-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #31231 üzenetére
Lehet, hogy elmennek, de egy X200-ért most már inkább 80-100 a reális, állapottól és felszereltségtől függően, ezek a gépek is már 3 évesek, egyre többnél lejárt már a garancia is.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #31226 üzenetére
Amit én láttam linkelt hirdetést, abban csak ennyi van: "100Gb HDD SATA"
Mellesleg, ahogy látom, megint nem egy olyan valaki vette meg, aki magának vette, jelenleg 7 notit árul, meg egy T60 alaplapot... -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #31226 üzenetére
mondjuk a hirdetés eleve tele van baromsággal, pl. 16:9, stb
lapa: "ugyanilyen arányban hangosabb is a sima (azaz a némához képest rendkívül zavaró, hogy hangja van)"
Biztos vagy ebben? Csak mert az X201 is néma, illetve nagyon ritkán pörgeti a ventit, nem zavaró szinten, amit X200s-nél sem tapasztaltam másképp. Ha még alul is feszeli, szerintem végképp nincs különbség, én személy szerint a sima verziót választanám inkább, ha meg tényleg kell a kraft akkor X201.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #31211 üzenetére
"•100 GB, 7200rpm, 9.5mm high, Serial ATA Gen I interface" ez a linkelt oldalról van... akkor van, vagy nincs gyárilag?!
-
Tikakukac
titán
válasz
[O]-[C]-[B] #31220 üzenetére
Nekem egy 10 dekányi fedlap kéne ingyen, mert az elég drága és azt tuti cserélni kell majd
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #31216 üzenetére
mondjuk vinyót rakhattak bele utólag is, szvsz ez még nem jelent semmit
Másrészt láttam már olyan CTO-s gépet amiben kisebb vinyó volt mint a "hivatalos" modellekben, nem tudom ez milyen.
-
Tikakukac
titán
válasz
Engem azóta is foglalkoztat a dolog. A gép már volt hirdetve előtte is. Nem vitték el. Most igen. Villámára volt 58k, tehát annyira nem spekulációs a dolog. Amúgy megjegyzem, hogy nagyon rosszul volt tagelve, keresőben pölö ki sem dobta simán. Én tartom azt, hogy szimplán balfékségből rakta fel ennyiért.
Saját eset mikor potom pénzért vettem dolgokat, de ez nálam eddig toronymagasan a legdurvább eset...audi100td: Ha vége a ZH-s hetemnek utána járok, mert nem bírok tőle aludni
-
audi100td
nagyúr
válasz
"100GB-os HDD? hmm?"
ezt nem értem
az minden esetre érdekes, hogy nincs megadva személyes átvétel mint opció
-
soldi3r
veterán
válasz
detto, érdekes, hogy egy számteküzletben nincsenek tisztában az értékével, de legyen szerencséje a vevőnek
még mindig az x200 vs x200s között pörgök
helytálló lehet ez a különbség a 2 proci között? mert akkor azért nem mindegy -
sniphoe
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23642 üzenetére
Az nVidia-s is elvan a 65W-os töltővel, advenced dokkolóval.
-
válasz
[O]-[C]-[B] #23564 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a problémát.
Fletettem egy másik SP3-at (eddig is azzal próbálkoztam) majd a drivert, fel is telepítette, az eszközkezelőben is felismerte, de hang nincs.
Ezután feltettem az SP1-et, majd az általad javasolt frissítést, de sajnos ugyanaz a helyzet, mint T42, mind X31 fronton. Az audio feltelepül, de hangot nem adnak a gépek. -
op9
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23573 üzenetére
Nem, itteni embertől volt... de felajánlotta, hogy akkor visszaveszi (postaköltség mondjuk nem került szóba, meg előbb kellett volna visszaküldenem), de ebbe már nem akartam belemenni. Szóval részéről korrekt volt a felajánlás, csak épp előtte hallgatta el. Szóval tanulópénznek tudom be. A másik, hogy akkor tényleg nem volt ilyen baja.
-
op9
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23570 üzenetére
Ok, köszi!
Ha tehetem, kipróbálom. Használnék gyárit, de sajna így vettem, és utólag derült ki, hogy utángyártott. Azt meg már nem mertem megjátszani, hogy visszaküldjem, mert még nagyobbat bukhattam volna rajta. (valamint akkor nem volt ilyen baja) -
op9
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23567 üzenetére
Mivel kikapcsolt állapotban sem töltött, hanem egyből átváltott zöld ikonra, ezért meg sem próbáltam csökkentett módban, de most "miért ne" alapon kipróbáltam, és a szokásos... lehúzom a töltőt, és kikapcsolt a gép.
-
Veron
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #23554 üzenetére
zsír újonnan vettem kb. fél éve boltból, garisan.
itt vannak a Sentinel ide vonatkozó adatai, WD Scorpio Blue egyébként.
talán pont audival beszéltem meg a vásárlás előtt milyet vegyek, szóval nem lehet hibás széria.
de nem tűnt fel eddig, hogy ilyen magas ez az érték. kb. 1 hónapig nem néztem rá a sentinelre, előtte nem volt ennyi, most kellett megnőnie.Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0
Interfész,S-ATA II
Lemez vezérlő,Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő (AHCI)
Lemez pozíció,"Channel 0, Target 0, Lun 0, Device: 0"
Lemez modelszám,WDC WD2500BPVT-80ZEST0
Lemez revízió,01.01A01
Lemez sorozatszám,WD-WX41A11Y0113
Teljes méret,238472 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívLemez Információ
Lemez család,Scorpio Blue
Formátum,"2.5"" "
Kapacitás,250 GB (250 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,1
Fejek száma,2
Forgási sebesség,5400 fordulat/perc
Körbefordulás ideje,"11,11 ms"
Átlagos forgási késleltetés,"5,56 ms"
Csatoló felület,Serial-ATA/300
Buffer-Vezérlő közötti maximális átvitel,300 MB/másodperc
Puffer mérete,8192 KB
Felpörgési idő,4 másodperc
Átlagos fejpozícionálási idő,"12,0 ms"
Átlagos sávváltási idő,"2,0 ms"
Maximális fejpozícionálási idő,"21,0 ms" -
audi100td
nagyúr
válasz
Ez azért erősen függ attól is, hogy hogyan használod a géped (pl. gyakran rövidebb időre vagy megy szinte egész nap vagy napokig és csak ritkán kapcsolod ki) és, hogy mit állítasz be power managar-ben. pl. ha 3 perc után lekapcsolja a vinyót, eléggé megnőhet ez az érték, persze elég magasnak tűnik, de nem muszáj rögtön az ördögöt a falra festeni, nem mindenki csaló.
Nálam 80 nap után 1800 volt a Toshiba vinyómban, nem ilyen extrém, de az sem kevés, természetesen hibátlanul működik, most már az új tulajdonosánál.
szacsee: az a parkolásokra vonatkozik, nem a ki/be kapcsolásra
-
Chaser
legenda
válasz
[O]-[C]-[B] #23556 üzenetére
Persze fura ekkora üzemidővel, de ha 1ébként rendben van anomáliának nem kéne lennie. 1ébként nem tudom elképzelni hogy ennyi üzemidővel ennyi indulást hogy tudtak elérni
Ha csak restartolgatták a gépet akkor végül is mért ne
A partíciós tábla hiba nálam desktop gépeknél is bevillant néha-néha, 1ébként teljesen rendben levő hdd-nél főleg. Hogy mitől na az jó kérdés.
-
Chaser
legenda
válasz
De ha nincs bad/weak sector és nincsenek adatátviteli hibák sem, akkor még 1300 indítástól ilyet nem csinálhatna. 5-6k-ra van tervezve egy átlag hdd ha jól tudom.
-
Tim82
félisten
válasz
[O]-[C]-[B] #23510 üzenetére
Nem vitatkozom, de neked sikerült azt állítanod, hogy biztosan én tévedek/néztem be valamit itt a topikban, nem pedig a névtelen Lenovo-support-osnak.
Ezért van neked címezve az, hogy bizonyítom az igazamat. De ha gondolod, én kérek elnézést...
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #23376 üzenetére
na még a végén kiderül én vagyok a béna, hogy nem írtam az intel szutyok cuccához drivert magamnak. mégis kinek kéne drivert írnia, ha nem a gyártónak? ne viccelj már. az, hogy egyesek hobbiból kénytelenek reverse engineeringelni a szutyok gyártó szutyok hardverét, az nem azt jelenti hogy ez akármennyire is rendben van. de ahogy írod is az utolsó mondatban, valszeg nem az intel, hanem a támogatottság a hibás.
érted, egy szavam nem lenne, ha az összes chipnél ott lenne a windows-only. de akkora az arcuk, hogy hű meg ha. hogy ők aztán mennyire nyomják az open közösséget, csak közben azért nem annyira, na.
más: megcsináltam a bios update-et az x200-on, most már eredeti zender-fender-bender kód dohog a kazánban. röviden, hátha segít valakinek:
1. nem kell usb, elég a grub.
2. innen a leírás, de itt-ott pontosítanom kellett. tehát ubuntu 10.04-en:
3. linkről geteltorito letölt.
4. fenderbender letölt. ez a leírás csak iso fáljos bioshoz jó.
5. iso kicsomagol a zipből /home/júzer alá.
6. sudo -i
7. cd /home/júzer
8. chmod +X geteltorito
9. ./geteltorito -o bios.img 6duj42uc.iso
10. mv bios.img /boot
11. apt-get install syslinux
12. cp /usr/lib/syslinux/memdisk /boot/
13. nekem nem jött össze a grub rendesen történő frissítése, ezért (mivel egyszeri alkalomról van szó) kézzel moddoltam a grub menüt azaz:nano /boot/grub/grub.cfg
nyilván nem ajánlott, de műx. az alábbi sorokat a ### END /etc/grub.d/10_linux ### sor elé szúrtam be:
menuentry 'BIOS Update' {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='(hd0,msdos1)'
search --no-floppy --fs-uuid --set 523ace05-8d39-4d18-b557-481b00a27473
linux16 /memdisk
initrd16 /bios.img
}14. restartkor a caps + num lock felvillanásakor bal shift gombra rátehénked, míg a menü megjelenik.
15. menüben "BIOS update" kiválaszt
16. prompt megjelenik, command beír.
17. innen szokásos, sípolással meg mindenféle security errorral fűszerezett normál bios update van.
18. sikeres update után a grub menüből ki lehet venni a berakott sorokat, de ha jól sejtem egy update-grub kitörli, -
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #23363 üzenetére
linuxon nem tudja, mert nem sikerült még drivert írni hozzá az intel marketingosztályának.
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23255 üzenetére
"W520 and 90W will discharge battery while running. You can charge battery while laptop is off." Forrás
Ha megnézed a csatiját nem ugyanaz mint a régi 60 - 90Wos adapteré, mérete egyezik de a belső körön van egy lapítás vagy mi:
Kép (elnézést de nagy felbontású)Tehát akkor a síma Dock series 3 - 170W / 135Wos adapter - W520 működni fog?
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23252 üzenetére
Nem elég ezért kérdezem, csak a 170W-ossal indul el, a 135W megy csak nem tud aksit tölteni az alatt meg teljesen aksiról megy. /a W520/
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #23169 üzenetére
rendben, kösz szépen, Quadro-nál amúgy nincs valami olyasmi mint az Ati vag-knál a poweplay?
Chaser: amúgy nekem is IPS-ses T60 volt a kiszemeltem, de alig került többe a T61p, az meg teljesítményben / felbontásban (1920x1200) jobb hosszabb távra
-
buvartacsko
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #23121 üzenetére
Most látom itt fentebb a panaszt, látom a lenovo forumán is a többszáz oldalas szaraventi topicot, látom hogy minden egyes BIOS frissitésnél beírják, hogy "hááát ez nem lett sokkal jobb".
X200-al meg azt látom hogy mindenki csak dicséri, mi kell ennél több?
-
bijesz
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #23066 üzenetére
Reseteld az akksit, 101 ciklus nem nyírja ki.
Mi az az akksi reset?
Az én akksimra azt írja a lenovo progija, hogy good condition, és bír 2-3 órát de 20 múlva bárhol áll a töltöttségjelző lemerül teljesen.
Szerk.: Szóval azért kérdezem, lehet, hogy ez nekem segítene?
-
bijesz
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22108 üzenetére
Összességében semmilyen hibával sem, talán egyszer szólt valaki, hogy legénybúcsún a buli alkalmával a T61 is búcsúzott...
Én voltam, de szétszedés kitisztás után müxik minden gond nélkül, egyedül a billentyűzet lett kuka, az is azért mert recseget a ragacsos piától, beáztattam egy napra, ez viszont nem tett jót neki.
-
franc0
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #23027 üzenetére
Csak a DVI-t.
-
sutykuru
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22997 üzenetére
Bocsi, lehet, hogy félreértettél, Neked adtam igazat, hogy ilyen helyről inkább ne, még ha látszólag létezik, és akár teljesen tiszta az adott cég.
cégjegyzék, és google segítségével minden kiderül -
dbius
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22999 üzenetére
hm, megnézem, de szerintem így is fog kérni hozzájárulást a futtatáshoz.
-
sutykuru
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22958 üzenetére
Létezni létezik, de... google
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22968 üzenetére
W500 lesz az, itt lefotózta egy user a W500-as ThinkPad-jének alaplapját és Radeon van a gpu-ra szitázva. Gondolom ugyanazokat a gpu-kat használják radeon-hoz és FireGL-hez is, csak más a vga BIOS és a driver, de ehhez nem értek.
Minden esetre elég nagy gyökér az eladó az biztos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22968 üzenetére
nem is rád céloztam, csak úgy általánosan ment az a nagy vita, nem akarom megint elkezdeni, csak megjegyeztem...
igen, a W500 firegl, most vagy ugyanazt szitázták az ati-nál radeon és firegl gpu-ra is, vagy az 512MB se stimmel
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22962 üzenetére
15,4 T61(p)-nél még bal oldalt vannak az audio cuccok, lásd [link]
ha megnézed az ebay-es linket ott van a 3 függőleges USB, mellette meg a vízszintes az a displayport, minden stimmel ez T500 lesz, pontosabban W500, mert 512MB VRAM-ot ír rá.
rejtély felfedve
davidope: a T61-ed lapja nem javítható mondjuk reballing-al? az meglenne 10k körül
mondjuk vicces, hogy én hogy le lettem oltva, hogy nem létezik az nV gpu bug, de már mindegy is
-
buca84
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22965 üzenetére
Van idehaza olyan, ami jó lenne X60s-be? Vagy más gyártóé (Dell, HP) is jó bele?
-
davidope
csendes tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22910 üzenetére
Biztos? A sok kulonbozo velemeny kicsit osszezavart. Megegyszer a kinalt alaplap: e-bay.
Es az en halott gepem:Lenovo ThinkPad T61P modell 6457 (-5FG)
- Core2 Duo T7700 CPU (2 x 2,4 GHz, 4MB cache)
- 1 x 2 GB DDR RAM
- 160 GB S-ATA HDD
- nVIDIA Quadro FX 570M - 256MB
- 15,4" WUXGA LCD (1920 x 1200)
- CD-RW/DVD-RW
- Intel 802.11agn wireless
- Bluetooth
- fingerprint..
- SD Card Reader
- Gigabit LAN
- IEEE1394
- PCMCIA
- 3 x USB2.0
- 9 cellás aksi
- Vista Ultimate (Windows 7 telepítve) -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22910 üzenetére
Lenovo fórumon van néhány bejegyzés ATI-s T61p-ről.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22900 üzenetére
biztos vagy ebben? az inkább t60p lesz szerintem, de ha minden igaz azokon is csak 256MB VRAM volt
-
Peter M
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22902 üzenetére
Eddigi tapasztalat FireGl/FirePro <-> Quadro
Quadro ra egyszerűen feltehető a laptop2video hackelt driverei, a FireGL/Pro ra csak a hivatalos Lenovo által kiadott a funkcionális (értelemszerűen sokkal ritkábban frissítik)
Quadro előnye a CUDA bár az újabb FirePro kártyáknál láttam már vmi hasonló AMD specifikus kódkészletet (főleg videó kódolóknál).
Személyes tapasztalat 3d vektor alapú programoknál az FireGL/Pro nak jobban tetszett a képe (nem színprofilra gondolok olyan volt mintha a Quadro vhogy nem annyira precíz ebből a szempontból, de ez user subjektív élmény úgy h OFF)
-
davidope
csendes tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22900 üzenetére
köszi szépen. akkor ezt most meg is rendelem mielőtt ezt is elviszik. talán még jobban is járok mint egy nvidia-sal ami megint megadhatja magát, meg ahogy olvasom 3ds maxhoz ideális. köszi köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22881 üzenetére
"T510 méret, Apple gombsor"
ezt hogy érted?
buvártacskó: HDD tényleg csak 7mm mehet bele, ez nem csak SSD-nél, vinyónál is szívás (max 320GB), barkáccsal lehet belemegy 9,5 is, nem tudom. A felbontás is elég gáz, összességében nekem az X201 szimpatikusabb, egyedül az Sandy proci meg az IPS panel teszi vonzóvá ezt a gépet. Az újak közül talán T420-at vennék, ott legalább van 1600x900, bár az 1400x1050-hez képest az is sovány, 15,6" meg már nagyon nagy és nehéz.
SSD-hez gondolom kínaiak csinálnak majd 1,8" -> 2,5"/7mm átalakítót
Chaser: csak ultrabay slim meghajtó mehet bele (T40-T43 & T60-T61)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22862 üzenetére
Jó gép...lenne, értelmes touchpaddal (értsd: fizikai gombok?! ), és embernek szánt felbontással. Remélem a következő széria jobb lesz, az x2x gépek nem győztek meg.
-
Fifi
őstag
válasz
Szia!
Csak érdeklődnék: ÁFA-s számlát bruttó 330.000,-Ft-ról tudsz adni? A billentyűzete magyar? WWAN előkészítés?
Amúgy szuper gép, erősen gondolkodóba estem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22864 üzenetére
magyar billesek? ezekre a dokkolókra meg töltőkre tényleg van igény vagy te is így egy csomagban kapod?
-
soldi3r
veterán
válasz
uff
tetszetős darab
csak az ára
még jó, hogy ennyi smile van -
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22793 üzenetére
akkor ez akárhogy is nézem implementációs hiba ha ez tényleg kell. nyilván semmi értelme swapot fakelni pusztán logikai szempontból. nem azt vitatom, hogy így működik, csak azt mondom béna ha igen.
itt végülis számomra az egyetlen kérdés, hogy swappiness = 0-nál bent tart-e mindent, vagy eldobálja. remélném, hogy 0-nál mindent bent tart; ez azt jelentené hogy ennél felesleges a swap ramdisk.
eddig csak felületesen néztem utána, de nem találtam se pro, se kontra érvelést.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22793 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Lásd:Benéztem, persze, sőt, ez a lényege: swappiness. -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22794 üzenetére
magyarul nem, akkor meg nem értem hova ez a kötözködés, én azt vázoltam fel ami itthonra érvényes
nincs címem külföldön, gondolom az itthon élő magyarok többségének úgy szintén
egyszerűen fogalmazva, Magyarországon ha veszel egy gépet (t,w,x), akkor arra 3 év gari jár, nem tudom mit kell ezen rugózni
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22789 üzenetére
Tehát pl német lenovo shop-ból tudok Mo-ra rendelni magánszemélyként?
brd: Ok, köszi
dbius: jó, tudom mi az a swap, csak azt nem értettem, hogy miért kell vele foglalkozni, ha elvileg úgy is csak akkor kerül használatba ha nincs elég RAM. De akkor ezek szerint a win nem kezeli ilyen logikusan.
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22785 üzenetére
ennek a felállásnak mi értelme van? amíg van fizikai memória miért használna swapot?
én asszem win2000 óta kinyomtam a swapot ha a ram engedte. ez egyetlen kérdés, hogy valameilyik hülye app felzabája-e a fizikait. de ahogy tudom vista meg win7 már előtöltöget mindenfélét, szóval a "teli" ram nem feltétlen baj.
-
dbius
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22785 üzenetére
Jaj de jó, hogy megemlítetted, pont ez a másik dolog, amin gondolkoztam.
Vagyis, hogy pl. lecsípek1-2 gigát a 8-ból, abból csinálok ramdriveot, arra pedig kirakom a swapet. (kizárólag abban az esetben, ha az általam használt cuccok közül vmi nyafogna a swap miatt)
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22752 üzenetére
jó, de nem magyarországon ha jól tudom, ugyanis itt nincs lenovo shop vagy mi
vágom hogy a refurbished 1 éves, de az nem egy általános állapot illetve nem 100%-ig új
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22733 üzenetére
touchpad requirement, X200 kiesett, de köszönöm.
X201-en gondolkozunk még. -
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22692 üzenetére
egyelőre még csak nézelődök, olyat keresek, amin 2 oprendszer tud futni, egy hhd-n és egy pedig ssd-n, így meg tudnék szabadulni az egyik géptől
sajnos a beszerzéshez semmi közöm, de majd figyelem a hirdetéseid(#22694) lapa, köszi, akkor a netet megoldom máshogy
(#22714) Chaser, többet számít a kábel minőség mint a vga-é
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22707 üzenetére
vagy nem, mert valami kernelféle is kéne jöjjön valahonnan. gondolom a boot sector nem ért olyan jól a corestore implementációhoz.
-
Tim82
félisten
válasz
[O]-[C]-[B] #22669 üzenetére
Mivel "benne vagyok a TV-ben", ehhez kivételesen most hozzászólnék.
Csak arról írtam az ominózus hsz.-ben, amit tapasztaltam.
Három régebbi modellben, T41p-ben, T42-ben és T43p-ben használtam a három különböző vinyót. T41p-ben és T42-ben ment az APS mindegyik vinyó esetében - ugyanúgy viselkedett, ahogy ixtom is írta.
A T43p-vel kapcsolatban csak azért nem tudom megerősíteni, mert egyrészt Linux Mint-tel használtam, másrészt pedig nem volt meg annyi ideig a gép, hogy elmolyoltam volna a Linux-os APS-megoldás beállítgatásával.
Jelen pillanatban nincsen olyan Thinkpad-em, amelyik 2.5" IDE vinyót fogad és amiről tudok bizonyítéknak screenshot-ot mutatni (vagy esetleg mobiltelefonnal videót csinálni a működéséről), de ha szükséges, apám T43-ján (XP-vel) meg tudom oldani ezt is, bár abban az eredeti 40 GB-os IBM firmware-s vinyó van (talán Hitachi Travelstar, nem tudom fejből). Én mondjuk soha nem próbáltam ki, hogy az ultrabay slim HDD kerettel is megy-e az APS, de akár ezt is megnézhetem. Meg valamikor október folyamán kerül a házhoz valószínűleg egy T42p is, akár azon is megismételhetem a tesztet egy WD3200BEVE-vel is, bár azzal végső soron mást tervezek.
-
ixtom
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22666 üzenetére
Nálam (T43) a WD3200BEVE (IDE) kirakja a fejet, ha úgy mozgatom a gépet, hogy az APS "Hard drive stopped" feliratot mutat (és tisztán hallani a kattanást). Hang alapján a Toshibát is parkoltatja az ultrabayben.
Plusz azt tapasztaltam, hogy rázós utakon nem folyamatos a filmlejátszás általában a nagyobb döccenőknél jön az akadás. Úgyhogy emiatt (és a gyenge aksi miatt is) leszoktam az útközbeni filmezésről.
mod: A Samsungról nincs tapasztalatom.
-
válasz
[O]-[C]-[B] #22675 üzenetére
Örülök, hogy te már rég továbbléptél, de attól másnak talán még hasznos lehet az infó: működik az APS a HM160HC-vel. (használatának értelmét viszont csak speciális körülmények között látom)
-
buvartacsko
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #22671 üzenetére
Szerintem igen csak nehéz lenne ebben tévedni, elindítod az APS programját, és látod hogy működik, szerintem ezt általában megteszi akinek ThinkPadje van, már csak a poén kedvéért is... tehát vagy Ő hazudik, vagy más valaki.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22675 üzenetére
még mindig nem értem, hogy jön ide a wiki-s link, de mindegy
én csak leírtam, hogy mit tapasztaltam, úgy érzem közelebb áll a valósághoz (főleg, hogy nem csak én érzékeltem ugyanígy), mint hogy mit mond az online support-os, tapasztalatból mondom, hogy az esetek 90%-ban fingjuk sincs, azzal sincsenek tisztában mire képesek a termékeik
egyébként ezzel csak annyi a gond, hogy nem ajánlanék a user-nek egy ezer éves használt vinyót, mert egy boltban kapható samu vagy wd-hez képest tetű lassú
-
válasz
Szerintem a support hazudik.
Nálam adott a T42 + HM160HC kombó, ezért holnap utánajárok a dolognak. -
buvartacsko
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #22669 üzenetére
Ez egy ártatlan kérdés volt, nem kukacoskodás! Nem úgy ismerem Timet mint aki benéz ilyen dolgokat.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Tehát Tim82 hazudik nekünk?
-
válasz
[O]-[C]-[B] #22660 üzenetére
-
buvartacsko
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #22663 üzenetére
....
ahh nem figyeltem, sorry
-
buvartacsko
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #22660 üzenetére
érdekes hogy nem régen írta le valaki, hogy a gyakorlatban eddig akármilyen HDD-t rakott be a gépbe, mindig működött az APS.
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22568 üzenetére
jah, oké, már aszittem bootracer-es összesített eredmény
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22554 üzenetére
ez a win betöltési ideje vagy a teljes boot idő?
(#22562) audi100td, én sem értem, hogy miért nem tesztelik a 470-est a többivel, szerintem a kingston és az intel között helyezkedne el, ha nem kell a +30gb, akkor jobb vétel a samsung
egyébként van róluk teszt -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22553 üzenetére
10 sec? az komoly és ez valami optimalizált win7 vagy semmi extra, sima telepítés? T60 a 3GB RAM-tól sem táltosodott meg annyira, a boot időn érezni a SATA1 korlátait, sajnos.
T420 milyen? Jól összerakták?
nem mint ha lenne pénzem ilyen drága gépekre
, de érdekelne mit alkottak
-
bads1
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22554 üzenetére
kösz az infókat. ezek szerint nem lehet nagyon mellényúlni. az meg hogy msata vagy sima ráér ha meglesz a gép. majd figyelem a hirdetéseket.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22553 üzenetére
Amit elfelejtettem, ebben SATA3 van már, szóval a gép a fellegekbe repül egy SATA3-as SSD-vel.
Nekem mSATA SSD-m van ami csak SATA2-es de ezzel is nagyon gyors. Viszont mivel nem egy márkás darab, randomban eléggé gyatrán olvas: 20-30MB/sec.
Egy SATA3-as SSD-vel olvastam hogy abszolválták a 6-7 sec-es boot időt is, ami nem sok másodpercben, de ha úgy vesszük: 30-40%-os gyorsulást jelent. -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22550 üzenetére
amúgy minőségérzetre milyenek az új gépek?
-
bads1
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22550 üzenetére
tehát lehet azért hallani a hangját? vagy csak terhelés alatt borul meg a gépezet? napi 8-10 óra uptime mennyire viseli meg? igazából semmi gépigényes dolgot nem csinálok, max 720P filmek és képszerkesztés de csak elenyésző mennyiség.
-
qfm
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22493 üzenetére
Ebben van logika valóban, hogy csak limitált garancia.
(#22494) dbius
Köszönöm neked is, rá fogok kérdezni ott is, bár valószínű a fent leírt eset érvényes, hogy hivatalos keretek között 1 év, a többi a gyártó szabályai szerint.
-
válasz
[O]-[C]-[B] #22456 üzenetére
Nem teljesen frissek az információid
Ha személyeskedni szeretnél a végzettségemmel és a "karrieremmel" kapcsolatban, akkor kicsit jobban nézz utánam /lehet nem az IWIW profilomat kellett volna megnézned, kb az ott lévő "ismerősök" telefonszámai miatt nem töröltem csak/
Végzettségem: Kommunikáció és médiatudomány: Hálózati kommunikáció szakirány BA, pillanatnyilag az MA-t csinálom levelezőn ( és ha ennyire az én háttéradataimban turkálunk akkor : informatikus-fizikus szakon is voltam hallgató,igaz a diplomáig messze nem jutottam el), a PTE-BTK Kommunikáció tanszékének Médialaborját viszem /e mellett már volt pár "témaba vágó" munkakapcsolatom/
Nem a véleményem, hanem a tapasztalatomat fejtettem ki, és teljes "valómmal" továbbra is merem "lehülyézni" azt, aki egy létező hibajelenségre rávágja, hogy "márpedig" az nem létezik -
brd
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22420 üzenetére
Érdekes dolog ez, én mindig csak nézek, amikor látom leírva a "T400 zsanérhiba" szavakat egy mondatban, mert el nem tudom képzelni, hogy ez hogyan kellene kinézzen. Kb. 1 éve használok egy T400-ast, és hetente 20x biztos eljátszom a kinyítom-becsukom kombót, de amennyire ennek a fedele mozog, annyira bármelyik, legalább fél éve használt laptopé...
-
Magnat
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22420 üzenetére
OK, akkor ha tudok neked mutatni 1, azaz 1 db t400-at, ami nem zsanérhibás, akkor mégsem szériahiba? Ne vicceljünk már... a szériahiba azt jelenti az én értelmezésemben, h egy adott típus a konstrukciójából vagy anyaghasználatból adódóan hajlamos relatíve nagy számban generálni egy adott jelenséget (anyagfáradásos törés, túlmelegedés pl). De ez közel sem azt jelenti, h minden példánynál elő kell forduljon. Tegyük fel pl, h egy adott notebook hajlamos a túlmelegedésre, mert szarul találták ki az egész hűtési rendszerét. Rásóznak egyet Nanukra, az eszkimóra is, aztán mikor hazamegy, a notebookos haverja kiröhögi, h egy szériahibás notebookot vett, ami úgyis túl fog melegedni ... aztán ha nála mégsem jön elő, akkor mexűnik szériahibának lenni? Vagy ha a zsanér x száz vagy ezer nyitogatástól kikopik, de valaki mindig az asztalon tartja kinyitva a gépet és évente egyszer csukja le, akkor nála sem fog soha előjönni. Akkor ez sem szériahiba? Vagy pl a T4x sorozat usb portja, ami ugye hajlamos volt tartós és nagy áramfelvétel esetén nem működni usb2-nek, aztán meg már sehogy nem működött. Nekem sem a T40-en, sem a T42P-n nem jött elő, valszeg mert igyekeztem nagyobb fogyasztókkal nem terhelni a portokat. Akkor ez most szériahiba volt vagy sem? Az olyan szériahibák, amik minden egyes példánynál előfordulnak, sokkal könnyebben kiküszöbölhetőek és valszeg a tervezés során ki is küszöbölik a jó részüket. Az igazi probléma pont azokkal van, ami csak valamilyen használat függvényében váltódik ki és akkor sem biztosan minden esetben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22417 üzenetére
A T61 venti egy olyan dolog, hogy viszonyítás kérdése, pl. X200-hoz képest igenis hangos, amúgy meg átlagos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22414 üzenetére
Ennél jóval bonyolultabb a helyzet, egyrészt ahogy előttem is írták nem csak az szériahiba ha minden egyes példánynál jelentkezik a probléma, másrészt hivatalosan meg lett állapítva, hogy a tokozásban anyaghiba van (már itt érdekessé válik a vita, mi ez ha nem szériahiba, na de mindegy), harmadrészt, honnan tudod, hogy nem a következő 1-2 évben kezd el tömegesen bedögleni az alaplap az nV-s T61-ekben? Lehet a lenovo körül azért nem kapott akkora visszhangot a dolog, mert eleve elég hatékonyak a hűtéseik, pl Dell-el ellentétben, így talán nem jön elő olyan hamar a hiba. ugyebár a hőmérséklettel elég szoros kapcsoltban van a probléma. Az minden estre tény, hogy az nvidia hibázott és ezekből a gpu-kból kerültek a T61, R61-be is, innentől kezdve nem értem miről vitázunk.
-
Magnat
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22414 üzenetére
Nem tudom, mi a szériahiba pontos definíciója, de biztos vagyok benne, h nem azt jelenti, h minden egyes példánynál elő kell jönnie... sztem ha minden tizedik példánynál fordul elő, az már nagyon vastagon az.
-
kraftxld
félisten
válasz
[O]-[C]-[B] #22408 üzenetére
Ez már lerágott csont, ne kezdjük újra
Más, a napokban vettem észre, hogy a W520-ba és a 17"-os W modell-be is 4 memóriaslot van, így jelenleg 32GB DDR3 rakható bele.
A végén még meggondolom a váltást ha értelmes árra megy le a 8GB-os modul ára. Bár addigra lehet már T540-ekről beszélünk -
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22408 üzenetére
nekem szó nélkül cseréltek alaplapot a d620-ban a 3 év gari lejárta után erre hivatkozva
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22403 üzenetére
ezt az autóiparban úgy mondják, "típushiba nincs, csak típusra jellemző sajátos meghibásodás"
(#22405) audi100td, a dell el is ismerte és adott plusz 1 év garit az érintett gépekre
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22403 üzenetére
"Szerintem ilyen típushiba nincs is..."
ezt azért nem merném így kijelenteni, külföldi fórumokon van nem egy panasz és hivatalos közlemény is volt ezzel kapcsolatban (nem kimondottan lenovo, hp, dell stb ugyanúgy érintett, az nV sara volt)
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22343 üzenetére
...bocsánat lehet félreérthető voltam. Az X200 Tablet-től felfele vannak olyan modellek amik újjal IS vezérelhetőek. De nem mindegyik modell.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #22338 üzenetére
please define "új modellek"
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22339 üzenetére
ja, de ennek igazából csak X-nél van jelentősége, T-nél csak akkor ha valaki nem éri be 1TB tárhellyel
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22339 üzenetére
bár mondjuk olyan géphez, amihez van 2nd hdd lehetőség, ott én inkább bay-t használnék + ssd-t, a cd/dvd -t évente kb 2x használom
x60-nál meg gondolom wifi vesztéssel jár, talán x200-tól felfelé lenne érdemes? -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22327 üzenetére
A WLAN helyére amúgy sem tudsz SSD-t tenni, mert nem mSATA-s a foglalat, max corestore mehetne bele, de az nem egy egyszerű történet, pl. bootolni nem is tudsz róla, onnantól kezdve meg olyan sok értelmét nem látom, főleg, hogy mennyi kompromisszumot kell kötni.
-
Magnat
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22292 üzenetére
Dehát még a T60-on meg a T400-on is 3 van...
-
Fifi
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22283 üzenetére
Hát én 5 éve vettem egy új Asus A3Vc 5003 notebookot és a mai napig ezt használom Debian Linux-szal. Egyszer kapott egy új akkumulátort, mellyel most is elmegy kb. 1,5-2 órát és a RAM lett benne max.-ra bővítve.
Egy kicsit a csuklótámasz és néhány bill ki van fényesedve, de azon kívül semmi baja sincs.
Igaz vigyáztam rá, de pl. gondoskodást soha nem kapott: nem volt szétszedve, kitakarítva, újrapasztázva stb. Lehet, hogy megérdemelné és még további 5 évig kiszolgál?
Pedig ez nem egy prémium gép!
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22286 üzenetére
félreérted: eddig működött rendesen. nem arról van szó, hogy beleraktam és nem működik vele.
mindamellett én még mindig fordítva élem meg a minőség változását, esetleg a t21 az üdítő kivétel.
@Gondwana: erre gondoltam, csak a megvalósításra nincs ötletem, lévén a biosban semmit sem tudok csinálni. elem lehúz + fél órát vár, vagy mi ilyenkor a protokoll?
-
ixtom
tag
válasz
"egyedül a 3 USB portot nem tudom hova tenni"
Három?
Csak kettő van, nem? (T43 esetén) -
Magnat
veterán
válasz
Mi a gond a 3 usb porttal, kevés?
-
Gondwana
addikt
válasz
(más konzumerebb márkáknál (acer, msi, apple, FuSi ...) elfogadom, hogy öjömbódottá, ha három év után még bebootol, de tudtommal a ThinkPadek picit máshogy lettek megépítve)
A T42 volt az utolsó teljesen IBM ThinkPad, a hugom T43-ja is már Lenovo, illetve az X32 is Made for Lenovo. -
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #22283 üzenetére
ha jól tudom a release date 2005 volt, szóval ha ez az első darab is csak 6 éves. de a t21 műx és nem recseg. tény, hogy a billzete annak már annyira nem jó, de a t43p-n új bill van. nem mintha bármit mondana ez statisztikailag.
nem tudom megnézni mit csinál, mert egy negyed órát töltöttem a géppel, elég messze van.
-
Cadal
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #22252 üzenetére
Okés, köszi. Lehet inkább nézek bele valami új 2x2GB ki-et.
-
válasz
[O]-[C]-[B] #22110 üzenetére
Az elkobzás nagyon nem hangzik jól...
Erről az egész UUID átírásos hamisításról nem tudok semmit. Miért jó ez a hamisítónak? Lefülelhetnék lopott gép UUID-val? Eredetileg ha nem tévedek, akkor még tuti van eredetileg garancia a gépemre, hiszen nincs még forgalomban 3éve ez a modell.Üdv,
Sopi -
válasz
[O]-[C]-[B] #22110 üzenetére
Szia!
Este csinálok képet. Fejből most nem eklékszem, hogy laminált-e.
X300 alaplap nem lehet benne, mivel teljesen más architektúra.
Átvételkor nem vittem saját tesztelőprogit, az eladó által volt rajta egy AIDA32, de régebbi verzió, ezért hiába jelzett X300 alaplapot, azt hittem, hpgy csak még nem ismerte.
Üdv,
SopiSzerkesztés: PH! vétel
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22108 üzenetére
jaja, amúgy official 4GB, de megy benne 8 is
stuszi:
"NVS 140-et lehet takarékra állítani úgy, mint egy ATI-t a powerplay-el? (Még nem volt nvidia kártyám)"
Olyan takarékosra biztos nem tudod állítani, mivel T400-nál ott van a switchable graphics
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest