Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz vicze #109943 üzenetére

Nameg az mhl nem jellemző laptopra, az inkább telefonos varázslat. Régen (10+ éve), valami konkrét eszköz létezett, ami hdmi formájú csatlakozóni s tudott vga-t kiadni, de az egy szabányon kívüli egyedi megoldás volt. A kínai kamu kábelek valószínűleg azzal sem kompatibilisek.

Az aktív hdmi-vga átalakító is sokszor a hdmi-n lévő 5 voltról táplálkozik, ami nem feltétlen veszélytelen a gépre nézve, mert 50mA terlhelés szabványos. Az eredeti célja ennek az, hogy a monitor ddc áramkörének adjon áramot, hogy ki tudja olvasni a képernyő adatait akkor is ha nincs bekapcsolva a kijelző. Külső tápos átalakító veszélytelenebb. Persze van amelyik gép elbírja a 200mA körüli terhelését az aktív átalakítónak, de van amelyikből meg kijön a füst. Jobb esetben nem füstöl, hanem lekorlátozza az áramot és akkor nem működik a valódi aktív átalakító sem külön táp nélkül rajta.

#109937 HSM
    Az intel gpu-s t430 -on dokkolóval hajtottam már 3 külső monitort. A 40 -es sorozat lehet valamilyen szempontból már butított ilyen téren, nem vagyok benne biztos. A 30-asnál az volt a nyitja, hogy a gpu csak 2 órajelet tud előállítani, ezért max 2 olyan eszköz tud menni, aminek órajel kell. A 30-as belső kijelzője lvds volt, annak kell órajel ha aktív. A hdmi/dvi szintén órajelet kér, ahogy a vga is. A displayport nem kér órajelet. De a dp-hdmi átalakítóból a passzívnak kell, csak az aktívnak nem kell. Szóval, ha két külső monitor pontosan ugyanolyan videomódot akar használni, azok képesek osztozni órajelen. Ez sokszor úgy megy, ha pontosan ugyanolyan és ugyanazon a fajta porton kapcsolódó kijelzőről van szó. Régebben beszálmoltam itt a topicban, hogy t430-ammat használtam 3 hdmi monitorral, és 2 dp + 1 vga felállásban is.

A 40-esnek azt hiszem már dp a belső kijelzője is. Bár az össz 3 monitoros limit valsz akkro is él valamiért. Viszont a 2-es limit is él tudtommal az órajelek számára. Szóval három teljesen különböző monitort nem biztos, hogy össze lehet hozni, ha nem displayportos.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák