- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz
azbest #122746 üzenetére
ThinkBook 15 G4 IAP (már régen írtam, úgyhogy nehéz is lenne visszakeresni).
Közben találtam egy olyan alkalmazást a gépen, hogy Dolby Access.
Itt "Voice"-ra volt állítva, de arra nem igazán volt alkalmas. Music-on még a hangerő is 3x akkora, és nem is szól rosszul a méretéhez képest.... Majd kipróbálom Teams-en, hogy ebben a módban hogy viselkedik. -
Laca0
addikt
válasz
totron #122741 üzenetére
Én nem diszkózni akarok a hangszórójával, de egy home office-ban elkerülhetetlen video konferenciát szeretnék úgy végigcsinálni, hogy hallom a többieket és ők is hallanak engem. Szerintem ez nem annyira nagy elvárás egy üzleti notebook-tól.
Most bluetooth headset-el tudom csak használni.
Ha csak egy messenger-es körhívás van, akkor meg inkább a telefonomat használom, mert jobb a képe és a hangja is... azért ez már ciki... -
Laca0
addikt
Húúú Skacok!
Hétvégén elkezdtem visszaköltözni a régi gépemre, hogy beküldjem újból a Thinkbook-ot a szervízbe... de ekezeket a hozzászólásokat olvasva én is elbizonytalanodtam és a gépem is visszavett a cicergésből, most alig hallható
Egyébként a C SZERVIZ volt a javító (rossz hangszóró miatt küldtem be 0 naposan), vitte-hozta a futár ingyen, kb 1 hetet volt bent.
Szólni szól a hangszóró, de nagyon gagyi a minőség (Sokol rádió) és a mikrofon is használhatatlanul gyenge. Talán ha ezeket is leírom hibának, akkor szerintem már cserélnék az alaplapot.... de ha nem újat raknak bele, akkor lehet, hogy utána meg más bajom fog előjönni... az audio problémáim meg lehet, hogy ugyanúgy megmaradnak... -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #122648 üzenetére
Most annyira sok a munkám, hogy nem tudtam nélkülözni a gépet. Vissza kellene költöznöm a régire, de az is sok idő. De meg fogom csinálni, vissza fogom küldeni, egy próbát megér.
-
Laca0
addikt
válasz
FoxiestFox #122646 üzenetére
Ennyire azért csak nem rossz a helyzet...
Amúgy én nagyon Lenovo párti vagyok, ezen kívül csak Dell notebook-okkal foglalkozom. Az összes többi márkában csalódtam.
Viszont eddig minden Lenovo-nál be tudtam alapból állítani a tárolási módot a Vantage driver frissítése után.
Viszon igaz, ami igaz, saját gépnek most azért vettem Thinkbook-ot, mert a mostani Thinkpad-ek sokkal hajlékonyabbak, sérülékenyebbnek tűnnek. A Thinkbook sokkal merevebb, stabilabb! (más kérdés, hogy szar a hangszórója, szar a mikrofonja és cicereg a tápáramkör)
-
Laca0
addikt
válasz
FoxiestFox #122643 üzenetére
Köszi! Valóban csak annyi kellett.
Csak az volt a fura, hogy amikor a Vantage-ből mentem a frissítések keresésére és ott válaszottam a power driver-t, akkor azt írta, hogy nem kompatibilis ezzel a géppel.
De ha direktben felmentem a lenovo support oldalára és ott kerestem meg a gépet, az onnan letöltött driver már jó volt hozzá. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
W520-ban cseréltem most SSD-t, tönkre ment a régi.
Feltettem a Vantage appot a windows áruházból. Próbálnám beállítani a tárolási módot az akkunál, de nem aktív az opció. Létezhet, hogy ez a gép nem tud ilyet? Vagy csak az áruházas program nem tudja? -
Laca0
addikt
válasz
ricsip #122519 üzenetére
Azért vannak még megbízható helyek és 15-17k forintot megér egy ilyen jó kis gép élete végének 2-3 éves kitolása. Főleg, ha mindene működik. Az USB portok kicsit már lötyögősek, de jól működnek, csak kicsit figyelni kell rá, hogy a kábel ne feszüljön. De arra amúgy is mindig figyelek.
50-60k körül lehet használtan venni ilyeneket, de ki tudja, hogy milyen állapotúak. -
Laca0
addikt
válasz
barnam_ #122498 üzenetére
Nekem van egy X230-as kis gépem: 12,5"-os, i5-3320M, 8GB, SSD, kb 3 órát bír egy feltöltéssel. 3 éve vettem használtan, fogalmam sincs, hogy hány éves, de nagyon szeretem
Csak terepen használom, hibakereséseknél, rendszer-konfigurációkhoz, télen-nyáron. Mondjuk 0 fok alatt kb 2 órát bír csak. -
Laca0
addikt
-
Laca0
addikt
10 éve úgy használom a notebook-omat az irodában, hogy kapcsolós hosszabbító, akku tárolási módra állítva (csak akkor kapcsolom ki a tárolási módot, ha tudom, hogy menni kell valamerre). Este kikapcsolom, reggel bekapcsolom. Az majdnem ugyanaz, mintha bedugnám a konnektorba. Semmi baja nincs a gépnek tőle.
-
Laca0
addikt
válasz
Francia91 #122345 üzenetére
Nem is azzal van bajom, hogy drága lenne az SSD, mert már annyira nem. Üzleti notebooknál én alapnak gondoltam, hogy van 2 háttértár megoldás. Én preferáltam és javasoltam is, hogy a rendszermeghajtótól külön legyenek az érzékeny adatok tárolva, illetve rendszeresen készültek image jellegű backup-ok a rendszerről. Így ha bármi gubanc volt, nem veszett el adat és gyorsan vissza lehetett állítani mindent.
Pl jelenlegi saját gépemben is (Thinbook 15 G4) 2db M2 SSD slot van. A második slotba megy majd egy 512-es SSD. Még csak azért nem tettem be, mert nem dönötöttem el, hogy visszaküldöm-e szervízve a tápáramkör cerregése miatt, amit korábban kérdeztem. -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #122333 üzenetére
Dr. Akula: Nemrég még azért voltak, elég sok gépet bővítettem.
donjohnson: Ezt láttam én is, csak nem akartam hinni a szememnek! Arra gondoltam, hátha az csak egy lite-os változat, vagy valami... mégiscsak egy üzleti gép...
-
Laca0
addikt
válasz
zsolti75 #122321 üzenetére
Van egy csomó lightscribe lemezem még, CD és DVD is. Párat megírtam, de mire igazából belejöttem, kimentek a divatból az optikai lemezek!
Ugyanitt: 250 db főként írot DVD tokban, táskában jelképes áron eladó. Igazából csak a 3 alu táska értékére pozícionáltam be. Csak műértőknek!
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Thinkpad L15 Gen2-ben tényleg nincs SATA bővítési lehetőség? Csak az az 1db M2 slot van benne? -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121690 üzenetére
Ez jó ötlet, nem is értem, miért nem jutott nekem az eszembe!
Van is itthon 2db... -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121684 üzenetére
Csak abban az épületben, ha onnan kijön már működik a gép.
Találtam újabb driver-t a wifi modulhoz (amit a vantage nem ajánlott fel), azzal is ugyanaz a jelenség.
Régebbit nem kerestem. -
Laca0
addikt
válasz
Tikakukac #121679 üzenetére
Garancia biztos nincs arra, hogy akár egy cserélt, új alaplap biztosan jó lesz...
Azért már elég sok Lenovo, Dell, Asus gép volt a kezeim között, de még egyiknél sem tapasztaltam ilyet. Van most egy Yoga-m, egy Thinkpad X230 és egy B70-80, valamint a családtagoknál még egy Thinkpad és 2db Ideapad, de egyikkel sem volt és most sincs ilyen probléma.Viszont, ha már itt tartunk: Lányom 1,5 éves Ideapad 3 gépe a Debreceni Egyetem Ökológiai épületében nem indul el, csak repülőgép üzemmódban. Ha úgy megy be, hogy be van kapcsolva a wifi, akkor nem bootol be a windows! Helyreállítási konzol jön be, nem tud betölteni a rendszer. Na ilyennel sem találkoztam még a pályafutásom alatt!
Mert még ha csak a wifi nem működne, akkor azt mondanám, hogy az antennáit zavarja valamilyen rendellenes rádiós sugárzás. De az SSD-t is? És csak akkor, ha a rádiós egységek ki vannak kapcsolva?!? Egyáltalán nem logikus.... -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121675 üzenetére
Köszi az infót és a videót!
Ugyanaz, csak az enyém folyamatosan csinálja, nem csak néha-néha.
Én ha görgetek, egyből cicereg
Akkor ez sajnos szerviz...
Ráadásul 2 hetesen már visszaküldtem egyszer, mert sz@r volt az egyik hangszórója. Torz, recsegős volt. Kicserélték, de nem lett igazán jó... -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Igaz nem Thinkpad, de hasonló kategória: ThinkBook 15 G4 IAP.
Néhány hónapja vettem a gépet és olyan furcsaság van vele, hogy a gép bal oldalán, a tápcsatlakozó környékén olyan sercegő, percegő hangot lehet hallani, mintha merevlemez kerregne benne. De nyilván M2SSD.
Ami még jobban arra jellemző, hogy amikor valamilyen munkát végez a gép, akkor hallani, tehát tényleg olyan, mintha merevlemez lenne. Egy programindítás, egy speedtest vagy akár csak egy gyorsabb görgetés egy weboldalon is előhozza a sercegést.
Mi lehet ez?
Egyre inkább sercegést írok, mert lassan már csak arra tudok gondolni, hogy valami hibás benne... -
Laca0
addikt
Sziasztok!
X230-as mostanában szinte minden indításnál azt csinálja, hogy amikor megnyomom a gombot, boot-ol, éppen megjelenik a win10 logó, és kikapcsol. Második gombnyomásra már elindul.
Mi lehet az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Quadro FX 570 eladó
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged