- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
aradebil2 #14514 üzenetére
Garminok újonnan drágák, de használtban már bőven vannak 100 kFt alatt és eléggé lcd kinézetük van, ami lehet transzflektív, nem ismerem közelebbről. Meg nem tudom mennyire lehet letiltani szolgáltatásokat, és az mennyivel csökkenti a fogyasztást, mert akkor ahogy írta flash- pulzusmérés letiltva két hónap a Bip is.
-
gyapo11
őstag
válasz
littlebuddha #14509 üzenetére
Innen vettem a Bip U Pro-t idén (4 hónapja), semmi gond nem volt sem az üzlet lebonyolításával sem az órával.
-
gyapo11
őstag
válasz
kpityu2 #14492 üzenetére
Igen, ez így van. Bedugás közben nincs garantálva, hogy minden érintkező csak a saját párjához ér hozzá, és az sem, hogy az érintkezés egyik pillanatról a másikra stabilan létrejön. Egyszer megnéztem digitális jelanalizátorral két csupasz rézdrót összeérintését, és rengeteg ki és bekapcsolás volt. A mikrousb, type-c, lightning amiket leggyakrabban használunk mind csúszva mennek be a helyükre, és közben érintezések és megszakadások százai következnek be. Véletlen időpontban és véletlen hosszúságú impulzusok, gyakorlatilag végtelen kombináció jön létre.
Persze software-ből föl lehet erre készülni, mint ahogy az én telefonom is simán megoldotta a magasabb feszültséget, és pl. a powerbankom is vár 1-2 másodpercet a csatlakoztatás után, és csak akkor vált át 9 vagy 12 V-os töltésre, de a véletlenek szerencsétlen sorozatából az is lehet, hogy rosszul értelmezi vagy a töltőfej vagy a töltött eszköz elektronikája és nem a megfelelő feszültséget kapja. -
gyapo11
őstag
válasz
kpityu2 #14489 üzenetére
Erre szoktam én mondani, hogy ha Paks 5 V-ot adna ki magából, arra is rá lehetne kötni bármilyen usb-n töltődő cuccot.
Figyelni inkább arra érdemes, hogy a QC, PD meg egyéb nagyobb feszültséget is tudó töltőfej nehogy egyszer azt érezze, hogy magasabb fesszel kell töltenie egy csak 5 V-ot elviselő eszközt. Nálam már volt ilyen, androidos teló kiírta, hogy túl magas a feszültség, ránéztem az usb teszterre, és tényleg 9 vagy 12 V-tal akarta tölteni, de ez a teló csak 5 V-ot szeret. Szerencsére fölkészítették az ilyen baleset elkerülésére. -
gyapo11
őstag
válasz
Undoroid #14459 üzenetére
Valószínű. Ma a Pennyben voltam gyalog, odafelé jó a track, visszafelé elugrott valahova, piros a szakasz mert hirtelen ott találta magát és ezt nagy sebességnek gondolta. Itthon (egy szintes családi ház, palatető) sem fog jelet a házban, csak ha kimegyek az udvarra. Szóval gyenge a vevője, emiatt valóban csak a szabadtéri tevékenységekhez ajánlott a tracket felhasználni. U Pro. Megnéztem egy korábbi bicikli km-óra tracket, a piac csarnokban is vannak pontok, és nem ugrált el, Cycplus M2. Garmin Edge 800-assal mentem a postára, több emelet, modern fém-üveg épület, bent a jel elveszett, viszont amikor kijöttem, bő 100 m után van az első pont és közte semmi. Ez azért jobb lenne mint az első jelekből kimatekozott hamis koordinátákra elugrálni.
A másik szintén apró kényelmetlenség, hogy a kerékpár computert mire ráteszem a biciklire már van pozíció, a U Pro meg várat egy fél percet.
Még rövid ideje nézegetem, lehet valami nincs jól beállítva, ha fut egy workout, akkor az időt kicsiben szürkével a jobb fölső sarokba teszi, és nem tudok átkapcsolni a watch face-es módra. Ezt az apró szürkét viszont nem látom csak szemüveggel, tehát amíg fut egy sport tevékenység addig megszűnik számomra az óra funkció. Van erre valami módszer, hogy legyen nagy óra anélkül hogy leállítanám a track készítést? -
gyapo11
őstag
Nektek mennyire kóvályog a track? Főleg a járművel mozgás a kérdés, mert amikor gyalog mentem akkor egész jó, de a busszal meg ki is lengedezett, meg egy darabon párhuzamosan az úttal húzta a vonalat de kb. 1 km-re az úttól. Gyanús, hogy nem látott jól rá a holdakra a lábamnál levő hátizsákból.
Ja, és az exportált gpx file-t se a Mapsource (ez mondjuk elég régi program) se a Basecamp 4.7.4 nem tudja importálni, valami hibára hivatkoznak. Újra exportáltam fit formátumban, azt a Mapsource alapból nem ismeri, a Basecamp viszont szerette. -
gyapo11
őstag
válasz
horvath85g #11079 üzenetére
A kapilláris hatás meg beviszi a folyadékot a szűk résekben.
-
gyapo11
őstag
válasz
gyemipapa #10087 üzenetére
Na ezért használok én Mifit helyett Amazfit Mastert. Nem variál, nem akar helyettem dönteni, mikor mit frissítsen, nem frissíti akaratom ellenére az amúgy jól működő firmwaret. Mindegyik lehetséges programot kipróbáltam, fizetősden is, ennél maradtam.
Na ez jó infó, lehet én is ezzel fogom használni.
-
gyapo11
őstag
válasz
scream #10029 üzenetére
Én kizárólag csak akkor kapcsolódom az órára telefonnal, ha szinkronizálni szeretném róla az adatokat (lépésszám, túrák adatai), amúgy meg offline megy, és így értelmes készenléti időket lehet elérni az órával (kb 1,5 havonta kell feltölteni)
Pont ezt szeretném én is. Mennyi adatot tud tárolni az óra?
-
gyapo11
őstag
Igen, azzal kezdtem. Sok app van fölsorolva, és általában is igaz, hogy a legtöbb embernek fontos az üzenetek átküldése, a jelzések gyors megérkezése az órára, a helyes ékezetes karakterek megléte, az emojik megléte, a strava vagy egyéb felhős szinkron, és ezek nekem mind nem kellenek. Vagyis az én használati tervem jelentősen eltér a többségétől, ezért gondoltam, hogy ha valakinek rálátása van sok appra, és ismeri őket, akkor egy jó tanácsot tud adni az általam jelzett igények lefedésére, és nem kell mindegyiket nekem is kipróbálnom.
-
gyapo11
őstag
Úton van az óra, olvastam pár száz posztot visszafelé, de jó lenne egy gyakorlott embertől javaslat.
Nem lesz az óra szinkronban telefonnal, nem kell értesítés, jelzés, távvezérlés semmi, csak a fw frissítés, wf csere és az adatok (pulzus, bicikli, alvás) áttöltése idejére kell kapcsolat. Van iphone 5s iOS 12-vel és android 7-es teló erre a célra. Melyiket használjam és melyik appal? A mért adatokat jó lenne látni többféle nézetben, napi, heti havi, évi, statisztika. Vagy az appban, vagy exportált adatokat pc-n táblázatkezelővel. Felhőbe nem akarok feltölteni semmit. Ha nem csv-be exportál, akkor kellene konverter is hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows Insider Program
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Alkoholista nevelde
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Trollok komolyan
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!