- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A Vivo X300 Ultra lehet az első telefon két 200 MP-es kamerával
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, pár napja vettem észre, hogy az X230-asom kábelen csak 100 mbps sebességet produkál. Bár a csatoló gigabitethernetnek hívja magát, a csatlakozás sebessége is csak 100 mbps. Az az igazság, hogy amióta egy éve Win10-re cseréltem a Win7-et, valószínűleg nem másoltam nagy fájlokat etherneten keresztül, így nem tűnt fel. Ezért most nem tudom eldönteni, hogy ez vajon valami Win10 specifikus hiba, vagy tönkre tud így menni az ethernet csatoló, hogy giga helyett csak fastethernetet tud?
Természetesen több drivert is próbáltam; 1.) engedtem a Windowst, hogy ő installáljon, 2.) illetve a Lenovo saját alkalmazását, ami telepíti a drivereket, 3.) valamint közvetlenül leszedtem egyet az Intel oldaláról is. Mindegyikkel 100 mbps.
Gondoltam arra, hogyha elromlott, akkor veszek bele valami külső kártyát, de aztán láttam amit TIM82 linkelt, azt az AX-es wifi kártyát, nem tudom X230-asba is bele lehetne szerelni? Akkor talán már érdemesebb lenne azt venni, amúgy is AX-es routerem van (Asus AX92U).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #110398 üzenetére
Két külön problémát mosol egybe.
Az USB port degradálódás (2.0-ról 1.1-re) Inteles R5x-eknél is előfordult, sőt, azt hiszem, kb. minden olyan modellnél (más gyártónál is), amelyik Intel 855GM/PM chipsetre épült alaplapra épült. Én legalábbis találkoztam már említve ugyanezt a gondot kortárs Fujitsu-Siemens LifeBook-oknál is. Nyilván a T4x-eknél a leggyakoribb, illetve legjobban dokumentált, mert valóban, a tervezés is közrejátszott a gyakoriságban.
-
válasz
Tim82 #110397 üzenetére
Igazából sokan elfelejtik hogy a T4x-ek ótvar tervezése is közrejátszott, aka board flex. Döglött a chipset és a GPU is miatta.
T43 már jó, előtte lévőknél ha a valamelyik szélénél lóbálod a gépet, pont hajlik annyit, hogy az alaplap ne érezze jól magát, és a hajlás töréspontja pont a GPU környékére esik.
Ezek után legalább a T6x-ek felépítése brutálisan tankszerű lett, azt már akármelyik sarkánál lehet lengetni -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #110392 üzenetére
Nem a brandnek rovom fel, ahogy írtam ezek tök általános problémák voltak a legtöbb dGPU-s gépben. A szerencsés túlélők, nem szabályt erősítik.
--------------------------------
Épp friss 4db T14G1 R7-et szedegetem szét. Úgy látszik 2év után sikerült ezt a házat értelmesen szétszedhetőre megcsinálni, és belőni a toleranciákat.
Delta helyett mind AVC hűtő WD helyett SK PC611-ek kerültek mindbe, eddig ez a leggyengébb amit kaptam. -
donjohnson
addikt
válasz
lajosx #110394 üzenetére
szívesen.
ez a jelenség, amúgy azért van, mert alapból be van kapcsolva win10-en a gyorsindítás és bekapcsoláskor nem 0-ról bootol. -
válasz
donjohnson #110393 üzenetére
Igy sikerül köszönöm
-
válasz
vicze #110386 üzenetére
Mondjuk ez aligha róható fel a brandnek, hisz az nvidia nézte be azt a szériát. Hullott ott minden is.
A korábbi kisebb-nagyobb Ati bugok már inkább írhatók az IBM számlájára, hogy képesek voltak olyan szériákat is gap paddel hűteni, amiknél ez már nem volt kielégítő (Radeon X300-X1300), vagy korábban egyáltalán nem hűteni (Radeon 7500).
Ennek fényében pl csodálom, hogy a T60-ak és T60p-k nem hullottak jelentős mennyiségben, ha rendesen terheled őket 3D alatt, a gap pad egyszerűen nem elég. -
Sziasztok! Adott egy Lenovo E14 laptop hogy tudok a biosba lépni? Nem volt telepitve addig simán beléptem f1 -el most van rajta már win és hiaba akarok nem lép be, a win töltödik be. Az lenne a gondom hogy nincs wifi és arra gondoltam lehet a biosba van kikapcsolva ezért szeretnék beléni de nem tudok. Probáltam fn+ f1 stb.. boot menübe se lép f12 csak indul a win.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok ismét
Egy ismerősöm hozott egy Thinkpad T61-et hozzám, hogy valami nem kerek vele...
Nos.. bekapcsolás után szépen úgy viselkedik, mintha tök jó lenne, LED-ek felvillannak, háttérvilágítás megjön, majd... majd nincs kép... caps lock\num lock nyomogatásra a LED-je villognak, bill világítás ki-be kapcsolható, minden... csak épp kép nincs... külső monitorral sem... (háttérvilágítás továbbra is van) Külső monitort rákötve sincs kép, de simán tuom kapcsolgatni hogy hova küldje ki a (enmlétező) jelet, tehát a laptop kijelzője is ki-be kapcsol. Mármint a háttérvilágítás...
Kiszedtem a billentyűt, és láám, Nvidia VGA kártyás... Jól gondolom, hogy alaplap hibás a cucc?
Köszi előre is -
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #110375 üzenetére
280k körül adtuk el ezeket azt hiszem.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #110371 üzenetére
A kb. mindent is. Szokásos módon széthullott a gépsas, a tulaj pedig 1 évet akar még vele eltölteni aztán kuka. Ilyenkor jön a taknyolás
-
-
TunerJoe
senior tag
Emlékeztek még a ThinkPad Z60t Titaniumra? Ha már újra Titanium gépet csinálnak, emlékezzünk vissza egy kicsit az ősökre
-
válasz
vicze #110365 üzenetére
Na ja.
kérdés lesz-e alternatívája.
De most láttam hogy van Thinkbook 14 Yoga, ami 200g-al nehezebb, mint egy X13, és 60g-al mint az L13 Yoga G2, és közben mondjuk belefért 60Wh-s aksi, a 46Wh és 50Wh helyett.
Oké, szarabb a billentyűzete, de amúgy pl komoly konkurencia egy L13-nak.
De a kis Yoga 6 is kapott egy 60Wh-s aksit valahogy.
Kezd olyan lenni mint az autóipar, hogy saját magának képes konkurenciát gyártani. -
thgergo
tag
Ezekhez a 4xxx Ryzenes Thinkpadokhoz ebből a boltból mi a vélemény?
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T14s.jpg
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T14_2.jpg
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T15.jpg -
válasz
vicze #110360 üzenetére
Tény mondjuk, hogy a Carbonok leggyengébb pontja a zsanér volt.
Hogy egész pontos legyek, a zsanér lcd hátlapba rögzítése a zsanér bekötései közelében képes repedni.
Nem elég erős a használt anyag hogy a relatíve feszes zsanérok általi terhelést elviselje, ha valaki kicsit keményebben bánik a gépével, vagy sokat nyitja-csukja (ami ezeknél az ultramobil cuccoknál elég alapeset ugye).
Ez az egybezsanér amilyen nyomorultul néz ki, szerintem ezt a problémát szépen megoldja. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #110359 üzenetére
Titanium 3:2 ami külön öröm. Az X1C 16:10 viszont újfajta egybe zsanér
, DE 32GB RAM végre! Ha lenne AMD belőle.... (Végleges búcsú a RJ45-től és a mechanikus dokkolótól X1-ek esetében.
)
X12 meg egy Surface clone mint korábban a tablet, meh.Kiáncsi vagyok lesz-e idén T redesign 16:10-re vagy még egy évet várni kell.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #110358 üzenetére
A többi CES 2011 -es - ( Inteles ) Thinkpad bejelentések
- ThinkPad X1 Titanium Yoga
- ThinkPad X1 Carbon Gen 9
- ThinkPad X1 Yoga Gen 6
- ThinkPad X12 Detachablehttps://www.anandtech.com/show/16392/ces-2021-lenovo-thinkpad-x1-lineup-new-designs-new-displays
-
vicze
félisten
Na itt a Titánium... Nanohoz képest -2mm, de nehezebb.
-
válasz
hszilard666 #110354 üzenetére
De annak tényleg felfújódik az aksija XD
-
carr
őstag
válasz
Tim82 #110337 üzenetére
Pedig korábban már néztem!
De most imába foglalom a neved.halelujah.
editke:
míg el nem felejtem. Vettem tavaly fórumtárstól ezt a(z) új(nak tűnő) billentyűzetet. 8k volt asszem teht nem volt olcsó. az első nap kb a V az A az X a balra nyíl, fel-felbillennek, illetve a CAPS-LOCK bill-t el is hagytam már.
Az előző matt-abb billentyű gondolom már csak utángyártott lehet. de aliról, vgy ebajról van megbízható forrás, ahol nem esik szét 2 nap használat után? FRU-t megnézem mikor a közelben leszek. köszönöm. -
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #110352 üzenetére
Értem én, de a nano pokoli vékonynak tűnt a marketing anyagokon, ezért keltette fel a figyelmemet!
De pár óra gondolkodás után elengedtem, nem akarok ennyit elkölteni csak azért mert szép, úgyis csak redditet olvasnék rajta meg filmet néznék. Erre full jó a surface is, töredék áron.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #110352 üzenetére
Szó szerint pukkan a lufi, a szép dagadós akkuk imádják szétfeszegetni a gépházakat.
-
válasz
hszilard666 #110351 üzenetére
Lassan pukkan a vékonyítós lufi, jobb ha felkészülsz lelkileg.
Elértünk oda hogy a puszta fizika szab határt, mert az akkunak továbbra is kell hely, és a minimális használhatósághoz a billentyűk útját is biztosítani kell. Amit ezeken felül le lehet faragni, már megtették, innentől nincs racionális érv tovább vékonyítani. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #110347 üzenetére
Ma még nem olvastam híreket.
A HDMI 2.0/1.4 összevisszaság nekem is feltűnt egyszerűen nem értem ennek mi értelme... Főleg hogy itt nem olcsó gépekről van szó szóval spórolásra se lehet fogni és 100% mindegyik 2.0 képes.Ha maga az USB-C DP 1.4 képes, akkor lehet, hogy 1.2-re korlátozzák belsőleg?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hszilard666 #110340 üzenetére
> A problémám a következő ... X1 nano
> ... ahol meg tudom sasolni a gépet személyesen?csak javaslatom van:
Nézd meg a legújabb X1 Carbont .. ha az bejön neked .. akkor az X1 nano is tetszeni fog.
nagyon hasonló a külső .. és annál nehezebb nem leszÉs akkor már meg is rendelheted (online) ... Németben már kapható.
https://geizhals.de/lenovo-thinkpad-x1-nano-g1-black-paint-20un002dge-a2443138.html
ha viszont 5G-s szeretnél, akkor várnod kell egy picit
"The 5G WWAN card will be available January 2021."> Tiszta 12" macbook vibe ja van nekem.
Azért egy ThinkPad -et ne hasonlítgassunk egy macbook-hoz
persze ez szubjektív ... -
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #110340 üzenetére
Jelenleg elég limitált a készlet belőle, szerintem mire Magyarországra elér az jó pár hónap még.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #110336 üzenetére
Engem az nem zavart, bár kétségkívül hasznos, ha megvannak a gombok hozzá. Viszont hogy a hangerőt csak FN-es kombinációval érjem el, na az nagyon tud idegesíteni.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!
A problémám a következő:
A napokban szembejött velem a neten az X1 nano, és azonnal belezúgtam, annyira hogy lehet hogy leváltanám vele a surface-emet. Tiszta 12" macbook vibe ja van nekem.Tudtok nekem mondani boltot a fővárosban ahol meg tudom sasolni a gépet személyesen?
-
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #110331 üzenetére
Erre gondolsz?
Nálam nem megy, a prockó fix. max kiforrasztani tudnám.
A bill (az új egy halom fabatka) rosszbb mint a régi a hiányzó e, és shift (?) billentyűkkel. Jó lenne egy új hozzá.
Az enyém Slim verzió. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #110331 üzenetére
Pedig a T430 még a legjobb 6 soros... Arról még nem lett lespórolva a dedikált hangerőszabályzó blokk. Nekem magasan annak a hiánya okozta a legtöbb fejfájást az újabb gépeken.
-
peca05
csendes tag
válasz
FoxiestFox #110332 üzenetére
Köszi!
Viszont elsőkörben fórumtársaktól érdeklődök, hátva van valakinek elfekvőben -
-
Nemtom. Tudtommal egy ideje megoldott a mod az utángyártott akkuk használatához abbnan a generációban.
Én is tűnödöm, hogy X330-at építsek, vagy egy T430-at ips-esítsek és 4magosítsak és 7sorosítsak. Mindkettő vonzó és szívesen birtokolnám de így is túl sok thinkfos van már itthon. -
peca05
csendes tag
Sziasztok!!
Sajnos a mai nappal a T540p-m 'H' billentyűje úgy gondolta, hogy új életet kezd és kiesett a helyéről. Ezt sikerült neki úgy véghezvinni-e, hogy a 4 kis pöcökből 2db el is tört.
Van esetleg köztünk valaki, aki árul darabra keycapet?
Köszi -
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #110328 üzenetére
Köszi. Amit barnam_ írt, az erre is él?
Mit kell csinálnom vele, hogy töltse is? BIOS? -
-
carr
őstag
T430s fru: 43n1037 akkura milyen utángyártottat javasoltok?
Gyári 40e annyira nem költenék már rá.
De mondjuk egy utángyártott ami közelít a gyári üzemidőhöz jó lenne.
Köszönöm -
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #110321 üzenetére
B@zeg te barom vagyok hát tényleg! Céges gépet vittem pont akkor kijelzőcserére, amikor a gépet még a Kornéliára adtam le, de mondták, hogy utána a Fehérvárira menjek majd érte ha szólnak, mert költöznek és bocsi a késésért előre is, mert pár nappal megcsúsznak majd.
Na szóval igen, nem szűnt meg senki, csak költöztek egyet pár utcával kintebb.
-
QuarK
senior tag
válasz
Tikakukac #110317 üzenetére
Beugrok a téma közepébe, de felmerült bennem egy kérdés: van különbség az egyes szolgáltatók között, mármint helyszíni garanciában kiküldött technikusok felkészültségét illetően?
Azért kérdem, mert van egy pixelhibás panelem, és az előző tapasztalat miatt (ahol szintén szét kellett szenvedni a kijelző részt, és csak másodjára lett minden működőképes - és akkor is elgyengült egy klip, ami később aztán el is tört) halogatom a telefonhívást...
-
vicze
félisten
válasz
LemonHorse #110314 üzenetére
Lehetni lehet, csak nem éri meg, ki kell cserélni az antennát és még pár alkatrészt.
Ez egy kvázi 1évet létezett technológia. -
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki garancia kiterjesztéssel kapcsolatban? Meddig lehetséges a hosszabbítás? Aktív jotállás ideje alatt akármikor vagy a vásárlás dátumától számított bizonyos időn belül lehet csak? Csinált már valaki ilyet?
Köszönöm!
-
NORGES
csendes tag
Sziasztok! Van egy T460 laptopom ami nem wigig kompatibilis , de ezt csak a wigig dokkoló után tudtam meg.(nem kutakodtam kellően)
A különbség a wifi kártya mivel a nem wigig képes az az Intel 8260 as míg a wigig képes az a intel 18260 kártyája.
Szerintetek egy sima kártya cserèvel működhet?
Találtam az eBay-en [link] ?
V3lemèny tapasztalat? -
kricsar
csendes tag
válasz
Hatospista #110309 üzenetére
Nekem is ez volt, t450. Zoom-on szoptam. Régebbi illesztőprogram telepítése megoldotta. A vicc az, hogy a szart nem a Win tette fel, hanem a Vantage.
-
Hatospista
csendes tag
Üdv. Lenovo T430 as gép .fél éve van meg. Win 10. 64 bit el telepitve,tökéletesen megy. Legalábbis azt hittem.Kamera soha nem volt kipróbálva nálam.Most viszont az online vizsgák miatt kellene,és kiderült ,hogy nem megy.Viberen teljesen lefagy. ill sokszor képet sem ad. Simán bekapcsolva teljes monitorra azt csinálja,hogy egy másodpercig megy ,majd 1 másodpercig kihagy, folyamatosan.Ugyan mi baja lehet?? rendszeresen frissiti magát.Lehet maga a kamera szar??
-
azbest
félisten
válasz
storm3 #110306 üzenetére
régebben volt talán kép vagy fórum linkelve innen, de 6 évvel ezelőttról nem biztos, hogy minden infó fenn maradt
De ha nem akarsz nagyon közdeni vele, 6-7eft körül lehet postával együtt az amit most is árulnak olyan aljzatos dokkot. De lehet még olcsóbban is találni.
Ha jól láttam dokk szétszedős videón, akkor fel van forrasztva a dokkban lévő aljzat, nem pedig kábelen van, mint a gépben lévő. Így valsz nem jó hozzá az alis W-s aljzat. Plusz macerás a dokk szerelése is . Forrasztása meg pláne. -
storm3
senior tag
válasz
azbest #110305 üzenetére
Igen,a baloldali van,es a jobboldalinak van hely a dokkoloban. Korabban utangyartott toltom volt,az kerek volt igy mukodott a dokkolo is (Type4338), aztan elromlott es lett egy eredeti lenovo, na az mar nem jo csatlakozoju. Na majd nezelodom a neten,hatha van valami elvetemult aki csinalt rola videot.
-
azbest
félisten
válasz
storm3 #110304 üzenetére
a dokkolóban a kereket két oldalról szögletesre. Bár az tényleg lehet nem egyszerű az alakja miatt
A tápegység dugót is lehetne moddolni, de a dokkoló valsz olcsóbb és könnyebben pótolható, mint tápegység, ha nem sikerült
Táp valami 135 vagy 170W-os gondolom.
Mivel nekem nem W-s noti van, így nem kellett mókolni, a dokkjaim egy része meg eleve W-s, abba belemegy a sima kerek és a pöckös kerek is.
-
storm3
senior tag
válasz
azbest #110303 üzenetére
Nekem a töltőm vége szögletes és a dokkoló kerek,bedugni sem tudom a dokkolóba így a töltőt - amúgy a töltő drágább muri mint a dokkoló, bár ebből se vennék másikat,ha igazából ez is tökéletes(lenne).
Mivel vágjátok ki?
Nem egyszerűbb a töltő csatlakozójából azt a két műanyagot lefaragni valamivel? Vagy félreértettem valamit?
-
azbest
félisten
válasz
storm3 #110302 üzenetére
Ha nem félted a dokkolót (egész olcsón kapni), akkor a műanyagot szögletesítheted a dokkban. Legjobb tudomásunk szerint pontosan ugyanaz a két dokkoló, csak szopatásban van más csati téve a ws dokk változatba. Most is van aprón 4338 dokk, ami ha minden igaz ws csatis [link] [link]
Régebben kerestem, de nem találtam kerek-ről kerek ws csatira alakítót. Lehet mert mindenki kivágja, mert csak a műanyag a különbség.
-
storm3
senior tag
Sziasztok!
Hátha itt tudtok segíteni: van egy W530-am, a "pöckös" töltőcsatlakozóval, viszont a dokkolóm a sima kör alakú történet. Hol találok rá átalakítót emberi áron,amivel tudnám a dokkolót is használni? (Laikus vagyok a "wattokban" és a szakszavakban :-) )
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5411 / 10.GEN / i5-10400H / ÚJ 256GB NVMe / 8GB DDR4 / GeForce MX250 / IPS / WIN11
- ASUS TUF F17
- Lenovo Thinkpad Intel I7 - 32GB DDR4 - SSD 1TB - NVidia 4GB DDR6 - 4K LCD - Carbon Fiber/Magnesium
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS ULTRA 5 135U vPRO 12 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD 2028-ig Gar
- Dell Latitude 5500 i5-8365u / 16gb ddr4 / 500gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest