- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
mitulabattyi #31228 üzenetére
Naja... ezek a gépek 100-120 között simán elmennek.
Dokkoló ha van optika egy 20-as, ez testvérek között is 120 ezer minimum.
Ez nettó ~60e ft profit... végülis nem rossz... grat a vevőnek. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
mitulabattyi #31223 üzenetére
A hirdetésben 5400 volt írva. Az nálam nem 7200...
-
[O]-[C]-[B]
tag
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az aukció és az eladó értékelése...
Vannak dolgok, amik túl szépek, hogy igazak legyenek. Ha az a gép tényleg olyan aminek hirdetik akkor az eladó (főleg aki üzletszerűen foglalkozik ezzel) rálicitált volna a nyertesre.
Pont ezek a dolgok miatt nem hirdetek vaterán, mert ha eladó vagy szopatnak, ha meg vásárolsz, csak a selejtet veheted meg...
100GB-os HDD? hmm? -
[O]-[C]-[B]
tag
Áprilisban végén, legkésőbb májusban külföldre távozom. Remélem örökre.
Addig is nézzetek szét a cuccaim között, hátha akad valami ami esetleg érdekelhet benneteket. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
szacsee #23627 üzenetére
T60: GMA945/Rx1300 esetében nincs hw decoding, csak a CPU tudja, de csak a C2D (T5x00/T7x00)
T61 GMA950-el: nem tudja
T61 nV 140: tudja, de a Lenovo driver-el a performasz siralmas, nV driverrel működik. Mivel a T61ben már erősebb C2D CPU-k vannak értelmetlen az egész, mert izomból megcsinálja a CPU. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Chaser #23555 üzenetére
Nem tudom ezt, de az fura, hogy ezek szerint a HDD elérte a tervezett idítási/leállási szintjének a 25%-át, 10 nap alatt... Stasiztika szerint 1 hónap múlva döglött lesz?
Nekem van egy 100%-os Toshiba 80GB-os HDD-m, 4 éves, ment 3 évet és 11 napot: 2500 indítás van benne. -
-
[O]-[C]-[B]
tag
Az utolsó új full extrás X220, ha érdekel valakit...
Egyenlőre nem lesz kapható a közeljövőben a devizaingadozások és a magas $ miatt...
@Tim ne velem vitatkozz hanem a Lenovo supportossal. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
cadeyrn #23302 üzenetére
A trükk az, hogy RAM és HDD nincs mellé, és hibás / alkatrészként árulja.
Nem tudom elképzelni, hogy valaki nem talál €10-ért 1GB RAM-ot és €20-ért 80GB HDD-t, mert akkor ~€350-ért simán eladhatta volna, e helyett €115-ért árulja hibásként.
Kérem ez egy hibás gép, amiről nem mondja ki az eladó, hogy szar egyértelműen, hátha valaki bedől. -
[O]-[C]-[B]
tag
Ez csak részben igaz: mert van amire igenis van vám is. A vám értéke 3%, az ÁFA meg ugye még 25%.
Pld. ha egy laptopot rendelsz arra csak ÁFA fizetendő, de pld egy kijelzőre be kell fizetni a vámot és az ÁFA-t is.
EUn belülről, ha már a forrásországban megfizették a vámot és az ÁFA-t akkor nincs vám és ÁFA sem. EU-n kívülről először a 3% vámot fizeted majd az 25%ÁFA-t. Értékhatár ha jól emlékszem ~$40. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #23119 üzenetére
Volt már 220-ad? Láttál egyáltalán?
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
sutykuru #23001 üzenetére
Ja igen... noname webshop=kétes áru, ráadásul a szememben amelyik kereskedő nem tart fenn árukészletet az komolytalan. Az ipon is. Ha akarok venni valamit, akkor azt most akarom nem 2 nap múlva. Ha meg olcsót akarok, akkor várok és megrendelem Kínából vagy az államokból féláron. Ráadásul ezek a boltok nem is olcsók, árukészlettel rendelkező cégek, pld az Aqua minden lekérdezésre az első oldalon van, kb 500-1000 ft diferenciával. Egy 20e tételnél ez nem költség.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
sutykuru #22974 üzenetére
Ezt most miért nekem írod?
Értem én hogy fenn vannak a neten, meg van webshopjuk, de lehet, hogy csak az én tapasztalom hogy az ilyen webshopok mögött többnyire 18 éves hülyegyerekek ülnek, akik a rendelés leadása után képtelek bármit beszerezni. És nyilvánvalóan a meghirdetett ár tájékoztató jellegű, mert ha át akarod venni akkor fizethetsz bő 20%-al többet. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #22956 üzenetére
A nagy (15.4) T61-nek is ott van az audio ki-be, és ez nem T500 lap mert ebben vízszintesen van a bal USB. A T/W500-nak függőlegesen van mind a 3 USB-je a bal oldalon. Az alaplapon egyébként DDR2 foglalatok vannak, szóval megállja a helyét a kép alapján (lehet) T61p alaplap.
Viszont:
A ThinkWiki szerint nincsen ATI-s T61/T61P
A Lenovo oldal szerint sincsen ATI T61/T61P
Az előbbi oldal nem tévedhetetlen, sőt szoktak írtó nagy baromságokat írni, ám a hivatalos oldal sosem téved.
A képen Radeon GPU van, szóval most már végleg nem értem...
Ha FireGL GPU lenne, azt mondanám, hogy elbaszta és T60P alaplap, ha Quadro GPU lenne akkor azt mondanám oké, ez jó lesz... de így... passzolom. FRU számot kérjél tőle davidope! -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Raucher #22953 üzenetére
Itt 121e ft, bár nem tudom, hogy ezek a noname webshopok léteznek-e, ez volt az első találat argepen.
Nem nagyon vagyok otthon ezekben a kategóriákban, de pld én 120e ft-ért tudnám beszerezni, usanotebook amíg árulta 134e ft-ért árulta. Szerintem nem olyan nagyon jó üzlet, és mivel nyilvánvalóan szürkeimport (német bill.), ahhoz képest meg szerintem nem jó vétel. -
-
[O]-[C]-[B]
tag
En úgy tapasztaltam, hogy egész napos használat mellett sem hangos a gép. Sôt, a 7200as HDD inkább hallatszik, mint a CPU hûtô. Mivel 2-3 hónapja használom, úgy gondolom ki kellett volna jónnie ennek a hibának. A tapipad meg szerintem is el lett találva. T510 méret, Apple gombsor, X200 minôség.
-
[O]-[C]-[B]
tag
Megérkeztek az X220-ak!
Tessék tessék! -
[O]-[C]-[B]
tag
Monjuk mert a Unix operációs rendszerek mindennel takarékosak. Nem úgy, mint a Windowsok, és hajlamosak akkor is lapozni, ha a a RAM egyébként elérhető.
Namost egy szerver ami "hang"-el, az nem tesz jót pld. a tartalomszolgáltatásnak vagy a játékosoknak (lagg).
Ha láttál olyan weboldalt ami E404-et ad, majd befrissíted az oldalt és betölt, az pont a gányul beállított swap miatt csinál ilyet. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #22753 üzenetére
Szerinted hogyan tudok (~tudunk, mert páran csináljuk ezt itt fórumon) a magyar áraknál 40-50%-al olcsóbbak lenni? Úgy hogy behozzuk, vámoltatjuk (ÁFA)... És még így is ekkora a deficit.
Restocked gépek teljesen újak: megrendelik, de nem veszik át őket. El sem viszik a Lenovo disztribútortól.
Refurbished valóban nem új, de nem mondod ezt meg róla, mert karcos gépet nem vesznek vissza. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #22751 üzenetére
Vannak ThinkPadek 1 év garanciával. Mind a W, mind X, mint T szériával.
Restocked / refurbished gépeknek hívják őket, amire leadták a rendelést de lemondta az ügyfél, így a Lenovo nem szállítja le, vagy esetleg az ügyfél a standard 3 nap elállás alatt visszavitte a gépet a resellernek. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
cadeyrn #22732 üzenetére
Nem akarok önreklámot, de ezzel szemben rettentő drága. Ugyan ez nekem az akciós eladási áram (egyébként 165e), és az X200-hoz nálam kapsz 45e ft (használt) értékű extrát is.
És az X200 minden tekintetben komolyabb gép, sőt könnyebb is, mint az X301, ugyan nincs benne SSD, de az filléres költség manapság. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #22682 üzenetére
Szerintem nem.
A micro SSD nem bootolható, csak az mSATA-s (X220-tól fölfele) így a HDD-re kell a boot sectort tenni.
És ha arra a céges imaget tervezted, akkor azt elbuktad.
Milyen gépet akarsz mert számomra nem volt 100% egyértelmű. Ha X220-as akkor jó hírem van, berendeltem 10db X220-at (nem i3-as X220it). Nem tudom mennyi lesz az ára, de komplett felszereléssel ~300 körül. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #22672 üzenetére
A wikipedia azt írja, hogy kinek milyen APS cucca van. Láttad a felsorolásban a Samsungot valahol? Miért? Mert nincs neki. ImpactGuard v mifenének csúfolt akármilyük van, de semmi egyéb.
Ha azt mondjátok nektek működik, akkor lelketek rajta. Én csak becopyztam, hogy mit mond a Lenovo support és a Wiki. Innentől mindenki azt tesz a gépébe amit akar. Engem nem érint a dolog, mert rég továbbléptem az IDE korszaktól. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22670 üzenetére
Ha ártatlan kérdés lett volna, akkor azt úgy teszed fel: Tim téved?
E helyett, Te a számba akartad adni a szavakat, hogy lehazugozzam őt. Sajnos nem jött be, van még mit tanulnod az emberek sarokba szorításáról. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22668 üzenetére
Azt mondom, hogy ez nem lehetséges, innentől jöhetsz megint a kukacoskodó kérdéseiddel.
Eddig nem figyeltél, nagyon sajnáltad, most meg elővetted a belédkötök dumát.
Visszakérdezek: A Lenovo Staff és a Wiki nézte el a dolgot vagy Tim?
Tim nyilvánvalóan téved. -
[O]-[C]-[B]
tag
Lehet nem voltam egyértelmű, csak már nem fértem bele a 2. szerkesztési időbe:
Azt el tudom képzelni, hogy SATA diszknél megy, mert abban van beépített failover funkció.
Ebben az esetben elhiszem, hogy marketingduma, amit a tech support írt. De IDE diszknél nincs ilyen, innentől nincs mi végrehajtsa a SMART kérését.
Az OEM Samu fw meg biztosan nem tartalmazza a Lenovo által előírt biztonsági utasításokat. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
SpeedR #22665 üzenetére
IDE diszkek nem tudnak park állásba menni, szóval ezt kétlem.
Vannak SATA diszkek, akiknél működik ez a funkció mindenféle alaplapi APS cucc nélkül, de az IDE-kben nincs ilyen. Az, meg hogy TP gépben ment az IDE Samun az APS az kizárt:
- a Samu sosem volt beszállítója a TP-nek, és nem is működnek a régi IDE Samu diszkek rendesen csak mod BIOS-al, szóval a firmware-t fel sem lehetett tenni az OEM diszkre utólag, mivel a Lenovonak nincs ilyen diszkhez firmware-je.
- az IDE diszkek nem tartalmaznak ilyen utasításkészletet magukban, szóval azt sem tudom elképzelni, hogy a diszk maga vezérelte magát, és állt ki ha gyorsulást érzett a SMART.
Innentől a tech support amit mondott IDE diszkre 100%-ra állja a helyét elméletben.
Persze láttam a Tim commentjét, de nem tudom: ezek után hiszem ha látom. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22662 üzenetére
És IDE diszkről beszélt?
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Andrewhouse #22657 üzenetére
Nem, mivel az nem rendelkezik Lenovo utasításkészlettel.
Ráadásul a Samsung sosem volt beszállítója a Lenovonak, szóval a Samsunggal nagyon vigyáznék. Tudom IDE fronton nincs nagy választék, de ha nagy szükséged van az APS-re akkor válassz inkább használtat, az új IDE diszkek amúgy is aranyárban vannak. Vagy elgondolkoznék egy IDE SSD-n. sokkal gyorsabb mint az IDE diszk és nem kerül sokkal többe, és akkor az APS gond is meg van oldva."Actually, the Accelerometer is not part of a Lenovo hard drive. The APS
chip is part of the systemboard. However, only Lenovo supplied
hard drives have the required firmware that works with the APS system.
OEM drives will not function.Terry
Lenovo Win 7 development
Lenovo Enterprise Systems Expert." -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22553 üzenetére
Amit elfelejtettem, ebben SATA3 van már, szóval a gép a fellegekbe repül egy SATA3-as SSD-vel.
Nekem mSATA SSD-m van ami csak SATA2-es de ezzel is nagyon gyors. Viszont mivel nem egy márkás darab, randomban eléggé gyatrán olvas: 20-30MB/sec.
Egy SATA3-as SSD-vel olvastam hogy abszolválták a 6-7 sec-es boot időt is, ami nem sok másodpercben, de ha úgy vesszük: 30-40%-os gyorsulást jelent. -
[O]-[C]-[B]
tag
Szerintem szuper. A legjobb gép a Lenovo-tól eddig.
Ugrásra nem volt akkora, mint az X61->X200, ott nagyobbat "ásítottam" de a legjobban sikerült gép eddig. Hamarosan elkezdek beszerezni ilyeneket eladásra is.
Én elektroműszerész vagyok, szóval sokat nem dolgozok nap közben (ill. nem ez előtt a gép előtt) a céges gépem egy fos HP, ha ahhoz viszonyítjuk mint ide Jeruzsálem. A privát életben nagyon kellemes társ, nincs vele effektív bajom.
