza dolgai a gépnek. -
totron
addikt
válasz
barnam_ #119371 üzenetére
410-ben gondolkodtam a 16:10 mivolta miatt, de csak lerúgott példányokat láttam, ami meg már befordító.
(#119372), ez a bánatom nekem is és eskü, van bennem hajlandóság haladni a korral, még némi kompromisszum is jöhet.
(#119373) FoxiestFox, W és T szériák köött milyen eltérések vannak? T530 pl. nem győzött meg... Anyaghasználat, Sokol speakerz.
-
-
-
-
válasz
barnam_ #118100 üzenetére
Itt a kérdező problémája, hogy meríti az akkut, ami így igaz.
Bár egy napi használatú gépnél ez nem okoz problémát szerintem, az a néhány % merülés két bekapcsolás között... Lehet, ő több időre teszi le a gépet, akkor már azért problematikus, hogy a töltve lerakott gép egy hét múlva már nem kifejezetten mutatja a feltöltöttség állapotát
-
-
válasz
barnam_ #117651 üzenetére
Ilyen:
Illetve 24GB memó, SSD a rendszernek, HDD a gaméknak, és még van egy drive bay szabadon.
Erősen gondolkodom 2 db 512-es SSD RAID-ben hajtásáról benne, de így is elég gyors.
És a legjobb kijelző. De tényleg, nem csak hogy nagy, de ilyen állat kijelzőt én laptopban még nem láttam, kivéve újabban az oled. Nehéz elhinni, hogy ez tn.
A másikban a 3800M grafika van, azon javítani kell egy kondit és mellette 1-2 dolgot, nemsoká megy Killhates fórumtárshoz, és ha kész lesz, át fogom tenni ebbe.
Tettem bele egy tömör aljú T60 billt is, tömítettem ahol kotyogott, így pöpec.
A másikra áttettem a wacom tabos, koloriméteres palmrestet, mert kopottas a wacom tab, illetve gamelés közben hülye érzés, hogy azon van a csuklóm. Majd az a tab is kap egy új fóliát.Tubi2: sajna nincs, de eleve azt sem hittem hogy valaha egyáltalán lesz W701-em.
Ebayen amúgy most volt egy adag eladó stock a ds változatból, sőt még mindig van belőle, ha valaki ilyenre vágyik, és hajlandó a ritkaság árát kicsengetni. -
elmepocok
tag
válasz
barnam_ #117607 üzenetére
Igen, azt hittem, hogy idejövök és a megnyugtató, biztos döntést jelentő információkkal távozom, de igazából pont az ellenkezője történt
Lehet, hogy beszerzek valami dokkolót a mostani géphez és próbálgatom, hogy milyen a dokkolós lét, de az asztalitól még nem válok meg
Köszi az infókat mindenkinek!
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #117607 üzenetére
AMD-től remek IGP-k vannak, szerintem azok mellé felesleges külső kártya.
Nekem a T14 a Ryzen 4650U-val teljesen bevált, akár 10-12bit is átmegy a dokkolón belőle, ha rendelkezésre áll a kellő sávszélesség a monitorig.Mondjuk én napi szinten csak 1440P@120Hz-en hajtom, 8 biten, a dokkolómról.
-
Dhampir
félisten
válasz
barnam_ #117447 üzenetére
T530-on is halk volt a hangszóró még régebbi Ubuntu Linux esetében (habár Windows alatt is, de ez T510-nél is előfordul), néha inkább 100% fölé kellett húzni a hangerőt a linuxos hangkezelőben, de nagy hangerővel nem képes lépést tartani.
Persze lehet, hogy nálad valamilyen probléma okozza, mert a leírásodból úgy értettem, hogy Windows alatt jó.
-
-
válasz
barnam_ #117249 üzenetére
Marhára nem találtam meg az utalási előzményeim között, de ilyen 20-30k magassága, ha jól emlékszem.
Nem volt kérdés hogy muszáj volt megvennem, ilyen állapotút nagyon rég nem láttam belőle, a tulaj pedig nem gamer volt.Illetve a típushoz sok jó emlék fűz, éveken át nyúztam egyet, mint napi gamert, szerettem, most pedig beállt az "olykor előszedem retro gamelni"-gépek közé, amilyen a 380ED (DOS, Win98) A31p (98-XP), T42 és T60p (XP), mint Win7 gémör.
Aztán azon vettem észre magam, hogy napok óta ezt használom fő gépként a kanapén, az ágyba pedig a Frankenpad szorult vissza.
Pár nap alatt végigvittem rajta az XCOM-EW-t, és a Mafia II-ben is az utolsó harmadnál járokA kövi beszerzendő gépek a W510 (sosem volt, de mindig akartam, lehetőleg Optimusost a széria végéről), W520 (volt, imádtam), de ezek fogyatékos árakon szoktak felbukkanni, ráadásul a többsége leélt vacak, úgyhogy valszeg német ebayről kell majd szépet vennem.
-
válasz
barnam_ #116954 üzenetére
Update ebben a témában:
Kb. 1-2 ciklus ment bele és már 50%-on lett az elhasználódás.
Utána kezdeményeztem reklamációt az oldalon és visszaküldtem az akkut a lengyelekhez. Ezen ültek kb. másfél hétig miután átvették, majd egy reklamáló email után visszajeleztek hogy oké mehet a refund.Eddig kétszer rendeltem GreenCelltől, az első még tartja magát (de kb. nem is használom azt a laptopot), ez meg instant kuka volt. 82€ volt az akku, ezt visszakapom, a 13€ postaköltséget nem.
-
mahi1
csendes tag
válasz
Még 2017 környékén vettem az X230-hoz Patona akkut, az a mai napig remekül hasít, illetve az egyik géphez használtan kaptam egyet, az is jó. Ezért beépült az agyamba, hogy micsoda szuper márka a Patona.
Aztán tavaly a T530-hoz vettem egy Patona 9 cellásat, ami 5 töltés után megadta magát, vissza is küldtem, azonnal visszakaptam az árát. Majd vettem egy GreenCell-t, ami a gyári kapacitás felét sem tudta, ezt is visszaküldtem, de itt már szívózott velem az eladó, hogy biztos érzéki csalódás, mert a GreenCell egy nagyszerű márka...
Aztán idén a Sony fényképezőgépemhez vettem Patona akksit (amiből azóta van sárga alap, zöld prémium, meg arany extra prémium kivitel). Itt már nem hagytam magam, konkrétan lemértem, hogy a gyári, 2015-ös (7 éves) gyártású akkuval 81 perc 4K videót rögzítettem, míg a szuper extra prémium arany Patonával 37 percet.
A fentiektől függetlenül lehet, hogy jó márkák (vagy jó márkák voltak évekkel ezelőtt) a Patona és a GreenCell, én azt gyanítom, hogy nem feltétlenül valódiak, amit nálunk árulnak (konkrétan a Pantonának nagyon gagyi a csomagolása és a matricája).
Illetve olyan gyermekmeséknek is bedőltem, mint az Aliexpress-en árult Panasonic cellás utángyártott akkumulátor, ami nem hogy Panasonic-ot, de még Sanyo cellát sem látott...
Most meg miután az Aliexpress is kötelezően ráteszi a 27% ÁFA-t a termékeire, szinte nem is éri meg utángyártott akkut venni, 35 USD körül vannak a kisebb akkuk, ami minimum 15ezer Ft. Ennyiért már tök jó gyári, használtat kapok, csak ki kell várni a megfelelőt. -
válasz
barnam_ #116956 üzenetére
Nagyon gáz az egész ami akkuk terék megy évtizedek óta.
Remélem egyszer eljut odáig a szabályozás, hogy ne csak mondjuk usb c-t kelljen a mobilokra tenni, hanem a laptopgyártóknak teljesen fel kelljen számolni a closed source töltőáramkörök használatát.Ne az akkukon akarják megszedni magukat, mert irgalmatlan mennyiségű veszélyes hulladék keletkezik miattuk és a user is szív vele ha használni óhajtja a gépét azon az 1-3 éven túl, amit a gyári akku általában kibír.
-
válasz
Egy rakás fos mindegyik.
Amiről lelkendeztem itt nemrégiben hogy az X60-ban milyen jól működik, az is elkezdte a váratlanul magasabb töltöttségnél hirtelen kikapcsolást, aztán visszakapcsolom, megy még 3 órát, aztán megint hirtelen kikapcsol és akkor már tényleg le van csontra merülve, de akkor sem jelzi a sárga leddel hogy helyzet van, hogy power off csáó
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- Lenovo Thinkpad P72 17.3" Intel XEON E-2186M 6 mag Quadro P5200 16GB, 32GB RAM 2TB NVME SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest