- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
gyapo11 #14490 üzenetére
Pont erre gondoltam Én is, amikor az izmosabb töltőről képet linkeltem! A rányomtatott adatlapja szerint nem csak 5V-on tud tölteni maximális 2A-mellett, hanem 9V-nál maximum 1.67A leadására is képes. Ha éppen " úgy érzi " hogy erre van szükség...
...lehet, hogy a töltőfejet kiegészítem egy 7805-el és így többet nem fog megugrani a töltőfesz...ha pedig túl magas lesz a töltőáram, akkor vélhetően csak a 7805 megy haza, jól méretezett, soros biztosítékkal pedig csak a biztosíték köszön majd el...
-
Undoroid
őstag
válasz
the radish #14486 üzenetére
Használd egészséggel az új jövevényt!
Felpúposodva adtad tovább ajándéknak?
(Kicsit megzavarodtam?)
A felpúposodás előtt nem egy másik töltővel használtad? Visszagondolva az Én esetemre, Én véletlenül egy sokkal izmosabb töltőre csatlakoztattam fel az órámat! Úgy tűnik, hogy a túl nagy töltőáram végezhetett vele...a régi töltőm csak 500mA-el volt képes tölteni max. Jók ezek az univerzális töltőcsatlakozók, de ha az embernek két féle töltője is van, akkor az már problémákat tud okozni...főleg, ha mindkettő fekete!
-
Undoroid
őstag
válasz
Undoroid #14473 üzenetére
Újabb tapasztalat az órával kapcsolatban:
kontra - A készülékbe átvitt (már megtett) edzések útvonalai nem jelennek meg a térképen, de helyette -amikor ezt visszanézném folyamatosan újraindul- a ZEPP.
kontra - A jelzések sem tökéletesek! A bejövő hívásokat nem mindig jelzi az óra.
pro - Az üzemidő nagyon kellemes!Ha ügyesen lövi be a használó a hangerőt és a fényerőt, akkor sokat nyerhet vele!
Nagyon nem nyomkodtam, most ennyit tapasztaltam.
-
Undoroid
őstag
Az app a ZEPP nevű cucc, amiből a jelenlegi legfrissebb változattal hajlandó elindulni! Azt megtalálhatod a készülékhez kapott dobozban egy QR-kód formájában. Az elvisz egy letöltési linkhez. Azt használom!
" Amióta meg van a bip nem csörög a telefon, csak az óra rezeg. Nekem ez a fontos. " A beállításaid között kellene szétnézned! Nyilván ott lesz a baj forrása.
-
Undoroid
őstag
válasz
DeFranco #14466 üzenetére
Kettő napos használat utáni tapasztalataim a következőek:
Engem nem zavar a méretkülönbség! A Bip U Pro 20mm-es szíjjal volt szerelve, ezen már 22mm szélességű. Nyilván megpróbálták arányossá tenni. Annak csak örülök, hogy egy kicsivel nagyobb a kijelző, mert az 5. X-közelében már nem olyan jó az ember látása...bevallom, hogy az elődnél volt olyan felirat, amit már csak szemüveggel láttam.
A GPS méréskor hamar (néhány másodperc alatt) megtalálja a pozíciót! Rezgéssel és szöveggel is jelzi a meglétét!
A szíj most is akkor kényelmes, ha az utolsó nyíláshoz állítom be. Kicsit szokatlan volt az, amikor a bújtatója nem kívülre helyezi a maradékot, hanem belülre! A szíj anyaga számomra nem túl optimális! Az elődnél előfordult párszor, hogy 'kikezdte' a kezemet és napokig irritáció volt látható! Bármit csináltam vele (rendszeresen mostam, több napig mosószerben áztattam, stb) a több évnyi használat közben mindössze három alkalommal fordult ez elő! Remélem ennél ez nem fog előfordulni, de ennek ellenére keresek valami másik anyagút! Már a vásárláskor megkérdeztem az eladót (ajánlott hozzá egy fóliát) hogy más kiegészítő van-e hozzá? Sajnos helyben csak az volt elérhető...
A gyári hátterek közül nem találtam olyat, ami a nekem fontos infókat (lépésszám, akku állapota, hónap-nap) egyszerre, áttekinthetően indikálná, ezért azt még keresem! Felkerestem a GP-t és letöltöttem egyet, de végül az sem jó. Szép ugyan, de az előd jobban meg tudta ezt oldani! Ott az egyik gyári volt használva végig.
Kb. ennyi a tapasztalatom eddig!
-
Undoroid
őstag
válasz
gyapo11 #14458 üzenetére
Szia!
Nálam nem volt jellemző ez, ha a karomon volt (Amazfit Bip U Pro) hiszen a GPS-antennája belül a felső oldali szíjnál van! Ha el van téve valahová, akkor az aktuális jármű mint egy Faraday-ketrecként viselkedhet és így teheti zavarossá a kiolvasott track-et...szerintem.
-
Undoroid
őstag
válasz
DeFranco #14452 üzenetére
" Nem szórakoztam vele, kidobtam " Kár érte!
Az ötletedre megnéztem pont ezt az 5-ös masinát! Megnéztem az adatait és vagy találtam egy óriási sajtóhibát a leírásban vagy tényleg ennyire gyatra lenne a kapacitása? 10órás üzemidőt olvastam, míg a közel azonos képességű társak 14- vagy több nappal rendelkeztek!
" van egy soft vendor-lockom az amazfithez " Nem tudom, hogy ez pontosan mire való, mert csak használtam és ennyi! kb. 2év használat után jöttem rá arra, hogy van benne iránytű is!
Most, hogy próbálkoztam jobban nyomkodni a dolgait, hátha találok valamit erre a GPS-hibára... több olyan menüvel találkoztam, amit a 3év alatt még nem is láttam!
Feleslegesen nem nagyon nyomkodtam?
-
Undoroid
őstag
válasz
Undoroid #14450 üzenetére
Adtam egy utolsó lehetőséget a szerkezetnek. Képeket is készítettem:
[kép] , [kép] , [kép] , [kép] és amiért az egészet akkucsere- és mérés után újra szétszedtem: [kép]
Sajnos nem jártam sikerrel! A GPS-alapú méréseket nem tudja továbbra sem detektálni! Minden más még működik...de így már csak egy egyszerű lépésszámláló lett belőle! Így jártam...
Szóval Én is alternatívát várok a következő masinára!
-
Undoroid
őstag
válasz
the radish #14448 üzenetére
Szép teljesítményt tud még 2024-ben!
Igaz, hogy ez másik modell, de le a kalappal előtte!
* * *
DeFranco: Sajnálom, hogy veled is ezt történt...Nálad is megsérült benne valami vagy szerencséd volt? Nem gyulladt ki az egy jó dolog, de egy új akku elég vaskos lesz, ha javítani akarod?! Többe fog kerülni az utazási költség Kínából, mint maga az akku! Nálam így volt, de az összes helyről így érkezett volna meg.
A Te kérdésedre érkezett válasz engem is érdekelne! Eddig úgy néz ki, hogy van egy GPS-hibás órám...ennél
drágábbokosabb engem sem érdekel és az eredeti szíj nálam is problémás volt! -
Undoroid
őstag
válasz
szabi__memo #14446 üzenetére
A gyári doboza szerint 2020/11 a gyártási ideje! Egy itteni felhasználótól vásároltam meg, aki nagy becsben tartotta/használta. Azután újabb verzióra váltott! Nálam kb. 3évig működött! Teljesen meg voltam vele elégedve...
-
Undoroid
őstag
Durva bizony! Azt viszont -abban a pillanatban- megköszöntem a védőangyalaimnak, hogy amikor "megdagadt" az akku, akkor rögtön nem hasadt fel és gyulladt ki...a kezemen!
Ha kiszabadult volna a levegőre a csomag tartalma (Lítium), el sem tudtam volna oltani azt a heves, vegyi folyamatot! Annyit vettem észre az egészből, hogy fityeg valami a kezemen...a kijelző már csak a szalagkábelén lógott! Azonnal levettem és biztos helyre tettem, mivel éppen úton voltam. Nem kívánom azt az érzést, amikor belegondoltam abba, hogy mi történt volna akkor, ha mégis kihasad az a zacsi...
-
Undoroid
őstag
Igen!
Ahogy a felfuffadt akku "helyet keresett" magának, megsértette a GPS-akku csatlakozóit és magát az antennát is...sajnos eddig úgy néz ki, hogy nem működik.
A régi akku eredetileg 2.5mm vastag, de a meghibásodáskor már legalább 7mm volt!
Mivel nem sok üres hely van az órában, így csinált magának. Az antennát műszerrel átmértem és nem szakadt, a csatlakozási pontja viszont bizonytalan. Ma még adok neki egy lehetőséget, hátha...
-
Undoroid
őstag
válasz
Undoroid #14440 üzenetére
Régebben sokkal könnyebben ment az ilyen apróságok szerelése...de ez most nagyon nem egyszerű...öregszem!
Találtam több gyanús helyet is az órában. Elhárítom őket és összerakom! Mielőtt visszaragasztom, kipróbálom! A végén kiderül, hogy mi marad?! Lesz egy "drága" karórám vagy újra működik minden funkció?! Szorítsatok Nekem!
-
Undoroid
őstag
válasz
Viktor0610 #14439 üzenetére
Factory default? Az megvolt már és sajnos nem segített. Nem tudom, hogy akarok-e még költeni rá! Ismét kinyitom és megnézem azt, hogy nem-e sérült meg valami benne a régi akku miatt?! A régi akku még Januárban felpuffadt és lelökte az óráról a kijelzőegységet, de nem szakadt el semmi. Elég sok idő kellett az új akku megérkezéséhez! Sajnos úgy tűnik, hogy valami más hibája is keletkezett! Az új akku tökéletes, stimmel az icipici csatlakozója is, de erre hibára csak most leltem rá, amióta megy az új akku.
-
Undoroid
őstag
-
Undoroid
őstag
válasz
kpityu2 #14436 üzenetére
Sziasztok topiklakók!
Egy érdekes kérdésre szeretnék itt választ találni! A problémámat egy AMAZFIT Bip U Pro produkálja, ami eléggé dühítő! Évekig használtam (néha előfordult egyanez a jelenség mondjuk 100mérésből egyszer) de most már csak ezt produkálja!
A jelenség az annyi, ha az órán elindítok egy mérést, akkor látszólag megy minden, de ha végeztem, akkor EZZEL nyugtáz le minden mérést.
Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel? Netán tudja a megoldást is?
Köszönöm, ha valaki foglalkozik a bajommal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!