A ventillátor abszolút nem hangos, kb. mint az X200 notebooké (~20dB). Az X200 Tabletnél nem halkabb, az kb 16-18dB, azaz tényleg halk. A X201-nál szerintem hangosabb. Az enyémben i5 van, ami azt jelenti, hogy nem high end matéria, de én még anno 400e ftért vettem, akkor ezt tudtam megfizetni. A VGA annak ellenére hogy integrált nagyon jó, de a legkellemesebb meglepetés az integrált kamera. 720p-s és tényleg nagyon gyönyörű! Játszani nem szoktam de a CoD-ot próbáltam, max kijelzőfelbontáson 70-80 fps.
Szerintem szuper gép, összességében jobb mint az X201.
SSD van a gépemben W7U-val. 10 sec boot idő. Erre szokták mondani, hogy bitchinfast!Szerk.: audi kolléga, a fenti sorok neked is válaszok.
-
[O]-[C]-[B]
tag
Ez azon termékekre igaz, amik általános jótállással rendelkeznek.
A ThinkPadeken limited warranty van, ami korlátozott garanciát jelent. A jótállás és a garancia sem üzleti sem jogi értelemben nem ugyanaz.
Az esetre tehát nem vonatkozik ez a fajta hosszabbodás, sôt a beépített eszköz nemhogy nem hosszabítja a garanciaidôt de maga sem rendelkezik hosszabb garanciaidôvel mint a teljes gép. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Magnat #22415 üzenetére
A neten fellelhető pár írás, pár comment (nagyrészt ugyanazoktól az emberektől több oldalon) vannak itt olyan emberek akik 500-1000db ilyen gépet fogtak már a kezükben, és nem csak magamról beszélek, tudnék sorolni pár arcot innen fórumról is. Érdekes módon senki nem tapasztalta még ezt hibát.
A szériahiba pont azt jelenti, hogy minden egyes gépnél elő kell jönnie előbb vagy utóbb. Namost a T61 eléggé EOL gép. Azért szériahiba, mert egy kijött széria összes tagjait érinti. Az említett GPU hajlamos a túlmelegedésre, és azok az emberek akik nem takarítják a gépüket azok felfőzik a VGA-t. Ez nem szériahiba, ez pusztán a minimális odafigyelés hiánya... de nem vitázok többet ezen.
Ugyanúgy szánalmas húzás ez a hype, mint a "hangos a T61"... Egyrészt ez szubjektív, másrészt pedig a beporosodott bordákon nyilván süvít a levegő és ciripel a ventilátor.
Azért írtam be ide, mert mindenki csak olvas dolgokról és utána osztja az észt, tegye fel a kezét az akinek a kezében előfordult ilyen gép, aminek megdöglött a VGA-ja. Lesznek 3-5-en.
És ott van a másik 4-500 user akinél minden rendben van. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22343 üzenetére
...bocsánat lehet félreérthető voltam. Az X200 Tablet-től felfele vannak olyan modellek amik újjal IS vezérelhetőek. De nem mindegyik modell.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #22335 üzenetére
Pontosan.
Már majdnem begépeltem audinak a commentet amikor olvastam amit írtál, ám nem akartam ctrl+c / ctrl+v-zni
A HDD-t meg ugye mindenképp benne hagynánk, hiszen azért teszünk bele mini SSD-t hogy az értékes tárterület megmaradjon, ellenben a gyors rendszerpartícióról sem akarunk lemondani. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
azbest #22325 üzenetére
Nem valaki, hanem ez így van.
Azért nem lehet miniPCI SSD-t tenni régi TP-ba mert az a miniPCI portok közül az egyik (3G modem) igazából egy USB2.0 hubra bekötött csatlakozó, a másik (WLAN) tényleges PCI expressz bővítőport.
Úgy szokták ezt áthidalni, hogy vesznek egy USB2.0-es (vagy ExpressCard) wifi kártyát, mert még a N-es wireless mellett sem szűk keresztmetszet az USB2.0 csatoló és akkor a WLAN helyére befér az SSD. -
[O]-[C]-[B]
tag
Igen a T43 modell 2005 Q2-ben jelent meg valóban, így legrosszabb esetben is 6 és negyed éves valóban.
Nem is azon az egy éven van a hangsúly, hanem, hogy 6 éves modellről beszélsz. Szerintem ez önmagában szép teljesítmény, az, meg hogy a gyártása után 4 évvel piacra dobott eszközökkel nem teljesen boldogul, szerintem szintén normális.
A T43 az utolsó 100%-ban IBM gyártmány, ami 100%-ban eltalált minőség, egyedül a 3 USB portot nem tudom hova tenni. A T60-nál voltak átfedések, de azt minden tekintetben nem mondanám IBM-nek, inkább 40-60%-ban IBM/Lenovo.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 gamer notebook - 15-10300H, 16GB DDR4, GTX 1650 Ti (használt)
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest